Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 1 July 2014

Bajban a forint

A forint chartokon mutatott ábrája nem lep meg, régóta beszélünk magasabb célárakról, sőt párszor már elmondtam,hogy jelentős cash-t menekítettem ki a bankrendszerből, mert egyszerűen a magyar politikai elit, a demagóg, populista és véleményem szerint hatalmas pénzügyi analfabetizmusa következtében elvesztettem a bizalmam a forint és a magyar gazdaság irányába. Az argentín unortodox gazdaság politikában nem hiszek, tudom mi történt ennek következtében azzal az országgal,  mindazonáltal az eddig elért eredmények meglepnek, még akkor is, ha tudom jelenleg a statisztika már nem eszköz, hanem cél, ezért a számokat erős fenntartásokkal szabad csak kezelni. Egy nagyobb (vagy akár egy kisebb is) a világ pénzügyi piacát érintő válság esetében komoly problémákkal kerülhetünk szemben, ugyanakkor TA elemzőként elsősorban a chartokat figyelem és nem a fundamentalista dolgokat. A chartok pedig arra utalnak, hogy elindulhatott valami. Vártam volna még egy kört lefelé, hogy egy ideális szerkezet alakuljon ki, de a deviza kicsit más, mint a részvény piac. Nos, mi van a charton?

230-250-290-350 HUF/USD

Azt, hogy valóban eléri-e a legmagasabb célárat nem tudom, de a háromszög ott van a rajzon, márpedig az oda mutat. A kisebb, véleményem szerint Ending Diagonal célára 250, a pár héttel ezelőtti szintekhez képes komoly forintgyengülést mutat. A részvénypiac lokális csúcsot üthetett (OTP) erről már sokat írtam, most a deviza is jelez, lehet, hogy Ciklus C előszelét látjuk? Hetes chart, a kifutáshoz hónapokra lehet szükség!!!


8 comments:

  1. Majd talán a dev hitel kivezetése után,.....esetleg,de elég durva lenne 230-50 felett

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha megindult és triggerel akkor nagy baj lehet

      Delete
  2. Csak 1 vélemény részemről (tf),majd megyek a magam útján :-) ha lesz rá lehetőség végre.

    ReplyDelete
  3. DAX egy c tetején táncikálhat.
    FBUX és OTP valszeg lassan belép egy 3/3-ba, csúnyának ígérkezik.

    A HUF meg 'papírpénz'...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. vmi elindult, érdemes a közeljövőben figyelni. USD/HUF 228,50 környékén van óráson és ez még mindig csak egy korrekciós oldalazás, felt. exp flat, azaz újabb csúcsok jönnek (b és eggyel magasabb hullám)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ráadásul elég messziről eső csatorna tetőtnek ment neki, tudom sokszor van a devizában spike, nem is akarok vele kereskedni (még többet, most), de mindenki az új csúcsokra figyel az USAban, miközben nálunk kicsit más a helyzet, ha lesz fordulat 2-3 héttel korábban indulhat nálunk...

      Delete