Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 7 February 2014

OTP - órás

Az OTP korrekciós csatornában halad. Bármennyire is jó a hangulat a tegnapi nap után a tengerentúlon és hatalmas esések után reggelre a Nikkei is szép emelkedést tudhat maga mögött (most 2%>), az OTP esetében a csatorna tető komoly ellenállás lehet. A piros zónát szerintem eléri, a kék továbbra is kérdéses.

OTP órás chart: 

13 comments:

  1. Egyelőre erősödik a forint

    http://s20.postimg.org/idg1sz5e5/usdhuf.png

    ReplyDelete
  2. Igen, ha megnézed egy negyedik korrekció futhatott estétől, nyitás után lesz új low is, szvsz

    ReplyDelete
  3. Van egy alt verzióm, annak a célárát nem érte még el, a tegnap felrajzolt doboz volt az elsődleges...

    ReplyDelete
    Replies
    1. az éjszakai oldalazás mindig bezavar, most épp egy széles 2. lehetett, talán

      Delete
    2. http://s20.postimg.org/rrqkqiaz1/usdhuf.png

      Delete
  4. Szia AD

    Néma olvasója vagyok a blognak és elliottrol itt szetem össze amit tudok a BUXnál említetted a dupla ZZ-ot és valami új csúcsot, igen e ricsi esetéből következtetve a lefele szvsz. nem az 1-e hullám karaktereit hordozza annak al hullámaival együtt nekem tünik inkább egy erős C-nek akkor ez még csak a 4. hullám és lehet egy új csúcs is.

    Tom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Tom!

      Üdv a blogon!

      Nem pontosan értem, amit mondasz, nem áll össze, hogy mire gondolsz.

      Kényes kérdés a karakterjegy, mert a trendszint és a magasabb tf támogatottsága is fontos. A lefelé egy utolsó hullám lehet, hisz hsz áll előtte, a hsz-ből egy trustnak kell elsülnie, ami nagyon meredek lesz, ebbe, amennyiben a lefelé jövet volt az első ilyen esetbe szerintem belefér. Ha marad ez a felállás, akkor napon belül 1000 pontos esés simán lesz. (nem mernék ilyen előrejelzésbe menni, de szerintem akár 2-3000 is beleférhet, hetin persze ennél is több... full pánik, felfüggesztések várhatóak) Nem fognak tartani a támaszok, egyszerűen átmegy majd rajta, ezért veszélyes a long jelen helyzetben, nem lesz ami fogja, csak a rövid short zárások.

      A ZZ egy elképzelés, mert a látvány alapján olyan, de ez lehet, igaz csak kis tf-n láttam ilyet eddig, hogy az első hullám szinte láthatatlan és a 3. nagyon magas fibora megy 423 v felette, az 5. szintén nyúlik, sokszor 3=5. OTP-ben 5' charton volt ez gyakori magasabb tf impulse mozgása mellett, anno, amikor nem korrekció ment naposon. A tegnapi mozgással a 4. hullám első ránézésre nem fér bele..

      Delete
  5. Kedves AD !

    Szerinted hol lehet a BUX esés végső alja kb. (ahonnan középtávon elindulhatunk majd felfelé) ? Köszi a választ.

    Egy olvasó :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ideális Ciklus C alj 6000 környéke (plusz minusz pár ezer)

      volt erre egy chart 2011-ben, elveszett a többivel együtt, megpróbálom előkeresni a hétvégén, ha nem szólj rám

      Delete
  6. 6000-es BUX ?? Mikorra várod?

    Egy olvasó :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekintsünk rá egyelőre, mint alternatíva.

      A korrekciókkal szembeni jogos elvárás, hogy az egy szinttel alacsonyabb 4. hullám szintje alá menjen be, egy-két tickkel. A hullám és C hullám között a leggyakoribb összefüggés az egyenlőség. A nagy időtáv miatt logaritmikus chartokat használva mutattam meg 2011 júniusában, hogy ez 6-8000 pontos buxot vetíthet elő, ha elindul a 2008-as esés párja. (a 28-32-es esés és a 2008-2014 hasonlóságáról szóló chartok kint voltak a blogon pár hete). Hatalmas pánik és hirtelen esés.

      2010 óta nagy eséllyel egy nagyon idióta, időben elnyúló B hullám futhat felfelé a legtöbb piacon, ami új csúcsra is vitte az USA piacokat (DAX is), nálunk az unortodoxia idióta programja nem engedte, az MNYP vagyon nagy része részvényben volt, elvitték a tőzsdéről, illetve a gazdaságpolitikának köszönhetően az ország rendkívüli módon kockázatossá vált a befektetők részére (ad hoc szektoradó, amit valaki a mutyiból meg akart szerezni, vagy más okok...ez mindenki tudja). Az SP becslés cca. 500 pont környékére való esést jelzett korábban, nem tudom, hogy ez az új csúcsokkal állni fog e még, hiszen a korrekció szerkezete más lett (flat), de nagyon valószínű, h a 2008-as aljak alá megyünk.
      Tekintve, hogy a világ 7 legkockázatossabb országa között vagyunk számomra ez teljes mértékben elképzelhető (elég a 400 forintos EUR, vagy 300 forintos USD-re gondolni).
      Szóval szerintem akkor lesz, amikor kitör a pánik, nem merek jósolni (a b hullám alatt megtanultam, nem kell kiabálni), a hetesen fennálló szerkezet min. 5000 pontos esést vetít előre, melyből 1000 néhány száz már meg is volt, ez szerintem be fog következni pár hónapon belül, a többi majd a szerkezettől függ. Amire emlékszem, hogy kb 12000 pont eséssel kalkuláltunk Ciklus C esetén,e z alapján 8000 felső fele lenne a megoldás, az eddigi mozgás alapján, nagyon gyorsan (persze ez havi chart!., ahol 3 gyertya 12-13 hét

      Delete
    2. bux esés 1700 pont az utolsó három hét alatt.

      A heti chatról szólt a bux 2014-es elemzés valamikor január elején, bal oldalon, az oldalsávban rá lehet szűrni, hamar megtalálható

      Delete
  7. OTP másodika óta valami gyanús ék-szerűségen belül pattog.

    ReplyDelete