Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 19 December 2011

OTP - várakozás keddtől

Lassan meg kellene próbálnom egy videó bejegyzés készítését, mert sokkal egyszerűbb a kép alapján elmondani mindazt, ami a jelenlegi helyzetről a fejemben van, mint körülírni, amit a képen egyszerűen meg tudnék mutatni, talán érthetőbb is lenne, igaz eddig senki sem panaszkodott, hogy elvesztette a fonalat...

A fejembe a ZZ verzió mozog jelenleg, azaz az intermediate (C) hullám exp. ED verziója (nagy eséllyel a végén, azaz 5. hullámban egy dZZ). Nem okozott gondot a nap eleji alacsony nyitás - hacsak abban nem, hogy kevés longot mertem nyitni a fordulat után - de ezt most nem fejteném ki, nálam ezen a tf-n belefért nyitásban a 3.180. (tapasztalat, nem Elliott!!!)

A piros alt számozás szerintem megbukott, a jelzett korrekciónak vége, újabb ötös tart felfelé. A mai mélypontról 5 hullámban emelkedett felfelé a piac. Az 5' ábrán lehet nem jó a jelölés és a (iii) csúcs eggyel feljebb van exp. flat b helyén, de azt hiszem ez most nem számít. Ezután jött a korrekció, mely a napközben jelzett célár felső szintjét kapta el, azaz 3.280-at. Erről a szintről elindult felfelé a piac és az eddig adatok szerint C/c-w/5/1-et csinája. C/c-w végét 3.450-re várom, legalább. Erre tennék most nagyobb eséllyel, illetve a dupla zigzag verzióra, mivel a kép jelenleg azt mutatja, hogy nem érünk el, egyetlenegy olyan zónát, mely "szép"  képet hozna.

Nem szűkölködik a piac, van néhány másik verzió is. Ami miatt ezt támogatom az elsősorban a nagy kép alapján gondolt és várt első számú verzió.

Az első szint, amit elfogadnék zárásnak 3.650 körüli zóna, de erről fogok még a héten beszélni, elméletben még a ZZ verzióba is belefér, de akkor nagy megugrásnak kellene lennie C/c/5 3. vagy 5. alhullámában. Vagy jelenleg csak C/c/1 alhullámában vagyunk...

Szerintem a sok hullámszintnél sokkal jobban érdekel mindenkit a mozgás, mi jöhet. Berajzoltam egy mozgást az ábrába, ahol csak az irányokat mutatja a mozgás, szintet, árat, csak a célzóna.

OTP 5' chart:

Érdemes figyelni arra, hogy 5. hullámban valahol ék formáció kezdődik, mert, akkor várhatóan az lesz az emelkedés utolsó hulláma. (azaz pl.: C/c/5) A héten egyre inkább hatalmába kerít az az érzés, hogy itt van valahol a vég, ráadásul jövő kedd egy ideális végár nap lehetne.... Azt nem tudom, hogy a többi piac, mikor megy hasonló fordulós alakzatra, nagyon nem térhetnek el időben egymástól.

OTP órás chart:



Ha kész a ZZ, el tudok képzelni egy olyan X-et, ami vagy nagyon mély retracere megy 3 hullámban, amennyiben dZZ lesz a C záróhulláma. Kicsi tf-n dolgozom, itt nagyobb a hibázás lehetősége és gyorsan változik a piac képe, legyetek óvatosak! A jelölések óráson 1-2-3 is lehetne, de arra kisebb esélyt adok most, mert egyszerűen nem tetszik.

Remélem világos voltam, ha nem érthető valami kérdezzetek, igyekszem válaszolni! Ha valakinek nem tettem meg, kérem jelezze a megjegyzésekben!

16 comments:

  1. Végigolvasva az utolsó bejegyzéseket olyan érzésem van, hogy kezdenek komplikálttá válni, dobjatok egy visszajelzést, ha már nem értitek!

    Nem mondom, hogy egyszerűbb leszek, nem tudom ki milyen szinten van jelenleg Elliottból és az elemzések megértéséhez kezdem azt hinni egy kicsit nem árt elmélyedni benne. Egy külső szemlélőnek olyan lehet, mintha valami ismeretlen halmazokat, technikákat, vegyületeket kevergetnék és a végén ott a célár, ami többé kevésbé be is jön (nem mindig!!!)

    Az elmélet azért is fontos, mert akkor lehet igazán érteni, hogy mit miért mondok, de legfőképpen mikor törik és mikor nem a várakozás. Ahogy az ábrát nézem, szerintem önmagában az sem egyszerű...de egy elég szép kombinációban vagyunk... lesz majd tisztább egyenes lefelé :o) csak időben fel kell ülni rá:o

    ReplyDelete
  2. köszi a választ, ad, a hsz-gel kapcsolatban, meg az elemzést is, megpróbálunk óvatosan felülni rá

    r

    ReplyDelete
  3. sp...charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111219/sp1_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    ReplyDelete
  4. Szia Ad !

    Köszi az elemzéseket, ez a mai dózis tényleg nem egy elalvás előtti könnyű olvasmány, de hát ilyen a szitu :) BUX hatira is 60 percesen ED-ét tartod meghatározó verziónak ? Köszi

    ReplyDelete
  5. Szia !
    A videó bejegyzés valóban jó ötlet lenne !

    Üdv:
    Dénes

    ReplyDelete
  6. Szia Lacika!

