Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 31 May 2012

megjegyzések csütörtök-péntek

Ide írhattok, bár látom a blog forgalma kicsit csökkent. OTP esetében több verziót nézek, ha az OTP új aljat üt ma, akkora  tényleg erősen elgondolkozom a "rövidnadrágos" oldalra állással, azaz a nagy medve verzióban. Új alj lehet egy exp.flat b korrekció, talán minor 2 szinten, vagy még az LD 5. hulláma... mindkettő medve verzió, kevés hely marad a long verzióknak. Remélem hétvégére jobban leszek, akkor leírom mire gondolok, mert egy csomó minden van a fejembe, amiről még nem írtam.

53 comments:

  1. jo reggelt..
    ..ad-nek jobbulast..
    ..tobb devizapar alapjan azt mondanam hogy kozel van (1-2nap)a fordulat,komolyabb korrekcio..szerintem innen a short mar veszelyes mutatvany..(nem napon belulre gondolom nyilvan)

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    Jobbulást neked.
    Ami nekem a BUX esésében elég érdekes, hogy 4 hónap alatt azaz tegnap érte el a jan. indult emelkedés ki indulási pontját, még fel fele ugyan ezt a kört 2,5 hét alatt tette meg, de a szept.töl számolom az emelkedést akkor már a szinkron fen áll és az esésnek nem sok tere van.
    Ezek alapján minden kép egy emelkedő hullámra számítok ami akár 10%-ot is meg haladja. Egy ez nem tudom, hogy fér az amcsi indexekbe mikor ott lefele várják az SP-ét, bár a DJA képe más.
    Nagyon érdekes lenne ha a nyári hónapok emelkedést hoznának mert eddig a kéttő év esés volt.

    ReplyDelete
  3. sziasztok!

    Ad! jobbulást!
    Charlie! múlt héten raktál fel egy bux napos chartot. azt még fenntartod?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja latom melyikre gondolsz...vegulis egyelore tartja magat a bux ehhez a verziohoz DE az en kedvenc indikatorom a devizak kozel a fordulathoz...az az igazsag hogy a reszvenypiacoknak sokkal lejebb kellene mar lenniuk osszevetve azzal ami tortent devizaeknal...valamelyik "teved"...

      Delete
    2. köszi, akkor várakozó funkcióba kapcsolok.

      Delete
  4. ezt nem ertem...hogy lehet a bux plussz 1.2-ben mikor az otp ugyanekkora minuszban a mol ugyan 1 szazalek plusszban...a ricsi nem tolhat ekkorat a buxon..furi

    ReplyDelete
  5. en meg varok egy kanyart le hatiban...uj aljat es ott vetel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 300es500 korabbi napos aljak...elkepzelheto hogy kiszedik a stoppokat ha vannak ott..

      Delete
  6. otp-t nyomas alatt tartja a feltorekvo piaci index atsulyozasa...
    "A magyar blue chipek közül az OTP piacán lehet majd az átsúlyozásnak a legnagyobb negatív hatása. Móró Tamás, a Concorde részvényelemzője szerint a feltörekvő piaci ETF-ekben lévő vagyon alapján 19 millió dollárnyi eladást generálhat a súly csökkenése, ami 1,2 millió részvénynek felel meg. A hagyományos befektetési alapok OTP kitettségét nézve további 1,8 millió részvényt adhatnak el az intézményi szereplők. A becslések szerint a Mol esetében 45 ezer darabos, a Magyar Telekomnál 500 ezer darabos, míg a Richternél 15 ezer darabos lehet a túlkínálat az átsúlyozás miatt. Az OTP-t leszámítva a várt értékesítési mennyiség nem okozhat nagyobb kilengést az árfolyamban, hiszen ezt a piac fel tudja szívni. "

    ReplyDelete
  7. E-start jól kivégezték...

    ReplyDelete
    Replies
    1. de regen mondom az 1200t..meg a vegen bejon:)..tegnap portfolio exar topikba tettem fel egy abrat meg a zuhi elott..

      Delete
    2. lehet meglesz...mint a válság előtt

      Delete
  8. jó volt a megérzés, ez vagy B vagy 5. hullám lesz lefelé, a bull tér egyre kevesebb

    Néhány napja(hete) írtam, hogy LD+flat, ahogy a tréningen mutattuk, nagyon medve....

    ReplyDelete
    Replies
    1. üdv Ad!

      Jobban vagy? Szerinted hatiban, otp-ben meddig mehetünk most még lefelé egy nagyobb korrekció előtt? Otp 3100? hati 16300?

      Delete
  9. :o) köszi mindenkinek a jó kivánságokat!

    Javulgatok, azt már látom, hogy kifelé jövök....

    Nem számoltam, nem elemeztem. Hati esetében nézem a havi chartot, elértük a felfelé tartó 2008-ban és 2011-ben az esést megfogó trendvonalat, ha átvisszük vége a dalnak. A probléma, hogy nem tudom megmondani, hogy jelenleg 5. hullám megy lefelé, vagy már a-b-c második hullámban.(C/2).Ha ez már a második, akkor is üthetünk új aljat, ha 5. akkor még inkább, én nagyobb esélyt egy exp. flatre tenném, de úgy, hogy kombináció lesz, ahogy azt a tréningen és pár napja (hete) feltettem, szerintem a fraktálok miatt, előjöhet ismét az LD-exp flat- running flat sor, na az nagyon bearish lenne, de hamarosan elfogynak az eladók és jöhet a korai shortok zárása, egy C hullám. Most nem érdemes kapkodni, ha jól ülsz poziba 3 évig benne maradhatsz, de csak akkor, ha nem a bull verzió lesz a nyerő, zárjuk ki és adjunk a piacnak pár ezer forint elvesztett nyereséget. Ha ez exp. LD, ami, most pontosan nem tudom, de kb 12-15 hét alatt jött le, akkor a korrekció szerintem 4-6 hét lehet, eddig lemehetett kb 2. Hétvégén megnézem, mélyebben! A mai holnapi esés lehet egy bear csapda!

    Charlie USD elképzeléshez gratulálok! Azt hiszem bejött!

    ReplyDelete
  10. ..szia..egy kicsit modositottam az usdhuf-on...a korabbi celtartomany tetejehez erhet 250fole nem sokkal..hacsak ugy nem dont hogy nyulik az egig...elkepeszto lett a dollarba valo beleszerelmesedes..
    usdhuf

    ReplyDelete
  11. nem lehet, hogy csak egy flat B játszik belünk és ez felfelé csak egy bull csapda? Ha a magyar piacra vonatkoztatok, akkor egy kicsivel nagyobb esélyt adnék erre, de majd meglátjuk

    ReplyDelete
  12. a ket chart dollar index es usdhuf szinte teljesen lefedi egymast,viszont ott mar szo sem lehet flat B-rol...ott is "hianyzik" meg legalabb egy felfele menet nem hiszem hogy huf ellent tudna allni neki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sziasztok!

      Charlie! lassan megvan a célárad, most 248.
      mi nem nagyon esünk, talán a short zárások nem engedik esni, bár nincsenek nagy tételek, a forgalom sem túl nagy.

      Delete
    2. én még nem merek belevenni

      Delete
  13. usdhuf..ha megnyult 5.rol van szo akkor ez meg mindig csak 5/3

    ReplyDelete
  14. köszi Charlie, akkor valószínűleg ráérünk hétfő-kedd hatit venni!

    ReplyDelete
  15. hello urak,

    voltam kicsit pihenni, mi történt itt?

    ReplyDelete
  16. dax...6040kritikus es 14.30kor nfp rangatozas..
    dax

    ReplyDelete
  17. otp, hati szépen araszolgat felfelé. bux és a spanyolok plusszban. mindenki más erős minuszban. itt készülődik valami...

    ReplyDelete
  18. charlie! szerintem 6040 törni fog. mit szólsz hozzá?

    ReplyDelete
  19. Ad! szép meglátás volt a mai napra a bear csapda!

    ReplyDelete
  20. Sziasztok !

    Szerintem a következő napokban/(hetekben) innen fölfele megyünk BUX hatiban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. egyet értek, valahol itt lesz az alj, EUR a korábbi célzónáról fordult, USD,Charlie célárai, Bux a nagy trendvonal alját fogja, RSI divergenciák is ebbe az irányba mutatnak

      Delete
  21. szerintem az LD 5. hullámának 5. alhullámában meglévő ABC-t is megcsináltuk ma lefele a 16.500-ig történő leszúrással

    ReplyDelete
  22. végre szépen mozog a piac, minden szinten :o))))

    ReplyDelete
  23. hacsak nem tunik fel a szinen a szakallas hazudozo a QE 3-al a dollar index nincs kesz...az 5/3 befejezes egy ed volt azert volt a hirtelen mozgas devizaeknal...es mar teljesitette is a korrekcios szintet,elerte az ed aljat,johet nemi maszatolas es ujabb talan utolso dollarerosodesi hullam...

    ReplyDelete
  24. lemaradtam, mi a célárad? köszi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fontos szintnél van, szerintem iii of (c) of [b]-ben lehetünk. Elsődleges célár az 1615 elérése volt(amúgy itt húzódik a háromszögből való letörésre vetített fibo 61,8).
      Az esés a csatornájából kijött, de szerintem bikacsapda lesz, de akár 1643 környékéig is felmehet.

