Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 24 January 2013

Bux - napos

Sok újat nem tudok mondani. Ha negyedik hullám jön le, akkor még nincs készen, továbbra is a zónába várom, előtte korrekció szükséges!

Bux napos ábra:




35 comments:

  1. Helló AD!

    Rátekintenél a Pannergyre... szerintem sokakat érdekelhet (ha már volt e-star is...) :-)

    Köszönöm
    Forcag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Forcag!

      Remélem shortból beszélsz :o)
      Ugyanaz a helyzet mint az E-star esetén, bottal sem :o)
      Ránézésre nagyon szőrnyű képet fest, ha lesz időm hétvégén megnézem.
      Már a 2008-as alj alatt dübörög és bőven lehet neki még hely...

      Delete
  2. üdv

    A dax nyitóba meg is csinálta a tegnap jelzet el mozdulást a kérdés most merre?

    ReplyDelete
    Replies
    1. grat, jó lett volna tudni az irányt is, bár igazából lehetett sejteni, mikor megindult.

      Delete
  3. A DAX képlete jan 2-töl ha igaz van egy kis a-b-c le, most föl ugyan ez a-b-c, vagy egy 3. hullám megy föl vélemény.

    ReplyDelete
  4. DAX RSI és macd napost érdemes lesz figyelni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napos alapon nagyon nem shortolnám, lehet benne esés, sőt lesz is valamennyi, RSI lejöhet akár 40-ig, de utána nagyon felfelé néz ki egyenlőre a DAX,

      szvsz

      shorta utaló jelet nem látok (még)

      Delete
    2. Azt hiszem csak tegnapi adatot ad a markers...7748-on áll a piac szerinte most...

      Delete
    3. Különben nem írtam shortot csupán új csúcs alacsonyabb RSI és macd. Ha innen fordul akkor nekem short de ahhez még megerősítés kell hétfő.

      Delete
    4. Azt hittem még mindig short oldalon állsz: o)

      Delete
    5. Különben nagyon nem tetszik a hurrá a NQ figyelem valamikor 2 hete írtam hogy 3150-nél nem igen megy följebb ott meg is akadt valami nem oké ezért a többi indexnél sem.

      Delete
    6. Még egy kis kiegészítés a tőzsde akkor ezek szerint pofon egy szerű ősszel fel vesz bár ki egy hosszú távú longot és tavaszig ülhet benne hiszen úgyis nő áprilisig az el múlt 4-év ezt mutatja ha ez így van akkor tényleg hepy minden.

      Delete
  5. Hali TWER!
    Volt már mostanában NQ 3150? Írod hogy>
    "figyelem valamikor 2 hete írtam hogy 3150-nél nem igen megy följebb ott meg is akadt valami nem oké ezért a többi indexnél sem"
    Másik beírásra ,kérdés.
    Ha utólag ilyen egyszerű,miért nem ezt követed?
    Szerintem azért ennél"kicsit" bonyolultabb,főleg ha meg is játssza valaki.

    ReplyDelete
  6. RAS 500db dax long certim van szept 2-töl meg mondom várom a 10000-es daxot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A 10000-et nem komolyan gondoltam nem vagyok ennyire hepy, max. a daxot 7850-ig gondoltam, meg vártam az amcsi zárást a NQ. nem bírt szignifikánsan 3150 fölé menni, hétfő én zárok teljesen mindegy mi lesz, bár az APPL majd viheti föl de az már csak szín játék lesz, továbbra is azt mondom nem tetszik a helyzet mert mi van ha a NQ-ba 2-es van kész és 3-as indul, vagy egy b akkor is c- jön nem hiszem hogy a többi index majd emelkedik. Nekem fok mérő a NQ.

