Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 18 July 2011

OTP és BUX

A most vázolandó megoldási ötletet a CHF elemzés kapcsán felmerült megoldási lehetőség adta.  Egyenlőre nem akarok sokat hozzátenni a két ábrához, várjuk meg, hogy ott fordul e a piac. Most vagy mindenhol egy expanded flat korrekció volt a 3. hullám után, vagy már mindenhol azT látom, de a lényeg: válasz lehet a hetek óta zajló helyzetre, egy nagy 1 hullám megy lefelé naposon, melynek a belső szerkezetét mutatja a chart, azt hiszem az ábra önmagáért beszél. Lehetséges, hogy a CHF, BUX, OTP ugyanazt az utat járja be?

OTP napos chart:






Bux1112 napos chart:





42 comments:

  1. Várom az észrevételeket!

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    Így oké ezt már régebben állítottam én is csak akkor kételkedtél benne hogy elérjük a 21000körüli cél árat. Ennek a korrekciónak 1-2 napja van mivel a nov. végétől induló szakasz korrekciója. De egyet nem értek milyen lefele tartó 1 hullámról van még szó ezt nem tudom hová tenni.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Igazad van, most sikerült Elliott rendszerébe illeszteni. Már korábban zavart, hogy az 5-nek nem a trendcsatorna által kijelölt helyen lett vége. Talán használt ez a pár nap szünet. Gyilkos az expanded flat..

    ReplyDelete
  4. Sziasztok.
    Én rég a "piacszakadás" kifejezást használom, így egyet kell értenem minden olyan "törekvéssel" ami lefelé irányul. :)
    Vélemeényem szerint igazi tartós érdemi fordulat csak 16.000 környékén lesz.
    Addig csak apró korrekciók.
    Ez az amire számítani lehetett már rég. Most már benne vagyunk.
    És szerintem nem érdemes zárogatni a shortokat, mert nem találsz jó vissza szálló. Én legalábbis hati 22800 óta ülök rajta.
    Majd meglátjuk.
    Remélem nem viszek senkit félre a véleményemmel.
    AD!
    Továbbra is kitartó olvasód vagyok!
    üdv néktek
    IC

    ReplyDelete
  5. AD!
    Ha vissza nézed az orosz válságot, vagy a 2009-es balhét Elliottot csak cipőkanállal húzod rá a mozgásokra. Lehet most is azért olyan nehéz...?
    IC

    ReplyDelete
  6. Szia IC!

    Szerintem az orosz válság úgy illeszkedik Elliott rendszerébe, mint hamupipőke cipője a lábára :o), ezért is szeretem. Sajnos sokat kell még fejlődnöm.

    A korrekciós alakzatok komplexitása, általában balról jobbra nő, nézd meg az SP-t (Daneric), egyre komplexebb, ráadásul ez a mozgás az egy szinttel magasabb trendforduló előszele, azaz a korrekciónak lassan vége. (ott, nem nálunk)

    Szerintem 16.000 előtt lesz még egy emelkedés, talán a beszállási pontod fölé.

    Ami egyre jobban tetszik, hogy a tömegek megindultak délnek, azaz hamarosan fejvesztve dobálják majd el a shortokat és zárják a pozikat. (2. hullám fel) Szvsz jó beszállási pontok lehetnek még a pakliban. De lehet persze, hogy tévedek, nincs kizárva, majd a piac megmondja....

    ReplyDelete
  7. sziasztok.....buxnal a fekete karikaval jelolt terulet ha nem komoly tamasz-zona akkor mi????...harom fiboszinttel,ket trendvonallal,ordito stoch.divergenciaval....a shortosok remenye a tovabbi jelentosebb esesre az lehet hogy valszeg tegnap egy nagyobb szereplo szabadult magyar eszkozeitol azt pedig mi nem tudjuk hogy mennyi van neki es gyorsan akar szabadulni tole vagy nem...TA alapon 21000-es buxnal a vetel nem rossz hozam kockazat aranyu beszallo....STOP ha naposon a trendvonalak es fibo szintek ala ZAR!..akkor mar a kovetkezo beszallo csak 20ezernel...charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/110719/BUX_NAPI0719_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  8. üdv charli

    Ezt erősíti ha még a piros vonalra húzol fentről egy feketét kapsz egy csökkenő éket aminek az alján vagyunk és a buxnál cél ár 22400 körül van .

