Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. március 18., kedd

OTP - Totálisan nagy kép

Hetes chartot figyelve, nekem az az érzésem, hogy lefelé immáron biztos nem ZZ megy, azaz impulzus, aminek harmadik (illetve negyedik) hullámát tapossuk. RSI nagyon bear, azaz felfelé nagy eséllyel korrekció megy. (RSI 50 v 60-as zónához) Nem mélyedek el a számozásban, ez is egy lehetőség, volt egy hír, ami befolyásolja az ábrát, azaz vagy 4/a vagy 4/c ment ma felfelé. Ideális szintek környékén a piac, hamarosan le fog fordulni nagy eséllyel egy korrekcióra, vagy inkább tovább folytatja a trend irányú esést. Gyors a piac, mivel kb. két hete van 2700-ra lemenni, feltéve, ha tényleg ed-vel van dolgunk .) A hetes horog nagyon durva dolgokat csinálhat, 5. megnyúlhat!!!, ami már a célzóna lenne.

OTP hetes chart:

Nem megyek le mélyebb szintekre, nagy tf-s mozgás és hír is volt, érdemes ezt nagy tf-n szemlélni. Többet, részletesebben akartam írni, de amikor időm lett volna rá hétvégén nem ment a rendszer. Azért amit az elejére akartam tenni, most a végére vágom be... Íme


Az év elején az OTP-re vonatkozóan 3 bejegyzésben tettem közzé a várakozásaimat. A mostani elemzés előtt érdemes ezt végigolvasni, újra. Igen, lehet azzal érvelni, hogy magasztalni akarom magam, azonban a belső szándék más, mindamellett persze, hogy jól esik egy amatőr számára egy ilyen esés előrejelzése. Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy  a charton szerepelt az esés lehetősége, már akkor, amikor sokan az egekbe várták a papírt.  Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy érdemes Elliott elméletét megismerni, mert tényleg leírja a piacok működési mechanizmusát, még akkor is, ha ez alapján önálló kereskedési döntést nem lehet meghozni, önmagában Elliottal nem lehet kereskedni, de elemezni, várakozásokat megfogalmazni igen!

Az OTP-hez a tavalyi év egyik legnagyobb vitát kiváltott elemzése kötődik, mely előre jelezte az 5000 feletti zónából való hirtelen esés lehetőségét. A jövő évi várakozásokhoz tulajdonképpen a 2013 április-májusában készült elemzésekben foglaltakkal érdemes kezdeni, az ott leírtak, a nagy tf-n meglévő alakzat, illetve a hezitálás a két verzió között mind a mai napig bennem van. 2014 lehetséges mozgásainak megértéséhez - a kontextus miatt fontos lehet - a korábbiakban leírtak áttekintése. Annyi anyagot szedtem össze, hogy több részletben teszem közé az OTP jövő évre vonatkozó várakozásokat. De nézzük mi is történt:

2013. április 30.

"Szerintem elérkezett az idő, a hosszútávú long pozíciók csökkentésérestoppok szorosra húzására. Ez nem short és nem azonnali zárásra való felszólítás, csak egy gondolat, hogy fel kell készülni arra, hogy lefordulnak a piacok, egy hosszabb bear szakaszra. Nem kell itt armageddonban gondolkozni, egyelőre, csupán az óvatosság elve alapján készülni kell a zsákban lévő profit megvédésére, a veszteség elkerülésére.

Azt hiszem nem írtam ki még ilyet, bár több eset is volt, amikor kinézett egy nagy lefordulás, most azonban nagyon reális esélyét látom, kellene még egy kör felfelé, néhány piac, termék vonatkozásában, de közel vagyunk nagy tf-n a kész szerkezetekhez.

Gondolkozz és legyél felkészült minden irányra, csak magadra hallgass, ne másra, ha a pénzedről van szó!

2013. május 5.

"Az OTP hetes chartján szépen kirajzolódik az ék. A belső szerkezet is szépen hozza a korrekciós jegyeket (3-3-3-3-3).


