Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 24 May 2013

OTP

Nagyobb tf-ről a tegnap leírtakon túl nem tudok írni. A tegnapi órás RSI végre megfelelő képet ad, ugyanakkor a napos megváltozott és azt jelezi, hogy lehet egy újabb csúcs, aminek a céljául 5200 környékét lehet kijelölni.(Nem feltétel az új csúcs)

35 comments:

  1. http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/27-vakmajom/3213-

    ReplyDelete
  2. Üdv

    Csupán gy megfigyelés az esetek 95%-ba ha az SP 1 esőnap után szita kötő dojit csinál 1-2 nap elteltével kiviszi a doji alját.

    ReplyDelete
  3. Ad! Folymataosan figyelmeztettél ne befolyásoltassuk magunkat a külső hírekkel, valamint elmegy a blog hírgyártás felé..
    most két napja több linket is tettél be. Ugyanezt javaslom, ne foglalkozz vele. Befolyásoltatod magad.
    Most mondjam, hogy bloombergen kijött a hír kikerülhetünk a túlzott defficit alól? Bux meg megint 0.8%plusznál?
    És ez még mindig csak a kezdet.. remélem ,-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. érdekes dolgokról ír, az állami szervek adósságáról, nem csak a poz. híreket kell figyelni

      Én azt nézem, hogy a grafikonon törik e az elképzelésem vagy sem, a mostani menet időben az elképzelésemnél hosszabb, a megjelenő karakterjegyek azonban erősítik. Esélyes egy ed, ami elnyúlik és ilyen mozgásokat hoz, immár több szinten. A forgalom megugrása, az eufórikus hangulat, mind az elképzelés mellett van.
      A felrakott hsz elképzelésed is mellettem szól, mert az nem lehet hsz.
      Az zavar, igen, hogy ennyire hosszú és napi új csúcs van, de nem vitt ki kritikus szinteket. A piac majd eldönti kinek van igaza.

      Delete
    2. Így van AD! Én megértettem amit mondasz. Többször leírtad valóban.
      Egy a lényeg, hogy az ember megtalálja a számítását a piacon.
      Hosszabb távon gondolkodsz, esést vársz, én lehet még hosszabban annál is, én emelkedést.
      Ha jól gondolom az olvasók 90%a régóta esést vár, így nekem az esés mellett a többség.. de ez így is volt 2008as zuhanás óta. Reálgazdasági érzéseiket vetítik az emberek a piacra. Nekik most rossz, mindenkinek rossz, így esnie kell a piacnak alapján.

      Delete
    3. Tegnap jobban éltünk, mint holnap fogunk. Azt hiszem, így fogalmazott Ras.

      Teljes mértékben egyet értek vele.

      Tragédia, hogy a politikai haszonszerzés és katasztrófális hozzá nem értés mit okoz a gazdaságban, ez amit csak az utolsó kormányzat elkövetett gazdaságilag évtizedbe, vagy évtizedekben fog csak helyreállni, ha valaki változtat majd rajta. Komolyan sírni van csak kedvem, hogy mit okoztak az országnak és lassan nem marad más remény csak ha az ember feláll és elmegy innen. Lehet jönni, hogy nem vagyok hazafi, meg hasonló dolgokkal, de nekem csak egy életem van. Eddig csak egyszer gondoltam rövid időre, hogy el kellene menni, mikor 94-ben visszajöttek a komcsik és azt hittem jön vissza a szocializmus, nem jött. Most folyamatosan azt gondolom, hogy a.jó döntés lenne elmenni, mert a jövőt tönkretették, jó mélyen elásták...és jön vissza a kádári kommunikáció, a pártállam, a pártfunkciónáriusok, az ejtőernyősök stb.,akiknél a szakmai tudás helyett a párthűség a legfontosabb. Én demokrácia pártján vagyok, ami nálam egyszerűen azt jelenti, hogy.mindent szabad, ami másnak nem árt, a jogok mellett pedig kő kemény kötelezettségei is vannak az embereknek...
      Engem nem érdekel a politika, csak hagyjanak ki belőle, és a gazdaságot se verjék szét...

      2012. június 7 óta egy ed-ben való emelkedésben gondolkozom, aminek szerintem hamarosan vége. Így nem igaz, hogy mindenki emelkedést vár.

      A sentiment szerint jelenleg háromszor annyian várnak emelkedést naposon, mint ahányan esést, ez mért adat, nem exhas.

