Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. november 8., kedd

Várakozás szerdától

Sávban mozog a piac, ugrál ide-oda, iránytalan a helyzet. Tipikus b hullám.  Az (A) hullám nagyjából egy hónapig tartott, a (B) hullám másfél hete fut, szerintem nem árt egy kis türelem. 

Jelenleg a korábbi verziót nem zárta ki a piac. A legtöbb termék esetében látszik valamilyen háromszög, ami lehet a teljes b of (B) hullám, de lehet, hogy csak annak egyik alhulláma, a magam részéről egy kicsit nagyobb eséllyel alhullámra gondolok, talán b második alhullámának pozíciójába, de ezt nem merem bizonyossággal állítani. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem érdemes pozit felvenni, lássuk mit mutat a piac, ha elindul valamely irányba bőven lesz még hely, Elliott hullámait meglovagolni nem a legjobb a b of (B). Legyetek nyitottak mindkét irányra, nagy eséllyel hatiban 16.500 alá, OTP 3.100 alá nem megy be a b hullám, ha  a piac aláesik (nemcsak leszúr), akkor az már c of (B) hullám lesz.

A nagy kép még mindig bear! Long beszállok csak rövid időre lehetnek, megfelelő gyakorlat nélkül nem ajánlom, ne égessétek a kereskedési tőkéteket, ne tömjétek a brokik zsebeit!

Makacs vagyok, még mindig tartom magam a korábbi elképzeléshez, nem keletkezett új információ, ami elvetné. Azaz a korábban kijelölt zónákhoz várom a piacot, OTP legnagyobb eséllyel 3.430-3.450 zóna, hati 17.200-17.400. 

Nem szeretnék félreértést, azért ragaszkodom ezekhez a verziókhoz, mert a piac ebbe az irányba mutat, nem tapasztaltam olyan dolgot, ami elvetné. Nem vagyok pozícióban, így nem befolyásol érzelem. Szerintem sokan az esésre kezdtek el játszani, a piac pedig mindig arra megy, ahol a legtöbb embernek fáj. Egy felfelé elindulás erős short zárásokat indukálhatna és lendületesen felfelé vihetné a piacot. Akár kialakulhat egy bull csapda, továbbá az is lehet, hogy a vevők csak a korai shortosok lesznek, így utána gyorsan jöhetne egy esés, a c of (B) hullám.

Bux napos grafikon:Bux1112 napos grafikon:

MOL órás grafikon:
OTP grafikon:

60 megjegyzés:

 1. Köszi az elemzést, Ad ! Most van egy set-up, mely a 17.300-as célárban végződne (én sem játszom meg, nem vagyok poziban). Ezek szerint ma 16.601-től 16.920-ig lett volt az 1-es pont, majd egy (még nem teljesen befejezett) 2-es hullám menne lefele 16.665-ig, (most van 4. alhullámában). No, majd meglátjuk, 2-3 napon belül kiderül. Amúgy ha ezen az úton érjük el a 17.300 környékét, akkor az LD (leading diagonal lesz), ehhez még kell egy megerősítés a potenciális 3. (C/3) hullámban.

  VálaszTörlés
 2. bocs, nem Leading, hanem Ending Diagonal

  VálaszTörlés
 3. Szia Lacika!

  Azt már eddig is levettem , hogy ismered az elméletet, azt azonban még nem tudom megmondani milyen mélységben. :o)

  Arra érdemes figyelni, hogy nem mindig mozog 5 hullámban a piac. (Pl.: Ed 3-3-3-3-3, vagy korrekció 3-3-5)

  Nem tudom milyen poziban nézed én most nem mentem le kicsi tf-re, nem láttam értelmét.

  Talán kis c of b of (B)-ben gondoltad, azaz b harmadik hullámában?

  Az ED illene a képbe, mert a b of (B) után éles fordulat is elképzelhető lenne, ha tényleg nincs igazi vevő, csak a shortosok.

  Még egy érdekesség, az (A) hullámban az OTP esetében volt egy napon belüli óriási zuhanás, ez szerintem megismétlődhet.
  Azt nem mondanám, hogy fel is függesztik, mert ugyan benne van az esély, azt kicsinek tartom, bár tény, hogy ott van :o)
  A lényeg a nagy bukó lehetősége. (mostanában az OTP-vel kereskedem, a hatit hanyagolom)


  ad

  VálaszTörlés
 4. Tudja valaki, hogy miért vett az állam a Rába után MTelekomot, eddig azt hittem eltőzsdézték a nyugdíjakat a pénztárak....

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!Frissitve Ras
  http://elliottwavepredictions.com/wp-content/uploads/2011/11/SPX-15m-11-8-111.png

  VálaszTörlés
 6. Szia Ad !

  Köszi válaszod ! Igen, kis c of b of (B) tűnik nekem eddig ED-nek, legalábbis annak első feltételezett hulláma alapján. Kíváncsi vagyok, az lesz-e végül. (Általános elemzési/kereskedési véleményeidet pedig mindig megfontolom, elraktározom magamban !)

  VálaszTörlés
 7. hát, a forgalmak eddig szépek, meg a tételek is (legalábbis BUX hatiban), remélhetően végre nem egy tökörészős nap lesz ma

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok!
  Kint szépen beszakadtak, a bux nagyon tartja magát. Azért 753-ról nyomtam shortot.

  VálaszTörlés
 9. Akkor a kérdés: a poziban volt a hsz, vagy teljes poziban, nyilván a b kizárt...

  ad

  VálaszTörlés
 10. ..totalisan elszallt az olasz 10eves kotvenyhozam(margin emeles)ez odacsapott az euronak rendesen...charlie..

  VálaszTörlés
 11. Elképzelhető, hogy már a c of (B)-ben vagyunk (annak 3. alhullámában lefele), most ezt nézegetem éppen a chart-okon.

  VálaszTörlés
 12. Érdeked a szitu, mert van hír, ami hat a piacra. Volt hsz, ami akár a teljes b of B-ben is lehetett, ha nem rántják nagyon hamar vissza, akkor c of B, irány dél

  VálaszTörlés
 13. lacika....igen lehetseges en is azt neztem,..charlie..

  VálaszTörlés
 14. Lefelé impulse ment, impulse jellegű hullám c, nagy eséllyel én egy ZZ-t várnék lefelé, de nem látok markers-t ad

  VálaszTörlés
 15. Részleges Zárás 16250 nél a shortjaimat,17000-16950-16900..Ras

  VálaszTörlés
 16. Szerintem eldőlt, tényleg kis negyedik volt. A kérdés, hogy teljesen kész van e a c of (B) vagy van még egy kör lefelé.

  ad

  VálaszTörlés
 17. üdv,

  részemről teljes zárás 16250-en, 17250-ről

  csabesz

  VálaszTörlés
 18. Itt a környéken most már lezárok minden shortomat,rakom be folyamatosan- Ras

  VálaszTörlés
 19. Csalóka lehet a kép, elképzelhető, hogy még csak a 3 of c of (B)-t fejeztük be, nem az egész c of (B)-t.

  VálaszTörlés
 20. a of B, c of B milyen fibo arányba volt eddig? Sajnos nem látok markerst, nem tudom eldönteni, hogy lesz e még egy kör lefelé, mert ezt még várnám... Köszi ad

  VálaszTörlés
 21. Ezek alapján : kiindulási pont=17.079, 1. pont=16.601, 2. pont=16.920, 3. pont=16.227? .
  Majd meglátjuk. (ezek mint a "c of (B)" hullámai)

  VálaszTörlés
 22. Ad, az a gond, hogy én más módszerekkel számolom a fibo-kat, mint Te. Én a min-max-át nézem a gyertyáknak, Te meg szerintem a testüket is időnként. De min-max alapján még a 128%-ot sem teljesítettük. Tehát az "a of (B)" * 1,28 olyan 16.050-re jönne ki lefelé)

  VálaszTörlés
 23. Hú, én otp-ben gondolkoztam. Hatiban is megyünk még lefelé ezek szerint

  VálaszTörlés
 24. De ez a 16.050 egyébként a nagy képben pont egy ideális korrekciós szint. Mindenesetre szerintem akár 1 napot is mehetünk fel, még ha 4. pont lesz még feljebb, és csak utána 5. lefele akár erre a 16.050-es szintre.

  VálaszTörlés
 25. OTP-ben min-max technikával számolva, szintén még nem értük el a 128%-át se az "a of (B)"-nek, az 3000 alatt lenne kicsivel.

  VálaszTörlés
 26. a és c általában 100 vagy 162 százalékos arányban állnak egymással

  Több szinten szoktam fibot számolni, azaz tőbb tf-n, ezért van az, hogy nem a teljes gyertyát nézem időnként, egyszer ősszefoglalom, hogy hogyan és miért

  VálaszTörlés
 27. OTP-ben szerintem ez alapján : kiindulási pont=3.345, 1.hullám=3.116, 2.hullám=3.275, 3.hullám=mostani minimum eddig.

  VálaszTörlés
 28. Köszi!

  Nem mentünk olyan magasra, nem tudom, hogy ez befolyásolja e a korábban leírt 2900 körüli célzónát

  VálaszTörlés
 29. Ad, én máshogy számoltam fentebb, én úgy számoltam, hogy az "a" ponton túl mennyivel nyúlik túl a várható "c" pont. Nem az "a" és "c" hullám önálló, nettó hosszát néztem.

