Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 16 May 2013

OTP - napos - gyors

Egyenlőre semmi nem dőlt el. Kis tf-n szerintem impulse ment lefelé, aminek minden bizonnyal ma lesz párja.

OTP napos chart:


73 comments:

  1. A hitelekről írtam múltkor, itt a megerősítés:

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/durva_megugras_soha_nem_volt_meg_ennyi_bedolt_lakossagi_hitel.183949.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegnap mintha azt írtad volna, hogy kezdünk hírek formájába elmenni..
      most mégis? ,-)

      "Ad2013. május 15. 13:39

      Elmentünk az újságírás irányába... van valami a tőzsdén (jelen esetben emelkedés) és elkezdjük hozzá keresni a híreket... ez nem vezet jóra! Mint ahogy azt sem, hogy csak egyoldalú híreket veszünk észre..."

      :DD
      a főnöknek lehet (tudjuk) ,-)

      Delete
    2. Szerintem ez neked szólt, hogy nem csak a pozitív hírek vannak. Ha már figyeled őket ;)

      Delete
    3. sejtem, hogy nekem jön ellenpélda..
      másnak meg lehet csak negatívat?
      A jót nem vesszük észre?
      A rosszat tudjuk, mert 5éve a rosszban ülünk 2008 óta, de az a kérdés mikor jön a jobb várakozás, változás?! Mert a tőzsde előre áraz.
      Így a reálgazdasági bajokkal nem tudok érdemben foglalkozni

      Delete
    4. Nem tudom, hogy neked írta-e. Én neked írtam volna, mert elvakultan egy oldalt látsz.

      Tőzsdéről eltérő véleményünk van.

      Delete
    5. Akkor megint egy eltérő hír tőletek.. most jött

      Fordult az építőipar: vége a hét szűk esztendőnek?
      2013. május 16. 09:00


      Márciusban 2,1%-kal haladta meg az építőipari termelés volumene az előző havit. Ezzel két egymást követő hónapban is bővülni tudott az ágazat, amire utoljára majd' másfél éve volt példa. Az utóbbi hónapok kedvező eredményei miatt az egy évvel korábbi teljesítményét már 9,9 százalékkal múlja felül az építőipar.

      Delete
    6. http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/ujabb_tortenelmi_sokk_a_lakaspiacon.183402.html

      napnyugtáik lehet válogatni "pozitív" és "negatív" hír között. Finoman szólva nem érdekel.

      Delete
    7. Nekem nem mindegy, hogy egy folyamatot tolnak le tovább a hírekben, vagy a vártnál jobb eredmény érkezik a jövőt előre nézve.

      Delete
    8. Lfordítom. 2008óta egy süllyedő lakáspiaci adat jött nálad, de már az építőipar elkezdett emelkedni, ezzel feltételezve, a csökkenő infláció, csökkenő rezsik mellett, növekvő bérek, növekvő foglalkoztatottság, kilábaló GDP mellett, hogy a termelést el lehet kezdeni, építeni el lehet kezdeni, mert beindulhat valami, a még csökkenő kamatkörnyezet, csökkenő hitelkamatok mellett, a későbbi fogyasztásélénkülés jegyében.

      Delete
    9. Ahogy érzed. Ha eu-ban a hetes felváll nyakvonala törik, a forint is bele fog reccsenni, és még több lesz a késedelembe esett hiteltörlesztő.

      Delete
    10. Forint megint erősödött az építőipari adatra. 290ra ment.
      Most ez ezek szerint jó ugye, ha jól értem. Mert azt még senki nem mondta a devizahiteleseknek milyen jó az erősödés, csak azt, hogy na gyengülünk és megint gebasz a hiteleseknek. Múlt évi 275es eur/husfnál sem hallottam milyen jó, csak 300fölött hallom milyen rossz lesz.
      A jót senki nem látja.

      EUR/HUF 200napos mozgóátlagnál a lefele menetben most!

      Delete
    11. Nem lepődnék meg, ha kettes hullám jönne le.

