Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2013. február 25., hétfő

OTP - késleltetett elemzés

Órás charton már pénteken feltűnt egy bearish slingshot lehetősége. Az órás charton berajzoltam. Az árgrafikonon van egy rés, van egy ellenállás zóna és ez  pontosan megfeleltethető egy fibo 50-61,8 közötti területnek, jogosan lehet azt gondolni, hogy erős ellenállás, erő kell, hogy a piac sikeresen átvigye. Míg a nagyobb tf-n erősen negatív jelzés él a piacon, szerintem ellen fog állni.

Az órás charton szvsz egy fordulós gyertyacsoport látható, amiből a piac le is lefordult. Az RSI-n a nevezetes 51-52-es értékig sikerült felmennie a bear zónából, szerintem meg is fogja fogni az emelkedést. Nem tudom, hogy a lefelé jövetelben pontosan hol tartunk, két elképzelést viszek most, de illeszkedik a bearish slingshot ezekbe az elképzelésekbe, hogy további esés jön. Slingshot 14-16 gyertyára van egymástól, ami ideális. Ha reggel nem indul el, akkor elveszti az élét a helyzet.

OTP órás chart (rsi):


OTP órás chart (MACd hist.):


Sima MACD-n a slingshot nem látszik. 

Egy kérdés van még bennem, hogy a felfelé menő kör készen van-e, vagy még kell egy kis kör felfelé? '15-en indikátor alátámasztaná, ha lenne és egy fordulós divergencia alakulna ki, ha lesz is 4780 fölé nem hiszem, hogy elmegy (a-b-c). Reggel az első max. két órában kell megvalósulnia (16. gyertya miatt), különben túl távoli lesz a divergencia és nem lesz olyan erős a leütés. Kivenni nem fogja tudni, mert nagyon magasan van a bal láb.
Nagyon sokszor a negyedik hullám pont felez egy elliott ciklust, '15 perces charton ez a mostani felállás szerint pont így lenne, de továbbra is kérdés, hogy pontosan hol volt a csúcs, honnan indult a lefelé kör (a teljes esés). Tudom, a nagyobb tf előnyt élvez a kisebbel szemben, de most mindkét verziót figyelem és futtatom. Ha kész az 5 hullám lefelé, akkor nagyobb esés jöhet, ami illene a képbe (USA-ban esélyes egy c lefelé, lásd Cimballi és Dow elemzés).

OTP '15 chart:5 megjegyzés:

 1. Otp esélyes, hogy 5-ben egy ed alakul

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. csak feljött az általad gondolt 80ig!

   Törlés
  2. igen, de más formában
   nem tudom lesz e még egy felrántás vagy ennyi volt
   változott a kép, csúzli messzire került, 5 hullámnak néz ki a felfelé kör, legalábbis a forexen...

   Törlés
 2. A dowban nem egy óra alatt gondoltam az esést... :O)

  VálaszTörlés
 3. http://www.portfolio.hu/gazdasag/penteken_matolcsyt_jelenti_be_orban.180265.html

  Tökéletes időzítés egy szép kis eséshez.

  VálaszTörlés