Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. május 28., szerda

Long stop

Lehet időben még korai, de szerintem érdemes a hosszútávú long pozícíókhoz tartozó stopokat szorosabbra húzni. Idézek :) :

"Ez nem short és nem azonnali zárásra való felszólítás, csak egy gondolat, hogy fel kell készülni arra, hogy lefordulhatnak a piacok, egy  bear szakaszra. Nem kell itt armageddonban gondolkozni, egyelőre, csupán az óvatosság elve alapján készülni kell a zsákban lévő profit megvédésére, a veszteség elkerülésére."

Amennyiben felfelé több termék esetében is ZZ haladt, akkor a célárzónában vagyunk. Vannak még bull jelek, sőt van esély is magasabb árakra, de ezeken a szinteken a messziről hozott tételek esetében érdemes figyelni. Tulajdonképpen vagy egy negyedik hullámra fordult le több papír, vagy ennyi volt. Persze, ha nem ZZ, akkor még lehet egy nagyobb kör felfelé, de a stop nem elviszi, csak védi a profitot, tehát nagy hibát nem lehet elkövetni egy megfelelő szintre való felemeléssel.

Sell in may and go away?! - bár pár hete említettem, hogy május végére akár egy csúcshoz is juthatunk...

17 megjegyzés:

 1. http://buxelliott.blogspot.hu/2014/05/otp-hetes.html - OTP a zóna alsó részébe szúrhatott, 4800 felett is járt, ez akár elég is lehetett...
  Bux is szépen elment oda, ahova min. elvárás mutatott, ricsi, OTP szintén zenész, Mtelről nem is beszélve, persze nagy tf és nagy a zóna, de érdemes figyelni

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok,

  Olajat szokta valaki figyelni? Lenne rá egy ilyen elképzelésem, de lehet nagyon rossz helyen tapogatózok...
  Mit gondoltok?
  Köszi a segítséget
  oil_h4

  (Ad, bocsi hogy az új poszt alá megy...lehet nem is idevágó.. sorry)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Én figylem egy ideje. Beszélegttünk is róla itt valakivel pár hete. Én is egy ideje felelé gondolkozom, de ez az 1-2 nem tetszik. Nagyon fura ez az alakzat ami most van, nem tetszik, nem tudom, hogy mi lehet...

   Törlés
 3. Elliott, ezért idevág :-)

  VálaszTörlés
 4. http://index.hu/belfold/2014/05/28/ab_a_blogok/

  No comment

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahol várható volt... Nem állapot, hogy diktatúrában pont az internetet ne lehessen kontrollálni.

   Törlés
 5. Csupán egy érdekes megjegyzés 2011-óta az SP,DJ,NQ grafikonján ismét látható egy jelenség amit már márc. óta figyelek ennek a cél ára tökéletesen egybe esik cimballi 1919-23 körüli céljával ha szignifikánsan jun. hónapban 25 fölött marad akkor marad a bull, ha nem akkor 1720-50 lesz a cél ár és innen lesz majd érdekes a buli föl fele lesz-e új csúcs.

  VálaszTörlés
 6. Hokuszpokusz Twertől, átszőve misztikummal, ^jelenség^, ^25 felett maradt^, miközben 23 a célár, ok-okozat, tény-összefüggés, mert enélkül egy zavaros valami csak

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Íme nincs itt hasbeszéd csak nincs erre idő ékek és fej-vállak hónapok óta formálódnak tessék az SP-nél az 1925 fölött ha marad jun.ba tartósan akkor nem ék.
   http://kepfeltoltes.hu/view/140529/NQ_www.kepfeltoltes.hu_.png
   http://kepfeltoltes.hu/view/140529/DJ_www.kepfeltoltes.hu_.png
   http://kepfeltoltes.hu/view/140529/SP_www.kepfeltoltes.hu_.png

   TWER

   Törlés
  2. http://www.myelliott.blogspot.hu/2014/04/ijesztgetes-kozeleg.html

   Cimballi2014. május 9., péntek 17:30:00 CEST
   Mostanára egyre többen lehetnek, akik fej-váll alakzatot látnak meg az oldalazásban. Elliott-ul az leginkább egy háromszög lehet.
   http://myelliott.blogspot.ca/2013/07/a-fej-vall-es-kontextus-i-resz.html

   Törlés
 7. OTP-t elszúrtam... Szem elől tévesztettem a szelvényvágás időpontját.
  Ciki.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez miért probléma? Szvsz ez nem okozna problémát, ha longba vagy, megy a számlára a pénz, ha shortban, te fizetsz, de az árfolyam "elméletileg" kompenzál, a chart viszont problémás lesz... :)

   Törlés
  2. Pszicho... Ilyenkor már nehezebben lépek.
   Mindenesetre egyelőre vágással együtt szép szabályos ZZ-nek tűnik, reméljük a legjobbakat.

   Törlés
 8. MTEL sling naposon?
  ZZ jöhetett lefelé...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én inkább flat C-re gondolnék ott lefele.

   Törlés