      Nem a forint erősödött, hanem az euró gyengült. USDHUF nem ment új alra, legalábbis még nem. Engem személy szerint a dollár érint. Nem lepődnék meg, ha naposon ez egy második hullámon belüli C lenne.

      EURUSD-ben lassan készen lehet az impulzus, mert 240 percesen eddig úgy tűnik egy megnyúlt ötödik hullámban vagyunk. Azért kukkants majd rá a hetes fel-vállra (ha már hullámelméletben nem tiszta a dolog)

      Megint lesz itt aggódás...

      Delete
  2. Üdv

    Előre is elnézést kérek a következőkért, az elmélet már lassan kezd olyan lenni mikor a kis gyereket ijesztgetik hogy ha rossz leszel elvisz a mumus, Den is újabb csúcsra számít 1680 körül az SP-be ez olyan megint mint ha azt mondaná ne hogy longba lépjél mert nagy baj lesz.

    AD csupán egy kérdésem van mivel most már látható minden idők történelmi csúcsán az indexek ez a medve piaci rally számozás mikor vált bika piaci számozása vagy ha még 2 évig emelkedés lesz még akkor is medve piac van?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát ez érdekes kérdés TWER.
      Ugyanis Elliott fanok többször hívatkoztak arra, hogy Pretcher vagy valamelyik társa 2000től bear piacot lát a nagy ciklusban. Most napról napra új csúcs van. 1900tól kezdve Dow új csúcsokon

      Delete
    2. Annyi irodalom érhető már el. El kellene olvasni!

      Bevágok egy rövid részletet: New Doc 1

      Delete
    3. leszedtem, mert szívja a badwidth-et...

      New Doc 1

      Ha lesz humora a piacnak, hasonló mintát fog csinálni, mint '65 és '75 között, csak egy trendszinttel magasabban.

      Dél előtt törlöm.

      Delete
    4. Én megnéztem törölheted részemről.

      Delete
  3. Ha ertesz egyet ezzel az elliotti elmelettel akkor ne foglalkozz vele enyire egyszeru. Rovid az elet maradj az "akom bakomnal" es kereskedj azzal. Itt Ad es masok probalnak ravilagitani az elottunk allo lehetseges veszelyre valaki ezt ugy fogja fel hogy potencialis setup egy jo beszallora ami ha nem jon be akkor mar egybol 'nah mi van oreg az elmelet bla bla bla' igen neha nehez beletalalni de tokeletes modszer nincsen.elliott anno pont ezert vizsgalodott hogy mikent lehetne elore jelezni az ilyen veszelyeket ami most johet. Lehet ha tobb minden maradt volna meg tole akkor most jobban tudnank. Mindezek ellenere mindenki latja az uj csucsokat es lehet is kereskedni long iranyba csak egyszer kifogy a szusz es amig masok panik szeruen buknak addig lehet hogy mi halloval allunk az eses alatt es elkapjuk a halakat. Ha egyeszer neagy isten megindulna akkor szerintem csunya vilag lesz lasd arany pedig szerintem az egy 4.hullam vege csak ami lejott es megis menyen tonkre mentek benne...nem kell folyamatossan tamadni elliott elmeletet. Ez is egy velemeny. En sem tamadom az akom bakomokat vagy a fulescseszes fej vallas mit tom en milyen elemzesi modszereket. A lenyeg hogy profitot csinalj mindegy hogyan ez csak egy manko amire vagy figyelsz vagy nem.
    Gabor p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Megint félre értetted a kérdésem pontosan azt várom elliottol amire én gondoltam hogy hívatott a nagy tf. super ciklus vége meg határozását én semmi többet nem vártam tőle mert a kis tf.re valóba ott vannak az általam használt ákom-bákomok és a kérdésem mostt is fenn tartom ha még 2 évig emelkedünk akkor is medve piaci rally?

      Delete
    2. Végül is engem nem kell meg győzni, hogy jó-e az elmélet vagy nem mert valamilyen szinten híve vagyok attól függetlenül, hogy nem alkalmazom.

