Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. január 3., kedd

OTP - várakozás keddtől

Folyamatosan azon hezitáltam az elmúlt időszakban, hogy már a lefelé menő hullámban vagyunk és véget ért a korrekció, vagy még a korrekcióban vagyunk. A tömegekben ez a hezitáció az első hullám idején szokott felmerülni.

Az RSI sok esetben segítheti a kereskedést. A momentumindikátorok segítenek azonosítani és kiegészítik azokat az információkat, alakzatokat melyek az ár grafikonon megjelennek. Már tegnap előtt észrevettem, de nem tulajdonítottam neki mélyebb értelmet, csak annyit, hogy az RSI a bear verziót támogatja.  Behatolt az indikátor a bear ellenállás zónájában, majd pedig - jelenleg kialakulóban - egy bearish slingshotot mutat a grafikon. Bár a tegnapi visszaemelkedés óráson nem támasztotta alá - írtam, hogy a belépési jelzés nem történt meg - de újból lefordult óráson az ellenállásról, továbbra is ott van és él a jelzés, csak megerősítés kell hozzá.

Azt kell mondanoma tegnapi mozgás után, hogy nagyon nagy eséllyel vége az emelkedésnek (nem azt jelenti, hogy nem megyünk fel, hisz jön egy második hullám), vége az intermediate C hullámnak. 

A C hullám esetében teljesültek a feltételek, amit egy expanding ED irányában támaszthatunk, melyről pár nappal ezelőtt már értekeztem egy elemzésben.  Link

Régi ideám, hogy a magyar piac megelőzi a USA piacot. A kétségek ott kezdtek el ébredezni bennem, hogy amerika az utolsó nagy támadásra készülhet, nagy eséllyel egy utolsó 5. hullámra felfelé. Majd elindulhat ott is az esés.

A csúcsra egy irányszám volt december 27. Két kereskedési nappal korábban láthattuk a csúcsot, nem ment nagyon magasra, de ott volt.

Összességében 90%-os bizonyossággal azt gondolom és azt fogom a továbbiakban követni, amíg a piac nem írja felül, hogy lefelé egy LD-ben vagyunk, vége a korrekciónak és indul az esés. Természetesen figyelem a többi verziót a szemem sarkából, de mélyebben nem fogok foglalkozni vele, hacsak a piac mást nem mond.

Egy elemző mindig tévedhet, a mai naptól további megerősítést várok a fenti verzióra!

A longosok most gondolom remegnek, főleg, ha a mai nap látunk egy újabb mélypontot. Ezért fontos a stop losst minden esetben kirakni! 

Az esetek nagy százakában LD esetén magas retrace szintre megy a piac vissza. Ez jó hír a shortokat nyitni szándékozók számára, mert jó belépési pontokat kínálhat a piac.

OTP órás chartok:
Az elemzés megírása közben kinyitott a piac, réssel fel, ez elgondolkoztató, mert törölheti a fentieket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése