Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 16 May 2013

OTP-gyors

15' charton két lehetséges ed verzió van előttem, az ábrán jelöltem őket.  Nem tudok más választ adni a jelenlegi mozgásra. Fogy a pszichés energiája mindenkinek, a karakterjegy stimmel.

CET 12:47

Közelről a kép:


 A felső szár még nincs kijelölve a kék hsz esetében.

28 comments:

  1. DAX kiment újabb ATHra most óráson, naposon, hetesen, havin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egyszerűen nem tudok elmenni a tények mellett:

      Rekord alacsony hozamok mellett zsákolták ma a magyar kötvényeket
      2013. május 16. 11:39
      Az erős kereslet és a nyomott hozamelvárások miatt mindhárom ma megtartott államkötvény aukción a meghirdetett felett értékesített papírokat az Államadósság Kezelő Központ. Összesen 22,5 milliárddal több kötvényt kaptak az elsődleges forgalmazók a meghirdetett 45 milliárdnál. Az aukciós hozamok a tegnapi másodpiaci referenciahozamoknál 5-12 bázisponttal, míg a legutóbbi hasonló futamidejű aukcióknál 22-36 bázisponttal lettek alacsonyabbak, és természetesen mindhárom papír esetén új történelmi hozammélypontról beszélhetünk.

      A mai aukciós eredmények alapján továbbra is működőképesnek látszik az a gazdaságpolitikai stratégia, hogy a forintalapú finanszírozást "nyomja meg" az ÁKK, hogy az ebből befolyó pénzből törlessze a devizaalapú adósságelemek egy (jelentős) részét. Ez egyrészt mérsékli az államadósság devizaarányát, másrészt a globális hozamvadászat miatt rendkívül alacsony hozamok mellett tesz lehetővé forrásbevonást. A stratégia hátteréről és továbi céljairól bővebben:

      Delete
    2. Ezek mellett meg lehet azért nem lehet elmenni, mert elliottos lehet azt mondja, semmi nem érdekel, csak hogy ED ezt mutatja..
      Mondja Ad, ezért kell egy külső szemlélő.
      Hát itt vagyok..

      EUR/HUF 290.5

      Delete
    3. Itt is megkérdezlek újra, hogy látod-e a potenciális fej-váll alakzatot hetesen az EURUSD-ben?

      Delete
  2. mindjárt veszek longot :-)

    ReplyDelete
  3. sziasztok, nem figyelem otp-t, de személyes megfigyelésem, h diagonálban sokszor 4. alatt nagyobb a forgalom, mint 5-nél. lehet, h termékfüggő, nem tudom.

    ReplyDelete
  4. DAX, ha jól látom, most szakadt le M15-ön ED overthrow-ból.

    Ugyanott - ha jól látom - naposon akkora böhöm ED (? valami efféléhez nálam jobban értő megerősithetné) vagy mi feszül, hogy csak pillogok - amolyan igazi 'nem látom, mert túl nagy' érzés.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetesen van, és abban is overthrow szakaszban vagyunk. DAX m15 max egy felfelé kör még lehet egy ed-ből, de igazad van, akár készen is lehet. ;)

      Delete
    2. Anno lassabb 4. hullámra számítottam. Jött a Kennedy féle pozitív meglepetés. FDAX 06-13 (Weekly) Week 33_2011 - Week 17_2013

      Azóta szépen csinál egy igazi érzelmekkel túlfűtött overthrowt :D

      Így már valószínűleg az 5. hullám sem lesz lassú, azaz, háttérbe szorul, hogy ez még csak A of (5) hullám. ELső kritikus szint az általad is írt m15-ön lévő ED kiindulási pontja (azt hiszem Ad is felvetette ezt az ED befejezés valahol).

      Delete
    3. Ühüm.

      Hát, kijózanitó. Amire én gondoltam, az inkább a naposhoz tartozna, és már az ötöse végén toporog.

      Jó lesz akkor vigyáznom vele.

      Delete
    4. Figyelni kell az adott idősíkhoz tartozó kritikus szinteket és abban a kontextusban keresni setup-ot. Mert amíg nincs megerősítés, addig ez csak egy a lehetőségek közül. One wave at the time :)

      Delete
    5. Ha prompt dax nem megy be 8300 alá, akkor még kellhet az ED-nek is egy a-b-c, de nem lehet több, mint 100 pont, mert akkor 3. hullám lenne a legrövidebb.

      Delete
    6. De ezek szerint 8300 alá ha megy a dax, akkor a csúcs bent van?

