Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 10 April 2013

OTP

Kimondhatjuk, amit korábban rajzoltam, hogy fordulós pont volt az OTP-ben naposon. Hamarosan az is kiderülhet, hogy a csúcstól mi ment lefelé, egy LD jön, vagy egy dZZ, mint negyedik hullám.

OTP napos chart:


Az aljtól felfelé korrekciós jegyeket hordozó hullám megy felfelé, gyanús, hogy nagyon hamar vége lehet, szvsz max 4600 fölé juthat egy picivel, majd fordul. Ha réssel nyitás kimarad, akkor 4550 környékén lehet egy esetleges fordulós pont.

OTP napos chart:


Óráson látszik is a korrekciós trendcsatorna.

OTP órás chart:



Hetes szinten felrakott lassú verziót még semmi nem törte, sőt talán a napos RSI fordulat még kicsivel növelte is az esélyét. negatív hangulat ide vagy oda, ez még él! Talán valami hasonló a helyzet, mint amit Cimballi írt, hetes, kéthetes charton erőt mutat a bika, RSI 50-n fordult...

OTP hetes chart:


31 comments:

  1. üdv AD

    Nagyon el keserítő, hogy közel 1000 pont mozgás van le-fel az OTP-be és elliottilag majd talán valamikor lesz irány igen kellemetlen ez hogy a 100 éves elmélet felett lassan el jár az idő.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. ???

      Ha 'kicsibe' akarod kereskedni, akkor az órás szinttel elég egyértelmű iránymutatást ad a berakott chart.

      Ha 'nagyba', akkor meg ezer pont elrepül hamar...

      Delete
    2. Hogy elavult, csak az mondhatja, aki nem mélyült el benne és nem ismeri rendesen, kevés a tudása és az elméletet hibáztatja.

      Elliott tökéletesen mutatja a lehetőségeket, ha leírom azzal vádoltok, hogy több irány van, ami a hagyományos kereskedőket zavarja, mert csak egy irányba tudnak gondolkodni, pedig 3 éve azt hangsúlyozza Cimballi, hogy a lényeg a több irányba való gondolkodásban, a felkészülésben rejlik. Sokszor mondtam már, hogy ez egy többdimenziós relációanalizis jellegű probléma, HA ÉS reláció.

      Bizony a tőzsde bonyolult, azért van oly sok egyszerűsítés, mert így lehet a tömeggel megértetni valamit, amire nincs felkészülve és eladni egy terméket (számla), amin majd egy egyszerűsített elv alapján kereskedik (veszít), de a bróker nyereséget ér el. Tipikus ilyen példa az "RSI 70 felett túlvett", holott sok esetben akkor van a legerősebb emelkedő trendben, de az átlag loosernek, vagy usernek már belépési pont (short), csoda hogy veszít?...

      El kell olvasni eredetiben, mint írt róla Wilde, mindjárt más a kép. De a magyar kereskedő angol tudásával is baj van, hát még egy bonyolult matematikai levezetés megértésében...

      Egyébként, aki ekkora TF-n rendszeresen TA szerint kereskedik az vagy befektető, vagy olyan valaki, aki arra van ítélve, hogy elbukja a teljes vagyonát, egyszerűen nem bírja, bírhatja az ehhez tartozó normális, vagy minimálisan szükséges stopszintet, mert traderként ez már túl nagy, csak pár ember lehet, aki erre képes az országban....

      Delete
    3. Nincs 100 éves az elmélet.

      AD remekül látta az otp-ben (is) a hullámokat.

      Delete
    4. Semmit nem látott remekül eset és majd jön az 5 eset akkor is jön az 5, majd esetleg most.

      Delete
    5. akkor olvasd vissza postokat...

      Delete
  2. 2012 július 7., mennyit kaptam hideget-meleget az elemzés miatt....., de ott a havi célárzóna is 2013 januárjából.....

    De minden ki van írva a blogra, a változás az elsődleges várakozásban is, tényleg vissza lehet olvasni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semmi, ismétlem semmi nem írta még felül, hogy lehet egy kör felfelé, nem tudom, hogy így lesz e, ha igen felkészülten várom, a kritikus szintek átlépése alul-felül a nagy képen is jó belépési kontextust ad, ha lesz hozzá setup, akkor jól lehet majd kereskedni és keresni, az pedig, hogy ez elsődleges verzió lesz, vagy a másodlagos az elemzés tekintetében nagyon nem érdekel, mert a profitért vagyok a tőzsdén, nem azért, hogy igazam legyen. Aki a tőzsdén az igazát keresni, meglelheti, de a pénzét elveszti!

