Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 March 2012

Bux1212 - szerdától

Naposon a mai nap a korrekciós trendcsatorna tetejét tesztelte vissza.  Messziről második hullámnak látszik a mozgás, meglátjuk mi lesz.

Bux1212 napos chart:



Órás ábrán a várakozások szerint lefelé ment a piac, sőt egy szinttel magasabb retrace szintet ért el, mint amit vártam. (a rések miatt nehéz volt az előző negyedik hullám meghatározása) Tulajdonképpen ideális szintre esett a piac, mert pont ott van a korrekciós csatorna teteje, 4. hullám ideális zónája. 
Ugyanakkor a  mozgás erős volt és a korrekciós csatornából (lefelé, a két csúcstól húzott) kiesett a piac, ez pedig elbizonytalanít. A hullámhoz az 50% esés túl sok, főleg úgy, hogy még csak a negyedik hullámban járunk lefelé ebben a verzióban, ezért a bizonytalanság. Holnap sokkal többet fogunk látni abból, hogy hol tartunk, legalábbis remélem. Negatív jelzés lenne, ha a rést nem töltenénk be, mert fent egy sziget alakzat marad, igaz, hogy a szigetből számolt célárat már elérte a piac.

Bux1212 órás chart: 


11 comments:

  1. Szia Twer!

    Nézegetem az SP-t. 1440-1450 körüli célár után valóban benne lenne egy közel 10% hirtelen esés a pakliban. ( a célártól az alakzat miatt +- 10-20 pontot eltérhet) Durva lenne

    ReplyDelete
  2. mivel a fel vilag 1440-tol akarja az sp shortot,valszeg nem onnan fog indulni a nagyobb korrekcio...szerintem mar elkezdodott a lefele epitkezes....bux behalt ,gozom nincs mi ez a vilag szenvedese benne,szamomra egy hatalmas csalodas ez a magyar piac,de valahogy ebben az 1-2-ben nem hiszek...inkabb hiszem hogy egy x volt fel a reses ugralas es egy ujabb csokkenes johet 3 hullamban...amugy meg pusztulat az egesz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ED esetében nem a felső száron ér véget, az esetek túlnyomó részben túllendül azon, throw-over

      Delete
    2. Oké, ha x, de számozd be :o) próbáltam, nem megy 3 hullám kellene, ami teljes, csak valami furcsa képződmény jön ki, ráadásul a bux és a hati eltér..

      Delete
  3. A BUX tényleg behalt, csártilag és forgamilag is, csak a mii "szar" speki papírok menetelnek.
    Horgász

    ReplyDelete
  4. Ki bölcsesség régebbről!

    2007.09.04. 15:38 Bobojsza_
    A másik példa Mamis bácsi – 2003 óta hallom tőle (lehet hamarabb, kezdte mondani), hogy ez egy medve ciklus (this is a bear cycle). Ja, igaza van 5 éves távlatból nézve – ezt én is tudom. De nincs igaza 100 éves távlatból nézve, meg 1 hónapos távlatból nézve. Meg azért – medve ciklus ide, meg medve ciklus oda: 2003 óta vagy 3.000 pontot emelkedett a dow, vagy 700-at a Nasdaq100 meg vagy 3.000-et a Dax. Vajon menyit keresett Mamis ezen idő alatt?

    Mindannyian tudjuk, hogy most vmi nincs rendjén a piacon – de ezt a gondolatot nem lehet megtradelni – én meg azért vagyok itt, hogy pénzt csináljak – csináljunk.

    Ék alakú rally - Bobolcsai bácsi élt már át ilyeneket. Mi az, hogy ék alakú?

    1. Főleg a nagy kapitalizációjú papírok vesznek benne részt
    2. Ezek alkotják a nagy indexeket
    3. Nagy a likviditás a cégeknél, és nem fejlesztenek-kutatnak –hanem hülyeségre költik a pénzüket
    4. Azaz egymást vásárolják fel – felhajtva a célpontok árait
    5. Azaz saját részvényeket vesznek -felhajjtva a sajtrészvények árait
    6. A nagy alapok- meg persze, hogy asszisztálnak ehhez – és tépik a bigcap részvényeket
    7. DE CSAK AZOKAT – ezért emelkedik az index - de romlik a piac belseje. Sok az eső részvény

    Bobolcsai bácsi azt mondta, hogy ebből két dolog szokott következni:

    1. Sikeresen szétterül a rally és elkezdenek mindent venni
    2. Mihelyst szétterül a rally, el kezdik teríteni a kisebb részvényeket és csak az indexalkotókba pumpálják a pénzt.

    3. Az első esetén jön az eufória, a második esetén a nagy zakó
    4. Ezekkel jó ideje tisztában vagyok, mert Bobi bácsi nekem ezeket elmondta október elején.
    5. Ha filozófus vagyok meg a Heti Buborék gazdaság szerzőjére és Mamis bácsira hallgatok – a 2. pont az enyém és nem vettem eddig semmit
    6. Ha tradelek akkor most a 2. pont szerint haladok.

    A beesésre utaló jeleket meg úgyis ismerjük! – false kitörés – akkor meg jól eladunk. Szép az élet, nem bonyolult, jó dolog sokat tudni – de még azt is kell tudni, hogy A SOK TUDÁSBÓL MIKOR MELYIKET VESSZÜK ELŐ AZ ADOTT IDŐBEN.

    U.i.: Jók a guruk – de aki belőlük él, az csak másodlagos információt kap. Bobolcsai bácsi 1949-ben kezdte, és ugyanonnan táplálkozik, mint Mamis bácsi – az árfolyamokból. :o))))))))


    Horgász

    ReplyDelete
  5. Srácok!

    Fontoljátok meg a fentieket, nagyon találó!

    ReplyDelete
  6. Sziasztok!

    Elég gyengén indul forgalmilag a nap! :-)

    boy

    ReplyDelete
  7. üdv BOY

    Ha az emelkedés 38,8% retrakinál elakad akkor 4 óráson emelkedő zászló lesz a forgalom is ezt támasztja alá, tehát a zászlóban a nagy könyv szerint gyér a forgalom, ennek kiépülése akár a mai nap végéig is el tarthat. Utánna jön AD lenti cél ára bár a zászló alapján 19000 körül van.

    TWER

    ReplyDelete
  8. Üdv Twer!

    Köszi! Azt hittem már senki nincs itt! Nem is baj, ha ma nem lesz nagy mozgás, nehéz olvasni valóm van!

    boy

    ReplyDelete