Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 29 April 2014

OTP - napos

Továbbra is nagy kérdés mit látunk, célzónából fordult és talán egy 1-2-1-2 formáció kezd kibontakozni, vagy egy ZZ ment lefelé. Előbbi esetében esés, utóbbi esetében emelkedés fog bekövetkezni, mindkettő kereskedhető mértékű.

Hetesen a bearish slinghot lehetősége áll! Ha besül heves észak, ha nem akkor komoly délre történő elmozdulás következhet, kétesélyes a szituáció.

OTP napos chart:
OTP hetes chart:

A kritikus szintek pirossal jelölve a napos charton:

Negyedik hullámnak túl szélesnek tartom, nincs meg a "right look", ezért a felfelé tartó zz után ezt a sávban mozgást vagy 1-2-1-2-nek, vagy egy ZZ nek gondolom x pozícióban.

71 comments:

  1. 4.300 környékén érdemes figyelni, felfelé 2. hullámban haladhat flat is!

    ReplyDelete
  2. Üdv,

    Tegnap este/ma reggel az emelkedés (120-240 között) némileg úgy fest mint a szokásos OTP-fajta 'c' a nyúlt ötössel.
    Csak épp az előtte két hullám túl gyors, hogy rendesen bontani lehessen a-nak, b-nek.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Simán lehet.

      Ma MNB döntés, ha jól tudom...

      Nagyon rázós a pite, a grafikonban még simán benne van egy durva ukrán háború is... ráadásul 4 nap szünet...

      Delete
    2. Igen, a szünet... Elég parás szitu.

      Delete
    3. üdv mindenkinek!
      tényleg meleg az ukrán-orosz helyzet de sztem háború nélkül fog befejeződni,mivel putyin már próbál finoman kihátrálni az egészből, ettől még viszont bármi lehet a piacokon.

      Delete
    4. a kihátrálást a kommunikációbol gondolom,Lavrov őnmagukat győztesnek feltünteő megfogalmazásai is erre a kihátrálásra utalhatnak sztem ,nem vagyok bizt. pol .szakértő de én igy látom

      Delete
    5. Biztos nincs, a szakértők is tévednek. Emlékszem a tv-ben nyilatkozott egy Ukrajna szakértő, és ő nem várt polgárháborús helyzet a majdani tüntetések miatt, hanem a megegyezést látta a legvalószínűbbnek. Előre itt csak tippelni lehet, elég lehet egy apróbb szikra és tűzbe borulhatnak a dolgok. Ami ma még nem releváns, lehet holnap már casus belli lesz.

      Brikka

      Delete
    6. Az alapszitu, hogy a környék 'természetes' geopolitikailag elismert békefenntartója Oroszország. Nem _kell_ nekik háborúba menniük, hogy megkapják Kelet-Ukrajnát: elegendő annyit tenniük, hogy fenntartják a polgárháborús állapotokat, és megelőzik, hogy az ukrán vezetés teljes katonai erővel avatkozzon be.
      Ha fennmarad egy eldöntetlen, tartós polgárháborús állapot, akkor a végén a nagyhatalmak csöndben rá fognak bólintani Ukrajna szétszakítására.

      Azaz a céljaikkal nem ellentétes a kedélyek csitítása - amíg közben az ukránok keze kötve van. Tojástánc. Nem kell neki túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

      Delete
    7. USA-Eu és Oroszo. közötti feszültségek a hangsúlyos..nem a "helyi konfliktus"

      Brikka

      Delete
    8. Ukrajna feldarabolásával minden érintett nagyhatalom elfogadható koncot kapna. Az oroszokkal ujjat húzni viszont egyiknek sem érdeke: akkor sem (sőt!), ha igazából a gazdasági összeomlás szélén táncolnak.

      Nem gondolom, hogy ez amolyan 'igazi' konfliktus lenne most a nagyhatalmak között.