Elliott így fogalmaz: "A [záró] diagonál végén drámai fordulat következik be, amely nyomán az árfolyam igen meredek szögben teszi meg az utat az alakzat kiindulási pontjáig és még valamennyit"

Az a tudás is birtokunkban van, hogy mindezt kb. mennyi idő alatt teszi meg. Ez a jelenlegi információk szerint kb. 28-43 hét közé várható, azaz az év végére, jövő év elejére a papír 2600-700 alá kerülhet. Ez a jelenlegi értékének megfeleződését jelentheti. Valóban drasztikus esés lehet, a hangulat elromlását jelenti, megindulhat a válság következő fázisa, ami véleményem szerint a meggyengült világgazdaságra szabadul majd rá. Kormányok fognak megdőlni és újabb lázadások lesznek, de ez egy másik történet. Maradva az OTP-nél a célzónába várom a papírt, de tudom, jelen alakzatban ki is szúrhat belőle, sőt el is maradhat tőle.

OTP heti chart:

és a fraktálos, már ismert ábra:


Kisebb tf alapján szerintem még nem vagyunk készen, de a jövő héten nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy látni fogjuk a végét, akár ez új csúcsot jelent majd, akár nem." 

 2013. május 23. 

"Érdekfeszítő nap volt a mai, végre megjelentek azok a karakterjegyek, melyeket hiányoltam az ED zárásánál, megjött a forgalom és láthatóan EUFORIA alakult ki.

Havi charton az első célzónában a piac, ahogy azt korábban - talán januárban - kijelöltem. A mai emelkedés után, akár kész is lehet a szerkezet. Biztosan kijelenteni, hogy itt a fordulat, ezen a timeframen nem lehet.

OTP havi chart:Hetes charton a forgalom még nem jött meg, igaz a hét fele telt csak le. A magasról érkező trendvonal fölé került az árfolyam, amit sokan kitörésként értékelhetnek, vajon behal-e a kitörés vagy nem?
Az ED általában nem ér véget a felső száron, igaz, ezt máshogy is be lehet húzni. Hetes charton - a hétnek nincs vége - szépen alakul a helyzet, elfogadható szinten a piac, akár vége is lehet az emelkedésnek.
Figyelem, ha itt csúcs lesz, akkor hetes viszonylatban egy fordulós divergencia alakulhat ki!
Célzónában a piac, a számozásnál a-b-c zigzag helyett, akár egy éket is lehet jelölni, ami felveti annak lehetőségét is, hogy ez még nem a tető, csak egy ZZ-nek az a hulláma. Ebben az esetben 5400-as felső zóna elérhető lenne.

OTP heti chart:Naposon a forgalom szépen megjött, az utolsó 33 nap legnagyobb forgalmát láthattuk ma. A jelzett célzóna fölé is ment a piac, de ezzel nincs semmi bajom.

OTP napi chart:


Az órás charton vannak problémáim, RSI nagyon magasra ment. Olyan, mintha ez még nem is a csúcs lenne, hanem csak egy harmadik hullám és új csúcs várható. Ritkán van arra példa, hogy egy erős c hullám viszi fel ilyen magasra az RSI-t és divergencia nélkül fordul le, holnap többet látunk majd. 
Várjuk meg a kritikus szintek törését és akkor hajrá! Addig is tekintsünk Elliott által adott verziókat lehetőségként vagy leselkedő veszélyként."
Az elveszett chartokat visszakerestem az archívumomból, remélem ua. sikerült beillesztenem. Azóta mindenki látta mi történt, valóban voltak az elemzésben időbeli és térbeli eltérések, de azt gondolom pontosan nagyon ritkán lehet előrejelezni bármit, ekkora tévedés és bizonytalanság benne van a pakliban.

Most, hogy már mindenki láthatta a "Csányi" féle eladási sokk előre kódolva volt a grafikonon folytatom az OTP vonatkozásában a 2014-re vonatkozó előrejelzésemet. (1. rész - Link)

Továbbra sem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy az ábrán látható alakzat egy ED volt, vagy csak egy 1-2-i.-ii-iii-iv-v sorozat látszott annak (az érthetőség miatt jelöltem most így). Ez alapján két verziót kell továbbra is futtatni, ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az impulse számozásnak egyre kevesebb esélyt adok, 75-25 az ED javára a jelenlegi információk javára.

Nézzük először a havi chart jelenlegi helyzetét.