      Különben nagyon jó lenne ha valaki elő tudna venni a 80-90-es évekből grafikonokat az SP-re amelyen a várható elliotti mozgások szerepelnek havi esetleg éves bontásba szvsz. ez sok mindenkire hatással lenne és vagy megerősítést kapnának hogy jobban bele mélyedjenek az elméletbe vagy vég kép el vetnék ez lenne az mikor minden kételkedés meg szűnne.

      Delete
    3. Nem akarok belefolyni semmi vitaba inkabb hagyjuk.

      Dax. Tegnap megvolt a kis csucs amit vartam igaz nem futott 8400 fole. Ma minden keppen levarnam 8200-8100ra egyenlore 4 hullam veget varom lentre de mar lehet kesz a szerkezet meglatjuk a mozgasbol.

      Gabor p

      Delete
  4. Az aranynál tegyük hozzá, hogy a le menetnek legalább 80%-os esélye volt, hiszen 2 éve lefordult és felvett egy oldalazó sávot ami minden elliotti elmélet nélkül akom-bákom alapján idő kérdése volt mikor üt mélyebb pontokat.

    ReplyDelete
  5. Engem oti beforgatott. Olyan szinten látok két irányba (kis tf), hogy le se merem rajzolni. :) Szintek azért vannak ahol kiesik az ellentétes változat, de most kivárás van.

    Aranyben lehet továbbra is Ba lefele ék 5/3 majdnem kész, de az ékből val kijön, mert túl imp. a megközelítés. Majd meglátjuk. Legalább idáig lejött. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Írd le hiszen jó látod vagy 5300-5400 vagy min. 3900-4100.

      Gábor p. én fel fele a DAXba szinte 1 hullámot látok jó lenne egy ábra pl. hol a 2-es nagyon figy-figy igen ebben az esetbe a 4 esetleg pótolja egy mély korival.

      Delete
  6. Nos...

    Az egyszerű válasz a kérdésre, hogy a kontextus és a karakterjegyek miatt nem lehet harmadik. Nem győzőm ezt elégszer hangsúlyozni.

    Elliott elmélete nem potenciális kereskedési rendszer, ezt sokan félreértik, érdemes a hullámelméletről szóló részt. Elliott csupán a piac működését írta le, a teljes működést, erre eddig senki nem volt képes. Az elméletnek valóban felróható hibaként, hogy nem tudja pontosan előrejelezni a jövőt, csak azt, hogy milyen lehetőségek vannak, de azokat tökéletesen megmutatja. Épp ezért van, amit sokan nem értenek, hogy két különböző elliottos elemző, két különböző várakozással rendelkezik, rendelkezhet.

    Egyetértek Gáborral, szerintem is ideje eldönteni, hogy érdekel-e az elmélet, vagy nem. Az elmúlt három évben figyelted a blogot és Cimballiét is, olvasol Caldaro-t és Daneric-et. Ha érdemesnek tartod ezek után arra, hogy foglalkozz vele, akkor el kell mélyülni benne, mert a felületes szemlélődés csak kudarchoz vezet és az elmélet folyamatos megkérdőjelezéséhez. Nagyon nagy űrök és alapvető hiányosságok vannak a tudásodban, amire ha felhívjuk a figyelmet, akkor érzelmileg reagálod le, láthatólag inkább visszamész a saját módszeredhez. Ez nem baj, ha bevált egy módszer, vagy Elliott nem jó számodra, semmi baj sincs, mindig is azt hangsúlyoztuk, hogy mindenki keresse meg azt a módszert, amivel eredményes tud lenni, lehet annak köze sincs Elliotthoz.

    30 éves időtávban pontos előrejelzésre kevés ember képes, Boltonnak és Hamiltonnak sikerült, igaz saját véleményem, hogy a több szinten impulse mozgás segít, mert ott pontosabb előrejelzést lehet tenni, mint korrekciók esetén. Nagy az esélye, hogy b hullám megy felfelé, amiről nagyon kevés információ van, szinte bármi lehet, bármilyen formációban és széles spektrumú célárral. Most egy ilyen hullám megy felfelé, szerintem ezért nagy a bizonytalanság.