      Delete
    2. " profitért vagyok a tőzsdén, nem azért, hogy igazam legyen. Aki a tőzsdén az igazát keresni, meglelheti, de a pénzét elveszti!"

      Ad!

      Nálad a pont, ez többszörösen igaz a mi kis állóvizünkre. Ide lassan már szerencse is kell, hogy jó irányba állj.
      Pl: Eur-huf már lassan teljesen mindegy erősödik e vagy gyengül, régebben még lehetett alapozni rá.
      Elliottban nem tudok, még beleszólni, igazából az óvóbácsi kezét fogom még. :-)

      Delete
  3. Sziasztok!
    TWER, van neked szerinted egy bevált ker.stratégiád, akkor miért az Elliott-ot szidod, miért nem arra kereskedsz?
    Nekem is meg van a sajátom ,én a szerint kereskedek, de keresem, hogy tudok többet kihozni belőle, esetleg erre is jó lehet Elliott (igaz elég keveset tudok róla)
    AD csak segít megértetni,nem kötelező használni.
    Mindenhol igaz,kis tudás kis siker,nem véletlen hogy ennyien vesztenek a tőzsdén,(először mindenki,max nem vallja be)mert a többség azt hiszi hogy megnyom 1-2 gombot és már nyert is,látható,ez nagyon nem igaz.

    ReplyDelete
  4. Üdv mindenki és RAS is

    Nem szidom elliottot hanem azokat akik évtizedek óta művelik EWI és a brancsa eddig az el múlt 3 évbe totális mellé lövések sorozata kb. 99%-os tévedés, ha én áll elliottomat összehasonlítom vele szinte ford. az arány.

    ADtól el nézést kérek de amit meg figyeltem nála évek óta ugyan ebbe a hibába esik akár tavaly, tavaly előtt mindig vár egy 5. hullámot ez legalább az el múlt pár évbe nem jött be persze ez nem ki zárt hogy most nem jön be.
    Én az áll elliottomat oti, hati, DAX le is kereskedtem sőt a DAXnál tegnap longoltam ábrát nem teszek fel menni kell fel első kör 7730, majd.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twer!

      Érzelmileg nem viseled jól, hogy, akár bull is lehet az otp. Ne vigyél bele érzelmeket!

      A várakozás nem egyenlő a lehetőséggel! Sajnos benne van a pakliban, de ezt már elég régóta leírtam, hogy ez is egy lehetőség, sokkal jobb, szebb lenne a right look, de ettől nem biztos, hogy így lesz. Felkészülten várom és nem poziból beszélek, ez lényeges, mert nincsen előfeltételezésem, érzelmileg semleges vagyok.

      Ha lenne elég időm le tudnám írni, mire kell figyelni és merre mehet a piac, de nem akarok kapkodni, csak egy irányba beállni. Hetes rsi nagyon bull még, erre érdemes figyelni, támaszon állt meg, a semleges zónában ugyan, de a bull támasz felett, ezért bennem kérdőjelek fogalmazódnak meg, akár Cimballiban, nem kell addig medvét kiabálni ekkora tf-n, amíg biztos jel nincs rá, én figyelem a másik irány lehetőségét is, mert akkor nem ér akkora meglepetés, lefordítva veszteség.

      Delete
  5. Ezt küldtem Boy-nak pár nappal ezelött
    http://s20.postimg.org/3ob1l2hal/Boy_nak_k_ldve.jpg

    Most meg itt tartunk,nem biztos hogy így lesz,de kereskedem,
    OTP már tegnap zártam 4500-ön ,4300-tol,ennyit láttam hirtelen benne.

    http://s20.postimg.org/gef9y5p8t/BUX_NAPI13_04_10.jpg

    ReplyDelete
  6. Az az igazság Twer, amikor valami úgy történik, ahogy állítólag vártad, akkor nagyon hangosan "kiabálsz", ha pedig a görcsös ragaszkodásod ellenére más irányba megy a piac, akkor akár hetekre eltűnsz.

    Azért írom, hogy állítólag, mert én nem tudom követni az elképzelésedet, számtalan alkalommal voltál reggel más oldalon, mint délután, amikor a piac a másik irányba ment el.

