Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 24 May 2013

SP

Szerintem nagy az esélye, hogy egy c hullám tart északnak, flat korrekció részeként. Az új lokális csúcs után délre fordulhat min. 50 pont esésre...


35 comments:

  1. nalam ez egy dupla alj. Celar dupla alj nyakvonal, aljra huzott fibo 161.8szint fel.

    ReplyDelete
  2. Elég nagy biztonsággal benyitható volt a long a második alj irányába, már a szimpla V. lefutása jelezte, hogy ez várhatóan dupla alj.
    Na de itt is akkor bizton dupla alj, ha kiviszi a nyakvonalat fel, addig csak feltételezzük, akárcsak Elliottban, hogy ez vagy az lesz. Én ezeket a hagyományos TAm alapján előre jelzem már korai fázisában, jó eséllyel elmondható, hogy ez dupla alj lesz. A dupla aljra játszott longok már profitvédő stoppal védhetőek. Előtte pedig dupla alj alá volt elhelyezhető.
    Imádható a TA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja a kép lemaradt

      http://postimg.org/image/qvgfgrc3p/full/

      Delete
    2. :) Te is elliott alapján kereskedsz, csak nem tudod :)

      Az összes alakzat megfeleltethető a hullámokkal, csak elliott a többi helyet is kitöltötte, ahol a TA nem mond semmit :)

      Delete
    3. Előző chart órás volt.
      Ez pedig 15perces: http://postimg.org/image/vw9155783/full/

      Vigyünk bele Elliottot.. lefele 5hullám fehérrel, hogy azok pontjai miképpen jönnek ki nem érdekes, túlvagyunk rajta 5pontig. Én feldobtam fehérrel egy változatot.. 5ös kicsit hosszú, de szabály szerint hármas nem a legrövidebb, ennek megfelel. Lehet hármas is az egyes, és 5ös hármas, mellette alacsony ötös.. nem érdekes, elmúlt..
      Abból fel A. korrkció (ami lehet egy LDis, amiből lejött B.pont. Ezt az LDt nem raktam fel, képzeljétek hozzá. És igen, C.fel.
      Lehet a dupla aljban (fehérrel két nyíl jelzi a dupla aljat), abban egy piros fordított fej-váll, sárga fej-váll, piros fordított fej-váll kombo.
      Tök mindegy, egyet mutat mind..

      Ibiza barátom mondaná: "Elég expresszionista rajz ez már megint"
      Nektek valami ákom bákom TA elemzés volt, vagy hogy mondtátok.. hókusz-pókusz?? ,-)

      Mindegy, csak működjön..
      több év alatt rá áll a szem ,-)

      yo8

      Delete
    4. :) jó a számozás :)

      Delete
    5. Na.. ez is valami..
      Köszi.

      Delete
  3. flat korrekció, igen c hullám jól játszható, kivéve running flat, mert ott nem éri el a célárat

    ReplyDelete
  4. szvsz. a fent le írtak teljesen mindegy milyen alapon kereskedik valaki jó láthatok itt a kérdé az hogy benn van-e a csúcs, nagyon charlieval kezdek egyetérteni hogy ez már nem medve piaci rally 2009-töl, hanem kő kemény bika piac aminek valóba a nagy 3. hullámát tapossa a piac és valahol tényleg a vége 2120-50 körül lesz 2014 vége 2015 közepe innen nagyon le fele kellene neki menni mert tényleg milyen B hullám az mikor mindig új csúcsokat dönt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twer, ismered koszto fele tojas fazisait? Nezzel utana. Egyebkent en orulnek annak, amit idezel Charlie altal. Akkor legalabb nem vok egyedul az emelkedes gondolataval. Charlie ugyes srac, ahogy eddig lattam.. A rajzat longra vonatkozolag nam lattam, szivesen megneznem, ezzel a harmas hullammal. Twer, te pedig nagyon a blogolok befolyasa alatt allsz. Vigyazz ezzel. Sok joslatot olvasol a blogokon, ezek katyvaszaban elveszel.

      Delete
    2. Érdekes dolog az a Koszto-tojás.

      Kicsit olyan, mint a lélekvándorlás.