    ReplyDelete
  7. Egon nem gyenge ma sem. Olyan éket rajzolt gyertytest alatt, hogy csak na OTP 60 percesen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez nekem nem új erről beszélek hét eleje óta ez a kisebb ék, kíváncsi leszek a nagyobbat mikor veszi észre ahogy írtam kis ék nagy ék egyik majd löki a másikba.

      Delete
  8. Brikka:eur usd ben szerintem kesz lehet az 5. Le de most alternativkent nezem, mert ha spben megvolt tegnap a csucs akkor lehet jobban illene ide 1-2 1-2 ez egybe vagna a hetes fej vall formacioval is ami eu ban van. Szoval szerintem lesz/lehet meglepodes itt nemsokara.

    Gabor p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reggel beraktam az elképzelésemet az előző postba. Pont az arany ábrád alá ;)

      Delete
    2. Ahhh jol van meglesem majd. A baj az hogy nem tok oda belepni mert telorol vagyok. Meg problemaim vannak a net miatt valoszinu kirugnak miatta addig is linuxal felpoccintettem a wifijuket aztan mostmar teloval ratudok lepni. De se chart se semmi. Nem egyszeru az elet.

      Delete
    3. Ne hogy kirugasd magadat emiatt. Ha feliratkozol emailes "előfizetésre" akkor a bejegyzéseket elküldi a gmail-re.

      De ha feldobsz egy email címet átküldöm neked ;)

      Delete
    4. Off: Sajnos mar keso kiszurtak mult heten, mar csak a fegyelmi targyalast varom. Elkertek az azonositomat hogy megnezzek menyit hasznaltam a netet. Adtam egy falsh szamot egy szep tortenettel hogy mire hasznaltam a netet. Ha tenyleg utanna neznek es megnezik az elozmenyt akkor meglepodnek... Lesz ott adatforgalom. Szoval most kivaras van. Azert en sem adom konnyen, van par otletem hogy szorongassam meg oket.

      Delete
    5. Hát sajnálom. Azért remélem jól végződik. De miért nem a telót használtad?

      Delete
    6. Mert ide nem hozhatok be telot. Uk voda hivatalos szervize. Viszont a gep meg elottem van.korulottem csak indiai meg lengyel az agyam szetmegy meg jo hogy nyomtam a netet kozben. Telora nem volt netem eddig :) most mar van de szar blackberryk nem fut rajta semmi. Nah de ez az en bajom mar. Majd megoldom. Fokuszaljunk a piacra nehogy beguruljon valaki hogy ilyen dolgokrol fecsereszunk. Profitban gazdag napot mindenkinek

      Delete
  9. bux esett vagy 100 pontot az utolsó negyedórában, hati meg nem mozdul... :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meg fog indulni az is! Idegörlő napok ezek! még nem bővítettem a ts03-at, de 850 körül veszek megint egy adagot, ha lemegy addig...

      Delete
    2. kap 3 napot, ha nem indul el, zárás
      érdekes, mert csak a lelkem miatt dobtam rá, short jelre vártam, de most kivárok, mert nincs erős jelzés, azaz az ed még játszik, vagy csak az játszik, csak a tf kérdés...

      Delete
    3. talán nem is kell 3 nap...

      Delete
    4. ha pár gyertyán belül nem jön a megerősítés, a pozit zárni kell...
      (vagy pluszba húzni a stopot)

      Delete
  10. Üdv mindenkinek!

    Beindulunk ahogy anno a log főnököm mondta 1 üveg vhiski után

    ReplyDelete
  11. jaj, bux lehet 1-2-1-2 vagy a-b-vel lesz kész 11-re

    ReplyDelete
    Replies
    1. miért jaj? :-) majd kancsi beszól aztán esik...

      Delete
    2. sztem nem kell sok hogy elengedjék a piacok kezét

      Delete
    3. még csak a subminorok jönnek majd később az Ufók;-)

      Delete
  12. 15 perces chart, szinte tökéles időzítéssel lehet kész egy 2-es c-je 11-re

    ReplyDelete
  13. buxról beszéltem

    otp 5 percest nézek, de ott az éjszaka túl hosszú...