    Ha Elliott nem jó és eljárt felette az idő, a te "áll elliottod", amit senki sem ismer, senki sem lát át, soha nem osztod meg a miérteket mitől lenne jobb? Ez megint egy olyan "Twer" féle gubanc, amit nem értünk. Szerintem nem vagy konzekvens önmagadhoz sem, pedig ez a kereskedésben, a profitorientált kereskedésben alapvető követelmény.

    Nem látom a kereskedési eredményedet, valószínűleg soha nem is fogom látni, de nagy összegben mernék rá fogadni, hogy a legjobb esetben is nulla körül oszcillálsz, nagy veszteségeket értél el az elmúlt időben, ha egyáltalán kereskedsz, mert az SP500 kereskedésed, legalábbis amit írtál róla nagyon kamu gyanús, aki már kereskedett az USA piacon és tudja, ismeri a feltételeket annak ez egyből lejön. Inkább amolyan papír alapú, itt léptem volna be, itt meg ki...

    Nem akarlak megbántai, de most leírtam a véleményem, ami már elég régen megfogalmazódott bennem. Ha megbántottalak, itt is most megkövetlek és elnézést kérek!

    Nem várok reakciót, csak szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy állíts egy görbe tükröt magad elé, ha sikerül, hidd el meglehet benned a tudás a profitábilis kereskedés eléréséhez.


    Đani Đ.

    ReplyDelete
  7. euro dollár sztem a 38-as fibórol lefordul hamarosan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szép napot!

      Remélem a dax is ugyanezt teszi, ahogy TWER is számolt vele...

      OTP, ha átviszi a 600-at kb 640-ig számolnék vele... lefelé jövetnél is 600-ig korrekciózott, ezért szerintem ez kritikus szint az emelkedés során... képen jelöltem... ma nem számolnék az átvitelével... egy ford-fejváll lehetséges, 4400-ig korrekcióval... ha jól látom egy zz volt eddig az aljtól, ami kész is lehet...

      Ad, ezeket a setup-okat leírhatnád - gondolom cimballi tananyag része, és nem biztos, h publikus...

      üdv, Forcag

      Delete
    2. a kép
      http://puu.sh/2xmTI

      Delete
    3. Szia Forcag!

      Este ha nem dől el amerika írok róla, ha eldől, akkor ott a helyem :o)

      ('5 perces chartra gondolj, ne órásra)

      Delete
  8. üdv

    DAX, bux cél zónába
    http://kepkezelo.com/images/4eslj6byi5so3xgcqf7f.png pozik zárva jobban mondva záródtak mivel nem voltam.

    TWER

    ReplyDelete
  9. Üdv mindenkinek!

    szerintem BUX innen fordulni fog, valahol 17500 környékén fog megállni, kis időre...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egyenlőre ezen nincs meg lepi de én 17300 környékét látok a DAX ha nem viszi át a 7750-et szintén 5520 köröl áll meg.

      TWER

      Delete
    2. Boy különben nem tudom, hogy miért kételkedünk a további emelkedésbe a BUX esetén hiszen az indik naposon csupa BULL rsi bull zónába, macd vételi jel, 200 napos át lépve hát ez egyenlőre bull majd meg látjuk.

      TWER

      Delete
    3. Én még csak békés szemlélője vagyok az eseményeknek, nincs pozim...

      Delete
    4. akkor már ketten szemlélődünk, voltak pozicioim hati oti de zártam.

      Delete
    5. nézem a Zöld zóna c. filmet, most abban több az izgalom...

      Delete
    6. mi pedig most jöttünk anyucival a vásárlásból:)

      Delete
  10. Ras!

    Azért ahhoz is kell szem, hogy ezt a gyémántot korán felismerd! Ha az lesz, akkor a "húsos" részt még meg lehet fogni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boy!
      Alapnak mindig valamilyen alakzathoz igazodnom kell,(Top 10-15-ből) hogy nézzem esetleg mi várható,ha nem jó rá,dobom.
      Szem a többi alakzathoz is kell,meg bátorság meglépni, hogy keressek is.
      Elliott-al vagyok bajban,nem látom azt amit kéne,ezt mondtam a tanfolyamon Cimballinak is,más lerajzolva és más élőben,most nem az egyszerű alakzatokról beszélek,azt én is felismerem.

      Delete
    2. a gyémánt abban a szakaszban amikor átküldted (és nem rajzolod be) én nem láttam volna bele.

      Delete
    3. igaz előtte se nagyon ismertem ezt...

      Delete