      Az utóbbival kapcsolatban olyat nem láttam még, aki mondjuk valami névtelen paraszt vagy efféle reinkarnációjának hitte volna magát, pedig ugye a valószinűség erősen amellett szól, hogy a népesség ~ 99 százalékának csak efféle 'felmenő' jut - az előbbivel kapcsolatban pedig olyan nem jött még szembe, aki a 'háziasszonyok' körébe utalta volna saját magát...

      Delete
    3. Kedves ismeretlen! Most 2015.05.13 van.
      Nagyon okosat mondtàl ès rendkìvűl reàlis dolgot a mùltban.
      Èn szemèlyszerint fogalmam sincs , hogy ki vagy ès mivel foglalkozol, de nekem elhiheted kb 10 ève rengeteget buktam a tudatlan informàciòkbòl ès szinte mindenemet elbuktam akkor.Ma szerènysèg nèlkűl mondhatom, hogy meg(gyeget) a szekerem.
      közel màsfèl ève nem dolgozok csak hobbibòl(szakmai szeretett) ès jòl kijövök a pènzemmből.
      2014- ben 2000€ val kezdtem ùjra tőzsdèvel foglalkozni.
      Megyeget....
      tavaly több mint 2ezer € adòt fizettem ès ez idàig 99.9999% os a kötès listàm amiben közre jàtszik, hogy màr nem ugràlok ki-be , pènzelem a brokit.
      csak azèrt ìrtam, hogy jelezem , hogy egyett èrtek az elmèleteddel ès szerintem is most vagyunk abban a szintben ahol màr èpìteni kell(ene)a short pozikat.
      èn màr jòl haladok.....
      neked is sok sikert, ha ez idàig nem vesztèl el!
      Szìvből kìvànom!

      Delete
  5. Szvsz nem harmadik hullám.

    Az, hogy bull v. bear, mindig viszonylagos, ciklus szinten bear piaci rally szvsz, alatta bull piac lehet, jó pár szinten.

    A csúcs 70-80%-ra teszem (főleg OTP), hogy jelenleg még nincs bent, nagy az esélye főleg a bankpapírnál, hogy két új csúcs lesz még. Egy kicsi, a jövő héten és egy nagyobb cca. 3-7 héten belül, melynek célzónája a mutatott magasabb zóna lehet.

    Miért gondolom mindezt?
    Mert nem jött a várakozásoknak megfelelő karakterjegy és naposon az RSI befeszült a bull zónába, átlépett egy határt, aminek a fordulatnál már kicsi esélye van. Nem jó a "right look". A hetesen az ék felső szárát inkább csak érintette a piac, miközben a forgalom sem volt egyértelműen magas, igaz magasabb volt, de túl sok a határeset.

    Forgalom, rsi, fordulós gyertya hiánya. Inkább csak lassulás van, mint fordulat magasabb szinten. Szvsz (OTP) jön egy új csúcs, majd esélyes, akár egy éles korrekció, majd új csúcs.

    Marad a havi szinten feltett magasabb zónás célár 5400-5500 környéke. Valahol ott a certi kiütési pontja, azaz szvsz ki fogja ütni...

    ReplyDelete
  6. Az SP-bben hetesen nagyon jól látszik, hogy semmiféle dupla alj nincs. de akár hetekig is elvacakolhat egy adott sávban.
    A Japán piacon ellenben egyértelmű, hogy kipukkant a BOJ általt fújt giga lufi., ott se várnék idén új csúcsokat már

    ReplyDelete
    Replies
    1. macko ur. Nem is beszelunk hetes dupla aljrol. Nem is beszelhetunk, hetes dupla aljrol, amikor csucson vagyunk allandoan hetesen. Nem nehez kivenni a kepbol, hogy napon beluli mozgast elemzunk 15percesen, de ez a napon beluli mozgas a piac bezartaval jovo heti nyitasra tolodik. Egyelore a dupla alj, vagy elliott C-ig gondolkodunk.

      Delete
    2. javitas utolso soromban,tehat dupla alj celaraig

      Delete
  7. A nagy hármassal továbbra is a legnagyobb problémám, hogy az kirobbanó gazdasági alapokkal rendelkezik, nekem a mostani világgazdasági helyzet nem tűnik ilyenek, inkább a problémák elfedése, tüneti kezelése folyik, mint azok megoldása, a astruktúrák átszabása.

    Nem gondolom, hogy a reálgazdaság problémáit, azzal sikerül megoldani, hogy nagy mennyiségű pénz öntünk a piacra, ez max. tüneti kezelés és a mélyben nagyobb problémák megalapozója lehet. Persze nem lehet tudni, hogy ez mikor fog kitörni most vagy évtizedek múlva...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A nagy hármast, megint szembe állítod a fundamentumokkal, holott szabály nálad, hogy fundamentumot, híreket, külső környezetet ne figyelj, elliott hullámok mellett. Próbálj következetes lenni. Próbálj arra koncentrálni miért nem lehet Elliott hullámok alapján 3as pont. Mivel nem igazolódott még be, az OTP esés elméleted, így elkezdtél fundementumok, reálgazdaság irányába nézni, hogy márpedig nem lehet...
      Volt itt valami 1000pontos célár is OTPben ha jól emlékszem, az sem lett, azon is túl kellett lépni, mára már nem is emlékszünk rá.

      Delete
    2. Ellenben ezt a nagy hármas képet még mindig várom. Te tudod miről van szó, esetleg gyorsan feldobhatnád, ha lesz időd.. még ha nem is jó elképzelésed szerint. Én ugye már felraktam, hogy hazai viszonylatban nagy hármast várok fel szuper ciklusban..(Ezt tárgyalgattuk Brikkával is három hete) feltörhetnénk már 20Kt, majd az évek óta szűkülő háromszöget, majd fel hármas irányába.. és még utána hol van ötös, na meg tudjuk hármas sosem a legrövidebb.. ,-)

      Delete
    3. Bass---- !!!
      A harmadik hullám karakterjegye az erős fundamentum, teljesen következetes vagyok ebbe, főleg ezen a trendszinten, amiről beszélek. Nézd meg a leírásokat a hullámok karakterjegyéről!

      OTP C célár lehetőség, nagy tf-n, még mindig 1000 alatt van! Semmi nem változott! De ez akár 5 év is lehet, vagy még több...

      ... és azt is tartom, hogy akár 50-60 év korrekció zajlik most, nagy tf-n.

      Csak arra reagáltam miért nem lehet 3. Ezt továbbra is tartom! Nem rendelkezik az emelkedés 3. hullám karakterjegyével ezen a tf-n. Ezen a tf-n fundamentális karakterjegyeket keresek, mert azzal rendelkezik a harmadik hullám, ennyi. Elliott elméletében nem csak 5-ig kell tudni számolni, majd hármat délre, sokkal komplexebb annál, ezért van, hogy sokan elvéreznek, mert azt hiszek "5-3" és profin értik Elliottot...

      Delete
    4. Ez az OTP 1000alá várása most megint új nekem. Tehát akkor full esésre szavazol továbbra is... sőt még 50-70évre nézve is..
      Érdekes.
      Nézd... minden lehet.. de abszolút nem gondolkodom ilyen tragédiában..
      Egyre érdekesebb dolgok kerülnek felszínre Ad..

      Akkor jó lesz belehúzni a kis piacunknak 20K fölé.. nehogy 70évig essünk.. ,-)