    Bux kérdéses, első ránézésre1-4 hullámnak látszik, mintha le lenne maradva, vagy más utat jár be. Mondjuk belefér, ha bux ZZ, OTP dZZ lenne.

    Mint látod oda-vissza OTP-zek, mert egy hónapja vagy kettő tisztább a képe és szinte csak vele kereskedem...de rá kell állnom a buxra is, várom amíg a telóra felkerül a bux1212, addig hanyagolom, mert nem látom élőben.

    ReplyDelete
  7. Charlie!

    SP jó lenne , valami összhang alakulna!

    ad

    ReplyDelete
  8. Szia Dénes!

    Üdv. a blogon!

    Egyszer már nekiestem, leszedtem programokat, megcsináltam, majd kiderült, hogy a blogger a formátumot nem tudja kezelni, mert a szerkesztő valami hülye formátumot kreált, amit nem lehetett a netre tenni, vagy értelmesen átkonvertálni... szóval eljátszottam egy napot és nem lett belőle semmi.

    Van valakinek valami jó ötlete, egy egyszerűen használható programra?

    ad

    ReplyDelete
  9. szia ad...adnal egy verziot otp-re ha az 5 perces bukik azzal hogy 3280 ala megy?...esetleg johet akkor az X?..ez a C/c-w egyebkent 61.8 fibonal van,tul keves zz-ben a fordulashoz?...kosz a valaszt es az elemzest..charlie..

    ReplyDelete
  10. Tekintettel arra, hogy a hullám elmélet pár napja kezdtem tanulmányozni elég triviális kérdéseket teszek fel. Ha az OTP-ben biztonsági játékot játszom az általad vázolt forgatókönyvek alapján, ha eladom 3400 Ft közelében, sokat nem veszíthetek, mert ezt követően optimálisabb esetben csak átmenetileg nőhet az árfolyam, mely után egy mély pont következik.

    BUX-nál ugyan ez a kérdésem, biztonsági játékkal 18200 alatt lezárom a longot, majd elkezdek short bázist építeni.

    Elnézést a szájbarágós zöldfülű kérdésemért.

    Válaszod előre is köszönöm.

    ReplyDelete
  11. Szia Charlie!

    Akkor majd meg kell néznem!

    Első gondolatom, akkor az lenne, hogy 5 hullám egy ED és talán vége a felfelé menetnek... ED 5. hullámban akkor áll, ha magasabb szinten történik meg a fordulat, nem várnék utána további emelkedést, de pontosan látni kell!

    ZZ-ben pont jó, csak a nagy képen kevés, magasabbra sokkal több minden mutat.

    pl.:

    1) 3650-3750, akkor C/3 és C/5 aránya 78,6%
    2) 3650 C/5/a és C/5/c aránya 1:1,162, ami ideális ZZ arány
    3) a nagy képen az már a negyedik hullámtere lenne, ami ideális korrekciós végpont, egyébként ott a korrekciós csatorna teteje
    4) általában - nem mindig - c meghaladja a-t, a vége 3727-nél volt

    Miért kellene neki valami másik szint, amikor most is ellene megy nagy hangulatnak, miért ne mehetne tovább, ez ED, inkább kitörést várnék, mint truncated hullámot, bár lehet ez is, nyilván nem leszek poziban a fordulók környékén, vagy szűk lenne a stop.

    Én akkor keresek pénzt, ha a piac arra megy amerre várom, ha bizonytalan vagyok, vagy a piac az, akkor inkább zárok...

    ReplyDelete
  12. Szia Joker!

    Technika:

    Zárom a pozi felét és a másik részére felhúzom a stopot, ha fordul a piac, profit nagy része a kalapban, az ideálishoz közeli teljes zárással.

    Ha tovább megy, akkor a pakk fele viszi tovább a profitot.

    Én is tévedek, szoktam is, figyeljetek erre, nem én tudom a tutit, hanem a piac mondja meg végül!


    Én a piac mozgását szoktam figyelni, általában lassul az árnövekedés a fordulatok előtt! (ha nincs előttem gép, ez valamilyen fejben követett momentumindikátornak felel meg)

    ReplyDelete
  13. Ha az ötperces ábra törik, akkor esélyes Hathor kolléga verziójának a bekövetkezése.

    ReplyDelete
  14. Mindenkinek!

    A lehető legbonyolultabb szerkezetek egyikénél lehetünk, nem ez az ideális elkezdeni az elméletet tanulmányozni.

    Az utóbbi napokban - pl tegnap - Cimballi vezérlőelveinek sokaságát kellett használnom, hogy elkapjam a piacot, kontextus, tapasztalatot stb.
    Ez már kicsit túlmutat az elméleten, de szükség volt rá.

    Aki aggódik és nem olvas régóta, leírom, mert nem tudja:

    2010 augusztusában találkoztam elliott rendszerével, amit tudok azóta tanultam meg, szóval a tudás nem ördögtől való, kitartással elsajátítható!

    Legyetek türelmesek magatokhoz!

    ReplyDelete
  15. Szia Joker!

    Valahol a hagyományos TA és Elliott találkozik, esélyesnek tartom, Twer is ezt jelezte és a piac is mutatja, hogy 3.450 környéke lehet egy tető, ahonnan lefordul. Itt is belefér ott is, a kérdés, hogy onnan meddig esik és mit csinál utána.

    ReplyDelete