Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 12 October 2012

OTP

A héten beteljesült a számtalanszor hivatkozott júliusi bejegyzés a piac új csúcsra ment hetesen és a piros vonal felett zárt az OTP.


Szerintem hetes szinten még mindig bull a piac, nincsenek fordulatra utaló jelek. Korrekció után jelenleg még további erősödésre számítok. 

10 comments:

  1. Charlie!

    Többet tudsz, vagy hamarabb, mint a portfolio.hu :o)

    http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/panikszeru_menekules_az_amerikai_reszvenyalapokbol.174224.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pfffffff....jo lenne.....erezheto hogy fordult a kocka a feltorekvok javara....ha a mol is becsatlakozik akkor durva lesz....gratula a fenti abrahoz...tobbet er mint szaz egy perces...jo7veget.....

      Delete
  2. láttam már ilyet, most le 3k-hoz, majd fel 6k-hoz :)
    hülyeség?

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    Ez össze jött gratula! Egyet szabadna megjegyezni, hogy ez még az én pesszimista forgató könyvembe is benne volt sőt még a 19500-as BUX is, innen lesz a helyzet nekem kellemetlen mert 20-on ezres BUXot már nem várok.
    1. Nem tudom a BÉT forgalmának a kis büfik hány %-át teszik ki, de szerintem a zöme jelenleg nem igen a long belépőket keresi inkább azt, hogy ha longba van hol zárjon tehát ök nem igen erősítik a fölmenő ágat.
    2. Amilyen gyorsan jön ez a kóbor töke úgy mint 2010 ápr. ugyan olyan gyorsan távozik is legalább látunk majd olyan egyenes vonalú esést mint 2010-be, legalább így jó magasról lehet shortolni.
    3. Ugye ezt a heti el gondolásod viccnek szántad, hiszen a heti grafikon mi alapján mutatna negatív jeleket mikor több hónapos emelkedés támogatja, előbb szerintem órás, 5órás majd napi szinteken kell változni a képnek és a heti csak utána követi persze ez csak az én véleményem.
    4. Itt a blogon végezhetnél egy föl mérést, hogy jelenlegi helyzetbe ki gondolkodik napon túli ne talán hetes longba mint ahogy várod? Ezeken a szinteken esetleg napi long.

    TWER

    ReplyDelete
  4. Szia Twer!

    Köszi.

    1) a kicsik szvsz még mindig longolnak és újat nyitnak, nézz be a portfolió topikba, és az adatok alapján a nagyok is longban vannak, de erre nincs bizonyítékom.

    2) Igen, gyorsan fog távozni, de szvsz még nem most

    3) RSI-t néztem, egyenlőre nincs okom a további emelkedés ellen beszélni, Fibo sem ideális, log skálán sem, két szint között van, azaz a felsőre még rá fog közelíteni, minimum elvárásként ezt meg kell fogalmazni

    4) Szerintem a saját szentimentünk csak összezavarna mindenkit, pont ez ellen harcolunk, hogy a tömegben legyünk, inkább kívülállók szeretnénk maradni. Szerintem itt kevesen gondolkodnak hetes poziba, nem is azért nézem meg, csak a piac magasabb tf támogatása miatt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Ad!

      Ha nem haragszol tekintettel a hétvégére, én is reagálnék az észrevételeidre:

      1)Én naponta forgolódom a portfolióba fórumain. Jó része a beirógatóknak napon belüli játékos, aki pillanatnyi piaci értékiétélete alapján nyit valamerre, majd egy elfogadható nyereség után kiszál (ha jó irányba nyitott).
      Vannak kezdő és haladó spekulánsok között megrögzött shortosok és longosok, akik függetlenül a piac jellegétől a preferált irányt erőltetik. Tehát a megállapításodat én nem érzem igazoltnak. Én inkább bizonytalannak tartom jelenleg az ottani közönséget.
      2)Ha elromlik a nemzetközi környezet az a feltörekvőket is érinteni fogja a kockázatkerülés. Ennek realitása megvan ahogy a gyorsjelentések felgyorsulnak.
      3)Köszönjük a hetes elemzést, mostmár kíváncsian várom a napos szinten mennyire várod a korrekciót, hol látsz jó beszállási pontot. (Véleményem szerint 3150-ig lemehet.)
      4) Én elsősorban befektető vagyok. Nem tartom rossz ötletnek a felmérést, mert a néma olvasók jó része valószínűleg nem tud munka melett napon belül kereskedni. A többség nem a profi traderek táborát teszi ki.

      Üdv,
      Joker

      Delete
    2. Szia Joker!

      1) egyetértek napos játékosokkal, nagyon jó megfigyelés a short és long hívők tábora, tetszik a meglátás, nem tudom mennyire igaz vagy nem, általában akkor olvasok bele, ha valaki linket tesz az oldalamra, az utolsó pár gondolat az volt, hogy vesznek, amint lemegy és nem shortolnak

      2) ez így van

      3) jajaj, jelenleg 15 percesen van egy elképzelésem, ami nagyjából biztos, felette én is a bizonytalanok táborát erősítem

      4) Ha van ilyen további kérdés meghajlok és kiteszek egy kérdéssort

      Befektetési vonalon én két éve short párti vagyok, azaz nem vállalok long irányba nagy kockázatot, pénzeket kimozgattam likvid területre (cash és bankbetét), a nyugdípénztári megtakarításokat a részvényalapokból áttettem állampapír alapba, eddig jó döntésnek bizonyult. A mostani mozgás felfelé tavaly szeptembertől korrekciós, azaz viszonylag lassan mozog, könnyű nyitni zárni, ha visszatér az impulse magasabb tf-n, akkor nagyon gyorsan fog mozogni, nehéz lesz időben elhagyni a piacot, erre érdemes odafigyelni.










      Delete
    3. 3150=4150 OTP pontosítás (elgépeltem egy karaktert).

      Én is óvatos vagyok, de már nagyon kitáraztam, ezért óvatossan elfogadható ár/kockázat esetén azért csak pozícióba lépek ismételten.

      Joker

      Delete
    4. :o) értettem, velem is előfordul

      Szerintem jó döntés volt, érdemes óvatosnak lenni. Volt egy fratktál problémám, tanácskoztam valakivel, aki küldött egy másik érdekes hasonlóságot, holnap szerintem rászánom magam, hogy újragondoljam az egész 2010 óta tartó történetet. Nem vagyok már olyan biztos a további emelkedésben, sőt..., de majd holnap többet róla, még el kell mélyednem benne.

      Delete
  5. Gondolkoztam egy kicsit. Az utolsó gyertya még nem végleges RSI tekintetében, ezért a további emelkedésre vonatkozó elképzelés esetlegesen a jövő hét befolyásolhatja. Azaz érkezhet egy olyan jelzés, ami más irányba mutat, ráadásul a havi charton is van egy trendvonal, amit kérdés, hogy átvisz e, vagy lefordul róla, ez csak a jövő hónapban dől el.

    Július 8-án kérdeztétek miért fordultam olyan hirtelen, számomra nem volt hirtelen, de addigra érett meg egy elképzelés. Van egy-két hete egy érzés bennem, mely szerint az ED verzió nem jó, nem úgy közlekedik a piac, ahogy vártam, szóval erősödnek a kétségek és keresem a más értelmezés lehetőségét. A teljes képhez ez is hozzátartozik, hogy a háttérben kétségek azért vannak bennem, de ehhez a piac további mozgása kell, hogy megerősítse, vagy megcáfolja

    ReplyDelete