      Delete
    5. Hathor,

      Össze-vissza beszélsz. Szuperciklus hármas hullám baromira nem jöhet fel. Nálam tájékozottabb emberkék a 2000-as csúcsot grandsupercylce 3-nak jelölték. Én nem tudom, mert soha nem tudtam annyira visszamenőleg végig nézni a csártokat. Illetve egy bux esetében ezt nem is lehet értelmezni, mert fiatal index.
      ---------------
      Körömszakadtáig ragaszkodsz az ultra-bullish értelmezéshez és ehhez minden kapóra jövő hírt beraksz, mint pl: az 1-2 héttel ezelőtti japán emelkedést. Viszont nem veszed figyelembe az újabb infókat, amik ennek ellentmondanak (most a japánok esése irreleváns). Addal továbbra is azon vitatkozol, hogy minek várja a minta befejeződését, amit kb. 1 éve írt ide be, és akkor kb. egyedüliként. Sanszosnak tartom, hogy végig shortoltad ezt a cikluson belüli primary lökéshullámokat. Nem a trend elején lesz nyilvánvaló egy emelkedés/esés, hanem általában 3. hullám végén, ill. sokszor 5. hullámban.
      ---------------
      Továbbra sem lehet az indexek mozgását nagy ciklikus lökéshullámnak tekintetni, mert nagyon komoly non-confirmation körvonalazódik. Nasdaq továbbra is messze lemaradva a többiektől. Az az index, ami olyan szektort foglal magába, ami kétségkívül a gazdaság és az innováció motorja volt az elmúlt 20 évben. Egyedül a DJ jutott el arra a szintre, ami közelít egy ciklikus B hullám értelmezési határához, de ha megnézel egy negyedéves rsi-t szépen látszik a bearish divergencia mindegyik indexben. DAX-ban a diagonál C hullámot a hetes grafikonon már jó régóta mondom, időközben a felső szár fölé ment az árfolyam.

      EURUSD bearish cilus szintű várakozás eddig minta szerint alakul. Tavaly nyáron 1.37 körüli tetőzést vártunk, majd onnan erőteljes, több évig is tartható esést. Ez úgy néz ki, hogy megindult. Ráadásul időközben felállított egy hetes fel-váll alakzatot, várva a hagyományos TA mestereit is, hogy árgus szemekkel figyeljék a nyakvonalat.
      Emellett Aussie 20 pipre volt, hogy a havi grafikonon kizárjon egy bullish háromszöget. Lehet, hogy az egyik leghosszabb második hullámot csinálja, amit én valaha láttam devizában, de gy szimpla ABC mintán belüli C hullám esetén is sokkal mélyebbre kúszhat az árfolyam.
      USDCHF-ben lehetséges, hogy egy 35-40 éves diagonál készült el. Ez még messze nem biztos, de meg van benne a potenciál. És ha elkészül, akkor kb. 10 év alatt, ha nem is kiindulási pontig (4.1 környékére), de egy fibo 50-ig. Jöhet majd fel. De ha kell még neki egy [4]-[5], akkor is bőven paritás fölé jöhet ebbe a körben az árfolyam.
      Erre a potenciális dollár erősödésre szerinted hogy reagálna a forint? Mi lesz, ha ilyen környezetben egy minimális monetáris szigorítás kerül bevezetésre? És most nem 20% körüli dollárkamatról beszélek, hanem 3-4 százalék esetén hova erősödne a dollár, ha 0 % mellett, folyamatos pénznyomtatással is ilyen szinten van?

      Ettől függetlenül, miden termékben lesznek a kereskedhető szakaszok, mindkét irányban. Ezt kellene végre felfogni...

      Delete
  8. Pillanatnyi állapotok alapján most nekem annyi a kérdés, hogy naposon vagy hetesen vigyorog-e diagonál a DAX-ban. Ha hetesen, akkor belefér még némi tökölés, új csúcs is akár: ha naposon, akkor pénteken leültünk (vagyis inkább alá is kóstoltunk) a felső határának, szóval új csúcs annyira már ne legyen, ide pedig legközelebb majd a felső határ visszatesztje alkalmával jár a puszi.

    Az SP nem DAX, de éles helyzetben azért eléggé egy irányba mennek ahhoz, hogy az egyik komoly beesése esetén a másikban se kelljen új csúcsokat várni. Szóval ez oda-vissza jó 'mérőpont' lesz.

    ReplyDelete
  9. Cimballi:

    "Fundamentumok tekintetében az ötödikben már komoly és kézzelfogható gondok jelentkeznek, de kevesen veszik maguknak a fáradságot, hogy az adatokat összehasonlítsák a harmadik erős és egészséges növekedést tükröző vonatkozó számaival.
    Az ötödik hullám tetején az űberoptimista hangulattól megrészegült befektetők nyugodt lélekkel, önelégült mosollyal ücsörögnek a babérjaikon és az árak tekintetében a végtelenbe, időben az örökkévalóságba vetítik a piac növekedési kilátásait. Jó hírek dőlnek mindenhonnan a médiából."