    ReplyDelete
  14. Hali!

    Ad jelezte egy ismerős, hogy nem tud hozzászólni a bejegyzésekhez. Van gmail fiók, meg ment is korábban. Mi lehet a gond?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem tudom, a blogon nem találtam hibát.

      Alapötlet: kijelentkezés, bejelentkezés v. gép újraindítás v. valaki feldobta és a fiókját letiltotta a blogger, mert spammelt, megoldás új fiók

      Delete
  15. OTP órástól lefelé

    van egy éknek, háromszögnek látszó alakzat, szerintem TA alapján sokan nézegetik letöri-e vagy sem.

    Az alakzat egyik sem, szerintem le fog szúrni, azaz ki az alakzatból, majd északi irányba tör ki a felső szárból(Bias gyakorlatra hajaz)

    kivéve, ha nem 1-2-1-2 formáció, mert akkor szakadni fog, ez nálam most a kisebb esély, kb 40%

    ReplyDelete
  16. no beszél már kusza szem?
    grafikon készen lehet

    ReplyDelete
  17. Valahol nagyon fent, van egy megjegyzés (új csúcs, pedig bear piac Prechter szerint)

    Elliott rendszerében korrekciók esetén is belefér egy új csúcs, egyébként is nagyon fontos megérteni, hogy a különböző tf-eken más és más lehet a trend, azaz egyszerre van jelen a piacon a bull és a bear trend, csak a tf-s más. Ezt megérteni szerintem alapvető, azok számára, akik akár értelmezni is akarják elliott hullámokkal foglalkozó elemzők munkáját.

    Egy exp. flat korrekció esetén a piac új csúcsra megy miközben korrekciós üzemmódban van, ez a jól definiált bika csapda.

    Elliott modellje egy folyamatosan növekvő modell, ahol időről időre korrekció megy végbe, ez a kis és nagy tf-re egyaránt jellemző, de ha végtelen tf-t nézzünk, akkor bull a piac :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha végtelenben bull a piac, akkor longosnak nem kell aggódnia, ha jól értem, mert 5-10-20-30éven belül feljebb leszünk

      Delete
    2. És mit longolsz?

      mert indexet még mindig csak származékos termékkel tudsz, aminek lejárata van...

      Delete
    3. jó kérdés, mert az egyedi részvény kizárt, ha jól értettem az Mtelre adott megjegyzést

      egyébként meg lehet 100 év kell hozzá..., nem tudom kizárni

      Delete
    4. Szerintem még jobb példa ebből a szempontból a Kodak.

      Delete
    5. DAX CFD, SP CFD tartható lezárás nélkül, ha van fedezet mögötte.
      Nem?

      Delete
    6. Te egy market makernél tartanál évekig egy pozit?

      Kiszednének, vagy jobb esetben szépen megkérnének, hogy távozz, mert nem termelsz nekik pénzt.

      Delete
  18. otp esetében hajlok az ed verzióra, azaz 15 -ös tf-n a harmadik első zz-je fejeződött be és most az x hullám tart délnek. 4890, a tegnapi alj alatt egy ponttal célzóna lehet

    ReplyDelete
    Replies
    1. szépen el is indult...

      Delete
    2. sajnos boy szerintem ez még nem az, amire várunk, nagyon lassú, a piacok még nem készek

      Delete
    3. azt gondoltam, az előzőhöz írtam, a 4890-es célzónához indult.
      én ráérek várni

      Delete
    4. Erről nekem most már az jut eszem, hogy mikor lesz az OTP 3900 és egyre többször hogy miért mert kb. 2 éve márc. ápr. meg kérdezte valaki ismeretlen hogy a hati mikor lesz 21000 vala mennyi a válasz nem volt teljesen egyértelmű talán lesz talán nem nem telt bele 2 hónap a hati már 20000 környékén botorkált.

      Delete