Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 27 November 2012

Hírek

Érdekes hírt olvastam. Az egyik helyen az OECD szerint nőni fog a magyar gazdaság, a másik hely szerint csökkenni. Először azt hittem félreolvastam valamit, de nem, a cím egyértelmű volt, növekedés és csökkenés.


Nálam a -0,1% tartós recesszió, az előzmények ismeretében, legjobb esetben visszaesés, vagy stagnálás, de bármit képesek vagyunk bevenni.... így lehet a tényekről két különböző következtetést levonni, mindegyik  ott ragadja meg a részleteket, a hol neki jó, mert  szeretne valamit elhitetni.... Megjegyezem mennyire igaza van Cimballinak, amikor azt mondja, hogy az ember egy kicsit optimista beállítottságú, kicsit abba az irányba hajlik, 2014-ben meglepően masszív növekedésben gondolkozik. (összehasonlítva a mostani visszaeséssel)

Az idei évre vonatkozó gazdasági előrejelzésem az optimista verzió szerint -1%, a pesszimista szerint -1.5%--2% gazdasági növekedés (pontosabban ez visszaesés) volt. A jelenlegi adatok figyelembevételével van egy olyan félelmem, hogy ezen is túlcsúszhat (mezőgazdaság extra 2011. 4. n. éves teljesítménye, illetve az idei aszály miatt). A jövő évben szerintem összerakhatjuk a két kezünket, ha -2.5% felett leszünk.

28 comments:

  1. Ad, S&P-vel folgalkozol még/már?

    érdekesen hasonlónak tűnik az idei csúcstól ( 1470) való lejövetel.... olyan majdnem mint a bux idei év eleje óta való esés...

    ReplyDelete
  2. Szia!

    Volt egy kis rendszerproblémám, nézegetem, de nem ennyire mélyen, tartom a korábbi elemzést, azaz valami hasonló: http://buxelliott.blogspot.hu/2012/07/sp-bull-verzio.html

    Amit említesz még nem néztem.

    ReplyDelete
  3. Mi a helyzet az OTP-vel a csatornát lefele látom hogy töri nem föl fele.

    ReplyDelete
  4. üdv

    Akik esetleg be shortoltak a jelzésem alapján 18500-on a hatire, lassan cél zóna el érve zárást javaslok vagy szűk stop, esetleg még a 17500-at el érheti én zártam jelenlegi pozim most már 0, várom föl élég magasra ott ismét shortott preferálom, onnan több 1000 pontos esést várok.

    ReplyDelete
  5. Csatornát lefelé biztos nem törte. Kb 3700-nál. Nem mertem kiírni, mert spike túlmegy az első hullám kiindulásán, pedig nagyon adta magát, akkor még nem láttuk a mélypontot 3760 környéke lehet majd, vagy ed, ami szintén feális lehet. Buxnál lesz még esés, így nagyjából egyezhet.

    ReplyDelete
  6. bux messzebbrol...fibo 62 alatt el lehet gondolkodni rajta hogy nem egy osszekoto hullam jon le hanem a parja a jan-jun esesnek..es meg ez lenne a bullishabb verzio...azert mondom annak mert egy ilyen lassu A es B utan brutal gyors es meredek emelkedes kovetkezne...van bearish verzio is ami tulajdonkeppen a legegyszerubb verzio lenne nagy kepen ..az hogy a nagy C hullam 5/3indult el...egyelore maradjunk annal ha surgosen nem szedi ossze magat a bux akkor parba kell allitani az esest az elozo napos esessel...

    bux napos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Különben ezt már régen figyelem és akár egy nagy hsz. is lehet aminek a d pontját majd most jelöli ki örülnék neki a fel tennéd mire gondolok. A BUX1212-vel meddig lehet kereskedni?

      Delete
    2. gondoltam korabban en is a hszre de HA ugy van hogy nagy C hullam megy le a hsz azert nem jo mert a 2 hosszu kinlodas volt...olyankor nem valoszinu hogy a 4 egy lassu hsz...HA 5 van uton lefele akkor a 4 kesz volt egy gyors zz -vel februarban...

