Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 27 October 2011

Várakozás - péntek

Nem teszek fel új ábrát. Jogos volt a várakozás, a mai nap változást hozott. Előbb az egyik irányba, utána a másik irányba hírkereskedelem zajlott/zajlik, a mai nap inkább a visszazökkenés volt. 
Várakozásom, hogy a hati, a mol és a bux is eléri a célzónát. Az OTP-nél megindult ma egy esés, de a belső szerkezete nem tetszik, a papír nem olyan erős, megjelent óráson egy trendfordulós alakzat, egyedül az OTP esetében van reális esély arra, hogy láttuk a fordulatot, de még itt sem ragaszkodom hozá. A piros zónába hatolt a papír, de engem nem zavarna, ha esetleg kiszúrna belőle. Szép amerika mai emelkedése, de a mi emelkedésünk százalékosan nagyobb volt (volt honnan), ezt nem árt fejben tartani, ráadásul két kereskedési nap kimarad az ünnepek miatt, főleg délután már nem számítok nagy forgalomra (hacsak valami óriási mozgás nem indul el) inkább kockázatkerülésre, pozi zárásra.

49 comments:

 1. Sziasztok!
  Ad, ha már itt írtad megnézem sp-t! 78,6-os korrekciós szintet pont elérte és le is fordult!
  Nem csodálnám, ha innen fordulna!
  Az macd, ezt alá is támasztja jelenleg szinte minden időtávon!

  Naitssz

  ReplyDelete
 2. Sziasztok!
  Hát nem lennék meglepve, ha a 2napos kereskedési szünetünk alatt történne meg a fordulat negatív irányba, hogy ne tudjunk reagálni... :(
  Üdv, desertfox

  ReplyDelete
 3. Szerintem is megvan a fordulat. Egy dolog zavar, mi A-t csináljuk naposon, miközben kint megvan a 2 hullám.

  Hangosan gondolkozom:

  Eddig mindig mi voltuk előrébb (az elmúlt egy évben), nagyobbat is estünk fentről, mint ott kint, pedig nem mentünk olyan magasra, jön két nap kereskedési szünet. De ezt komolyabb fordulatnak gondolom annál, hogy ne álljanak össze a főbb indexek, főleg egy 3 hullámra az. Kint 5 hónap volt az esés, itt is. Nagyjából 3 hónap korrekciót lőttünk be, nálunk ez időben van, jól állunk egy hónapja megy a korrekció, egy hullámmal végezhetünk a héten, a jövő héten a háromból.

  Talán nálunk lesz egy B és C, míg kint 3/1 és 3/2. Az irányok általában megegyeznek a mértékek nem.

  Nem tudom mi történik holnap, jó eséllyel bemegyünk a zónáimba, majd fordulat, de nem tudom az meddig megy el. Nagyon érdekes lesz szerdai nap, főleg, ha addig összeomlik a fél világ, vagy elszaladnak a bikák...

  ReplyDelete
 4. üdv Mindenki

  Én már a mostani helyzetet a következőhöz hasonlítom. A profi box világbajnok a 45 menetet is megnyeri, de hogy a trófea övé legyen, az ex világbajnokkal még 3 menetet meg kell küzdeni. Kinek van nagyobb esélye a győzelemre?
  Másik a bika csordát óriási iramba hajtják az atlanti óceán partjaitól a csendes óceán partjáig, mikor már majd nem elérik a susnyásba óriási kipihent medve csorda csemegézik meglátják a halálra hajszolt bikákat, mi lesz a vég kifejlet?

  TWER

  ReplyDelete
 5. Daneric rakott fel egy új ábrát, ez jobban illeszkedne a képbe nálunk is. Az előző bejegyzéshez kapcsolódóan akár egy helyre is mutathatnak a fordulós szintek.

  ReplyDelete
 6. Twer!

  Tegnap küldtem emailt!

  ad

  ReplyDelete
 7. Érdekes formáció kezd alakulni.

  Lehet, hogy szedán lehet egy cca. 500, vagy 800 pontos esés a buxban (többre nem tippelnék).

