Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 12 November 2011

A fordulat - szerintem

Az ábrán látható számozásban és a hozzá kapcsolódó értékelésben van egy hiba, nem törlöm a bejegyzést, mert szerintem így sokkal inkább tanulságos és felhívja a figyelmet egy hibázási lehetőségre! Az új ábrát felteszem egy új bejegyzésben. A fordulat II -  ábra javítva itt elérhető

Erre utaltam, amikor azt mondtam, hogy ne "hagyományos 5-ös" szerkezetet használjatok az esésben, hanem dupla ZZ verzióban, vagy ZZ-ben gondolkodjatok, illetve, hogy a négynapos ünnep miatt nem lehet jól számozni, mert hiányoznak az előzmény adatok. A piac egyenlőre igazolta az elképzelést, de az első Minuette 5 felfelé tartó hullám után lennék csak nyugodt. (B) önmagában is lehet egy ZZ, szvsz, ahol a hullám egy dupla ZZ, c hullám egy normál, a of (B) aránya c of (B)-hez 61,8%.
Én az egész (B) hullámot így számoznám, nem tudom, hogy jó e, de eddig hozta a várakozásaimat. Mindemellett a nagy képen az ideális zóna felső határánál fordult, tehát a nagy képen is rendben van, ezért gondoltam - ha feltételesen is - megvan a fordulat.

Bux órás chart:


Sokan azt gondolják, hogy megy 5 hullám felfelé, majd három lefelé, ez Elliott elmélete. Majd jön egy komplex Elliott féle alakzat és nem értik miért nem arra megy a piac, amerre várják. A kezdők feladják és azt mondják a rendszer nem jó. Szerintem jobban el kell mélyedni benne, főleg a korrekcióban, mert az lehet a siker kulcsa. Nap közben írtam, hogy olvassátok el Cimballinál és Prechternél első hullám személyiségjegyeit, ha ezt megteszitek, vagy megtettétek és rámentek a csütörtök és pénteki megjegyzésekre talán találtok valamiféle párhuzamot. Itt a blogon is ment egyfajta vita, hogy most egyes felfelé, vagy még csak korrekció...

Kis tf-re ránézve már csütörtökön erős volt a gyanú, hogy itt a fordulat, de csak gyanú volt. Egyenlőre még mindig annak kezelem, várom az 5 hullámot felfelé. A gyanú, abból adódott, hogy a felfelé menő hullám személyiségjegye inkább impulse 1 volt, mint korrekció, majd a lefelé menet inkább korrekció, amire a ZZ nagyon illett, illik. Szépen lehetett számozni tripla ZZ-nek.

Bux1112 5 perces ábra:


Naitssznak elküldött ábra, nem raktam ki, mert bizonytalan voltam, most megteszem ne maradjatok le róla:


A forgalom nem volt kielégítő, ezért a perces ábrán sok az üres járat, de ettől még lekövethető. Nem raktam ki, mert sok "láthatatlan" ember is olvassa a blogot, nem tudom milyen képességekkel rendelkeznek és nem akartam, hogy fejetlenül longba ugorjanak. Utólag csak az bánt, hogy vannak, akik ezért végig shortoltak egy impulse emelkedést, sajnálom. A pozícióba lépéshez megerősítés kell, a sikeres kereskedéshez stratégia, ez pedig talán még mindig egy gyanú csak, igaz egyre jobban igazolja a piac. Gratulálok Naitssznak, akinek szemet szúrt a 7 hullám, megérezte, hogy el kell gondolkodni rajta!

Bux1112 perces chart:



25 comments:

  1. üdv AD

    Nagyon biztos vagy te ebbe a föl fele menetbe?
    Egy ami zavar a nemzetközi indexek állása, mert minden indexnél egy háromszög van ha jól tudom 2, 4, B hullába jelentkeznek, eddig emelkedtek fel fele kitörés esetén milyen hullám van ezt nem találom.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia!

    Nálam ez a C hullám első alhulláma, a C hullám intermediate szinten van.

