Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 11 May 2012

Megjegyzések

Próbaképpen változtattam a megjegyzés beállításain, ezentúl csak regisztrációval rendelkezők írhatnak a blogra. Ez lehet gmail, open id stb., de névtelenül nem. Az olvasók védelmében hoztam ezt az intézkedést, nem szerencsés ugyanis, ha pont az a hév kapja el a blog olvasóit, amit a "tömeg hangja" érzelmi alapon beír, mert Elliott elmélete pont erre épül és felfogásunk szerint pont ezt szeretnénk elkerülni, hogy a tömeg hasson ránk. A regisztrálás nem bonyolult, ahogy látom a többségetek rendelkezik is vele.

19 comments:

  1. És mi a véleményed arról Ad, hogy a dax és cac is 1-2-1-2t csinál csak épp a márciusi csúcsról lefelé?
    Most 6570-6680 az ideális korrekció szintje, onnan pedig fordulhat erőteljesen.

    ReplyDelete
  2. meg kell néznem, van egy ilyen scennárió, hogy láttuk a csúcsokat, de a lefelé kört nem tudom elliotti szabályrendszerbe szépen beilleszteni, csorbulnak a vezérlőelvek, ami nem baj, de azt tanultam, hogy ha a vezérlőelvek mentén megyek többször lesz igazam, mint sem. Egy ekkora fordulatnál a piacoknak össze kellene állnia, ráadásul olyan negatív mindenki, mintha egy negyedik hullámban lennénk kisebb tf-n lefelé, azaz lehet új low, de utána emelkedésre számítok, igaz nem hosszútávon. Ha a dax aljat fogott, akkor 9 napra tettem a csúcsot, ez nagyon rövidnek tűnt, de át kell néznem a piacokat, hogy lássam keletkezett e új info.

    ReplyDelete
  3. Bár lehet nem szokás más blogokat emlegetni, de esetleg meg lehet azt a képet is vitatni, ahogy daneric látja a piacot. Ő már nagyban valószínűsíti, hogy bent a csúcs:
    danericselliottwaves.blogspot.com

    Erről mi a véleményed?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szoktam olvasni, de mióta az SP-vel mellé ment, nem ad új értelmezést, Cimballié viszont még mindig megállja a helyét. Daneric nagyon hallgat Prechterre, de vszinu rossz az értelmezése szvsz, mert most felfelé egy B hullám jön dZZ verzióban. A kérdés csak az, hogy kész van e, vagy csak a második ZZ b hulláma jön lefelé. A magyar piacon én inkább korrekciós szerkezetet látok lejönni, vagy diagonal, de abben egyenlőre nem hiszek, meglátjuk, nem ezen a tf-n kereskedem, még:o)

      Delete
    2. Daneric linkje szerintem kint is van a hasznos oldalak között :o)

      Delete
    3. azt hiszem nem b hanem c/4, elirtam

      Delete
  4. Nézem a CAC grafikonját, ha felfelé kész a korrekció és 1-2-1-2-ben vagyunk, akkor hamar rá fogunk jönni, mert olyan brutál esés jön, ami elég meggyőző erővel rendelkezik majd, mert mindent visz, mint a cunami

    ReplyDelete
    Replies
    1. kicsit kezd erősödni bennem az a verzió,hogy C hullám kettesét csináljuk és 1300 körül lesz a C vége.

      Delete
    2. kíváncsi leszek, akkor mi mit csinálunk, bár láttam ma az OTP-t nem hatotta meg a thrust a daxban, egy forintot nem mozdult, inkább kicsit esett... ZZ+flat OTP-ben, hm szép lenne

      Delete
    3. 1366 fölé zárás után hiszem el,hogy vége a négyesnek.

      Delete
  5. Ad, szerintem tök jó, hogy csak regisztráltak tudnak hozzászólni a dolgokhoz, hasznos előszűrés :)

    ReplyDelete
  6. köszi, ha nem zavaró, akkor meghagyom

    (szerintem nem nagy dolog regisztrálni, azzal nincs bajom, ha valaki tudatlan, de tanulni akar, viszont az érzelem vezérelt nagyokosoknak nincs itt helye, a tudást, vagy az az iránti vágyat tisztelem, még akkor is, ha a hiánya miatt rosszat mond valaki, a "böfögéseket" pedig utálom, mert rosszindulat és tudatlanság van mögötte. Lehet tévedni én is tévedek, de nem akarom, hogy félre menjünk, mert olyan jó kis társaság jött itt össze, arra vannak más blogok, nem akarok megnevezni belőlük, de mindenki tudja melyek lehetnek ezek)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Már leírtam a másik komment folyamban is. Szerintem ne foglalkozz a negatív kritikákkal, mert fentebb a blog oldalon leírtad, hogy a blog célja a tanulás, és mindenki csak saját magának kereskedik. Ennél egyértelműbben nem lehet fogalmazni. Viszont fontos szerintem a Te szempontodból is, hogy ennek megfelelően kezeld a szimplán fikázási céllal megírt hozzászólásokat.

      Delete
    2. nincs gond, de fárasztó volt az elmúlt három hetem, még nem tudtam magam kipihenni, ilyenkor nehezen viselem a külső hatásokat, csökken a tolerancia szintem

      Delete
  7. Csak egy beugratós kérdés, bár a grafikon DAX CDF-ről készült.
    DAX 1 perces
    Nem firkáltam össze a grafikont van rajta más is, szóval 80-as RSI mellett ki állt volna neki shortolni? :-)
    Mondtam is az asszonynak "nézd, hétfőn erről tanultunk" :-)

    ReplyDelete
  8. :o) Annyira látszott már előtte, hogy felfelé fog kitörni, Imi-boynak mondtam is, hogy figyeljen, ne adja fel azt a napot, mert lesz jó belépő, kicsit megtréfált, mert csinált egy ED-t, ami elhúzta az időt, de utána elszáguldott :o)

    Bírom, amikor Cimballit szidják, vagy hazugsággal vádolják és lám, a tréningen bebizonyította, hogy működő képes dolgot rakott össze Elliottal! Egyébként a többség shortba ült :o)

    ReplyDelete
  9. bizony, óriási dolgokat tanultunk Cimballitól. akik nem voltak ott, azoknak (is) ajánlom, h nézzenek szét a tudástárban és a régebbi cikkekben, csodákat találnak majd.
    az ömlengést befejezve, én is shortoltam, jelzett belépőt és kilépési pontot is, mielőtt megfordult ;)
    fordítani nem mertem, nekem nem volt meggyőző a jel

    ReplyDelete
  10. Túl szép lenne ha mindezt élőben is felismertem volna. Csak "jóval később" vettem észre, és gondoltam megosztom veletek, mert ez most még elég friss és mindenki láthatta.
    Sajna a főnökasszony kiadta az utasítást és a házimunkába kellett segítenem, csak néha néztem rá a grafikonra.
    Én már lejjebbről voltam longba bár már nagyon zárni akartam...
    Viszont most legalább élőben is láttam, még ha egyből nem is ismertem fel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :o) légy türelmes idő kell hozzá, nagyon sok volt az anyag és a gyors használathoz sokat kell gyakorolni, de jó úton jársz!

      A helyzet felismeréséhez fontos a nyitás előtti értelmezés, a kontextus és a sávelemzés, hogy tudjuk mikor és mit érdemes keresni.

      Delete