  Szép lenne, egyenlőre a lehetőségét látom, a valószínűségét még nem tudom megmondani, megbecsülni.

  A számítás olyan nagyjából van, nem számolom most ki pontosan, mindegy, hogy 450 vagy 535...

  ReplyDelete
 8. A 2011. október 28-i tőzsdenapon, 12:35:30-kor az OTP részvény kereskedésében technikai okok miatt a
  környező kötések árától eltérő áron született kötés. A BÉT az eset körülményeit vizsgálja.
  A BÉT Vezérigazgatója a 2011. november 2-i tőzsdenap kezdetétől az eset teljes feltárásáig felfüggeszti a
  Stop ajánlatok használatát.

  ReplyDelete
 9. Valami nem stimmelt a rendszerrel, ez az oka, hivatalosan

  ReplyDelete
 10. SP.ben egy háromszög, vélhetően b poziban, ma későn vagy hétfőn letörés, majd impulse fel, kérdés elkezdődik e szerda reggelre az esés

  ReplyDelete
 11. Szia Ad!
  Tegnap fejtegetted, hogy milyen furcsa, hogy mi még csak A-t fejezzük be, míg amerika, stb már a 2. végénél tartanak, és hogy ez furcsa.

  De mi van, ha a kintiek is még csak A-t csinálják, és eddig rosszul volt számolva? Vagy bonyolultabb szerkezetű a korrekció, mint eddig gondoltuk? Mit gondolsz?

  üdv, desertfox

  ReplyDelete
 12. :o) Kaptam ma egy dax elemzést ott is a csúcs közelében vagyunk, amit írtál lehet egy esélyes verzió sok indexben, részvényben
  Ha jól emlékszem valamelyik amerikai index már a korábbi csúcs környékén van, ott biztos nem pálya

  ReplyDelete
 13. Az idő majd eldönti... :)

  ReplyDelete
 14. SP

  ez lehet a e kiszúrással fel, forgalmat nem látok,közben leesett, hogy 10 napost néztem a Stooq-on, naposon nagyon szépen látszik a és b, hétfő esés, majd emelkedés, kedden meglehet a csúcs, majd az esésbe fordulás

  ReplyDelete
 15. Bocs, az aláírás lemaradt!
  desertfox

  ReplyDelete
 16. üdv AD

  Ha ez a BUXban egyáltalán az A hullám, szerintem nekem ez inkább egy nagy 4-nek tűnik akkor viszont stimmelnek a dolgok az együtt állásra, mert esésbe mi pont egy évvel előbb járunk mint az amcsik. Meg mondom őszintén minél többet nézem a shartot nem fedezem fel benne az A hullám jelegzetességét inkább a 4.-re emlékeztet.

  TWER

  ReplyDelete
 17. Szia TWER!
  amit beírtam traderszoba ajánlást mindhárom bejött megint,Richter 32150-36000
  OTP 3350-3800(közel volt,van?)
  DAX 6075-6395,ez még fut náluk- megemelt stop-al amit most letiltottak
  OTP-ben benne voltam egy darabig 3350-től Ras

  ReplyDelete
 18. Szia Twer!

  Van egy elképzelésem (Cimballi mondott valamit szeretném végigszámolni), nem 4. és nem A, majd feldobom.

  ad

  ReplyDelete
 19. Szia Ad!
  Erre én is nagyon kiváncsi vagyok,ezeket a gyors dolgokat én nem tudom követni,majd hátha kiokosodok,de én maradok a hosszabb távnál,nekem az a bevált
  Üdv

  ReplyDelete
 20. üdv Ras

  Gratulálok hozzá, de ide is be írhattad volna.
  Charlienak üzenem én hetes shartokon semmilyen összefüggést nem látok 2009 és a mostani emelkedés között ott ha nagyon megerőltetem esetleg nagy nehezen tudok éket elhelyezni, most pedig bármelyik index shartjára az ék könnyen elhelyezhető.
  AD én is várom az elemzést,de nagyon remélem nem az egyes hullám lesz a most felfele menő, mert számomra az teljesen elfogadhatatlan, mire lenne emelkedés mikor már a háború kitörése is szóba került és ha így haladnak a dolgok egy konjuktúrához minimum 10-15 év kell.

  TWER

  ReplyDelete
 21. Twer!
  Az ajánlást beírtam íde,válaszoltál is rá-OTP re is meg a DAX ra is ,az én otp trédem meg elenyésző,a másik kettőbe meg nem szálltam be,csak hatim volt még,de azzal shortban nyertem.
  Ha nem zavar benneteket néha szivesen beírom amit ajánlanak,csak a teszt kedvéért.Én részvényekkel itthon ritkán szoktam kereskedni (szinte soha)

  ReplyDelete
 22. Ahogy látom az utolsó négyes c hullámában van a dax, vélhetően c 3. alhullámában.
  Ha így folytatja ma meglehet a mélypont és elindul felfelé.

  ReplyDelete
 23. még lehet egy hullám lefelé, majd felfelé (Dax)

  ReplyDelete
 24. Szia Ad !

  Ucsó DAX 5-ös felfele hullám befejeződését mikorra várod ? Szerda esti zárás mondjuk ?

  ReplyDelete
 25. Szia!

  Csak ránéztem a Daxra, szerintem esélyes a szerdai nap.

  ReplyDelete
 26. Szia Ad!
  Akkor hamarosan érik a short

  ReplyDelete
 27. Hát, szvsz a DAX a mai lejtmenettel megkezdte a B-t, mi már pénteken. Persze simán lehet, hogy most tök badarságokat hordok itt össze. :)

  ReplyDelete
 28. Sziasztok!

  Egyre gyanúsabb, hogy szerda lesz a csúcs, azaz mi még megyünk feljebb, ott lehet short belépő. Várok az elemzéssel, lássam a hangulatot, meddig ért el.

  Szerintem daxnál még nem (b) vagy 3. hullám indult el, ez csak a negyedik c.

  ad

  ReplyDelete
 29. Szóval, hogy érthetőbb legyen, az utolsó felfelé tartó 5-ös negyedik hullámának utolsó alhulláma lehetett, ami egy kis c. Dax esetében kész a szerkezet, azaz a 2. hullám, innen mehet az esés.
  Az ultra bearish számozásom szerint, akár nálunk is meglehet a 2. hullám, de ezt még nem raktam ki az oldalra, ne legyen zavaró. Alternatív verzió, rövid távon mindekettő azt mondja, a lefelé menetben van különbség.

  ad

  ReplyDelete
 30. ...akkor egy ujabb csodavaro het hogy indul a 3.hullam?....ugy latom ennek csak akkor lesz vege amikor valamelyik nagy index kiveszi az elso hullam tetejet...biztos hogy eroltetni kell azt a harmadik hullamot amikor az amcsi indexek hatalmas bullish engulfing-ot csinaltak havi szinten?..charlie..

  ReplyDelete
 31. Szia Charlie!

  Sok verzió lehet még, a magam részéről azt hiszem, lesz egy kis emelkedés (talán, szerdán, max csütörtök), majd jön egy esés a magyar piacon. A kérdés, hogy az mi lesz, B vagy 3. hullám.

  Milyen a megbízhatósága ennek a bullish engulfingnak?

  ad

  ReplyDelete
 32. nem rossz...valahol a kozepes es eros kozott..charlie..

  ReplyDelete
 33. üdv AD

  Nekem ez a felfele erőltetésed egy kicsit hasonlít a tavaszi erőltetéshez ott is 23900-et vártál de csak mindig 23600-ig korrigált a piac, most hasonló a helyzet vagy háromszor felment 18xxx-re negyedszer már nem fog.
  Mi van ha az SP-nél is benn van a csúcs már csak pár pont hiányzik 1253-ig érdekes lesz a helyzet ha ez alatt zár.