      Delete
    9. Itt többről van szó! Putyin el fogja foglalni kelet ukrajnát, vagy érdekszférát csinál belőle, ha nem is csatolja, a nyugat töketlen és ezt tudja is, mi is látjuk, a "hatalmas" szankciókon keresztül, látszat intézkedések...

      8000 km2 palagázmező, 3500 milliárd m3 gáz, orosz nemzetiség azon a területen, ráadásul a nato túl közel kerülne, Krímnek ez lett a veszte

      az oroszok felkészültek, ők irányítanak, a hülye nyugati demokráciák meg beveszik az önkéntes erőket, ja rendszeresített bakancsba, rendszeresített típus felszereléssel (desszant AK), jelzés nélküli ruházat... Az egykori Jugoszláviában melegítőbben voltak az önkéntesem, meg vadászruhában, itt kifogástalan qwa drága katonai felszerelésben, meg tankelhárító fegyverekkel, simán leszedtek egy helikoptert, gondolom az egykori Ukrajnában minden háztartásban volt ilyen...
      Az USA meg a a CIA csak néztek, mert ezek az orosz egységek nem hsználtak mobilt, a műholdak semmit nem fogtak, a szegény cirkáló legénységére is a szívbajt hozta az az egy repülő, ami kiütötte a teljes vezérlését az ultra modern hadihajójuknak... szart sem ért. Addig örülhetünk, amíg Hévíz- Keszthely vonalon nem lesz népszavazás a csatlakozásról..., aki járt arra mostánaban érteni fogja...

      Delete
  3. Lényeg,menjen SP 19...fölé,DAX 10..fölé ,BUX 20 fölé,többit majd lerendezik a nagyok(Ukrajna)
    Ha gáz lesz (vagyis ha nem lesz gáz télen)felülünk a repülőre,a másik oldalon meleg van.
    2015-16 ban jöhet 1 lejtmenet,ott nagy kérdés lesz hogy meddig.
    Vannak jó charjaim a jövőről :-))

    ReplyDelete
  4. http://index.hu/gazdasag/2014/04/29/matolcsyek_tovabb_vagtak_az_alapkamatot/

    A kép ragadta meg a figyelmemet a végén. Ez leginkább egy ZZ, nemde?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az :) ... de fundamentálisan tudjuk, mi jöhet, nem de

      egyébként az extra alacsony kamatot, extra magas követi
      a szakemberek, nem kuszaszem, már figyelmeztettek, h drága lesz, egyetértek, a kérdés csak a mikor..

      Delete
    2. Csak hát kamatdöntés nem éppen a tömegpszichológián alapul :)

      Delete
    3. Az a környezet, amiben egy 'ilyen' odakerülhet, tömegpszichó(zis), szerintem...
      Szóval valahol ott lehet ebben is az Elliott.

      Delete
    4. elliott mindenhol ott van, csak más a ciklikussága :)

      Delete
    5. Itt fogják majd másodszor megszívatni a dev hiteleseket ha átváltatják velük forintra,mondván most ocsó a forintkamat,aztán jön majd a kikényszerített kamatemelés,ők meg kénytelenek lesznek azt is benyelni.

      Delete
    6. Csányi sem hülye: kötelező árfolyamgátot javasol.

      Az lenne az igazi szívás, ha még a gyűjtőszámla után is magas kamatot kellene fizetni, a deviza után meg magas árfolyamot. :)

      bár ha belegondolok, akkor inkább :(

      Delete
  5. Üdv
    A DAXot továbbra is tartom semmi változás esetleg egy kicsit más kép.
    Korábbi.
    http://kepfeltoltes.hu/view/140423/DAX3_www.kepfeltoltes.hu_.png
    Mostani verzió.
    http://kepfeltoltes.hu/view/140429/DAX4_www.kepfeltoltes.hu_.png

    ReplyDelete
  6. Ha hamarosan nincs ki törés akkor ez van és irány a pince.
    http://kepfeltoltes.hu/140429/DAX._V_GS__B_www.kepfeltoltes.hu_.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üdv Twer..! szerintem a korábbi lehet jó.. a többi... háááát... biztos nem elliot...
      üdv, Forcag

      Delete
    2. tele van hibával.... elliotti szempontból.... ez így nem jó...

