Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 November 2012

OTP - gyors


Lehet egy ED formálódik, vagy kész is van az OTP-ben. Ha kész van nem megy le az alsó zónában, ellenben ideális fibo szintet ért el a fordulathoz...

Közben a múltkori 5' grafikonon jelzett hsz eredménye:

http://buxelliott.blogspot.hu/2012/11/otp_1688.html


Nem tudom, hogy végül is egy csonka hsz lett e vagy más, de látszik, hogy ott nem volt hsz, ahová sokan gondolták.

53 comments:

  1. OTP bear csúzli 15' charton

    ReplyDelete
  2. eltűntek a vevők, ha elsül, akkor most kellene

    ReplyDelete
  3. ennyi volt, 30' már nem látszik, fordulós jel felfelé

    ReplyDelete
  4. utolso szoget is beverik a buzi magyar tozsde koporsojaba a kibaszott buzi matoccsi es kibaszott patkany csapata...az utolso mondat vicces..mar ami a forgalmat illeti...
    "2014. január 1-jétől a pénzügyi tranzakciós illeték hatálya kiterjed az értékpapírügyletekre, ide értve az értékpapírra vonatkozó derivatív ügyleteket is. A sarc bevezetésével Magyarország az Európai Bizottság által javasolt "összeurópai kezdeményezéshez" csatlakozna, az illetékből származó bevételek nem a magyar költségvetést gazdagítják. A nemzetközi példák alapján a hazai tőzsdére negatívan hatna az illeték bevezetése, a forgalom - akár jelentős - visszaesését eredményezheti. "

    ReplyDelete
  5. http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/11/09/technikai_allamcsod/

    most már biztos, menni amerika....

    ReplyDelete
  6. majd ott kereskedek...

    Azért befeszítettek a minősítők is

    ReplyDelete
  7. megjegyzem nem összeesküvés, hanem szakmai ítélet, ha valaki nem fizet az csőd, v. részleges csőd

    ReplyDelete
  8. a forgalom megjegyzés elég vicces, drasztikusan csökken a forgalom folyamatosan, hol van már az a 72 MRD-s OTP nap

    ReplyDelete
  9. csúzli OTP 30', ha marad ez a felállás, vagy lejebb megy az óra végéig

    ReplyDelete
  10. Charlie!

    Honnan van az idézet? honnan jött le:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sziasztok!

      Innen: ha erre gondoltál: http://www.portfolio.hu/vallalatok/ujabb_csapas_a_magyar_tozsdere_jon_a_tranzakcios_illetek.175438.html

      Delete
  11. köszi!

    Ez gyakorlatilag azonnali shortot jelentene, decemberig....., mert ennek a tőzsdének annyi

    ReplyDelete
    Replies
    1. csak 2014. január 1-től lesz

      Delete
    2. szerinted a nagybefektetők mikor kezdik el menteni a gubát? bár nem tudom vannak e még?

      Delete
    3. igen, erre én is azt akartam írni, h sztem ilyenek nincsenek a bét-en,
      annyira érdektelen ez az egész, a kisbüfi meg birka türelmű (lásd ~5% dax esésre ~1,5% bux)

      Delete
  12. keményen dolgoznak azon, hogy ne legyen más esély, csak államcsőd...

    ReplyDelete
  13. http://napiszar.org/wp-content/uploads/2012/11/534555_523592937650748_1155368872_n.jpg

    ReplyDelete
  14. Ezt már én is fel akartam rakni Pf-re...de aztán nem.
    Ad Én egy átütemezésnél nem várok többet a rendezés során.
    Ha értelmesen átgondolja bárki, ez a kiskapu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Vagy az, hogy előtte az önkormányzatok egyeznek meg a bankokkal... akkor csak az önkormányzat kerül csődbe nem az állam. De lehet megoldás, hogy a visszafizetés 5 éves lejáratú magyar állampapírban történik, volt már ilyenre is példa, kötelező finanszírozás.... Kreatívak a fiúk, csak a világ értelmesebb felének kezd elege lenni belőlük...

      Delete
  15. üdv AD

    Hivatkoztál itt nekem Kennedy féle elemzésre nem ismerem mivel gondolom fizetős a blogja ennyi nekem elég hogy egy önző közönségétől pénz beszedő embernek ismerjem, míg Deneric egy önzetlen közösségének pénz adni akaró embernek ismerjem meg, nem tudom miért szapulják azért az SP 10 pontért hogy nem 1456 hanem 1470 körül fordult bár csak minden ki ennyit vesztene a tőzsdén, ami számomra azt jelenti hogy a mai napig az elemzése kiváló és aki ez alapján próbál fogást találni a piacon elöbb utóbb teli lesz a zsebe. Én Denericet a mai napig legnagyobbnak értékelem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Twer!

      Elég kevés információból alakítasz ki véleményt.

      Jeffrey Kennedy a ma élő egyik legnagyobb elliottos elemző, az EWI-nél dolgozik. Az említett anyag, anno ingyenesen volt elérhető. A népi mondás is tartja "olcsó húsnak híg a leve..", attól, hogy valaki pénzt kér valamiért nem ördögtől való, hiszen sokat dolgozik.