    Semmi sem biztos, de pénteken hozta a várakozást és senki nem számított rá, ahogy olvastam, vagy csak kevesen.

    Nem foglalkozom a külföldi piacokkal, mert amióta ebben a verzióban gondolkodom Dan is vagy 3-szor számozta át, ez pedig mindig megállta a helyét. (A) és (B) rendben volt, főleg az OTP esetében, akkor pedig (C)-nek is jó lehet.

    Háromszög lehet A, 1, 5, C hullám is, csak ott inkább éknek kellene hívni. LD és ED verzióban.

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    Nem tudom kikre gondoltál mikor azt írod sokan shortoltak, én nem tagadom shortoltam főleg 720-tól de a zöme 850-950 között van és még tartom. Meg is indoklom a BUX az ideális korrekciót nem csinálta meg min. ha eddig lement a rést be kellet volna neki tölteni, még a résig se ment, ez alapján föl fele egy fals kitörést látok, OTP gyenge, MOL esetében várható volt a rés be töltése itt a küldetés teljesítve, ricsi lefele áll 32000-ig, MT-com sávozik ezeket figyelembe véve nem tudom mi fogja a nagy durranást csinálni. Másik a külföldi piacokat pedig kár figyelmen kívül hagyni mert ha azok be szakadnak mi se ússzuk meg.

    TWER

    ReplyDelete
  4. Szia Twer!

    Igen, azt tudom, hogy shortoltál, a többit hozzá gondoltam, az erős felfelé menetben én sok short zárást véltem felfedezni, főleg 16.500 felett, de lehet tévedek.

    A külföldi piacok elemzéseit hagyom figyelmen kívül, nem a teljes piacot. Pl Sp-ben simán belelátok egy ED-t, ami mellett mi szépen felmehetünk, akár a korábban említett magasságokba.

    Lendületes felfelé körre látok nagyobb esélyt, főleg az OTP vonatkozásában. Időtávja akár két hétbe is beleférhet, az már majdnem december eleje, amikor a tömeg egy része majd a mikulás rallyban kezd el hinni, ami megteremti a nagy esést, amikor hirtelen irányt vált a tömeg, de ez még feltételezés.

    Az OTP - néha forintra pontosan, lásd tegnap a lefelé menet 3039-ig - hozza az elképzelésemet, nagy és kicsi tf-n is. Nincs semmi okom azt feltételezni, hogy nem a várakozások szerint fog menni tovább, ha valahol törik, akkor felül kell vizsgálni az elképzelést, de addig nem gondolkodom másban.

    Bux, nem tudom mi az ideális korrekció, nálam megvan, előre le is írtam, a felső célzóna 1-200 pont eltéréssel, nagyjából max. 50 pont volt, nekem belefér, mert nem lehetett pontosan számolni. Ezért utaltam az OTP-re, csúcsot kis tf-en 3720-21-re tettem, kiszúrt 3727-ig, majd fordult, lent 2.900 és 2.800 volt a két általam várt szint, erősebben 2.900. alászúrt kétszer is, de a 60 Ft eltérés, amellett, hogy esélyesnek láttam a 2.800-at, szerintem bőven belefért, célzónáról beszélünk, nem pontos értékről. A papír azt a pályát írja le, amit várok/vártam tőle. A jelenlegi adatok alapján én továbbra is ebben a pályában hiszek, azt, hogy mi lesz az igaz a piac dönti el, hamarosan kiderül.

    ReplyDelete
  5. Kieg.:

    Az OTP esetében, ahogy anno a b of (B) verzióban figyelek egy másik lehetőséget is, mint amit kiírtam. Ott egy erősebb felfelé körben hittem, nem az alacsony retrace-ben és egy esetleges háromszögben.

    Most is egy erősebb felfelé körben hiszek jobban, de figyelem az ék, azaz az Ending Diagonál lehetőségét.

    Nem mondtam még és ez szól mindenkinek, kereskedési szempontból van egy alapszabály elliottos értelemben:

    SOHA NEM KERESKEDÜNK 3. ÉS C HULLÁMMAL SZEMBEN!!!