      Érdemes elolvasni.
      http://myelliott.blogspot.hu/2014/04/ijesztgetes-kozeleg.html

      Delete
  7. Ha most megint a nagy elliottos elemzők be nézik a dolgokat mint eddig akkor tényleg gáz van hiszen jan. óta mint usa és DAX indexeknél egy remek hsz. épül, amit én meg ? jelezek mint 4. hullámot indik. simán a hsz. támogatják. Ezért jó ha néhe néz az ember egy indexre mindjárt kételkedik a nagy bullba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hullámelméleti alapon továbbra is komplex flat vagy ED 5 alakuló a right look. (indikátorok miatt is és.az emelekdés bázisa miatt is)

      A nagy elliottos és más elemzők helyett továbbra is a grafikont kell figyelni.

      Ez a ki mit mond, ill. mondott, és én aztán nagyon tudom szöveg már nekem nagyon unalmas.

      Delete
    2. Persze, mert még mindig nem érti az elmélet alapjait, tartalmát, keveri a lehetőséget a valószínűséggel, a kettő pedig nem ua.

      Továbbra is teljesen hibás az ábra, persze ettől még 50% az esélye, h arra megy el, vagy igen, vagy nem, de ettől még a kereskedés mem lesz profitábilis

      Delete
    3. Na azért had tegyem hozzá hogy a piac igen gyorsan ki zárja az egyik alternatívát ez akár ma akár holnap meg is történik mint a DAXnál mint a usákoknál, nem értem a hozzá szólásotokat hiszen nem heteket hónapokat kell várni na most hogy melyik jön be mint itt már fut az otp hónapok óta. Csupán ennyi miröl beszélünk. Hangsúlyozom a piac gyorsan törli a verziók valamelyikét.

      Delete
    4. Én erről írtam: "Ha most megint a nagy elliottos elemzők be nézik a dolgokat mint eddig akkor tényleg gáz van "

      Persze korábban is ez ment. Ezért írtam azt, amit!

      Delete
    5. A probléma szerintem és nem bántás miatt, hanem a fejlődési irány kijelölése miatt írom, h felszínes maradt Elliott elméletének az ismerete, ebből adódóan keveredsz folyamatosan konfliktusba.

      Mire gondolok:

      Egyfelől, h sosem lesz olyan, h az Elliottot használó elemzők véleménye egy adott szituációban ua. Ez nem a rendszer miatt van, hanem azért, mert nem működik, hanem azért, mert tökéletes. Az elemzők a lehetőségek közül egyet választanak, amiről azt gondolják, h az a legvalószínűbb, de a valószínűség arról szól, hogy hány százalékban jön be és mennyiben nem. Ez akkor is így működik, ha mindenki egy irányba gondolják, a piac akkor is mehet a másikba.

      Delete
    6. Az elmélet sokkal nehezebb annál, mint 1-2-3-4-5-a-b-c, vagy abcde. Mivel nem mélyültél el benne - nota bene, csak a felszínt látod - ezért a számozások, főleg, hogy sok esetben kontextusba sem illeszted, azaz csak a hagyományos TA szerint egy rövid szakaszt veszel és nem kezeled az eltérő timeframeket sem, rengeteg hibát tartalmaz. (Mivel két irány van, sokszor eltalálhatod, de kereskedésre alkalmatlan hosszútávon, mert a matek nem jön ki a stabil fenntartható kereskedéshez)

      Delete
    7. Túl sok az érzelem:

      a dolgokról a véleményünk nem az, ami a valóság, hanem az, amit szeretnénk hinni, ahogy én látom nálad a hit erősebb, mint ami ott van (ez szinte mindenkinél időről időre visszatérő probléma)

      Delete
    8. Amikor "visszajösz" és "mindenkivel szemben nekem lett igazam megszólalás" történik vs. a "nagy elliottos" elemzőkkel az látszik, h nincs elég önbizalmad, kell a megerősítés, hajszolod ezt, ez pedig arra utal, hogy a kereskedésed nem erősít meg, azaz nem elég, vagy egyáltalán nem pluszos a kereskedésed, vannak jó pillanatok és vannak, amikor az egészet visszaveszi a piac.

