Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 January 2012

Bux várakozás a 3. héttől

Kezdjük az órás ábrával. Jól látszik, hogy egy impulse-nak a vége felé járunk. Az 5. hullám 5. hullámjában van a piac. Közeleg egy korrekció, vagy egy fordulat. Az ábrán látható verziót támogatva a fordulatra látok nagyobb esélyt, de egyenlőre óvatos lennék, várjuk meg mi történik.  Az utolsó hullám esélyes,  hogy még nincs kész, valahol a 3. hullámban lehet, de nem gondolom, hogy ilyen mélységekbe ezért most érdemes lemenni.

Két dologra érdemes odafigyelni:

1) [i] < [iii], azaz a harmadik hullám nem a legrövidebb, ezért a szabályok alapján [v] hullám bármilyen hosszú lehet.

2) (i) > (iii), azaz (v) < (iii) kell lennie, ami azt jelenti, hogy a bux nem mehet 17.450 fölé

Mert, ha a piac 17.450 fölé ér, akkor ezt az értelmezést el kell dobni. 17.300 és 17.400 között fibo vonalak húzódnak. Az egyik a 127%-a az utolsó flat korrekció a hullámának, a másik (i) hullámra vetítve 50%, 61,8% és 78,6-os fibo szintek. Őszintén szólva a 127-es fibo szint valamint az ábrán piros körrel jelzett hullám nem tetszik, ez zavar. Jobban örültem volna 100% vagy 161,8%-nak, mert nem tipikus, de nem tudok vele egyenlőre mit kezdeni. Egyenlőre lefordulásra számítok, meglátjuk utána mi történik.

Bux órás chart: 

RSI és Stochastic:



Ha eggyel magasabb szintre megyünk, azaz hetes ábrát nézünk, akkor, amit látni lehet, hogy nagyon bearish a piac. Mutatom, az RSI-t és Stochastic-ot. 

RSI és Stochastic a hetes charton:


Lehet benne egy kis emelkedés, pár hét maximum, de utána nagyon medve a piac. RSI-t 50-es vonal alól várnám fordulni, jelenleg 45-ig jutott, akár jó is lehet. De ezt a fajta emelkedést erőltetettnek érzem.

38 comments:

  1. sziasztok...buxhoz nagyon jo lenne megfejteni a mol mozgasat...valakinek elkepzeles?

    ReplyDelete
  2. Sziasztok !

    Szia Charlie ! Nekem úgy tűnik, hogy a MOL 30 percesen 5/5-ben van.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ed nagyobb képen 2? Szerinted?

    ReplyDelete
  5. szia lacika...koszi...kis tf-en en is behuztam ezt az ed-t,nalam az ed harmadik hullamat csinalta vagy csinalja,...naposon van elkepzelesed hogy mi a xar ez a 19ezertol csokkenes..nagyon korrektiv jellegunek tunik..passz..

    ReplyDelete
  6. Rosszul írtam előbb, szóval szerintem 5/5-ben van, ahol 5. hullám egy ED.

    ReplyDelete
  7. Hát, inkább passzolnám a kérdést. Viszont hamarosan megindulhatunk lefele, ha tényleg ED-énk van most felfele. A lefele indulásból meg sok infót kapunk majd.

    ReplyDelete
  8. ad...ezt nem ertem,merre ed es 2?

    ReplyDelete
  9. igen 2-es c-jére gondoltam

    ReplyDelete
  10. felfelé, éár régen nhéztem, lehet rosszul gondolom

    ReplyDelete
  11. buxnal es otpnel is e fele hajlok...az is igaz hogy ha ez lesz akkor az omlas megint elmarad egy idore mert korrekcio utan tovabb fel lenne..
    bux 15perc

    ReplyDelete
  12. ha nem ed formalodik akkor mit kezdjunk a bekeretezett resszel?..3-4-5?..santit...hosszu 2-es rovid 4-es,rsi macd az egyesnel magasabban lenne mint a harmasnal..nem ok...
    bux 5perc

    ReplyDelete
  13. üdv

    Nem csak a BUXnál gond az 5. hullám ha nem a DAXnál is, ha egyáltalán ez az 5., teli van át fedésekkel, nem tudom ez mit jelent, de a-b-c számozás talán el megy de akkor ez mi?

    TWER

    ReplyDelete
  14. Köszi, megpróbálom még egyszer !

    ReplyDelete
  15. lacika...akkor nalad az elso hullam egyes nem abc:(....mondjuk nem tudom hogy lehet azt belul szamozni hogy egy impulziv egyes legyen...es a vege exp.ed...imadom az exp.ed es ld-ket...meg egyszer sem lattam mukodni akarhanyszor felteteleztuk...

    ReplyDelete
  16. üdv Lacika

    Igen az előbb ezt írtam teli át fedéssel és ezt kérdeztem is, hogy ez nem gond.
    Már mint az ábrádon4-es bele megy az 1-esbe stb.