      Delete
  7. Most már végképp nem értelek:
    - miért írtad többször is, hogy itt már longot nem nyitnál (nemcsak mostanában, hanem korábban is);
    - miért vártál egy a C hullámot 6000 környékére;
    - mire volt jó anno a longhívőzés kommented, ha longba voltál (bár korábban csak bear pozíciókat és várakozásokat írtál be)

    u.i.: most láttam, hogy Jim Martens is erőteljesen hajlik egy csonka [5] of (a) hullámjelölésre Eu-ban (bár nekem időközben hsz gyanús lett egy kicsit a dolog)...a jelöléséből ítélve ő is diagonálban gondolkozik....

    Brikka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen akkor már erősen 7000 fölött járt a DAX ott már nem, nem is nyitottam, igen valóba vártam szept. körül egy le menetet, ez arra volt jó, hogy vissza vegyem a longot, a short is volt TS certivel tehár mind kettő irányt ültem gyakran nincs ebbe semmi pláne.

      Delete
    2. 7500-tol most sem nyitnék longot mert ez mát szerintem tojáshéjon való lépkedés.

      Delete
    3. Én most kettő dolgot látok vagy nagyon hamar be szakadunk vagy pedig még egy évig mennek föl fele az indexek ebben az esetbe bőven meg lesznek haladva DAY,SP a 2000-2007-es csúcsok akkor a medve piaci rally és egyéb nagy esés storno sőt már ezektől a szintektől pár pontra vannak az indexek akkor nagyon nagyon be van itt nézve minden akkor ennyit itt a nagy medve hullám elméletről.

      Delete
  8. ..valaki nagyon bekattrant Danerick blogjaban..:)))
    "Haejin Lee • 14 hours ago −
    Fuck you Prechter!
    Fuck you too useless Hochberg!
    Ha! DOW 400? Fuck YOU!

    I hope you lose 99% of all your subscribers. I wish there be a fucking class action against your useless newsletter! You just want people's $20 per month to fill your fucking pockets.

    What the fuck happened the the left hand translated turn of the fucking 7.25 yr cycle? Torched by the Bull Market!
    What the fuck happened to the war against Fibonacci and Bernanke? the market is kicking your fucking ass!
    The Bull Market is kicking RN Elliot's ass!

    Your fucking calls for the market have been 100% WRONG since 2009!
    I hope you lose 1,500 subscrbers everyday until you start laying off your useless socionomics analysts.

    Do you fucking know how much money your subscribers lost? The money lost by your subscribers could probably rescue Greeec!
    Where the FUCK is the fucking USD going? The market is about to make all time new highs and you had your readers in T-bills? FUCK YOU!

    Once again: FUCK YOU PRECHTER!

    Your have Prechterized so many people. Remember, what goes around comes around!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe :-)

      Tipikus danerices kommentelő :-D

      Delete
    2. Azt hiszem a második leckét kihagyta... "mindig legyen kint stop", "csak saját kockázatvállalási képességei szerint kereskedjen mindenki"
      Ez egy teljes tőke elvesztése utáni margin call lehetett!

      Olvasni kellene a szakértőket is: Elliott azt mondta, valamikor a múlt század első felében, nem szó szerint idézem:

      Nem hiszem, hogy a piac 2012 előtt eléri ennek az emelkedésnek a csúcsát. Hiába, az öreg tudott :o)

      Delete
    3. ...és a régi öreg indián tapasztalat: hamarosan esés lesz, akkor szoktak ilyen bejegyzések keletkezni:o)

      Delete
    4. nagyra tartod magad, köpönyeg forgató
      "ha felfelé megy a piac arra számozod ,ha fordul esést számozod
      és utána megmondtam
      úgy tudom a ellottos barátod is azt írta e héten éltveszély a shortba lenni igaz 2009 óta majd minden nap medvét kiáltott,most meg 1565 spx láttok benne meg 16000 DJ 9000 DAX
      ÜDV a fedélzeten
      citrom

      Delete
  9. üdv

    Ebbe az elkeserítő, hogy Prechter pénzt kér azért hogy a szerencsétlenek pénzét el buktassa szvsz. ekkora elemző le van fizetve, még megértem hogy itt mi tévedünk de ő ekkorát tévedni ez túlzás jöhetne tanulni ide a blogra bár kitől, egyre lennék kíváncsi hogy a nagy alapok fizettek-e neki a szolgáltatásért vagy csak a kis emberek akadnak nála horogra szerintem is ássa el magát az ilyen.

