Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 4 October 2011

OTP - a megjegyzések alapja 16:34-től

Miért gondoltam, hogy felfelé megy a piac? Itt az ábra!



11 comments:

  1. üdv AD

    Én délelőtt zártam minden pozit, mert megmondom őszintén a BUXot igen pozitíven ítélem meg, tehát már látom a fordulatot de itt cimbi ezzel az extra medve változattal egy kissé óvatosságra intett, ráadásul most meg az SP is pont a várt szintemen 1080 körül meg állt az esésbe, most mondhatom, hogy abszult nem látom ebbe a minden féle elemzésbe merre megy a piac. Bár a Htinél 15310-en mikor likvidáltam a shortokat, vissza is akartam longolni, ahogy elnézem a pillanatnyi képet még jó is lett volna. Most aztan tényleg várok egy frappáns elemzést tőled. Azért csak vettem egy párdarab ELMŰT.

    TWER

    ReplyDelete
  2. üdv

    Az amcsik a fordulós szintől robognak északnak, szak könyvek írják a megérzésre ne hallgass, na nesze hajszálra eddig megint bejött na egy darabig ilyen szak komentet nem olvasok, továbbra is papír ceruza + ráérzés az alapja a tőzsdének.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Nem tudom, hogy lesz e elemzés, ez most kérdéses.

    Zárás után villant be a kép, az ék nem LD volt, egy hsz B poziban, holnap erős emelkedésre számítok OTP célár 3500 környéke (egy C hullám), DE utána BRUTÁL esés jöhet, nem árt az óvatosság, az OTP esetében 2. hullámban nem tipikus a 78,6%-os retrace! Azaz, jobban elhiszem, hogy egy korrekció B hulláma, DE ehhez részletesen meg kell néznem. Egyébként a hati is inkább B hullámot mutat, a retrace szintjével.

    Lefordítva, a korábbi elképzelés még mindig él.

    ad

    ReplyDelete
  4. Ad!
    ez egy bearish slingshot. jól gondolom?
    imi-boy

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. szia boy...nem engem kerdeztel de az nem bearish slingshot hanem bullish divergencia...de nem is ez a lenyeg hanem valamit a fuggoleges fiboval okoskodott ad Mester....bearish slingshotnal az ar alacsonyabb tetovel fordul mint az elozo ekozben az macd magasabb tetot csinal....bullish slingshotnal az ar magasabb aljbol fordul mint az elozo alj viszont az macd alacsonyabb aljat csinal..charlie..

    ReplyDelete
  7. szia Imi-boy!

    bullish divergenciáról beszélhetünk, ha az MACD emelkedik és újabb és újabb csúcspontjai vannak, miközben az árfolyam nem állít fel újabb csúcsokat

    Negatív divergenciának, vagy bearish divergenciának nevezik azt az esetet, amikor az MACD vonala folyamatosan csökken, és egyre alacsonyabb szintekre kerül, miközben a részvény árfolyama nem állít fel újabb mélypontokat.

    Az előbb véletlenül kitöröltem.:0)

    ReplyDelete
  8. Na én most jól beégtem! Okos akartam lenni, de csak okoskodó lettem! :-)))
    Hát rám fér egy kiadós tanulás!
    A hétvégén elkezdek olvasni, ígérem!
    Köszönöm a válaszokat!
    imi-boy

    ReplyDelete
  9. üdv Boy

    Egyenlőre ha nem tudod ezeket ne is néz utána, mert egy medve piacon és nagy volaritás mellett nincs jelentősége szvsz. vagy 2016-ig ne is tanuld meg mert a jelenlegi helyzetbe ezek alkalmazása = harakirivel főleg kezdőként.

    TWER

    ReplyDelete
  10. Sziasztok!

    A divergencia értelmezése (bár egy kicsit gyenge, az ár alacsonyabb, de majdnem egyenlő, mint a korábbi aljnál) bullish trendforuló 15 perces charton... tréning anyag volt...

    szvsz érdemes tanulni, bocs twer nem értünk egyet.

    ReplyDelete
  11. üdv AD

    Persze igazad van aki real tiem grafikont használ, de akinek nincs grafikonja és valahol csak naposon utána néz mint én is a megjegyzésem azoknak szólt, persze ezt hozzá kellet volna tennem.

    Más mindenkit kérek arra bár milyen el képzelése van a piacról most igen fontos lenne meg osztja itt a blogon.
    Miért? Mert a piac most már 3 hete az általam várt célzónába tötyöl, ráadásul ezt az amcsi indexek is megerősítették nagy zakókkal és a hati továbbra is 15500-15600-nál. Amit még tetéz, hogy a fránya SP is 1080-nál lejeb nem ment, aki emlékszik kb. 1 hónapja írtam az SP-re ezt a cél árat. Különben akár, hogy nézem az amcsi grafikonokat extra medvét nem látok, viszont van egy csodálatos csökkenő ék amely lefele mx. 1030-1050-ig van hely, fölfele ha kitör 1250 körülre mutat. Ami lefele irányt illeti tehát az extra medvét szignifikánsan törni kell azt mondanám az 1000pontos szintet ennek különben ha extra medve 3-4 napja van, ha nem akkor meg sem áll fölfele 1250-ig.

    Várom a hozzá szólásokat IC,RAS, charlie, lacika tőletek is Boy te is mondjad nem baj ha azt érzed nem jó akkor is mondjad soha nem lehet tudni hol a medve és a bika.

    TWER

    ReplyDelete