    TWER

    ReplyDelete
  17. Megmondom őszintén, egy kicsit felfüggesztettem pár elliott szabályt jelenleg, pontosabban vizsgálat alatt vannak nálam BUX hatira. Az elmélet szerint motívum hullámoknak két típusa van, az impulzív, és a diagonális. Viszont BUX hatira párszor mintha a kettő kombinációja is létezne. Pl. 1-es terébe kerül a 4. hullám (diag. jelleg), holott mintha a 3. hullám 5 alhullámból állna (imp. jelleg). Jelenleg sokat tesztelek, hogy megfejtsem ezt a "talányt", lehet, csak a BUX hati kisebb forgalma miatt alakulhat ki ilyen szabálytalanság.

    ReplyDelete
  18. üdv Lacika

    Az előbb írtam ugyan ez van a DAXnál is, pedig ott mások a forgalmi mutatók a dax is 6200-ig tökéletesen számozható volt most ugyan ez a variáció mint a BUxnál vagy a hatinél.

    TWER

    ReplyDelete
  19. TWER, majd meglátjuk, mi sül ki belőle, szerintem ha a MACD már sorozatban nem tud új csúcsokra menni, akkor előbb-utóbb korrekció (vagy esés) lesz. Nekem most egy felszúráson kívül ez jön ki ebből a "roggyant", kicsit egészségtelen jellegű emelkedésből.

    ReplyDelete
  20. Charlie, furcsa szerkezetű 1-esekkel, LD-kel és ED-kel én is bizalmatlan vagyok, viszont a nagyobb kép segíthet, ez alapján gondolom, hogy most három nagyobb hullám ment fel (főleg időbeli lefutásuk alapján), és ezért kell az elsőnek 1-esnek lennie (kicsit furcsán, fordítva gondolkozva).

    ReplyDelete
  21. izgalom nem ol meg,ugyhogy boncolgattam egy kicsit otp-t..
    otp 1 perc

    ReplyDelete
  22. az biztos hogy otp lefele mozgasa a penteki csucstol korrektiv jellegu

    ReplyDelete
  23. Kereskedési összefoglaló: AUDUSD vétel: 1,0288; Profit: 1,0366; Stop: 1,0261; Hozam/Kockázat: 78 pip / 27 pip= 2.5

    ReplyDelete
  24. Az AUDUSD devizapár 15 perces grafikonján háromszög alakzatból való kitörés kínál klasszikus kereskedési lehetőséget.

    ReplyDelete
  25. Szerintem is Charlie, eddig mai nap csak lefele csorgunk.

    ReplyDelete
  26. Szia TWER!

    Mit gondolsz az E-starról?
    4600-on megcsinálta az 50%-os korrekciót.
    Mi lehet ezután?
    Figyeled újra a részvényt?

    jvgb

    ReplyDelete
  27. azt se hagyjuk figyelmen kivul hogy tele vagyunk forditott fej-vallakkal bux,otp,mol kitorve belole ricsi tamadja...milyen uncsi nap a Birodalom nelkul..

    ReplyDelete
  28. OTP-ben egy új csúcs jó lenne...

    ReplyDelete
  29. otp-ben mintha a mai felfele mozgas is korrektiv jellegu lenne...ez erositheti az ed elkepzelest...akkor meg 2 uj csucs is lenne a korrekcio elott..
    otp 5 perc

    ReplyDelete
  30. van egy hir zaras utan...nem tudom mennyire eros..
    http://goo.gl/quljl

    ReplyDelete
  31. Kicsit gondolkodtam MOL napi felállásával kapcsolatban BUX hati napi képén. Itt most visszanyúlnék egy kicsit a hagyományos technikai elemzés eszköztárához is. Ami jó lenne egy ilyen képben, hogy stimmelne benne sok olyan elem, ami most nem akar összeállni : 1. Fokozatosan szűkülünk befele napi képben 2. Egy ékszerűségbe próbálunk visszatérni egyre csökkenő forgalommal jelenleg. 3. A karácsonyi letörés nem tűnt még a "nagy" letörésnek, melyet sokan vártunk 4. Az utóbbi 2 hétben egy kicsit furcsa szerkezetű, de öt alhullámból álló hullámunk van felfelé - ami egy "a" hullámnak még elmegy. 5. Lehet egy nagy letörés, de valszeg még nem most.

    Mit szóltok ehhez a felvetéshez ?

    BUX hati napos kép

    ReplyDelete
  32. hm, már másodjára nem működik ma a képfeltöltés :(

    ReplyDelete
  33. Érdekes amit az a hullámról írsz, a 2. számú verzióm szerint a komplex korrekcióban egy a hullám jön ott fel....

    ReplyDelete