A charton volt egy kvázi bullish slingshot (9-10 gyetya), ami gyakorlatilag december végére besült, ez antiszignál (!). Úgy kell a jelenlegi helyzetet helyesen értelmezni, hogy a besült bull SS azt jelzi, hogy havi charton a trend iránya bear. Azaz a havi charton a piros számozás fogja megállni a helyét, nagyon nagy valószínűséggel.

OTP havi chart:A heti chartról a véleményemet pár hete összefoglaltam, amikor a portfolio.hu-nak jelent meg egy elemzése, értelmezésemben longra jelölve a papírt. Íme:

2013.november 28.

Tegnap a portfólió feltett egy videót az OTP-ről (itt elérhető: Link). Leírtam a kockázatokat a bejegyzésekben, csatolom:

"Távol álljon tőlem, hogy a technikai elemzést megkifogásoljam, szeretném ugyanakkor a chartról technikai szemmel a másik oldalt, a longosokat veszélyeztető szituációra felhívni a figyelmet.

Tapasztalatom szerint ekkora időtávon 4,5 év (2009 eleje - 2013 vége) heti charton érdemes a logaritmikus skálát használni a trendvonalak meghatározásánál. Ebben az esetben az OTP árfolyama már a trendvonal alatt van, a hó eleji megugrás ugyan a trendvonal fölé tudta vinni a papírt, de nem tudott felette maradni, ez ezen a timeframen, illetve a fordulós hetes gyertya alakzatot is figyelembe véve, inkább a short irányába mutat. Amennyiben a 2012.07.27-nél lévő csúcsból húzzuk meg a trendvonalat, akkor a felszúrás épp a trendvonal alját érintette meg, majd lefordult. (Jeffrey Kennedy módszere alapján lehetséges innen indítani a trendvonalat, szemben a hagyományos TA értelmezéssel)

A nagyobb timeframeken (havi, heti) a piacot sokkal inkább semlegesnek tartom, shortos beütéssel, mint longnak, erre utal az RSI (normál beállítás 14;9) 50 alatti értéke (az utolsó gyertya értéke még befolyásolhatja ezt), éppen ezért én csak azt állítom nincs egyértelmű vételi uralom a parketten nagyobb timeframen.

Havi charton van egy általam csak "kvázi" bullish slingshot alakzat, de ez jelen pillanatban besülni látszik, ami szintén ellentétes irányba mutatja a nagyobb erőt. 

Kisebb tf-n az ék alakzat lehetőségét magam is reálisnak tartom (vagy a tegnapi mélypont, vagy a következő után), rövidebb távon valóban van/lehet vételi lehetőség a papírban, hosszabb távon azonban óvatos vagyok, több index is reális fordulós szint előtt áll (pl.: SP, DAX, DOW), ezért érdemes az apróbb jelekre figyelni, vagy váni 3-4 hetet.

A leginkább bull verzióm szerint 5400 lehet egy hirtelen jött komoly emelkedés célárzónája (2014 eleje), de erre jelenleg nagyon kicsi esélyt adok, 4800 eléréséig nem is gondolkozom benne. 

Stop legyen veletek!"

2014-ben az OTP esésére számítok, az első két részben bemutatott okok alapján. (1. rész - Link, 2. rész - Link)

Részletesen, kontextus alapján a Ciklus szintű C hullám megindulására (ha eddig nem történt meg) és a bankpapír esésére számítok. Többször írtam, hogy a Ciklus szintű C hullám elindulásánál a várakozásom, hogy nehezen felismerhető alakzatot produkál. A 2008-as válság grafikonját a tréningre átnéztük és beszámoztuk, szerintem ez az a szituáció, amikor menet közben totális zűrzavar van az elemző fejében, csak utólag lehet történteket rekonstruálni. 

OTP napi chart:


Az OTP helyzetére van egy elég "zűrös" ábrám, amit a blogra november végén tettem ki. Azóta eldőlt, hogy a bear verziót választotta a piac.

OTP napi chart:

és a jelenlegi állapot:


Napos alapon rövidtávon belelátok egy 4500-4600-hoz való emelkedést, sőt extrém esetben 4800 is elérhető, onnan lefordulást várok, de ezt majd részleteiben, folyamatában.

2013-ban folyamatosan figyeltem az esés után is azt a lehetőséget, mely szerint milyen esélye van egy nagyobb északi körnek, ezt továbbra is megteszem. Az első időszakban még nagyon nagy esélyt adtam neki, de ez az esély egyre csökken.