  VálaszTörlés
 30. Szép volt Csabesz és Ras!

  Sajnos én ebből most kimaradtam

  VálaszTörlés
 31. Szia Lacika!

  értem, hallottam már erről a metódusról, azt hiszem ez nem elliottos kőzelítés, illetve részben hisz sokszor ugzan arra mutat

  VálaszTörlés
 32. 30 perces grafikont javaslom rápillantásra, elég szépen látszódnak a c of (B) (ha ez az) eddigi hullámai. A mókás, hogy ezek szerint még a 3 of c of (B) sem fejeződött be :) De nem szeretnék még jobban kavarodást okozni. Inkább küldök egy képet.

  VálaszTörlés
 33. http://kepfeltoltes.hu/view/111109/BUX1112301109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  VálaszTörlés
 34. fiuk....akkor meg ezt a B hullam reszenek gondoljatok vagy mar a C hullam reszenek??..charlie..

  VálaszTörlés
 35. Én azt, ahol vagyunk a 18.170-től mondjuk 16.000-ig tartó "B" hullámnak gondolom. Azon belül a 17.079-től mondjuk 16.000-ig tartó "C" alhullámjának. (Tehát a nagy "C"-ét, mely 16.000-től 19.000-ig megy majd kábé, még nem kezdtük el szerintem.)

  VálaszTörlés
 36. (bocsánat, én hibám, Ad jelölési rendszerét kellene már nekem is használni)

  VálaszTörlés
 37. ez tul bearish fiuk?..charlie..bux..euro nagyon csunyan fest..
  http://kepfeltoltes.hu/111109/BUX155555_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  VálaszTörlés
 38. Sziasztok!

  lacika és többiek, ha nálunk lesz egy C, akkor az véleményem szerint új USA és Dax csúcsokkal fog járni... el tudjátok ezt képzelni? vagy esetleg egy nem leminősítés elrepítheti USA nélkül a hazai indexet odáig?

  Üdv. és kitartás Nektek - bár sajnos elég nagy színvonal csökkenést vélek felfedezni a sok beírás miatt, és sok a találgatás...

  Üdvözlet!
  Forcag

  VálaszTörlés
 39. Sziasztok!
  Ad! A fibo szint amire gondoltál hatiban! kb ~ 100%=15600, 161,8%= 14700! Utóbbi már picit túlnyúlik az aljon!

  Naitssz

  VálaszTörlés
 40. Hali!
  Forcag:
  Daneric és az elliottwavepredictions szerint is lesz új csúcs S&P-ben...
  DAX-ban is lehet, bár ott megoszlanak a vélemények.
  személy szerint harmonic trading szempontból figyelve elképzelhetőnek tartok egy bear bat-et, aminek most a BC legjét csináljuk. lemegyünk kb. 5500 környékére és onnan rally ~7300-ig.
  A fundamentumok nem érdekelnek. :)
  üdv, desertfox

  VálaszTörlés
 41. ha meg valaki nem gabalyodott volna bele az abc-be.....az sem biztos hogy a kovetkezo felfele kanyar mar a nagy C eleje lesz..akar igy is lehet..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111109/BUX15545454545_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  VálaszTörlés
 42. Sziasztok!
  EURHUF: szerintem pont befelyeződik egy gyönyörű impulse 5 hullám, ~262-ről, tanítani való EW impulse, extended 3-mal.
  Ráadásul heti grafikonon látszik egy bear bat is, aminek a PRZ-jében vagyunk.
  Ezek alapján forinterősödést várnék.
  Üdv, Desertfox

  VálaszTörlés
 43. bux kis tfen hsz...meg egy kanyar le..ad..elkepzelheto hogy ez a mai eses meg mindig a B hullam b hullamanak resze..magyarul ha elindul fel az meg csak a B/b-t fejezi be es utana jon egy eses a nagy B-hez?..charlie..

  VálaszTörlés
 44. szia sivatagiroka...en is nezem huf-ot..szerintem is 5/5-ben van de azon belul a 3....meg egy loket lehet 310fole a fordulat elott...errol a bear bat-rol meg PRZ-rol bovebben ha lehet koszi..charlie..

  VálaszTörlés
 45. Szia Forcag!

  Találgatás = b hullám, elliott elmélete erre a hullámra adja a legkevesebb támpontot.

  ad

  VálaszTörlés
 46. Szia Charlie!

  Szerintem nem lehet b of B, szerintem inkább egy dupla ZZ-t nézzünk, akár a háromszög tetejétől!

  ad

  VálaszTörlés
 47. Köszi Naitssz, bár szerintem csak C hullámra lépek most poziba ad

  VálaszTörlés
 48. Bocsánat, én folyamatosan OTP ábrát nézek.... ad

  VálaszTörlés
 49. 3000-nél OTP-t valaki betámasztotta, több, mint 100.000 db-vel...