      Ez fontos dolog és azért írom ki publikusan, mert sokaknak segíthet felismerni és átlépni ezen a ponton

      Delete
    9. Az elemzés nem cél, hanem eszköz a profitábilis kereskedéshez, nem az lesz "gazdag", akinek igaza van, hanem az, aki jól kereskedi le a szituációkat.
      Még egy rossz várakozás esetén is lehet pluszos a kereskedő és jó elemzés esetében is lehet minuszos!

      Delete
  8. Lehet, hogy 'megérett' a MTEL:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20140430v00fb4wiy.png
    Kis TF-en is meg kellene nézni, persze, de mostanában annyira fragmentált, hogy inkább mégse, minek. A stop és a RR jónak tűnik.

    Mivel i<iii, akár egy jól megnyúlt v is beleférhet - ennek lenne most ugye klasszikus TA alapján is kézenfekvő értelmezése.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 319-nél nagyon adta magát a short.. Aztán majd kiderül, én mindenesetre megléptem.. :) Otit ma inkább nem piszkálom.

      Delete
    2. Usd gyengülés zavar, ilyenkor otp, hati ált erösödni szokott, akkor mtel jó lehet, mert mostanában ellentétesen mozog, persze ez nem kereskedési ötlet, vagy ellemzés, csak átfogó lehetőség

      Delete
  9. Jó lepukkadt itthon minden,nem mer lépni senki,igaz nincs is mire főleg 4 nap előtt.
    Forgalom is gyatra.
    Lehet hétfőn meg majd leshetünk.

    ReplyDelete
  10. egy off.

    http://hungarian.ruvr.ru/2014_04_24/271620213/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szép...

      Mondjuk azért túlértékelni nem kell. Az oroszok gazdaságilag nincsenek olyan állapotban, hogy az ukrán helyzethez hasonló helyi galibánál komolyabbat okozzanak. És ezt ők is tudják.

      A nyugat sincs olyan helyzetben, hogy az orosz érdekszférán belül komoly befolyással legyenek az eseményekre. És ezt a nyugat is tudja.

      Az ukránokat sajnálom. Olyan lesz ez nekik, mint anno nekünk '56.

      Delete
    2. Hümm.

      Inkább, mint '56 és Trianon együtt...

      Delete
    3. Az orosz gazdasági helyzet valóban nem stabil, függ az energiahordozók eladásából. Ma hallottam, h Putyin gyakorlatilag a kitermelésbe és élelembe fordított minden bevételt. Szerintem még egy területe adott sokat, a korábbi munkahelyének és ez az amire senki nincs felkészülve. Az orosz titkosszolgálatok jelenleg a legjobb szolgálatok a világon, kenterbe verik az összes nagyot kezdve a CIA, Moszad, BFV, MI6-el. A hidegháborús strukturájuk megmaradt, nem verték szét (vs európa). Mindenki lenézi őket, de pont ezt használják ki, ez pedig stratégiai hiba, szvsz.
      Szerintem közép eu-ban egy ilyen probléma, betenné a kaput nekünk is, márpedig ehhez pénz nem sok kell, csak megfelelő információ...

      Delete
    4. Én is úgy gondolom.
      Meg nagyjából így:
      http://444.hu/2014/03/25/kosz-putyin-a-nato-nak-ujra-van-ertelme/

      Delete
  11. On:

    Bux: Hetes bearish sling, melyre gyenge fordulós szingnál van hetesen, emelkedés forgalommal, de az esésben már nincs akkora, MA9 felett horog alakulhat ki, de nincs magasabb tf támogatottsága, mert havin a fordulós jelzés besülni látszik.