  TWER

  ReplyDelete
 34. üdv charlie

  Akkor te már erős longba vagy ilyen bullish engulfing alapján. Ki fejtenéd különben ez mit jelent.

  TWER

  ReplyDelete
 35. Szia Twer!

  Tanultam belőle, csak akkor várom felfelé, ha az SP kedd este kimegy új csúcsra és ott is marad. OTP szerintem már a lefelé kört csinálja.
  Shortban vagyok, már nem bővítek, bármi is lesz.

  ad

  ReplyDelete
 36. Sziasztok !

  Itt egy elég jó összefoglaló a főbb gyertya kombinációkról :
  http://betbulls.hu/cms2/candles

  Amúgy látom, nem csak nálam jelentkeztek a tőzsde hiánya miatti elvonási tünetek (a kommentek nagy számából következtetve) :) Szerdán a kommentek száma alapján nagy mozgás lesz majd, úgy tűnik.

  ReplyDelete
 37. :o) furcsa ez, két napot még bírok, de ma már néztem daxot, devizát :o)...

  ReplyDelete
 38. Lehet igazad lesz Twer! Már megvolt a csúcs amcsiban és szerdán már csak esés lesz? Impulsnak tűnik a lefelé kör...

  ReplyDelete
 39. Sziasztok!

  Gondolom holnap reggel hatalmas rés fog tátongani. (500-800 pont hatiban)
  imi-boy

  ReplyDelete
 40. Szia Imi-boy!

  Egyenlőre úgy néz ki, hogy elértük a csúcsot. :o)

  Az utolsó nagy optimizmus már nem jött meg. (zárójelben jegyzem meg, hogy a piaci együttállás úgy is megvalósulhat, ha a kinti indexek csinálnak egy komplex kombinációt, míg mi A-B-C-t)
  Várjuk meg az estét, mit csinál az SP.
  Egyenlőre tetszik ami történik.

  ad

  ReplyDelete
 41. Üdv Ad!

  Nekem is tettszik az esés, de mégsem, mert zártam mindent pénteken. Így (elvileg) egy szép résről lemaradok. :-(
  De majd kiderül.
  imi-boy

  ReplyDelete
 42. devizáknál kis tf-n meglehet az 5-ös felfelé, korrekció jöhet, azaz emelkedés a részvénypiacokon is...

  ReplyDelete
 43. szépet szakadt a dax 6425-5924 3 nap alatt, ilyenkor nem vagyunk nyitva...

  ReplyDelete
 44. üdv AD

  A nagy kérdés hogy egy B hullám vagy egy 3-as megy lefele. Másik ez oké de ha az SP ma szignifikánsan töri 1253-at, láttad tegnap 0,3-al zárt felette ahogy este 7 körül írtam, ha töri akkor mi lesz? Mert itt már a nagy elemzők szerint is erős shortos a piac.

  TWER

  ReplyDelete
 45. Szia Twer!

  Alap esetben, ha a magyar piacot nézem (ott vagyok képben) szerintem egy B hullám megy lefelé. (mondtam, hogy Dan majd újraszámoz, megtette és újra megteheti)

  Egyenlőre magyar piacon B-vel kalkulálok nagyobb eséllyel.

  Hogy mi lehet kint:
  Túl gyors lenne a befejezése a 2. hullámnak, azaz lehet kombináció, van még hely (1-2 hónap) egy szép ideális korrekcióból. Ott lehet egy X.

  Ha nem korrekció, akkor bizony a 3. intermediate hullám, ez ki fog derülni közben, az esés jellegéből, a forgalomból.

  Nehéz, túl korai valamelyik mellett állást foglalni, nyitott vagyok mindenre.

  ReplyDelete
 46. DAX szerintem megkezdett egy felfele korrekciót, lehet holnap SP futik is reggel már felfele korrekciójukat mutatja majd, ez tompíthatja holnap reggel a BUX kezdő esést.

  ReplyDelete
 47. Egyetértek, erre gondoltam egy bejegyzésben feljebb...
  Hacsak, nem jutunk el A-ba és fordul le B-be a piac.

  ReplyDelete