    ReplyDelete
  10. Citrom igen nem tudom miért kellett itt nagy medvét kiabálni már 2009-ota szerintem azért hogy legyenek balekok akik shortolnak akitöl el vegyék a pénz a fizetett nagy medve elemzők, erre egy 2009 őszi pl.én akkor igazán csak annyit tudtam Prechterröl hogy a 2007-2008-as válságot meg jósolta bár maradtam volna ennyinél szeptemberbe kiabálta a nagy medvét elemzők hónapokig írták jobb partvonalon maradni erre én folyamatosan longoltam a piacot.

    ReplyDelete
  11. Szerintem megérdemli! Az írása valószínűsíti, hogy vagy nagy kockázatot vállalt, vagy folyamatosan minden esést trendfordulónak gondolt. Aki más elemzésére, beírására alapozva hoz kereskedési döntést az mindig mást fog (legalább részben) hibásnak tartani. Egy 99.9%-os találati aránnyal rendelkező elemző meglátásait megjátszók között is lesz olyan aki belefut a tévedésébe, mert ebben az esetben is, még ha 1000-ből csak 1-szer is, de tévedni fog az elemző. Aki pedig ezt vakon követi és ezáltal kisebb/nagyobb, vagy akár teljes tőkéjét elbukja az kb. így fog reagálni erre az eseményre.

    ----------

    Prechter egyébként maga írta meg az egyik könyvében évekkel ezelőtt (még 2007 előtt), hogy a saját karrierje (népszerűsége) elérte a csúcspontját és innentől kezdve egyre népszerűtlenebb lesz.

    Úgy látom, hogy ő már egész más aspektusokat vizsgál és egyre inkább a tudomány világa (socioeconomics) felé veszi az irányt és nem kereskedési szemléletet tükröznek az írásai. Bár én eddig csak ingyenes tartalmat olvastam tőlük. (Hozzáteszem, hogy ugyanilyen hülyének nézték, amikor kb. 400%-os emelkedést várt a DJ-től.) Hochberg már más tészta...

    Az elemzőkkel az a baj, hogy csak az számít neki, hogy igaza legyen és sokszor a túlon-túl is ragaszkodik az elképzeléséhez, hiányzik belőlük a flexibilitás (ami egyébként pont a hullámelmélet legnagyobb előnye). Egy tréder ezt nem teheti meg, mert a piac keményen megbünteti.

    ----------

    Citrom,

    Sem Cimballitól, sem Adtól nem olvashattál már jó rég óta olyan elemzést, ami konkrétan számol egy minor trendszint feletti eséssel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. igazad Brikka,ha van időd 2012.évet olvasd vissza a bejegyzéseket és meglátod ,de cimballi 2009. nagy medvét vizionál de tavaly úgy nyártól fordított a meglátásán ,igaz néha jelentkezik csendben van most írogatja
      aki shortban van az porul járhat ,és eddig ?
      üdv Brikka

      Delete
    2. üdv cimballi

      Hát ez igen bull helyzet 1550 söt már 1513 fölött is a 2009-es aljtól el mondható hogy egy 3. hullámba van az SP, 4 évig medve piaci rally új csúcsokkal hát ez röhely, persze meg lesz majd valamikor az 5. hullám föl 1600-nál persze onnan lesz egy nagyobb esés és akkor azt mondod az a nagy medve, nagyon nem oké ez.

      lupi
      egy másik megjegyzés!

      Delete
  12. Brikka régen jártál itt, te hogy látod a helyzetet mert én már bele látok egy nagy 3. hullámot északnak 2009-töl ha minden igaz most lehetünk a közepén akkor ez már semmi kép nem medve piaci rally.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Twer
      Azt gondolom, hogy amit kérdezel az nem annyira számít. Amúgy nem foglalkozom az indexekkel, mert még két vizsgám hátra van, az egyik do or die.

