Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 25 October 2012

USD/HUF kereszt

Napok óta gondolkozok a következő lehetőségen, úgy döntöttem felrakom. Napos chart és kivételesen a forexprost használom. A korrekció ideális vége sok esetben az eggyel alacsonyabb szintű negyedik hullám terében ér véget (főleg flat korrekciók esetében).
Ezt a szintet elérte a piac. Tulajdonképpen a célzóna, melyet az év eleje, közepe óta többször említettünk erre, illetve a kalkulációra vezethető vissza. A várt zóna 200-210 volt durva becsléssel. Az ábrán látható, hogy c még nem érte el a hosszát, ugyanakkor nagyjából a korrekciós csatorna alját igen.

USD/HUF napos chart:


USD/HUF napos chart (tisztított):

A következő ábra az ékből való kitörés lehetséges helyét mutatom, sajnos nem tudom a fibotime-ot ráhúzni, ezért csak kb. tudom megjelölni a zónát.  A chartok tanulsága szerint, akár készen is lehet a szerkezet. Amíg azonban nem látható egyértelmű mozgás északnak csak feltételezés. Van/volt egy olyan gyanúm, hogy talán egy ED lesz 5. hullámban is, vagy amit korábban írtam, hogy talán a negyedik hullám sem kezdődött el, ez utóbbit azonban az elmúlt pár nap alapján kezdem hátrébb sorolni. Emlékeztek arra, hogy karácsonyra akár 250 forintos dollárt is elérhetőnek tartottam? Nos, 5 hónap alatt jött le az ed, ha készen van, akkor kb 2-2,5 hónap alatt eléri a kiindulási pontot, illetve azon túlmegy. A kérdés csupán az, hogy kész van e az ed vagy sem? Sajnos jelenleg még nem tudok erre egyértelmű választ adni, lássuk az első impulse-t északnak....


24 comments:

  1. twer...gratula a dax elorejelzesedhez...eddig utos...erdekelne hogy mi alapjan dobtad fel a szamsort..ha a kovetkezo nalad 6900,ott mi lenne?.

    ReplyDelete
  2. Kösz én a nagy egyes alapján számolok 6900-nél de inkább 6850-ig megy le, de előtte az az most még lehet csinál egy 1-2 öt vissza 7250-7280 ig majd onnan az 1/3-om az elöbbi cél árig, a 7120 az emelkedés 23-as fibo innen gondoltam egy 2-est 38-as fibo pont 7250, eddig hizta de én ezekkel a fibokkal nem nagyon vagyok tisztába ha eddig hozta rád számítok, hogy valami jobbat ki tudsz hozni belőle.

    ReplyDelete
  3. dax...tudom ritka alakzat meg hihetetlen de nem lehetetlen ..legalabbis hullamos alapon..
    dax

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helló!
      Mi a hivatalos neve és a szerkezet??? A és B között 5 hullám van?? hogy lehet?
      üdv

      AD! köszönöm a dax számozást - az lehetett a probléma, hogy nem onnan kezdtem el számozni, ahonnan te - nálam a csúcsnál kezdődött...

      Delete
    2. Szia!

      nálam belefér egy dZZ oda

      Delete
    3. tagulo haromszog...ha az akkor a majdani e pontnak legalabb d pont fole kell kerulnie hacsak 1 ponttal is

      Delete
    4. ok, stimmel, szerinted időben ez belefér?

      cimballi írta B-re:"de van említés úgy is B-ről, hogy minimum 100% retrace. Nem szükséges épp egy ilyen ritkán hasznos alakzattal kapcsolatban betonba öntenünk a lábunkat, de legalább legyen nagyon közel a 100%-hoz, viszont egyértelmű csak akkor, ha túlnyúlik az A kiindulási pontján."

      Delete
  4. ami engem most ova int a shorttol az a nasi...ha az ott egy ld ahogy Cimballi is emliti a blogjan akkor az egy honapos eses utan most johet 10 20 nap korrekcio fel majd utana egy imp eses ami B vagy 3 lenne...
    nasi

    ReplyDelete
  5. üdv charlie igen ez ami zavar engem is de nagyon kicsi ez az LD ez akár lehet 1-es hullám 3-as hullám 2. hulláma is, ha nagyon meg erőltetem a cél ár max. 2850-en.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HA az ld akkor fibo alapjan kesz van...nem kicsi..

      Delete
  6. Tehát nagy valószínűséggel a DAX fel fog menni 7280-7320 ig és onnan jön az említett cél ár 6850-en.

    ReplyDelete
  7. DAXnál figyelni 7120-7140-es sávot ha töri óráson nagyon gyorsan 6850-en találja magát!!!!!

    ReplyDelete
  8. eszarhoz csak egy megjegyzes anelkul hogy barkit lebeszelnek rola....reseket hagyott maga utan az elmult napokban...amig azok nyitva addig 3.hullamos akcionak kell tekinteni az 588tol indulo esesben..celar ketszamjegyu lenne...rovidre bullish ha 588tol egy ed jott le amit ma befejezett..akkor viszont gyors emelkedes jonne vissza 600hoz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi charlie!

      600? az pont elég is lenne...

      Delete
  9. eszar stopp zárt 310-en, 3 menüre fussa:-))

    ReplyDelete
  10. Bár elég borósan festenek a chartok, azért az AAII sentiment alapján 1,5* annyi bear van mint bull, így azért kérdőjeles számomra az esés folytatódása.
    Szerintem inkább egy intenzív felrántás fog következni, Eur/usdben is ideális szinthez közelít egy fordulóhoz újra.

    ReplyDelete
  11. Ó a sentiment attól akár még 1 hónapig is eshet, a shartokat én nem látom borúsan inkább egy jó hónapja oldalazás van enyhe lefele írányuló kockázatokkal nagy esés nem volt bőven eshetünk még.

    ReplyDelete
  12. Ilyen jelentős különbség riták szokott lenni és mivel ez hetes felmérés, 1 hónap esést nem várnék ilyen adattól, 1-2 leszúrást esetleg.

    ReplyDelete
  13. buxink nem egy hszel van kesz?..jovo heten nagyot eshetne belole...ha az lesz..

    ReplyDelete
  14. lehet jó helyen keresgélnek :o)

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/mar_a_pszichologusokhoz_fordulnak_segitsegert_a_befektetesi_bankok.174868.html

    ReplyDelete
  15. Amcsik nem nyitnak ki a szuper-vihar miatt ma de lehet kedden sem....mi pedig csut pentek zarva...

    ReplyDelete