Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 21 January 2012

Bux - várakozások 5. héttől - I. rész

Visszatérek. Remélem sikerült a függőséget olyan mértékben törölni, hogy ne legyen hatással az elemzéseimre. Terveim szerint több részletbe - még hétfő nyitás előtt, nagyobb részt a hétvégén - publikálom a várakozásokat, illetve az elemzésekhez kapcsolódva észrevételeimet foglalnám össze mindazoknak, akik az elemzéseket olvassák. Fontos érteni, hogy mikor mire gondolok, mit mért mondok és mikor kell ezeken átlépni, mikor törlődik egy elképzelés.

A bux hetes ábráját teszem fel először. Nagyon tiszta a kép. Itt szeretnék köszönetet mondani Áginak, aki pm-ben (privat mail/message) osztotta meg gondolatait, örülök neki és az elképzelésének, mert Elliotti szemlélettel közelít és kiegyensúlyozott - érzelem mentes - gondolkodása miatt mindig is felnéztem rá. Elemzésében olyan dolgokat emelt ki, ami nagyban segített megtalálni - visszatérni - a helyes útra. A jelenlegi legerősebb alternatívát fogom bemutatni, melynek előnye, hogy több ponton erősítik egymást, illetve komoly összefüggést mutat a negyedéves képpel. ( A teljes grafikonkészletemet "kidobtam", az összes ábrát újra rajzolom)

Bux hetes ábra:


Indokok:

1) Váltakozás elve: ha A hullám annyira impulse, hogy felosztása szinte lehetetlen alhullámokra, akkor C hullám jól tagolható, komplex lesz, vagy fordítva. A komplex volt, ezért nehéz most C-t felosztani.

2) A jelölt célzóna A 161,8%, ami egy ideális C végpont

3) A korrekciók végének ideális Fibo szintre, azaz 50%-ra mutat a célzóna

4) A rajzon látható szint erős ellenállás, itt metszi az intermediate trendcsatorna felső szára a korrekciós csatorna alsó szárát

5) Ideális korrekciós szint, hisz Primary 2-es hullám intermediate (4) hullám terében fejeződne be.

Bux 19.500 környéke a jövő héten olyan brutál ellenállás, aminek az átvitelére szinte esélyt sem látok. Nyilván nincs olyan, hogy esélytelen, a piac majd úgyis megmondja, hogy mit akar.  A várakozások szerinti célt a szokásos módon az ábrán jelöltem. Hetes elemzés, célba éréséhez 1-3 hét kell. Kisebb timeframen majd tovább elemzek.


10 comments:

  1. Vasárnap estig annyi kérésem lenne, hogy az elemzésekkel kapcsolatban kérlek ne tegyetek fel gondolatokat, mert szeretnék "zavar" mentesen végigmenni. Köszi!

    (ha megjegyzés van, tuti megnézem, befolyásolhat....ennek ellenére fel akarom rakni, hogy tudjatok rajta gondolkodni)

    ReplyDelete
  2. istenem,azzal a hetes B/b szakasszal kapcsolatban hanyszor megjegyeztem hogy arrol is lehet szo de teljesen elhomalyositott mindent a nagy C...charlie

    ReplyDelete
  3. Igen, sok elképzelés volt, például, hogy nem is ott van a b első hulláma, hanem eggyel arrébb. Vigyázni kell, mert lehet OTP más utat járt be..

    ReplyDelete
  4. Azért egy "igen IC mindvégig igazad volt" jól esne.
    üdv
    IC

    ReplyDelete
  5. Igen IC mindvégig igazad volt :o)
    Bár most nem tudom mire gondolsz :o)

    ReplyDelete
  6. Sziasztok!IC,akkor én is bemutattam az ábrámat még decemberben és írtam is hogy "tolódik" de ami a lényeg én sem álltam ki mellette csak egy ideig!Te Lekereskedted végig hogy jár az "igen IC mindvégig igazad volt"most is poziban vagy longban?

    http://postimage.org/image/xzybuw1hx/

    ReplyDelete
  7. Ras be kell valljam őszintén 3680-on kiszálltam.
    De annyi mellettem szól, hogy soha nem shortoltam bele.

    AD arra gondoltam, amikor régen több levelet is váltottunk, hogy
    "végig fogják shortolni az emelkedést, ami exta sebességgel fogja emelni az árakat"
    Így már biztosan emlékszel rá. Rég volt.
    A folytatással kapcsolatban én is korrekciót várok, majd ha minden jól megy mehet tovább fel.

    Amúgy köszi srácok az elismerést! :)))
    üdv néktek
    IC

    ReplyDelete
  8. IC!
    Nem megbántani akarok senkit csak úgy vagyok vele nekem annyit ér a saját elemzésem vagy elképzelésem amennyit meg is tudok valósítani belőle,csak erre utaltam a többi számomra mit sem ér
    Gratulálok mindenkinek aki nyert,nehogy félreértsd

    ReplyDelete
  9. Ras dehogy bántasz teljesen igazad van!!!
    Én sem tartottam ki teljesen amíg lehetett volna.
    Előbbre tettem egy fordulót magamban. Hiba volt, és felesleges ugrálási kényszer.
    IC

    ReplyDelete
  10. Srácok!

    Sok elképzelés volt bennem is bennetek is. Eldobtuk a jót. Arra kell figyelni legközelebb, hogy a rosszat dobjuk el ne a jót!
    Gratulálok a nyerőhöz!

    ad

    ReplyDelete