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem vok otthon, a harmadik karakterjegyeket kerestem, csak ezt találtam, érdekes olyan de ja vu érzésem van :o)

      Delete
    2. Engem külföld most nem különösebben érdekel.
      Tudom képtelen emelkedés van a végén, tudom mi az eufória.
      Eddig OTP vonatkozásában beszélgettünk, illetve magyar piacról. Tegnap este raktad fel S&Pképet, ahhoz kommentáltam. Ellenben ha megy tovább a fejlett piac az csak jó, ha nem megy, az is jó.
      Ezt a képet felül kibeszéltem, most ezt néztük tegnap este, illetve ma. Tovább most nem gondolkodtam S&Pben, csak kép erejéig a kettős alj, elliott vonatkozásában.
      Ti mondtátok van egy Charkie féle hármas hullám elképzelés fel.. arra reagáltam, hogy megnézném szívesen. Mostanáig nem érkezett kép róla senkitől.
      Majd ha lesz, megnézzük.

      Delete
    3. Ami megy fel, az egy első hullám, majd jön le egy kettő és utána indul felfelé egy brutál 3/3-as hullám, 2008-as csúcsok fölé, jó eséllyel

      Delete
    4. Ez nem érthető szerintem.
      Azt sem tudom melyik piacra mondod.. milyen egyes hullám megy fel? 3/1? ha utána most egy brutál 3/3at írsz?
      Ezt elvetetted eddig..
      Zavaros, nem értem.
      Majd rajzon megmutatod, ha ráérsz, otthon leszel.
      Thx. További jó 7VGt!

      Delete
  10. tönkre ment a gépem csütörtökön elszállt mindenem ujra kellett telepiteni mindent metatreder 4 v 5 demoverziot tud valaki segitség mert sehol nincs belőle demo

    ReplyDelete
    Replies
    1. az én gépem volt már FXpros, XTBs, Randomos MT4.. próbáld ezek honlapján.
      Gondolom fxpro.com, xtb.hu, random.hu..
      valamelyiken biztos tudsz letölteni demot.
      Talán admiral.hu ezt még nem néztem, de azt hiszem ott is meta van.

      Üdv.

      Delete
    2. Megnéztem: fxpro.com , randomcapital.hu , xtb.hu oldalakon le tudod tölteni igen..

      Delete
    3. üdv !
      köszi
      ezek még regisztrálásom sem fogadják

      Delete
  11. Depriv én nem tudok diagonált el helyezni a DAXba most teljesen hagyományos módszerrel lőttem be a belépőt 161-es fibo 8540-nél volt eddig innen mindig végre hajtott egy 23-as fibos korit, de jó lenne tudni mi volt ez a nagy fel AD meg mondhatná c vagy 3-as vagy mi.

    Hathor én összesen 2 blogot olvasok rendszeresen ezt és cimballiét esetleg havonta bele nézek Den blogjába ez a nagy fel azért fogalmazódott meg bennem hogy 2 éve nyif-nyaf korrekciókon kívül délnek nincsenek irányok és vissza néztem egy pár grafit legtöbb esetbe a 3. hullámba vannak ilyen nyif-nyaf korik délnek.
    Apropó milyen nagy hsz.-röl beszélsz a BUXba milyen pozícióba.
    A másik 2012 jan. is valami hsz. volt részedről ami brutál esést ígért annyira erősködtél vele hogy ADot is és szerintem sokakat be vittél az erdőbe egyedül akkor már csak én mondtam a bullt persze nem tagadom mikor megindult föl akkorra bennem is megérett.
    Vagy említhetném az E-star ékedet te ott is lefele vártad én föl merre ment föl. Én specc erröl a két elemzésedről tudok itt ami nem igazán jött be.

    ReplyDelete
  12. ES elképzelés bull:

    http://kepfeltoltes.hu/130526/es_iv_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ES elképzelés BEAR:

    http://kepfeltoltes.hu/130526/ES_lehet_v_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  13. üdv Hathor itt vannak az OTP tojások itt hiányzik egy szakasz le fele.
    http://kepkezelo.com/images/nzn14vhyjfm25lh5hg0.png

    ReplyDelete