Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 22 December 2011

Ralph Nelson Elliott

Ralph Nelson Elliott, az ember, aki felfedezte a tőzsdei mozgásokban meglévő motívumokat és aki lerakta az elméleti alapokat. 

Nem szerepelt a képe a blogon, sőt igazából semmit sem írtam az elmélet megalkotójáról. Gondoltam megérdemli, hogy legalább egy-két szóban megemlékezzünk róla, hisz zseniális ember volt, egy olyan korszakban, amikor nem létezett számítógép, grafikonrajzoló, pusztán vonalzó és ceruza.

Önéletrajza itt olvasható: Link

2 comments:

  1. Érdekes Elliott életútja, főleg nekem az volt új infó, hogy könyvelési területen dolgozott, illetve olyan nagyobb project-eket irányított, mint országok stabilizálása (stabilizálást nem a mostani IMF értelemben értve :) ). Amúgy eszembe jutott, hogy sokszor feledésbe merül, hogy még Elliott előtt is már kezdték a hullámok témakörét pedzegetni a Dow elmélet keretein belül :

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dow_theory

    Ami érdekes a Dow elméletekben, hogy már látták a motívum hullámok főbb alhullámait, illetve foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy 33, és 66 százalékban korrekcióznak az izmos hullámok.

    ReplyDelete
  2. Igen, sok nagy ős volt (pl.:Jesse Lauriston Livermore), de ő volt, aki azonosította, az már plusz, hogy a Fibo szinteket is mellé rakták később...

    ReplyDelete