      Dan, tényleg jó elemző, de egy hibát sokszor elkövet, mégpedig, hogy érzelmi alapon elemez... Egyébként ős sem csinálja ingyen, csak ezt a mezei szemlélő nem látja, mert nem közvetlenül neki megy a pénz.
      Ott vannak a hirdetések, továbbá az EWI-től kapott jutalékok, minden egyes regisztráció (ingyenes) után az állítása szerint 5 USD-t kap. Az ingyenesség ebben a világban nem létezik, vagy ha igen az nagyon drága....

      Igen én sem csinálom ingyen, az én hasznom, a tanulás, ha nincs a blog nem jutok el idáig, illetve a kontroll. Az én személyiségemnek is vannak hibái, de a blog segít kordában tartani őket, akár a kereskedésemben is, ezért az ide tett munka nekem bőségesen megtérült, igaz nem közvetlenül, hanem áttételesen.

      Delete
  16. üdv Pap

    Ha maradunk az eredeti elképzelésnél a DAX esetében többet ki lehetett volna hozni a poziból, tehát eddig az 1-2, 1-2 verzió meg állja a helyé ami azt jelenti a DAX a 1/3/1 hullámát 7070 körül fejezte be és most megy fel a 1/3/2 szvsz. 7250 majd le 6850 1/3/3 vége és az 1 cél ár 6600 körül, majd innen a 2-es fel 7250 környékére a majd a 3/3 le 5400-5600 környékére, majd a 4 fel 6250-6300, az 5. le 5000 vagy a korábbi aljak alá, na itt ugronak majd sokan shortba gondolván a régen be harangozott armagaddon eljött és fordul a piac és innen jönnek az újabb és újabb csúcsok, na eddig persze el kell jutni szvsz. jövő nyár.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia TWER!
      Ne haragudj, de én ebben a verzióban nem hiszek. A csatorna nem tört, a momentum csökken, ráadásul extrém bear szentiment van a piacon.
      http://www.4shared.com/photo/BaKktaVA/2012-11-10_dax_m30.html
      Innen mostmár nagyobb eséllyel felfelé várnám (nem tudom, hogy meddig). Attól függ, hogy mi volt eddig, ezt kénemegfejteni.
      Esetleg ez?
      http://www.4shared.com/photo/L8hDEMt9/2012-11-10_dax_h4.html
      Üdv, desertfox

      Delete
    2. Én egy szóval nem mondtam hogy higgyen valaki elég ha én hiszek benne. Majd meg látjuk, bocsi én így látom.

      Delete
    3. Szia deserfox!

      Nagyjából egyezik a véleményünk, tetszik a gondolkodásod!
      Nagyon fontos a számozás mellé odatenni más körülményeket, indikátorokat, segít megérteni a valós helyzetet.

      Nehezen tudnék a daxban egy nagy szakadást elképzelni egy új csúcs előtt, igencsak korrekciós a mozgás (persze valami LD lehet), de inkább felfelé várnám még, természetesen egy alj előtte belefér.

      Delete
    4. Köszi Ad! Bíztató, amit írsz.
      Szép hétvégét mindenkinek!

      Delete
  17. üdv mindenki

    Szóba frissítem a 2011 febr. 3.-ai BUX ábrám az értelmezés eddig nem dölt meg csak időbe tolódik el. Tehát a 3. hullám vége 2011 szept. ahogy jeleztem 2011 febr. 14600. 4. hullám vége 2012 febr. 20000, 5/1 vége 2012 mjun. 16000, 5/2 vége 19500. 5/3 vége 12000, 5/4 14000, majd a befejező 5/5 10000-11000 körül és innen a jelzet célzóna él bő 20000 fölé vagy jönnek az új csúcsok armageddon el napolva, még jó pár 10 évig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Számszakilag akár helyes is lehetne, de a kontextus, a hullámjegyek sajátossága miatt nem tartom nyilván a legesélyesebbek között, nagyon nem szép a "looking"

      Delete
  18. üdv AD

    Mivel már többször hangsúlyoztam nálam a NQ szabja meg a tőzsdék irányát szakmai kérdésem a következő a hetes RSIin én meglátásom szerint valamilyen bull divergencia kezd ki rajzolódni, különben te ezt hogy látod? Nem kérdeztem volna meg ha az 50 feletti zónában te hasonló divergencia jeleket mindig bullnak állítottad be akkor ez most nem bull hanem barish divergencia lesz ha lesz?

    ReplyDelete
  19. Szia!

    Melyik termék, papír?

