Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 15 October 2012

OTP

Egyenlőre nem jutottam előrébb a nagyobb tf-n, azzal kapcsolatban, hogy további emelkedés várható-e még, vagy sem, azaz az ED verzió érvényben van-e vagy sem. Abban bizonyos vagyok, hogy most kis tf-n esés jön. Ha nem lett volna hétvége, akkor 15' tf-n a következő zónát jelöltem volna ki, mint, amit biztosan elér a piac:

OTP 15' chart:


De nem tudom mi történt a hétvégén, ezen a tf-n nem teszek ezért megállapítást, a piac megtanított rá.

Ha az órás ábrát nézem, akkor a korrekciókra vonatkozó szabályok szerint a következő minimális elvárás rajzolódik ki. A korrekció az eggyel alacsonyabb 4. hullám területére várjuk vissza.

OTP 60' chart:Feltűnt egy érdekes fraktál, ami zavar, mert első ránézésre flatnek gondoltam volna:Kicsit leveleztem is Cimballival, aki egy másik hasonló szerkezetet küldött vissza.


Első gondolatom az volt, hogy a kettő kép alapján elkerülhetetlen az esés, vége az emelkedésnek. Egész hétvégén hezitáltam, hogy valóban mostantól el lehet könyvelni, hogy esés jön. Megnéztem közelebbről, távolról és arra jutottam, hogy nem tudom egyértelműen párba állítani, ezért a következő ábrán jelöltem a gondolataim:


Jelenleg még el tudom képzelni, hogy lesz  egy új csúcs, ahogy azt az ED verzió szerint feltételeztem korábban. Az, hogy meddig megy az esés csak a következő napok mozgása alapján lehet előrejelezni. Amennyiben ed 4. hullám megy lefelé, akkor az akár olyan érzetet is kelthet majd, hogy megindult az esés, mert a negyedik hullám gyakran éles, meredek.

Nem írok most arról, hogy korábban az emelkedést dZZ verzióban képzeltem el, a harmadik hullám helyén, ami adott esetben kész is lehet, nem írtam arról, hogy a fraktálok szorosan összefüggnek Elliottal és az elméletével, illetve rengeteg hezitációról.

20 comments:

 1. Igen végül is el képzelhető mert én a BUXot nézem ott még benne van ahogy írtam a 19450-500 környéke, de már ennél följebb írtam is el gurul a gyógyszerem.

  TWER

  ReplyDelete
 2. Látom elővetted a fraktál ha emlékszel kb. 1 jó hete írtam ezt a hasonlóságot de nem vetted komolyan így írtam a mostani emelkedés teljes tükör képe a 2010-2011 -esnek. Így kösz mert látom a kételyek ez alapján már benned is fel merültek.

  TWER

  ReplyDelete
 3. Igen, emlékszem rá, de kép nélkül sokat nem foglalkoztam vele.

  ReplyDelete
 4. Azt hozzá kell még tennem, hogy van egy rövid távon még bull elképzelésem, de amíg a piac nem indul el impulse északnak nem teszem fel

  ReplyDelete
  Replies
  1. szvsz. nyugodtan tedd fel a blogra, hiszen ha más ki pakolja az elképzelését akkor te mindenek előtt vagy legfeljebb ki írod hogy ez csak egy el képzelés és esélye 50%.

   TWER

   Delete
  2. sok idő összerakni, addig nem akarok vele foglalkozni

   Delete
 5. Az a gyanúm, hogy kimegyünk új csúcsra, főleg akkor, ha hamarosan nem nem törünk le

  ReplyDelete
 6. A mai mozgás miatt csináltam egy videót, hamarosan felteszem az elképzelést, amit fent említettem. Egyenlőre nincs bizonyíték mellette, de amennyiben nem LD jön most lefelé, akkor magyarázatot ad a mozgásra.

  ReplyDelete
 7. lassan megy fel, idő kell még hozzá

  ReplyDelete
 8. Sziasztok!

  Szenvedős egy nap a mai!

  ReplyDelete
 9. már 57%-on áll, zárásra fent is lesz...

  ReplyDelete
 10. még a héten .o)))

  csak sok mindent kell csinálni a ház körül...

  ReplyDelete
 11. Sziasztok!
  Ma elérte céláramat az arany és az ezüst, hamarosan vége lehet a flatnek, aztán mehetnek tovább felfelé :)
  Legalábbis egyelőre ez az elsődleges számozásom.

  A másik az oil: ott pedig a minap 93,6 körül végetért az általam elképzelt flat c-je, és folytatja impulzív mozgását lefelé minimum lokális új aljra.
  Természetesen ez csak az én elképzelésem és próbálom kereskedni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szia!
   Ezüst, arany: én is így látom.
   Az olajon mostanában nem tudok kiigazodni... :)

   Delete