Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 3 January 2012

Bux1212

A határidő kilépett a megrajzolt ékből, az esés nagy eséllyel megkezdődött. Intermediate (C) hullám célzónájának szélét alulról egy felszúrás erejéig érintette. Többet vártam volna tőle, de az év végi inlikvid piacon nem futotta többre. Jön majd még felfelé egy korrekció, de ennek mértéke még kérdés. Bux esetében a minimális elvárások teljesültek.

Bux1212 napos chart:




Igen, jól látjátok egyre nagyobb mellszélességgel állok a bear verziók mellé, nagyon nagy eséllyel elindult a Primary 3. hullám lefelé, annak valamely nagyon kis tf-n látható első ciklusában vagyunk. Jöhet még egy korrekció felfelé, majd elindulhat egy komolyabb esés. A felfelé korrekció esetében akár egy ZZ-t, vagy dZZ-t is el tudok képzelni. (azaz optimista hangulat függvényében egy magas retracet), ami akár a korábbi csúcsok alá is viheti a piacot.

4 comments:

  1. Szia Ad!

    Milyen korrekciós hullám az elliottban aminek C.pontja A-Bpont között teljesül?
    Én nem ismerem ezt a lehetőséget, ez nekem nagyon csúnya chartilag így.
    Ékről sem beszélnék semmiképpen sem.
    Én még álmos hangulatban vagyok, nem voltam tegnap ebéd óta, így most kell körbenéznem mit látok.
    Azt mondjuk láttam, hogy Hatiban 17.650-17.680körül mozgóátlagok vannak, így éle is nyomták a nyitót az indikatív árról nyitó előtt 17.688ról

    ReplyDelete
  2. Igen megnéztem 50napos mozgóátlag van 17670en
    alatta órás 21MA 17622ön.

    Képen napos határidő chart a háromszög beszűkülésben, mozgóátlaggal. MACD fentről lefele fordulóban lenne, de visszahúzhatják, felfele is van hely. A háromszögben bőven van hely napos charton, valamint OTPben is.

    http://postimage.org/image/xxc3vj61d/full/

    ReplyDelete
  3. Szia Hathor!

    Több lehetőség is van, igaz ritka.

    Running flat esetében tipikus, hogy nem megy A hullámon túl a C. Gyakorlatilag definíciószerű az eset.

    Exp. ED esetében, ha az C poziban van elmaradhat tőle.

    Csupán egy vezérlőelv, hogy az esetek nagy százalékában A-t meghaladja, tehát nagy eséllyel számíthatunk rá.

    Azt hiszem ez a könyvben sincs benne...

    Mindez azt jelenti, hogy az eggyel magasabb szintű trend nagyon erős, nagyon várja a visszatérést és nem hagyja C-t kiteljesedni. (beazonosítása csak utólag lehetséges)

    ReplyDelete
  4. Rend kedvéért megcsináltam OTP szűkülő háromszögemet is naposon. Húztam bele három emelkedő hullámott, akár elliottszerű is lehet, csak túl mélyek a korrekciós szintje, de trendirányú mozgása elliottra utal.
    Forgalom teljesen leesett nullára, ez is bejelőlve a charton. 50napos mozgóátlaga 3197-en, 21napos mozgóátlaga 3233-on van, ami alá most benéztünk. NApos MACD szintén ékszerűen beszűkülve.

    Eszembe jut mindig a háromszögekben Budfox barátom, aki mindig azt mondja, hogy többet nem kereskedik háromszögön belül, mert az állandóan ledarálja. Na persze nem tudja megállni.
    Én elég jól kitartok, várok türelmesen.

    Napos OTP kép:

    http://postimage.org/image/cvhol80h1/full/

    ReplyDelete