Azt hiszem az elemzés 3 része után mindenképpen ide illik a blog alján található komment:

“Elliott által felfedezett hullámelmélet önmagában nem kereskedési rendszer! Ezt sokan félreértik. Saját véleményem szerint csak a kereskedési rendszer egyik eleme. Arra használom, hogy egy képet kapjak a piac aktuális helyzetéről és a lehetséges mozgásokról, még akkor is, ha néhány esetben ez egymással ellentétes irányt jelent. Ezt nagyon sok embernek nehéz feldolgozni, ugyanakkor a kettős gondolkodás sok veszélyes szituáció elkerülésében segít. A kereskedési döntés meghozatalához az elliotti összefüggések mellett indikátorokat, gyertya jelzéseket és alapvető money management szabályokat is figyelembe veszek, de ezekről ezen az oldalon általában nem esik szó. Egy kereskedési döntés meghozataláért mindenki saját maga felel! Törekedj arra, hogy ne más meglátását próbáld meg lekövetni, hanem saját magad alkoss véleményt a piacról és az alapján hozz döntést! Ne bízd rá a pénzed ismeretlenek véleményére!” Ad :)

Idáig tartott az év elején közzétett várakozás az OTP-re vonatkozóan, de lássuk mi a helyzet most.


90 megjegyzés:

 1. usd gyanús, hogy lecsap, majd elszáll, a magyar rv piaccal van összefüggés... ajjaj

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gratulálok AD, szép levezetés, elemzés!

   oil fordult ma egy szépet, remélem más is megjátszotta.

   Törlés
  2. nem írtam hozzá sokat, de tudom nem olvasta mindenki, ugyanakkor lekövethető a gondolkodás, hezitálás, végeredmény és feltételezhetően a jelenlegi helyzet, de köszi!

   Törlés
 2. ymm4-ben 15 percesen hsz, másfél órája... kellemes... sling fel, rászúr, fordul, nullában zárom, nyitás felszúr, felét zárom., hezitál. tényleg érdemes kihagyni az ilyen időszakot..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. feladom, a másikat nulla stop vette ki, zárás előtt még felhúzhatják, vagy valami más volt...

   15 percesen 2 horog, 10 percesen szintén, 3 pecesen 3 bullish sling... és sok horog, de minimális távolságot mozog nincs egy r sem....

   Törlés
 3. akkor most beverhetik, de már nélkülem...

  VálaszTörlés
 4. Az otp célzónát kb. 2700 ra teszed? Az utolsó mondat nem volt teljesen világos nekem, köszi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ED a kiindulási pont, illetve azon túl, ha ED volt, akkor igen, megnyúlt 5 (háború, kormány stb.) hozhatja is, bár a tapasztalat, h 3. hozza, lehet ez még csak 3?

   BUX szerintem negyedik ment fel, kicsit messzebb, mint a második, nem összehasonlítható... meglátjuk, fókusz a kereskedésen és inkább az USAn, mint a magyar piacon

   Törlés
 5. figyeljetek az usd-re (1h ed?)

  VálaszTörlés
 6. Legyetek óvatosak!

  Benne van a pakkliban egy hirtelen, erőteljes piaci fordulat. Nem tudom mi váltja ki, lehet hír (háború, FED, kormányzat, v bármi más).
  Stop legyen kint és legyen számolva a réskockázat is, nehogy nyitásban legyen holnap probléma és ragadjon bent valaki.
  Nem tudok időt mondani, lehet csak hétfő lesz és a hétvégén történik valami, de az is lehet, h nem, ez inkább csak egy figyelmeztetés, baljós jeleket látok, amit vagy kivesz a piac, vagy konfirmálja!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ..és ez nem short felhívás!!!

   Törlés
  2. OTP napos bearsish sling esély, egyelőre még nem hiszek neki, hogy már kész van, óráson lefelé 3 hullám jöhetett, most pedig az első órás gyertyát nem értékelem, mert nem érdemes

   Törlés
  3. Órás RSI pedig nagyon magas, ugyanakkor napos 50.ről csunyán tudna délnek futni

   Törlés
  4. Rendelésre bármikor szállítok bear verziókat :-)
   http://keptarhely.eu/view.php?file=20140319v00fe3nki.png

   Törlés
  5. nagyobb tf-n lehet érdekes van e sling esély, és elsül e...