    ReplyDelete
  20. szia desertfox....nekem egyik verzio szamozasod sem ok...harom hullam utan tettel 1est,azt nem ertem,a w meg jo lehet ott de utana az x rovidebb mint az y on beluli b...biztos nincs ra szabaly hogy egy abcxabc alakzatban az osszekoto x nem lehet rovidebb mint az osszekoto b szakaszok de nepi megfigyeles nalam hogy ilyenkor x hosszabb mint a ket b....szerintem ami szivatos itt es az sp nel is hogy elkepzelheto a csucs utan a masodik emelkedo szakasz egy csonka volt es igy nehez kitalalni hogy honnan is inditsuk a lefele kor szamozasat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Charlie!
      Köszönöm a kommentet!
      Az 1-es nálam egy LD verziónak szól, ami lehet 3-3-3-3-3.
      Értem, erre az x - b hosszra nem tudtam szabályt, de jogos.
      Benne van a csonka hullám is. Ha jól értem, akkor az ábrámon az X helyére kerülne 5, és innen indul az esés, ez benne van, de az ekkor azonnali gyors esést jelentene (mert akkor már 3-ban vagyunk), ezt nem igazán támogatják a szentiment indikátoraim, ezért tartom kevésbé valószínűnek.
      TWER verzióját én kizárnám (ha jól értem, ő az ábrám Y-ának b csúcsából indítaná az esést.), mert az a b fölfelé nálam egyértelműen korrektívnek tűnik.
      Üdv, desertfox

      Delete
    2. Nem hanem az X-ből indítom pedig ha figyeltél írtam hogy 1-2, 1-2, ezért ravaszabbra veszem és még jön egy kisebb föl.

      Delete
    3. desertfox milyen sentiment indexet nézel mert amit én szoktam ott fifti fifti az arány és a VIX még igen erős bull is.

      Delete
    4. Szia!
      Ezt nézem:
      http://www.barchart.com/charts/stocks/$MMTW&style=technical
      De igazad van, ez 50-50:
      http://www.barchart.com/stocks/momentum.php
      És rövidtávon is semleges:
      http://www.barchart.com/charts/stocks/$BCMM&style=technical

      Delete
  21. jo reggelt mindenkinek.
    TWER most nem tom mi van az en elkepzelesem szerint meg kellene lefele menni a DAXnak, de ahogy nezem az ek alja forditotta sot mintha az elso hullam kesz is lenne felfele meg mar majdnem a 2es is... ha felfele indul akkor minimum 7157 ig megy a kov hullammal. ha lefele akkor meg 6950-7010koze vhova... de nem tom ahogy nezem felfele indulhat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gondolom az 1/3/2-re gondolsz fel fele 7200 fölé várnám, de nem megy el én ahogy már hétvégén is írtam a teljes 1 végét 6700 alá várom.

      Delete
    2. Egyenlőre én azt mondom maradjunk a trenddel és ez a trend most már hetesen is kezd lefele állni a naposról nem is beszélve, long csak 1-2 óra részemröl, fordulatnak jelei nincsenek.

      Delete
    3. Pap mint ahogy korábban már írtam nekem a tőzsdék főnöke a NQ, ott én egy giga éket látok amely 2009-es mélypontról épült ki és hetesen is le tört a múlt héten a hetet nagyon figyelni kell minden hol, ha ez nem fals le törés igen komoly lesz a helyzet, de hétvégén ezt fel vázoltam mivel erre az ékre számítok hogy valós, különben ekkora giga éket ameddig a grafikonon vissza tudok menni sehol nem láttam, tehát ez számomra is új.

      Delete
    4. 7201 lett a mai max.egyik tervem sem jött be szóval jobb lesz ha most nem piszkallom....varom mi lesz vele holnap.

      Delete
    5. 7201 lett a mai max.egyik tervem sem jött be szóval jobb lesz ha most nem piszkallom....varom mi lesz vele holnap.

      Delete
  22. sziasztok!

    Mai nap tényleg ilyen unalmas lesz?

    ReplyDelete
  23. Üdv Mindenkinek,
    bocs a fentebbi probákért, de oktober ota csak telorol olvasgatok, az irogatás nehézkes volt (eddig) :-)

    Ad, köszönjuk az elemzéseket!
    Látom a szurkálódás mellett azért romantikus kapcsolatok is kezdenek rügyezni...;-)
    Sajnálom, h a 'tábor' nem jön/jött össze. :-( Nem rémlik, h jottek volna ötletek...:-(
    Ha jó idö lesz akkor (Boy mellett) tovabbra is áll az ajánlat. Teljesen egyedi, nem az ami felkerult. Meglatjuk lesz-e rá igény akkor is?!?
    Mindenkinek sikeres kereskedest, sok pipet!

    ReplyDelete
  24. Szia!

    Nem te voltál a ludas, hanem én. A trollok miatt van egy speciális moderálás, azaz van amikor műkszik és van amikor nem, most nem működött :o)

    Most, hogy 4 napja nem írtam mondasz köszönetet? :o)

    Tábor részemről oké. Nézzétek meg a várgesztesi villaparkot, ha sokan vagyunk elég jó az árfolyam, de máshol is jó nekem, ahol dél-nyugatról elérhető...

    ReplyDelete
  25. Twer!

    A bullish divergencia a legtöbbször bearish és fordítva, szívtam vele eleget, de Cimballi felgyújtotta a lámpást. Az NQ-t nem néztem, passz.

    ReplyDelete