      Delete
    3. Szia TWER!
      én úgy tudom a BUX1212-vel dec 21-ig lehet kereskedni.

      Delete
    4. Kösz hócipő ez mennyire tuti.

      A bux is el érhette a cél zónát, csak most egy dilemmám válszeg amcsi, dax dél lesz mi pedig észak hát ez elég érdekes lesz. Pedig most ebbe a körbe már én sem várom lejebb, mivel az ék is kész cél ár 18500 körül, onnan ismét szóljon a short.

      Delete
    5. Adott év lejárata mindig december harmadik péntekén fut ki. Az elszámolás T+1 napra történik meg. Ennek keretében a nyitott pozíciók a december harmadik péntekén esedékes elszámoló-árakon lezárásra kerülnek, az árfolyam különbözet pedig forintban elszámolásra kerül.

      Szerintem biztos.

      Delete
  7. üdv

    Hol az elemzés?

    Tegnap a BUXnál és hatinál írt 18500 nagyon optimális forgató könyv, pontosítva a cél ár 18150-250 között lehet ez ideális cél zóna kb. itt van a 200 napos is.

    ReplyDelete
  8. Nem volt időm, egész este USAval kereskedtem a proba rendszeren gyakoroltam rendszerismeretet. Tegnapi nyerő alulról 500 USD, két nap kereken 600, de csak 2 konti/ügylet és perces chart. .o)

    Részben egyetértek a feltételezéseddel, felfelé mehetünk, OTP is, BUx is, nem néztem, de utána még várnék egy esést, majd ismét észak. Mindkettőnél a korábbi csúcs környékére, illetve kicsit fölé várnám. Forint erősödhet, esetleg új csúcs, mert flanek tűnik.

    ReplyDelete
  9. sziasztok!

    mi lesz itt, ha még az otp is meghúzzák?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semmi hatit 18200-ig várom ott short indítás már pár eladás ki is van téve.

      Delete
    2. Egyenlőre eddig 1 hónapja teljesen a terv szerint alakul.

      Delete
    3. én most zártam a tegnapi longjaim felét 17988-18010 között, a másik fele 18100 felett kirakva eladásra.

      Delete
    4. igen Twer, gratulálok hozzá!

      Delete
    5. Meg mondom őszintén utána a hatit ha láttad csharlie ábráját 15000-ig min. le várom. Ez karácsonyra meg lesz.

      Delete
    6. az durva lenne... és a mikulás rally?

      Delete
    7. Ez ami most megy fel ez már a mikulás, jövő hétre vége, még egy kis kiegészítés és lépek ha figyelted a jelzéseim csupán a nagy képet amit közöltem még tavaly annak a rész hullámait közlöm most ott 12500 van, de újabb kérdő jel van 15000-nél, tehát nagyon is le van ez nekem bontva, nem lesz ez durva szvsz. min hati 15000 karácsonyra.

      Delete
    8. Még egy ami szívatós lehet kettő ék van egy kicsi és egy nagyobb a kis ék cél ár van 18200 körül a nagy ék 18600-700, szerintem ha nagyig megy meg lesznek győződve a longosok, hogy nagy durranás van, hullámilag most17500-nál vagy a 5/3/1-et vagy a lefele menő C kis a-hullámát fejezte be, nincs okom kételkedni mivel eddig tökéletesen hozta a hullám szinteket. H 5-ös megy le akkor a cél ár 12500 ha C 15000.

      Delete
    9. Sziasztok,
      vizuális típus vagyok, és kevesen raktok fel mostanában számozott rajzot, így rákényszerültem :-)
      ez az elképzelés jó lehet, vagy hibás valahol?
      BUX60

      Delete
  10. A végére szépen berántották otp-t.. Viszont ahogy néztem a korábbi rajzodat, ez még belefér.

    ReplyDelete
  11. OTP longom ma zártam 3969-n.

    Nem ígérem, de ha lesz időm rakok fel chartot, ha itt lefordul, akkor OTP hati új mélypont lesz.
    E szerint az elképzelés szerint már nem megy fel olyan csúcsra, mint írod Ricsi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne már! Benne hagytál 1 Ft-ot? :-) Gratula egyre jobb vagy! :-)

      Delete