      Delete
    4. Megkeseredetség beszél belőled, ráhat a kereskedésdre, ezáltal a jövőképre. Pedig a múlt hírei alapján gondolkozol, és nem tekintesz a jövő árazásába.
      Korán nyitott shortjaid nyomasztanak.

      Mióta tőzsdézel? mintha azt írtad volna valamikor pár éve.
      Benne ültél a recessziós piacban, azt vetíted tovább magad előtt.

      Delete
    5. Megkeseredettség: igen, az országgal kapcsolatban, sajnos a munkámból adódóan, mélyen a színfalak mögé látok. Másfelöl családi problémák, de ez más.

      Részleges shortom van, certi 800 körüli átlaggal, ez nem probléma és usd long, hosszú távra, 2 ft minuszban, ez sem az probléma. A belépés signál alapján volt, érzelem kizárva.

      A válság nálam 2007-től indult, akkor kezdtek jelentkezni a problémák a pü rendszerben, Felcsúti szeptemberben már jelezte belső fórumokon. Nem voltam benne mélyen, időben szálltam ki, az akkori veszteség nem nyomaszt, előtte volt nyereség... De az akkori tapasztalatok vittek el TA irányba, az esést tisztán elliott miatt gondolom, ahogy mások is.

      Delete
    6. Kívánom, hogy eljöjjön nálad is a szebb jövőkép, optimista légkör!

      Üdv

      Delete
    7. Az én kereskedésemre nem hat,de a gyerekeink életére igen.Ehhez képest a "régi korszak" egy manna volt,csak idén már nem tudom hányszor mondták hogy több adóemelés nem lesz,(ma megint,mégis?)Magánnyugdíj pénz hová lett,mégis csúcson az államadósság,Magyarország jobban teljesít...(MOL részvényvásárlás,nagy üzlet volt)
      Most sokkal több a besúgó+a megsértődött Régiek átoldalaztak közéjük,mikor megkérdeztem annak idején egy "illetékestől" hogy hogy is van ez,(én kommunistám jó kommunista stb)azt mondta kellett a szavazat,erről ennyit.Pozsgai-Csintalan........
      Mikor a tanári szobában a tanárok nem mernem beszélgetni,gyerekeket faggatnak szüleik pártállásáról stb.szinte nincs barátság,gazdaságról meg ne is beszéljünk,több mint 500 ezer ember kint dolgozik és ott adózik kényszerből,még 1956-ban sem mentek ennyien ki,de jól teljesítünk,stb. stb.
      Én ha nem fizetem be az adómat,inkassó vagy leültetnek, ezek meg szabadon garázdálkodnak büntetlenül,iszonyat ami itt megy.
      (Soha nem voltam párttag,sem KISZ tag)hagyják meg a húsosfazekat másnak is,ne csak "ők" lakmározzanak a sűrűjéből
      Túlzott deficit?kéne a pénz nekik hogy elosszák azt is maguk között,remélem nem kapják meg.Sajnos a tisztességes embereket nem engedik az irányítás közelébe sem,itt a nagy probléma,közben jól bebetonozták magukat.
      Itt ezekkel akkor lesz növekedés mikor a P...na dalolni fog ,a sok agy mosott meg csápol nekik.
      Ennyit röviden>jól kimérgelődtem magam,mára ennyi.
      Örülök hogy van egy optimista ember ,személyedben.
      Bocs az Off-ért

      Delete
    8. Már csak pár hét és eljön :-)

      Ha esik a piac és jön a válság, akkor az eltakarítja a mocskot, mert marketing kevés lesz, ledarálja az embereket ,ami nem jó, de.lehet majd új alapokra építkezni, ami az unokáinknak jó lesz majd

      Delete
    9. Nyugodtan dühöngd ki. lehet jobban leszel Te is.
      Ezek továbbra is a múlt eseményei, ami engem nem érdekel.
      A múlt az már múlt. Arra nem kell befektetnem a pénzem. Én próbálom a jövőbe fektetni. Ha nektek múlt rossz, jövő is rossz lesz, akkor adjátok a piacot. ,-)

      Neked is üdv!
      mára tényleg nincs több időm..

      Delete
    10. Nem, nem gondolom a belépés egyértelmű szignálra történt, a kérdés, hogy valóban jól értelmeztem e a szignált. Az eredmények alapján valamit nem vettem figyelembe, de ez nem számít, egyenlőre stop szinten belül mozog a piac.

      A múlt egy része volt rossz, nem gondolom, hogy a jövő rossz lesz, nekem biztos nem, sokaknak igen, vagy lehet igen.