    Naposon trendgyertyák után szünetgyertya jellegű alakzatok, besülni látszó fordulós jelzéssel (NR jelleg)

    A fentiek alapján esésre nagyobb esélyt látok, bár halovány.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiváncsi vagyok mit hoz a délután, mennyire módosítja a jelenlegi helyzetet

      Delete
    2. érdekes, h a hati napos más felállást mutat, mint a sima bux, hati optimistább gyertyákat hozott... az elmúlt napokban

      Delete
    3. Shortzárásos dolgot most is megjátszottam, meglátom meddig jutok.
      Hátha bejön másodszor is.

      Delete
    4. nem mozdul a hati ,vagy lefagytam.

      Delete
  12. a végére ideértem én is! nem mozdul...

    ReplyDelete
  13. Akkor meghagyom a hati longokat nem zárok,próba szerencse,beteszek 1 stopot oszt jó napot.Remélem nem ugorja majd át.
    Pénteken még ránézek APPLE-ra hátha zárok valamennyit,vagy húzom a stopot utána.

    ReplyDelete
    Replies
    1. indik nem túl szépek...

      Delete
    2. Mindazonáltal OTP-ben még bear oldalon is benne van egy 4300 környékének esélye. Szerintem.

      Delete
    3. OTP zárás kicsit kemény volt, jó nagy forgalommal.

      Delete
    4. Mtelhez grat, én nem mertem megjátszani, mert a tf-n nem volt fordulós jelzés, célárzóna igen

      Delete
    5. "indik nem túl szépek."

      Nagyon nem aggódom

      Delete
    6. Köszönöm, már ha az mtel nekem szólt. :)
      Nem kell aggódni, nem azért mondtam, élni kell a lehetőséggel, volt már ilyen. Szép estét mindenkinek és jó pihit!

      Delete
    7. Nem tudtam hogy Mtelben benne vagy......grat.
      Megéri ezzel kereskedni?

      Delete
  14. Dobok nagy tf-s bux gondolatot hamarosan, érdekes az ábra

    ReplyDelete
    Replies

    1. Kíváncsi vagyok mit látsz nagy tf-en,

      Igaz én heti-havi időtávval nem foglalkozom,az már lekereskedhetetlen nekem,főleg mostanában.

      Delete
  15. APPL szerintem egy 3. hullám ment fel naposon 600 alá, érik az alma :)

    ReplyDelete
  16. nem tudom mit csinál a portfolio (erste), de nem tudok bejelentkezni, anélkül nem érem el a markers, ezért meg nem tudok elemzést írni... XXI. század..

    ReplyDelete
  17. Tegnap nem voltam,ma próbáltam bejelentkezni, ez jött vissza
    http://s30.postimg.org/no78cqkap/image.png
    Remélem hétfőre megoldódik, különben elküldöm őket a jó édes anyjukba.

    ReplyDelete
  18. http://index.hu/belfold/2014/05/02/az_orosz_kemek_tuljutottak_a_spajzon/

    ReplyDelete
  19. Egyszerűen képtelen vagyok elemzést írni, Pro a bejelentkezés után, csak jelez, "ön nincs bejelentkezve"...SHIT!

    van valakinek elérhetősége a portfolio trader felé? Ez nonszensz, hogy amikor időm lenne elemezni, nem elérhető a rendszer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. komolyan mondom egy vicc amit művelnek. Én már lekapcsoltam a PRO-t is. ha hazamegyek megszüntetem a számlát is. A durva, hogy ők a "legjobbak" otthon. nem tudom miért nem tudnak egy stabil rendszert összedobni....

      Delete
  20. Erste Befektetési Zrt.
    1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26.
    Tel.: (06 1) 235 5151 Fax: (06 1) 235 5190
    E-mail: erstebroker@erstebroker.hu
    www.erstebroker.hu

    üdv.
    zsozé

    ReplyDelete