   Törlés
 7. Volt régebben ez a verzióm USDHUF-ra:
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20140314v00e8vimi.png
  Egyelőre passzolósnak tűnik, bár lövésem sincs, hogy mégis mi szükségeltetne a céltartomány eléréséhez. Valami durva.

  OTP, skicc:
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20140319v00f1t24x.png
  Jelen állás szerint ~ szabályos r-flat, de amilyen strukturálatlan a 'C', még kinőheti magár e-flattá is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. USD, nézz rá nagyobb tf-n, szerintem egy 4. megy most ahol c zz 222-t célozhatja, de csak spikra, akár c/5 is lehet ed!

   OTP, az ilyen széles oldalazást egy ilyen emelkedés után azonnal lövöm shortra, ha ad egy triggert, most egy kicsit bizonytalan vagyok, 3850 szvsz ennek ellenére eléhető, Bearish sling célár környékén (még lehet egy csavar!), belépési jelzés keresése óráson, mert runniggal kiegészítve, durva mélyrepülést hozhat (háború?, FED?, kormány? adhat egy kis benzint...)

   Törlés
  2. Igen igaz, hogy naposon 4. hullám szépen a korrekciós csatornához ér!
   Látom mire gondolsz! :)
   Most van egy kis időm és újra vonalazom az alternatívákat! :)

   Törlés
  3. OTP nézd meg

   heti bear, rsi MA9 alatt, épp nekimegy (horog), 38-as fibonál, bear zónából felfelé
   napi bearish sling esély 10 gyertya (12 jobb lenne, még lehet), ráadásul RSI 50 (?!), nevezetes Cimballi szint!, esetleg kupak készülhet, egy fekete napos megerősítés.
   Órás széles oldalazás, DE rsi nagyon magas (ez lehet az elgurult gyógyszertől-- c hullám?)

   "kicsivel" több a bear előjel, de nem triggerelődtek a magasabb tf-k, 15 percesen nem szép a belső szerkezet - lehet benne még egy kör fel? Ha elkezd esni, észre fogjuk venni :) hatalmas trendgyertyát várok


   Törlés
 8. Sziasztok!
  Depriv! Felső piros vonalad 2. 4. pontba húzd meg és ne a 0-tól indítsd, mert így sp szép kis LD lenne 1 hullámban! Most meg 2 hullám lassan vége ha tényleg az lesz! Egyébként a gondolat jónak tűnik!

  Ad! usa/ huf remélem 231-től Ld jön lefelé 4óráson jónak tűnik eddig! most lehet 5. hullám!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eeeegen. LD akar lenni.
   Ezeket a diagonál-vonalazásokat mindig elszúrom.

   Törlés
  2. abc c ed-ben gondolkozom, az eredmény egyébként ua. lenne :) irány észak, a mérték a kérdés

   erre mondtam, hogy rv piac (bux fibo 38) szintén fordulhat, ráadásul OTP bearish sling esély, MTEL lehet bear 302-305 is elérhető, nincs igazi jel, de akár Ricsi is csatlakozhat, meglátjuk, ezek lehetőségek, majd nézzük mutat e hozzá jelet

   Törlés
  3. OTP - ott legyek megnyugvás - shortot dobtam...

   közben Mtel 310-nél, tegnap nem tudta kivenni, 15k-t nem akartam átvinni, mert akár 310 környéke is lehet az alj, egy nagy LD esetében...

   Törlés
  4. 10 után meglátjuk mi lesz... USA 4H egyébként bear volt tegnap, mára hozhat gyengülést is, csendes kivárást a FED miatt..

   Törlés
 9. OTP 15 Kennedy féle hsz, kitörési irányt kell lőni, igaz kis tf és talán trend irányú gyertya, de ebben most nem vagyok biztos

  VálaszTörlés
 10. Buxnál is érdemes a bearish sling esélyre figyelni, várni a triggert!

  VálaszTörlés
 11. http://www.kepfeltoltes.hu/view/140319/OTP60_140319_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Ezt megvárom megcsinálja-e! Ott van egy vissza teszt is egyúttal!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. én is erre gondolok, de szerintem előbb leütik 850-re, leüthetik

   Törlés
 12. Válaszok
  1. B/c? és most jönne le 3900 alá?