    Miért, mert nagyon megnyúlhatnak, impulse mozgásuk van és tévedés esetében óriási veszteségeket okozhatnak. Most van egy gyanú arra, hogy C és 3. hullám megy felfelé, különböző tf-n. (A kereskedési tf-re értettem a szemben kereskedést! Attól függ ki milyen tf-en kereskedik!)

    ReplyDelete
  6. üdv AD

    Szépen el levelezgetünk, ne hogy úgy vedd vitatkozni akarok veled, eddig teljesen stimmel az én el képzelésemmel is,az én verzióm 17200 fölé zárás esetén dől meg. Esetleg ha segítenél abba hogy a 3/2 hullám bele mehet-e az 1 hullám területébe akkor még a 17200 sem dönti el. Nem tudom meddig mehet a 3-as 2-se.

    TWER

    ReplyDelete
  7. üdv Hétvégén gyorsan 2 hitelminősítő is bóvlikategória hírét keltette, ha ilyen bélyegekre emelkedik a magyar piac az csodával határos lesz. Még amcsik is beszakadtak hasonló írekre. Ha még ezt tetőzi egy hétfői erős mínuszos határidők ebben az esetbe nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

    kappa

    ReplyDelete
  8. üdv

    Ilyen hírek hatására nem csodálkoznék hétfő mínusz 500-600 pontos nyitáson. Akkor ha így lesz jó be etettek pénteken mindenkit, a shortosok zártak, a longosok meg hétfő kapkodnak, ez a profit a BÉTnek.

    roc

    ReplyDelete
  9. Szia Twer!

    Nem, nem gondolom, hogy vitatkozunk, ismersz már rég! Nagyon hiszek a verziómban, ennyi.

    Bocs, ha úgy érezted vita!

    ad

    ReplyDelete
  10. Szia Kappa!

    Nem oktatni és főleg nem kioktatni akarlak, ne is tekintsd annak, segíteni szeretnék!

    Ha van egy jó kereskedési rendszered ne foglalkozz azzal, amit most írok, használd továbbra is azt!

    Azonban ha sokszor jelentős veszteségeket könyvelsz el, akkor jó megfontolni és elfogadni, hogy nem a hírek mozgatják a piacot, ezt többnyire a kezdők hiszik és mi éppen ebből élünk, az ő veszteségeik a mi nyereségünk. Szvsz el kell felejteni a híreket, kivéve azt az egy-két speciális esetet!!! Írok erről a hétvégén egy kis összefoglalót, mert úgy érzem eljött ismét az ideje!

    ad

    ReplyDelete
  11. Sziasztok!
    Hócipő írta, hogy "nincs még mindig stop"! Mikorra várható nincs erről hír?
    Szerintem ez része ennek az egésznek most teszt jelleggel! Valamilyen szinten szerintem a forgalom is nagyobb, mint előtte!

    Ebben a felben sokmindenkit kicsavarhatnak, mivel a "leminősítés-hír" miatt sokan shortolni is fognak!

    Naitssz

    ui: eddig gyarula Ad és köszönöm utólag is! :)

    ReplyDelete
  12. ui: gratulálok! elírtam! :)

    Naitssz

    ReplyDelete
  13. üdv Naitssz

    Kérdés, hogy hol shortol, nyitóba hol nyitunk?
    Ez foglalkoztat engem is nem sokat adok a hírekre, de egy ilyen érzékeny piacon lehet egy mély nyitás lesz ha valós lenne a kappa által írt 500-600 pont mínusz, őszintén ez benne van a pakliba, de sajnos a shart mást mutat, bár óráson az indikátorok eladási jelzésen vannak.

    TWER

    ReplyDelete
  14. Szia Twer!

    Őszintén megvalva Én még mindig nyitott vagyok a másik verzióra is (lefelé a feltett régi ábrák szerint), és persze Én sem fogom és szeretném elégetni a "dolgaim"!