      A bankrendszer a gazdaság egészségi állapotát tükrözi, én ezt tanultam, ezt hiszem, egy kapitalista gazdaságban a pénzügyi közvetítő intézmény szerepe meghatározó. - A bankokat lenyomták...a hitelezés, főleg a beruházási hitelezés csökken, az amortizáció szintjén sem éri el, ez aggasztó a jövőre nézve.

      A társadalmi jólétet a fogyasztás szintje, az átlagos fogyasztás tükrözi, határozza meg, ez évről évre kisebb - azaz a jelen nem jobb, mint a múlt volt.

      ..és egy magánvélemény:

      Az államadósság szintje túl magas, a hitelek fogyasztásra mentek, nem beruházásra, ez hasonló, mint a kádári rendszerben. A költségvetés szerkezete nem fentartható, nem támogatja a fogyasztás növekedését, a beruházás ösztönzését, a munkahely teremtést....

      Nem látom a jó és előremutató dolgokat, illetve keveset látok. A költségvetési hiány 3% alá szorítása jó dolog, de csak egy tényező és ettől nem csökken az államadóság, mert még mindig veszteséges.
      Jó dolog a közféra és a költségeinek csökkentése, de a módszer nem a hatékonyság, hanem csak a megszórítás irányába megy, lyukas vödörbe kevesebb vizet tesznek, így valóban kevesebb folyik el...

      Delete
  4. Dax az első ellenállásnál 8383 ha átviszi köv. 8417.

    ReplyDelete
  5. Én egyet tudok ha kint be indul a szecska vágó nem hiszem hogy a BUX hajó széllel szembe sokáig bírja ha ha hát szelet kap akkor igen.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. German Ifo Business Climate

      Delete
    2. 10:00 EUR Német Ifo Business Climate 105,7 104,6 104

      Delete
  7. Jó lett: 105.7
    Junkie

    ReplyDelete
  8. Ad!

    Neked hiányzik még hullám felfele?

    Gipsz Jakab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Több alternatívám van kis tf-re, van ahol igen van ahol nem. A tegnapi low alatt, vagy 5250 felett esne ki belőle pár, addig mozi.

      Delete
    2. Köszi!

      Gipsz Jakab

      Delete
  9. egy biztos...ha otp egy nagy ED lenne es a vegenel jarna az AD elliottos palyafutasanak legnagyobb "beszolasa" lenne...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-)

      Pedig az otp felfüggesztés (7 ft és meglett volna) vagy a trust nagyon nagy volt, amikor a hati 2000 pontot esett.

      Delete
    2. megyünk a tegnapi low környékére?

      Delete
    3. Szvsz egyenlőre nem, zzk mennek kis tfn

      Delete
  10. azokat kerdeznem akik amcsiknal hisznek abban hogy bear market rally van es B hullam ment uj csucsra...ext fibo 162 2150nel van,vagyis elvileg odaig ki lehet tartani a verzio mellett...de valojaban erdemes?..biztos hogy lesznek jo nagy korrekciok addig es az armageddon hivok igazolni latjak majd elkepzelesuket de mikor majd nehany ev mulva atlepi azt a hatart akkor lehet azt mondani hogy a fenebe az elmult X evet beneztuk es nezzuk csak meg ujra hogy mi tortenik 2009tol?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Charlie!
      Mail ment,itt nem akarok senkit befolyásolni.

      Delete
    2. DJ elért ezt a szintet, SP nem, NDX pedig messze lemaradva. Utóbbi nálam nagyon erős non-confirmation, mert nagyon fontos részvénytársaságokat foglal magába, amik az elmúlt 20 évben a gazdaság motorjai voltak.

      DAX-ban is nagyon érik a diagonál C hullám. EURUSD minta szerint halad továbbra is, aussie 20 pipre volt, hogy egy majdnem 3 éves bullish hsz-t végképp kizárjon, usdchf-ben egy 40 éves diagonál akár készen is lehet. Pénznyomda és 0% körüli kamat mellett ilyen erős tud maradni a dollár...elég lesz egy picike kis monetáris szigorítás és brutálisan erős lesz...

      Delete
  11. Sziasztok!
    Ad: eurhufról mi a véleményed most? Szerintem bent lehetett az alj 287,5nél, de kíváncsi lennék a véleményedre.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 308ról a lejtmenet 3 hullám eddg, a=c, illetve a 287,5ös alj pont alá szúrt az előző 308ig tartó emelkedés 4. hullámának alja alá.

      Delete
  12. eurhuf

    nem látok chartot, de gyanítom igen

    ReplyDelete
  13. OTP chartot teszek fel hamarosan

    ReplyDelete