Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. március 19., hétfő

Bux és bux1112 várakozás - kedd(től)

A határidő esetében pontosítottam a mai nap feltett ábrát, jelöltem benne a feltételezett trendszinteket. A mai mozgás a csúcs után flat-nek tűnik, belelátom, hogy esetleg holnap még csinál egy felfelé kört, majd a célzónába várom, az esés a csúcs után 4-5 órát tarthat, majd ismét északnak fordulhat a piac. (negyedik hullám, egy másik verzió, hogy hsz-t csinál, az időben elnyújtja a korrekciót, cserébe az ötödik hullám jól kereskedhető lesz)

Bux1212 órás chart:


Ha a buxot nézem naposon, akkor a napokban feltett célzónát csak akkor érheti el, ha lendületben marad és gyors emelkedés folytatódik. Rövid távon bull a kép, nagyon is, két verzió is van az emelkedésre, amit felteszek az az legrövidebb idő alatt végbemenő iszonyatos SQ. A célzóna több ponton is ideális (A)=162%Y, 61,8%-os fibo retrace. Ami azonban nyugtalanít, hogy ezek nem a leggyakoribb esetek. Bux ált. 78,6%-ot vesz vissza első hullámban, a-c arányosság, többnyire fordítva igaz (nem kizárt!), nem igaz rá a váltakozás elve, ezért óvatos vagyok, lehet a felfelé kör egy nagy C, ahol az első hullám a megnyúlt? (erre már utaltam) Mindegy, figyelem!

Bux napos chart:

17 megjegyzés:

 1. Ázsia szépen piroslik!

  VálaszTörlés
 2. üdv

  Elliott 5 hulláma északnak ide vagy oda, tegnap fel hívtam a figyelmet a 3 barish gapra, óvatosságra int a longok terén sőt 90%-ba megbízható barish jelzés na persze ez csak az én véleményem.

  TWER

  VálaszTörlés
 3. üdv AD

  A grafikonod át számoznám az A helyére tenném az Y-ont a B helyére az A-at, a tegnapi csúcsra a B-ét és most egy C jön lefele. Mennyire lehetséges ez?

  TWER

  VálaszTörlés
 4. AD a verziód melyik pontnál bukik?

  kappa

  VálaszTörlés
 5. 19400 alatti zárás óráson

  VálaszTörlés
 6. Ha érdekel valakit:
  Agresszív pozícióépítés

  Ha a negyedórás grafikonon 7080 pont alatt zár a gyertya, újabb eladást nyitunk ugyancsak 6950 pontos célár mellett, míg stop megbízásunkat a belépési pont függvényében igazítjuk.

  Kereskedési ötlet: eladás: 7100 pont, célár: 6950 pont, veszteségvágás: 7145 pont, hozam/kockázat arány: 150 pont (2,1%)/45 pont (0,6%)=3,3

  VálaszTörlés
 7. Üdv Ad!

  A BUX napi ábráddal kapcsolatban felvetődött (a PF fórumon), hogy - idézem - "Ez így nem lesz jó.
  w amennyire én tudom nem lehet impulse, csak 3-as szerkezetű."

  Szarvasvadász ezt megerősítette - idézem - "Bezony így van, a rajzon a múlt év szeptemberi aljtól felvázolt teljes értelmezés érvénytelen ebben a formában."

  Mi az igazság?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 1-5 számozás nem w-hez tartozó alternetíva, nem figyeltem és nem töröltem róla. Még mindig kérdés, hogy mi van ott és hány hullám.Cimballi már hónapokkal ezelőtt,ezt a számozást támogatta, én sokáig nem, de a mozgás január óta eszerint megy. Tehát igaz, amit vadász állít, illetve a forumozók hozzászólása is megállja a helyét, a kérdés, hogy mit láttunk ott

   Törlés
  2. hosszú lenne teljesen elmagyarázni, de nézd a 3. pontnál kész lehet w, onan indulna x, melynek a hulláma flat, azt hiszen valamikor feltettem az alábontott számozást, este előveszem

   Törlés
  3. Köszi! Ez megnyugtató, hogy mindenkinek igaza van (a piacnak mindenképp) :-)

   Törlés
 8. üdv Mindenki

  Ciballi blogjába már írtam, hogy Prechter miért van állandóan shortba, ide is írom mivel hirtelen váratlan szerű fordulatra számít ami anyit jelent, hogy a piac párnap alatt 5-10%-OT esik az első 1-2 nap esését a többség még korrekciónak véli, utánna meg gondolkodóba esik, hogy be szálljon shortba vagy ne mert már akkorát zakózott a piac. Így azt hiszem értem az öreg mágus short készültségét. Azt hiszem ez a stratégia meg fontolandó! Kivéve ha nem reklám ember lett Prechter.

  TWER

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A baj Prechterel, hogy ez a stratégia felőrölheti a kereskedési tőkét. "A legtöbb kereskedő gyenge pontja, hogy nem képesek a piac mindkét oldalát meglátni. Amint valamilyen módon véleményt alkottak az irányt illetően, azon nyomban egyben ragaszkodni, kötődni is kezdtek hozzá, így kizárólag a piac kiválasztott oldalát hajlandóak végiggondolni és kereskedni"(Nagyferenczi László Építőelemek, Leviter 2012)

   Törlés
  2. A nagyok szerint a 4. hullám kb 60 évig tartott, az elmélet alapjait használva a mostani korrekciónak ennél hosszabbnak kell lenni időben.... Ha ez ekkora tf-re is fennáll...

   Törlés
  3. Nagyferenczinek, hol találhatók a bejegyzései?

   Törlés
  4. A tréningen résztvevők kapják meg a kiadványt.

   Törlés