   Törlés
  2. igen, az is egy verzió, kiderül, valamelyiket törni fogja, négynek nekem széles, de lehet vmi hétvége miatt nem látjuk az egyet...

   Törlés
 13. megállt a piac, vagy csak nálam nem mennek a rendszerek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. mi van a shorttal?otp
   üdv.zsozé

   Törlés
  2. nem igazán van trigger nagyobb tf-n

   Törlés
  3. pontosabban volt egy (erre nyitottam rá egy kicsi pakkot) 15'-n

   Törlés
  4. de kivette, nem volt erős a trigger, ráadásul első óra

   Törlés
  5. jól értem?
   stoppoltad?

   Törlés
  6. nem csak a trigger után nem jött a megerősítés, kicsi tétel, risk 4150 felett

   gyanús, h más is lehet és előtte lefordul 900-ra, ha nem hát nem, akkor tévedtem, de nem akartam, h feszítsen, majd ha komoly lesz, akkor ráadok, írtam "megnyugvás short" , azaz ott vagyok, de nem kapkodok, mert nem érzem, h lemaradok, ezért nem követek el nagy pakkal hibát...

   Törlés
  7. bár mehet még fel...még nem tört talán

   Törlés
 14. Ha már ennyire bear itt minden, erre sem árt figyelni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bocs a chart lemaradt,de inkább nem teszem be, mert bezavarok vele

   Törlés
  2. Akit be lehet zavarni, annak mindegy, menthetetlen.
   Akit meg nem, az örülne neki.

   Törlés
  3. Nem az Anyukámat szidni, ha nem ez lesz :-(((( én még poziban vagyok

   http://s20.postimg.org/7rmktnfv1/BUXM15_Flag.png

   http://s20.postimg.org/yqv12jrpp/BUXH10319.png

   Törlés
  4. nincs ezzel probléma, van egy esély a fordulatra, ami vagy lesz, vagy nem lesz, illetve lehet csak a egy pici...

   esély nem= valóság

   Törlés
  5. Érdekes és merész gondolat, de így első blikkre nem nagyon találok hozzá értelmes Elliott kontextust.

   Mondjuk amióta a 'szolgáltatóm' átvariálta a BUX kötésméretet és spread-et, nem vagyok érintett, nem is követem.

   Törlés
  6. Mondjuk erre vigyáznék:
   http://keptarhely.eu/view.php?file=20140319v00f4r63.png
   Kicsit távoli talán, de naposon is alakul, és egy fals kitörés élesíthetné is.

   De ezt tényleg nem követem, csak amolyan 'odakukk'.

   Törlés
  7. távoli, túl sok gyertya... 12 max néha 14

   Törlés
  8. naposon is ott van valami...

   Törlés
 15. Ha már elhalasztották a dev hitelesek megmentem akciójukat,majd egyszercsak megmentik mégsem most

  OTP-FHB + BUX,miért is ne ,,meg hát más is van még, had nem mondjam tovább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig több éve ezzel hülyítették a népet,feladták,végre rájöttek hogy bankok nélkül nem lesz itt sz,,,r sem,nem hogy fejlődés

   Törlés
  2. Tudomásul kellene már végre venni akinél a pénz az "ugat" még ha sok embernek ez nem is tetszik
   Egyerű "paraszti" ész kell csak hozzá ,semmi más,de ettől még bármi lehet.
   Csökött agyúak ezt úgysem fogják fel

   Törlés
  3. Szerintem se...
   http://index.hu/velemeny/2014/03/17/wiedermann/

   Törlés
  4. Ez KB olyan mint a vicc,

   Embert megcsalja a felesége a szódással,erre elégtételt vesz a szódáson,jól seggbe rúgja a szódás lovát és kienged a földre 2 láda szódát.

   Törlés
 16. lehet mégis ed, exp flat b-t magasabbra vártam volna...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. http://keptarhely.eu/view.php?file=20140319v00fab1fa.png
   ?

   Törlés
  2. Már nem jó... Az utolsó részt viszont - a tüskék nélkül - lehet impulzusnak is számozni, és akkor most 1-2 lenne folyamatban...