    Ad 3100-a bejött :), de Én is dobtam innen kis shortot hatiban-16700-16600-ig harmadik 4. hullámában!

    Ami furcsa volt Nekem, hogy csütörtökön az otp a legsúlyosabb új alajat csinált 5. hullám, de bux messze nem!
    Erre a "hírre" jobban le kellene menni, de a hullámok nem ezt mutatják jelenleg!
    Persze van sok verzió Charlie ábrái mutatják, de a stop nemléte mást is mutathat jelenleg, vagyis nincs mit "kiütni"!

    Naitssz

    ReplyDelete
  15. üdv Naitssz

    Ez igen érdekes már mint az OTP esete, ha nem is csinál újabb aljat magasabb mély ponton fordul, tehát ebben az esetbe is van egy lefele köremég pedig min. 150 pontos, a MOL semmi mást nem csinált azon kívül, hogy sávozik, magyarul semleges lett, a ricsi pedig nagyon hamar letörik a sávból, ha magát a BUX shartját nézem hepy a kép, de ha részleteire bontom inkább negatív.

    TWER

    ReplyDelete
  16. Szia Naitssz!

    OTP-ben (A) egy LD volt, magas retrace jön utána (B), Hati Bux sima 5 hullám felfelé, nem elvárás a magas retrace, szerintem nincs vele gond.

    ad

    Már most leírom, lehet a hati (C) is egy ED, ez nem dőlt el, ebben az esetben három hullám jön lefelé a pénteki csúcs környékéről!

    ReplyDelete
  17. Sziasztok !

    Ad, köszi a részletes magyarázatokat, és ábrákat ! Végre (nagy nehezen) nekem is leesett a dolog. Nem gondoltam a korrekciós kombinációkra, de most már okés a kép. (A dupla ZZ-ről is valami más kép ugrott be nekem, de most már letisztult a dolog.) Köszi

    ReplyDelete
  18. Ad, visszavonom, még sem értek egy dolgot :) Az első ábrádon a "b of (B)" és a "c of (B)" között lefut egy "c" hullám. A "c" hullám definíció szerint nem mindig 5 hullámból áll ? Az ábrán egy ABC-ből.

    (függetlenül attól hogy a nagyobb kép korrektív, vagy impulse)

    ReplyDelete
  19. üdv AD

    Igen ahogy mondod lehetne ED főként ezért mertem shortot indítani, de kerek 1 órát halat a gól vonalról északnak tehát erősen túl csordult. Hogy fenn áll-e elliott elv alapján ilyen nagy túl lépés esetén a lehetősége ezt nem tudom, mert engem már akkor is zavar mikor csak ki szúrás van itt pedig egy értelmű fölé zárás.

    TWER

    ReplyDelete
  20. üdv AD

    Az előbb el felejtettem ha mégis teljesülne az ED a cél ár 16000 környéke, ebben az esetben, hogyan változik az el képzelésed mert itt hullám sértések történnek.

    TWER

    ReplyDelete
  21. sziasztok!

    Azt nem értem, hogy a Bux1112 re lehet stoppot rakni, otira pl nem.

    ReplyDelete
  22. Szia Lacika!

    Egy háromszögben található c hullám belső szerkezete 3-as.

    Ettől függetlenül igazad van, rossz az ábra, illetve a jelölése annak a szakasznak. Nagy gond nincs, de nagyon köszönöm, mert tényleg nem helyes, ma már nem ígérem, de holnap felteszem a helyes számozást, illetve egy lehetőséget.

    Addig annyit, hogy háromszög 4. hullámban vagy zz közepén lehet, ha a 3. és 5. hullám megnyúlt és 2 magas retrace-re megy keverhető.

    ReplyDelete
  23. Szia Twer!

    Intermediata C-ben gondoltam az ED, az felfelé menne.

    ad

    ReplyDelete
  24. Szia Hócipő!

    Én nem tudok róla, hogy megjavult volna.Passz!

    ad

    ReplyDelete