      Delete
    7. ez ma nem megy alá :-( sőt vissza 8400ra

      Delete
    8. 8300 törés lenne az első fontos szint.
      - Ha nincs kész az ed, akkor onnan indult a 3 harmadik hullám (a of 3). - Ha viszont egy DZZ jött fel (mint B hullám), akkor onnan indult ki az Y hullám.
      - Ha pedig kész az ED, akkor kb. 10-15 kerskedési óra alatt el kell érni a 8200-es szint környékét.

      Egyetlen bullish variáció az 1-2 sorozat lenne, aminek 8323 (mai nyitó a pormptban) a kritikus szintje.

      Hetesen az ED felső szárának a tesztelése lesz majd sorsdöntő.
      Én ezeket tartom szem előtt.
      ---------------
      Nagyon figyelem az USDCHF-et,
      - mert ha töri a napos csatit, akkor paritásig szaladhat első körben.
      - Ha fogja, akkor ott is játszhat egy erőteljes zuhanás.
      Körülbelül, mint eu-ban , hogy egy flat C hullám jött most le 240 percesen, és még kellene egy C hullám fel. Szóval ezek a termékek is pengeélen táncolnak. Nagyon kell figyelni.

      Delete
  5. Hathor ne menj el a tenyek mellett de ne is akarj a hullamelmelet ellen menni ill kerlek ne itt. Mi ezt reszesitjuk elonybe nem kell minden egyes csucsnal mondani hogy nah latjatok? Igen latjuk ahoz hogy essen valami fel kell mennie. Latom a chartodon jol nyomod a modszereddel. Maradj meg akkor annal. Ha ezt ugyerzed szar elfogadjuk csak kerlek minden csucsnal ne gyere a hirekkel meg a sok adattal. Valami vegen vagyunk amiben mi hiszunk, meglatjuk mi lesz. Van terv minden iranyba hidd el. De a fordulasnak lassan itt lehet az ideje. Meglatod nemsokara. Ezeket nem jelzik elore az indikatorok....remelem nincs harag es erted mire akarok ravilagitani. Ha meg nem erted az abrakat kerdezz arrol, de lehet tobbet kellene tudnod errol mert te az elsok kozt rendelted a konyvet...

    Gabor p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nincs harag persze.
      Maradjunk elliottnál.
      Néma csöndbe maradok.

      Delete
    2. Most hogy két hétig, amióta írok egyfolytában új csúcsra jöttünk, paraszti ésszel is az mondható, hogy jön korrekció majd, 90fokos több napos emelkedésre.
      De Elliott már tudta két héttel ezelőtt is, csak addig még két hétig új csúcsokra ment.
      Na várjuk az esést.
      Szép napot!

      Delete
    3. Ha arra figyelsz, amit itt a meggondoltabbak irnak, hát magad is láthattad: az esés _előrejelezve_ volt, és a belépési szignál az, amit _várnak_...

      Delete
  6. Szia Hathor!
    Szerintem se menjünk el a tények mellett. Nekem az jött le, hogy az elliottos elemzők alapvetően deflációs válságot prognosztizálnak. Ez véleményem szerint összhangban van az infláció és a kamatok ésésével. Csökkenő termelés és foglalkoztatás mellett.
    Te pl. mivel magyarázod azt, hogy a részvénypiaci szárnyalás ellenére a pénz az alapvetően biztonságosnak tartott kötvényekbe menekülnek, még az igen alacsony kamatok mellett is?
    Volt már olyan a történelemben, hogy a gazdaságban már láttuk a fényt az alagút végén, azétn végül kiderült, hogy csak a szembejövő vonat... nehogy most is az legyen...
    Üdv, desertfox

    ReplyDelete
  7. ... jó bejegyzés. Benne minden, inkább nem piszkolok alá...


    Kérdés. Olyan állat van, hogy impulzus második hulláma nem a szokásos nagyon visszahúzós ABC, hanem az az új csúcsra/aljra menő rángatózós lapos (aminek juszt se akar eszembe jutni a tisztes neve)?

    ReplyDelete
  8. Köszi!

    Igen van, flat korrekció, hasra csapva 10-20%-ban második hullámban is feltünik, jelzi a trend erejét. Több változata, mely főleg a b-től függ, a kiindulásához közel, illetve azon túl is mehet, különbség lehet még c esetében, ami néha nem megy a-n túlra

    ReplyDelete
  9. Eszembe jut erről egy nagyon érdekes kép, felrakom új bejegyzésbe, elég durva lesz, készüljetek fel rá. A trend erejét jelezte az eséskor, szerintem, aki ezt folyamatában beszámozza az félisten :o)

    ReplyDelete