Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. november 7., hétfő

Várakozás keddtől

Nem írok elemzést. A mai mozgás nem írta felül a tegnapi elemzést, bár kicsit elnyújthatta annak megvalósulását. Nyilván van még ezen felül is létező scenárió, de a MOL kivételével, ahol a háromszög helyzetének a meghatározása kulcskérdés lehet, hogy (B) vagy, annak valamely alhullámában látható a háromszög gyanús formáció. Lényeges, mert ez utalhat a további mozgásra. Hamarosan kiderül.
Egyenlőre az OTP és a Bux esetében várom a célzóna irányába a mozgást, illetve annak elérését. Amíg ezt a verziót nem törli a piac, ezt támogatom. A MOL esetében egy kis iránymutatást várok, hogy mely verziót mellet dönt a piac.

25 megjegyzés:

 1. üdv

  Ázsia már kezd mínuszba lenni, határidők már szépen mínuszba jó jelek a mai eséshez.

  kappa

  VálaszTörlés
 2. Szia Kappa!

  Tényleg elég minuszban vannak, elég negatív, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz.

  VálaszTörlés
 3. üdv

  Meg volt a vissza text most már irány dél hati cél ár egyenlőre 16150.

  TWER

  VálaszTörlés
 4. rovidre olasz delutani szavazas mozgathatja a piacot...ha a bohoc elveszti a bizalmi szavazast az rallyt fog hozni az eur/usd parban,ami lokheti a tozsdet....otp tegnapi meg jo lehet..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111108/OTP1545454_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!
  Nem vagyunk sokan! :-)
  Gondolom a délutáni olasz szavazásig /fél 4/ a bux is tecchalott állapotába kerül! :-)

  VálaszTörlés
 6. Egy ideje szinte nem mozog a piac, egyik irányba sem.... Ad

  Tudja valaki miért vettünk a MOL mellé Rábát?

  VálaszTörlés
 7. Ad!

  Hogy kérdezhetsz ilyeneket?:-) Annyira evidens! A magyar állam kincsesládikája (raktárai) dugig vannak el nem költött, ezáltal feleslegessé vált milliárdokkal, és ezt most megpróbálják átjátszani mások kezébe. :-)

  VálaszTörlés
 8. Imi-boy!

  Te állami szférában dolgozol, szerinted meddig lesz fizetésed?
  Bocsánat, de a magyar állam anyagi helyzetét és jövőjét siralmasan látom, nálam belefér, hogy első félévben a közszférában dolgozók csak részleges fizetést kapnak készhez, ha kapnak.
  Nem sikerülnek az állampapír jegyzések, nem nő a gazdaság, nem jönnek az adóbevételek és nem csökkenek a kiadások... Ráadásul Elliott elméletét is ismerem.... és akkor még közpénzből MOL mellé veszünk Rábát...

  Bocsánat, de rossz a kedvem a pazarlás miatt...

  ad

  VálaszTörlés
 9. Ad!

  Én is dühös vagyok a pazarlás miatt, de azt hiszem teljesen tehetetlenek vagyunk ebben a helyzetben.
  Az hogy meddig lesz fizetés, nem tudom. Nem örülnék neki ha az állam a fizetéseket nem tudná finanszírozni, pedig ennek a lehetősége fennáll. Volt már arra példa pár évvel ezelőtt, hogy azt mondták szeptemberben, hogy a novemberi bérünk már kétséges. Aztán lett pénz. Kérdés hogy most meddig lesz?
  Egy lehetőség lesz a bérpótlás terén, ha full tőkével shortolni fogok.

  VálaszTörlés
 10. ezt mondom mindig az anyosomnak hogy orbannal nagyobb kommunista nincs Mo-on...de o csak szereti viktorkat...ahhoz hogy lekopje szerintem el kellene vennie a fele nyugdijat:)...azert az ne legyen csak erzekeltetni akarom hogy milyen elvakult a bazisuk...nyugodtan bele lehet torodni hogy a mi eletunkben mar mas nem fogja (szakadekba)kormanyozni az orszagot..charlie..

  VálaszTörlés
 11. mindkét oldalnál tetten érhető az elvakult bázis, akik foggal körömmel harcolnának értük, ha kell. Sajnos ezek az emberek meg lettek tévesztve, de lehet semmit nem értenek sem a politikához, sem a gazdasághoz, csupán az érzelmeik irányítják.
  Úgy gondolom a következő választások friss politikai erőt fognak nyeregbe ültetni.

  VálaszTörlés
 12. persze a nagy kérdés az, hogy tudnak e szarból várat építeni. :-)

  VálaszTörlés
 13. üdv

  Teljesen egyet értek, ami zavar még mit hallottatok az ingatlan adóról, remélem nem lesz, mert ha igen akkor totális ki semmizése kezdődik az állampolgároknak, már azt hiszem meg van az állam( vagy valakinek az ingatlan bérbe adó cége). ha ezt még lépik ez lesz a teljes ki semmizés mert 100 ezreket nagyon sokan nem fognak fizetni, tehát szépen elveszik az ingatlanod amit egy élet árán építettél és örülhetsz ha majd valakitől vissza bérelheted a sajátodét, itt kerülnek csak út szélére az emberek.