   Törlés
  3. Remélem nem zavartalak be titeket,csak gondolkodok, tehát vagyok :-((

   Törlés
  4. Szerencsére: 'hangosan' :-)

   Törlés
  5. Mármint, hogy: szerencsére 'hangosan' gondolkodsz...

   Törlés
 17. Exp b 4040 körülre számoltam
  60 felett 5 v más

  VálaszTörlés
 18. Kíváncsi leszek mekkora megrázkódtatás lesz a FED 10 mlrd-os bejelentése ,ami nem újdonság.

  VálaszTörlés
 19. Meg volt az adok kapok utolsó pár percben

  VálaszTörlés
 20. csunya reakció a fedre. kés... eddig

  VálaszTörlés
 21. Válaszok
  1. mindenki tudta hónapok óta hogy ez lesz,mégis mindig meginog erre a bejelentésre a piac,

   Törlés
  2. Látom USA-kok ,még ha kicsit késve is, de vették az adást.

   Törlés
 22. SP-ben ez eddig nagyon csúnya.
  Mondjuk ezt vártuk, nem illik panaszkodni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. felfelé 3 hullám ment az esés előtt, ha b, ha 2 volt bent ma, lefelé várható még jócskán

   Törlés
 23. Benne voltam, korán zártam...420 usd, 1500 helyett, de előtte -3r-t csináltam

  VálaszTörlés
 24. a t-offline megint alkot....a back up is hozzájuk van bekötve, ma vettem egy Telenor modemet, hihetelen, h nem lehet stabil netet csinálni, vezetéken... 3G-n.... 6 perc alatt esett 1500 USD (2 konti) a dow mini, életveszély... délután szívatott meg, de bent volt a stop, zárt... egy ilyenbe ott ragadni, visz a fél havi bevételt..

  VálaszTörlés
 25. usd, én szóltam, szépen elpattant északnak, lássuk utána mi lesz, holnap reggel folytatja e az útját északnak

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. kritikusnak számító felső csat még nem tört

   Törlés
 26. Óvatos vagyok, de egy réssel nyitás holnap nem lepne meg, meglátjuk mi lesz...

  VálaszTörlés
 27. Ha a tegnapi hangulat átterjed ide is, érdekes lesz. Tegnap írtam,h fel kell készülni akár a réskockázatra is... egy lehetőség, este megnőtt az esélye, de ott van RAS verziója, amit b verziónak tekintek, valóban a zászlón látható támasz szinteket át kell vinni a fordulathoz. A dollár elpattanása (kritikus szint nem tört) biztató, ebben az irányba
  Kiváncsi vagyok mi lesz, még nem vagyok igazán nagy tétellel poziban...

  VálaszTörlés
 28. Ad! nyitnál egy új lapot, mert telon mire betölti az elemzést+ a hozzászólást túl sok idő!
  Köszi, ha megtudod oldani! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. megtörtént, írtam egy pár usd gondolatot... :)

   Törlés
  2. Köszi köszi köszi! Sokkal jobb! :) Gondoltam bizti akarsz elemzést is hozzá, hogy ne üresbe menjen! :)

   Törlés
  3. távolodok az elemzéstől, fókusz a kereskedésen...

   Törlés
 29. na ez a felhúzás most elbizonytalanított az irányt illetően, oké, hogy 9:44 van, de inkább esésre számítottam

  VálaszTörlés
 30. OTP előbb is

  Órás Bullish sling is kialakulhat, ha így marad, miközben RSI inkább 40-50-re kívánkozna..

  VálaszTörlés
 31. a nagy esés miatt lehet magasabb korrekciós szintre hajt az oti 3980?

  VálaszTörlés
 32. 3900 túl nyilvánvaló, esélyes, h más lesz, felfelé 61-es fibóhoz ment fel a papír eddig, rés betöltve, rsi óráson még bull zónából fordult, következő két óra talán elárul vmit

  VálaszTörlés
 33. nehogy egy szinttel nagyobb 1-2 legyen... 61 fibo mindig érdekes az OTP-nél, ahogy a 78-is az egyik trend folytatására, a másik a tévedésre utal, hogy korrekció inkább (hsz, flat stb..)

  VálaszTörlés
 34. OTP nagyon nem szép, h három hullám jött le délre a csúcstól

  VálaszTörlés
 35. szép munka!
  Dino Barran

  VálaszTörlés