      JUN01_GOLD_H1

      A iv váltakozás miatt sanszos, hogy nem lesz ZZ. Szerintem ez a jövőhéten befejeződhet. A visszatesztnél majd eldől, hogy helyes-e az értelmezés => 1500 környékén lenne Y=W, 1440 környékén pedig Y=W*1,382.

      Delete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. üdv

    Ahogy olvasgattam a blogokat, minden ki le van döbbenve a BUX pénteki emelkedésétől, még a nagy elemzők sem tudják mire vélni.(Egy kis 1 hullám indulást belevéve 8még negatív hírek özönlönek, minden rossz sok a kétkedő stb. így legyen). Szebb lett volna a chart képe ha lentebb nyit és egy fehér gyertya van. Minden esetre én nem lepödtem meg az emelkedésen mivel még mindig egybe vág a febr. ábrán vázolt el képzeléssel. Na de majd hétfő ki derül.
    Van itt olyan rajtam és RASon kívül aki heti vagy havi szinten is kereskedik, tehát hosszabb távon jó lenne ez írányba is el menne a blog, vannak itt cél zások nagyon hosszú távra aminek se eleje se vége, fél éves éves intervallumokat is jó lenne föl venni, aki érti elliott annak szerintem ez nem gond.

    ReplyDelete
  27. üdv

    A előbbihez még annyit, hogy azon vagyok meg lepődve, hogy ilyen alacsony a hati kt. tartalma ami számomra azt sugalja hogy jó sok a shortos.
    Nektek mi a véleményetek a hatiröl ez ügybe.

    ReplyDelete
  28. Üdv TWER !

    Én sokkal rövidebb időtávokon kereskedem. Nálam átlag 2-3 óra egy pozi, max. 1-2 nap.

    Ez a kt egy érdekes kérdés. A stocklandyard oldalán foglalkoznak vele részletesebben. Szerintem ez egy furcsa dolog. Miért ? Mert ha össze van nyomva a kt (mint most), akkor örülnek a hati short-osok, mert mindenki milyen pesszimista, tehát innen esés lesz. Ugyanakkor örülnek az összenyomott kt-nak a hati long-osok is, hiszen innen várható kitágulása, mely a hati long-oknak jót tehet. Tehát ez egy olyan mutató, mely jóként és jóként vagy rosszként és rosszként is lehet értelmezni, attól függően, hogy honnan nézzük. Én ezért nem foglalkozom vele pl.

    ReplyDelete
  29. http://3.bp.blogspot.com/-Z8du8A_2vn4/T7KDEm73cfI/AAAAAAAACrc/Qro0pJ9Wzug/s1600/Twer+C+ED+3.jpg

    bux 16.020 május vége, nálam ez nem talált kategória, eddig

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Barna,

      Azért nem lehet mindenki egy Hamilton Bolton, hogy szinte tickre megmondja hol tetőzik, vagy fog aljat egy piac.

      Delete
    2. Igen brikka erre gondoltam tickre nem pontos de benne van a sávba és a hozam kockázat szempontjából bő nyerő.
      Azért barna egyből a kritika közel félévre el találni ugye ezt nem komolyan írtad csak mint észre vétel. DE ha megnézed napi zárói pár száz pontal vannak 16500 alatt. Én különben csak azért említettem meg mert most árgus szemekkel figyelem bukik-e a verzió.
      De ezzel egy időben ki dolgoztam egy másik verziót az itt nem szerepel, azon a cél ár igen mélyen van.

      Delete
    3. Gratula brikka a cimballi blogjába írtakhoz ezt olvasva ugyan ez a hiba az én verziómba is a csatorna alja ugyan itt húzódik ahogy barna írta a BUXnál 16000 pont környékén, bár nekem mikor össze állítottam ezt figyeltem és a rossz grafikon rajzoló miatt 16500-ra mutatott ez persze nem mentség csak meg említem, hogy nem használok pontos grafikon rajzolókat.

      Delete
    4. Szia TWER,

      Köszönöm. Bár a hetes kép számozásban volt egy kis gond. Ki is cseréltem. Ilyen nagyobb időtávon nehéz (legalábbis nekem) kiválasztani a megfelelő mintát...túl sok a lehetőség, főleg egy devizapárnál. Pont azon gondolkoztam, hogy egy nagyobb erősödés mind az operatív, mind az alternatív számozásnál benne van a pakliban, de előbb szerintem még van dolga lefelé. Az a fej-váll nagyon birizgálta az agyamat...már egy jó ideje.

      Delete