  TWER

  VálaszTörlés
 14. Itt egy érdekes cikk. ingatlanadó
  http://adozona.hu/aktualis/20111021_ingatlanado.aspx

  VálaszTörlés
 15. Az egyik megyeszékhely (jól el van adósodva) pénzügyi vezetője támogatja a 3% ingatlanadó kivetését.

  Ez 10.000.000 Ft értékű ingatlan esetén évi 300.000 Ft. Tegyük fel, hogy nyugdíjasok élnek ott, akik egész életük megtakarításából vették meg. Nyugdíjuk átlagos...

  Fiatal házaspár, két kisgyermek, lakást hitelből vették, természetesen deviza alapon...

  Középkorú házaspár, vidéken élnek, a válságban elvesztette munkáját a férj, a feleség fizetéséből és a férj alkalmi munkavállalásából élnek, szerencsére hitelük nincs, gyerekek már felnőttek. A férj képtelen munkát találni...

  Magyar politikus, csak a parlamenti fizetése van, ami emelés előtt áll....

  FELHÁBORÍTÓ!

  ad

  VálaszTörlés
 16. Sziasztok!

  "Építmény- és telekadóra vonatkozó"!!! Nem???

  Csúnya lenne, ha ténylegesen ÉVI-!!!- 3%-ig kellene minden egyes "családnak", "háztulajdonosnak" fizetni a háza után!

  Ilyet azért már nem csinálhatnának meg!!! Az tényleg durva szitú lenne + havi átlag 20000-40000 ft plussz költség!!!

  EZ LENNE AZ AMIT SENKINEK NEM SZABADNA BEFIZETNI!!!

  - Így is sok ez a 3% építésnél!!!
  Fizetsz a telekért, fizetsz az építőnek, az anyagköltség- közüzem bekötés, stb stb stb és ezek + adóval terheltek! -

  Naitssz

  VálaszTörlés
 17. Ad!

  Az én fizetésem a magyar átlag 3-4szerese! két lakásom van összértékük 20milla körül, csak az egyikre van hitel a másikat most fizettem ki. A feleségem gyeden. Nekem sem fog jól esni az ingatlanadó! Nem azért mert nem tudom kifizetni, hanem azért, mert az állam egyszer megsarcolta a fizetés adójával, utána megsarcolta a hitel miatt közvetetten a bankadóval, most meg fizethetem ezt!
  Jól mondtad FELHÁBORÍTÓ!

  VálaszTörlés
 18. Sziasztok-szia Ad!
  Az a felháboritó hogy a politikusok a mentelmi joguk mögé bújva mindent megtehetnek büntetlenűl,holott nekik kéne példát mutani,ezek után mit várnak tőlünk.(fejétől bűzlik a hal)Legalább ne hagyjuk hogy helyettünk gondolkodjanak,tegyük azt mi magunk.De kevesen vagyunk gondolkodók..... Ras

  VálaszTörlés
 19. A piac abba az irányba megy, amelyik a leg thbb embernek fáj, de vajon melyik lesz ez az irány?

  VálaszTörlés
 20. Sziasztok, szó sincs 3%-os adó bevezetéséről. Ez a maximált érték, és nyilvánvalóan extrém esetben alkalmazandó valami giga luxus beruházás esetén. Ha lesz is ingatlanadó, az második ingatlan esetén és értékhatártól függő lehet. Senki nem fog 10-20 milliós lakások után ilyen aránytalanul magas adót kivetni. Üdv,
  Zsolt

  VálaszTörlés
 21. Még elöbb el kéne hitetni az emberekkel hogy long,majd aztán?

  VálaszTörlés
 22. Szia Zsolt!

  Reálisan én is ezt gondoltam, elég biztos a forrás amit mondtam, írtam. Ha nem bukik meg és rajta múlik...

  Olyan Kádári a kommunikáció, 3 százalék és majd örül a nép a 2-nek.

  Több infóm van sok mindenről, a netre nem tenném ki, rosszabb a helyzet, mint sokan gondolnák.

  Sajnos elvesztettem a hitem, nem akarok politizálni egyik irányba sem, de nem bízom egyikben sem....

  VálaszTörlés
 23. Szia Ad, A helyzet rossz ez kétségtelen, de egy ilyen adó tényleges bevezetése és alkalmazása ( mert ugye most is van ilyen , csak gyakorlatilag mentességet élvez szinte mindenki ), beláthatatlan következményekkel járna. Olyan társadalmi ellenállásba ütközne, ami kezelhetetlen volna a mindenkori hatalom számára. Bízom benne, hogy ebben az esetben a józan ész fog győzedelmeskedni, a politikusi észjárással szemben! Zsolt

  VálaszTörlés
 24. Szia Zsolt!

  Én is nagyon bízom, mert sokak számára ez egyenértékű lenne a teljes csőddel.
  Engem az zavar a legjobban, hogy a dolgozók és a jól gazdálkodók fizetnek folyamatosan a nem dolgozók és rosszul gazdálkodók helyett.

  Vajon meddig tartható ez?

  ad

  VálaszTörlés
 25. OTP-t figyelem, akár egy háromszög jellegű formáció is kijöhet, most lenne jó látni, hogy milyen volt az esés belső szerkezete, mert akkor nagyobb eséllyel lehetne megmondani a hsz helyét, de csak találgatni tudok..., ahogy látom a piac is ezt teszi...

  VálaszTörlés