      Eu-t követem egyedül, ott továbbra is up a helyzet, legnagyobb valószínűséggel nagy hsz e pontja felé haladunk. Azonban nem szabad elfelejteni, attól, hogy egy valószínű szenárió szerint halad a piac még nem biztos, hogy a végkifejlet is ugyanaz lesz. Elliotti rendszer egy hamis determinizmusba hajló érzetet ad...azonban valójában csak valószínűségek és lehetőségek tárházával szolgál és uganaz az alapprobléma jelenik meg benne, minta az életben , a sors és a szabadd akarat kérdései.
      A filozófiát félretéve.
      Az euban valszeg diagonál C hullámon belül lehetünk, vhol a iii-as közepén, ami ha tényleg az lesz és befejeződik akkor intenzív esés jöhet ebben a termékben. Hogy ebben az esetben lenne e korreláció az indexekkel? Nem tudom.

      indexekről annyit, hogy elliotti szempontból ez lehet egy primary/ciklus szintű B hullám, és mint ilyen korrektiv szerkezet része. De a magastrendszint miatt ezt bull piacként élik meg a résztvevők. Ezért írtam neked korábban hogy ne számozd a lefelé köröket impulzusnak, mert egy b hullám végét kár vadászni. jó stratégia és money menedzsmemt kell, a trendanalízis csak egy töredéke a kereskedésnek, szerintem. Bár még nincs túl sok tapasztalatom, lehet hogy az idő folyamán változni fog a véleményem.

      Delete
  13. Sziasztok!

    Látom elszabadultak az indulatok.

    A helyzethez kapcsolódóan több észrevételem is van:

    1) mindenki saját felelőssége alapján kereskedik, a saját döntése alapján, az, hogy egy belépési döntést, mi alapján hoz meg, az magánügye, felelőssége csak neki van a helyzettel kapcsolatban.

    2) vannak alapszabályok, ami nélkül nem lehet kereskedni, ilyen a money management is, stopot mindig ki kell tenni

    3) ismerni kell azt a rendszert, ami alapján kereskedik valaki, ha nem ismeri teljes egészében a rendszert, akkor bukni fog, már csak azért is mert félreérti a dolgokat.

    A saját elképzelésem szerint bull - bear - bull market van és lehetne folytatni a trend alacsonyabb szintjéig. 2009-tól szerintem is egy bear piaci rally-t látunk a trend magasabb szintjén,talán Ciklus szinten, így aki kisebb tf-n szemléli valóban a bika tombolását láthatja. pl: Primary szinten most.

    A magam részéről elég régóta bull piacra szavazok, lásd 2012. június 7-ei elemzés, amikor a magyar piacra, konkrétan az OTP-re vonatkozóan jeleztem, hogy a bear várakozásoknál kérdőjelek jelentkezhetnek. De a Dow esetében is közel már egy éve, hogy komoly emelkedésre számítottam, illetve vázoltam egy emelkedéses verziót:
    Dow 2012 április

    Igen, vizsgálok több verziót is, egymással ellentéteseket is, mert Elliott rendszerében ez alapvető.

    Brikka, most olvasom, amit írtál (dolgozom ismét a nettel, t-offline...) nagyon jó gondolatok, sok helyen egyetértek, azért írhattam majdnem ugyanazt :o)

    ReplyDelete
  14. Sziasztok,

    Segítséget kérnék, méghozzá usd/huf charthoz...
    - elképzelhető, hogy a 210-es aljtól eddig, egy nagy hsz-t csinál...
    ..vagy..
    - a 250-es csúcstól számolva egy dzz-nek az x hullámában vagyunk, ahol talán még kellene egy impuls-nak felfele mennie...
    ..vagy..
    - egy ED-t rajzolunk a 214-es szint környékéről..(ahol az uccsó felszúrás hiányozhat..)
    ..és az utolsó lehetőség.. (számomra)
    - teljesen rossz nyomon járok.. :-/

    köszi előre is!

    ReplyDelete
  15. ..bocs, csabesz voltam :-)

    ReplyDelete