  VálaszTörlés
 50. Érdekes a szitu, OTP c of (B) első célárzónája közelében, akár el is lehetne fogadni...

  ad

  VálaszTörlés
 51. Ad!Köszi-kicsit korán zártam,de a K."fa" alatt azért jól fog mutatni,(ahogy mondtad!igaz rákészültem pár napja)remélem még a többi is ?.....most várok
  Kár hogy kihagytad a mait - Ras

  VálaszTörlés
 52. Szia Ras!

  Nem mertem belekötni, mert nem láttam Markerst.

  Arról már hallottam, hogy valaki sok rossz ügylet után nem mer kötni, de most inkább úgy érzem, hogy volt egy szép nagy kaszálás és azóta nem merek lépni, igaz talán azért, mert kétesélyes volt a történet. (emelkedés vs háromszög)

  Nem sajnálom, mert lehet egy nagy C hullám felfelé, eddig a hsz-t kivéve (jobban esett volna egy emelkedés, de ez is képben volt) a terv szerint megy a piac, de nem lesz időm mélységi elemzést írni ma, ez pedig zavar, mert így kívülről azt hiszem lehet nem volt meg a mélypont, de ezt most nem tudom biztosan mondani.

  A lényeg, hogy azért Nektek sikerült. .o)

  ad

  VálaszTörlés
 53. Szia charlie!
  Köszi a hozzászólást!
  A témakör a harmonic trading. Itt egy jó oldal hozzá: http://harmonictrader.com/, de guglival sokat lehet találni. Van itt egy alapkönyv (ingyenes), the Harmonic Trader, vagy hasonló, illetve a menüből megtalálhatók az alakzatok.
  Üdv, desertfox

  VálaszTörlés
 54. ja, természetesen minden angol, remélem nem gond!

  VálaszTörlés
 55. üdv AD

  Pedig most nagyon jó lenne ha bele mélyednél, mert én most nem nagyon bízom fel fele egy erős C-be, egyre jobban erősödik bennem a lefele tartó 5. hullám, amely 5/3/1 ma indult el ez pedig ha igaz egyre mélyebbre sodródunk nem pedig fel. Mi ezt talán meg erősíti a DAXnál is az 5. megy lefele. Minden esetre elemzésedre alapozva én i zártam a shortokat szerintem korán,de már elég régen benne ültem volt olyan pak is amibe már 4 hete, DAXTS19-et is zártam, majd holnap lesz egy vissza emelkedés ott újra nyitom. Nagyon jó lenne ha pontosan megnéznéd lesz-e C mert én semmi jelet nem látok erre.

  TWER

  VálaszTörlés
 56. Szia Twer!

  Tényleg nem tudok a hétvége előtt mélyebben foglalkozni vele, holnap reggel férek Markershez, fő célom a lehetséges fordulópontok azonosítása.

  Eddig minden rendben ment, azt írtam, hogy lehet háromszög, illetve lehet valamely alhullám, nagyobb eséllyel valamely alhullámra gondoltam, nem az lett, de ez nem változtat semmit. Ha most ülnek be a shortosok, akkor tényleg impulse felfelé menő c jöhet.

  A háromszög azt is jelenti, hogy NEM LEHETÜNK a lefelé tartó 5. hullám 2. hullámában, mert ott nincs helye. Ez erősíti a B verziót.

  ad

  VálaszTörlés
 57. üdv,

  Ad, és Többiek...
  ránéznétek a dollár hetes chartjára, csak úgy 'első ránézésre'...
  mit gondoltok meddig mehet?
  bocsi de charotot nem tudok betenni csak egy linket:

  http://www.fxstreet.com/rates-charts/currency-charts/

  előre is köszi
  csabesz

  VálaszTörlés
 58. Szia Csabesz !

  Én nem követem az USD-t, inkább nem mondanék semmit. De szerintem sok fórumon találsz elemzést, véleményt erről a témakörről, főleg angol nyelven. Például Elliott megközelítést is nézve el tudsz navigálni erről az oldalról :
  http://www.waveprinciple.blogspot.com/

  Nem tudom, van-e pl. EUR/USD ezen az oldalon, de szerintem kellene lenni (lásd az oldal jobb oldalán levő link-eket).

  VálaszTörlés
 59. Szia Csabesz!

  A devizákkal próbálkozom, de nincs tapasztalatom benne, ezért inkább nem mondanék semmit, több gyakorlat kellene, nekem még rázós terep.

  ad

  VálaszTörlés