    TWER

    ReplyDelete
  9. Jó reggelt Mindenkinek!

    Na jó beszálló volt a chfts04-nél az a 40-50-es szint? Ki merte meglépni??? :-DD

    Kezd jól alakulni a dolog, de a bódogtághoz még azért több kellene.....

    csabesz

    ReplyDelete
  10. üdv charlie, AD

    A cél árak továbbra is érvénybe vannak vagy fordulat van?

    TWER

    ReplyDelete
  11. turelem....a mai mutatvanybol eddig meg nem mondja neked senki....amugy mi lenne ha a hati naposon ad 4-eset kicsit feljebb tennenk...csak azert odzkodok tole mert a fonokre a buxra ezt igy nem lehet feltenni a 4-es 1-es fedes miatt..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/110719/BUX1112_NAPI07199_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  12. a cel igy is 21ezres bux lehetne csak elotte lenne egy kanyar fel..charlie..

    ReplyDelete
  13. igaz ez csak sima bux, de egy ilyen számozásról mi a véleményetek??

    http://kepfeltoltes.hu/view/110719/BUX_2011.07.19_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    csabesz

    ReplyDelete
  14. risk-on devizak eleg szepen muzsikalnak reggeltol ,meglatjuk kitart-e nap vegeig...a reggeli abramon az a stoch divergencia nagyon kemeny,nem sok ilyet latni,,,felo ha pattanunk az gyors lehet es majd csak pislogunk..charlie...

    ReplyDelete
  15. a számozáson van mit tökéletesítenem, de sztem a lényeget értitek...
    mi a véleményetek??

    csabesz

    ReplyDelete
  16. udv csabesz...variacio van boven:)...nekem nem tetszik hogy a belso 3-4 tul "nagy" a fo III-IV-essel ellentetben...a III-IV nagyon sekely idoben es emelkedesben is....de majd ad is reagal ra ha itt van a "kozelben"":)..charlie..

    ReplyDelete
  17. Sziasztok!
    21800-on mindet megvesznek. Vajon miért?
    imi-boy

    ReplyDelete
  18. Szerintem megvan a fordulat, 21800-ra rakják be szépen nem túl feltünően a vételeket, folyamatosan 30-as pakkok mennek be vételre, délután meg úgy meg húzzák, hogy tényleg csak pislogunk.
    imi-boy

    ReplyDelete
  19. üdv Boy

    Egy ami zavar az egészben hogy a csökkenő ék alá egy petákkal nem ment onnan fordult tegnap tehát 580-on most már a felső szárát kóstolgatja tudod azért Boy ezek az ék cél árak nekem mindig be jöttek 850-en ki törés megdöbbentő cél árral 23200-400.

    TWER

    ReplyDelete
  20. üdv Boy

    Ami pozitív ebbe az ék históriába még az alsó szárat legalább egyszer érinteni kell és ez egy be esik AD ábráján a cél árral 20900-21200 között, ha délután nem tör ki inkább short.

    TWER

    ReplyDelete
  21. Üdv Twer!

    Köszi! Most értem vissza az ebédből, kicsit megnyugtatóbb a helyzet, én adtam 10kontit a 800-as vevőnek, nem mertem többet. Talán megindul lefelé!
    imi-boy

    ReplyDelete
  22. Twer, jól értem akkor, hogy úgy számoltad, hogy nagy valószínűséggel le 20900-21200 és utána fel 21850 és onnan 23200-400? Azt sejted, hogy milyen időtávban? Bocs, ha kicsit értetlen vagyok. Ezt az éktechnikát is kifejthetnéd egy kicsit alaposabban, én nagyon szeretném megérteni.
    Üdv: Csibus

    ReplyDelete
  23. Úgy látom nálunk nem nagyon vesznek semmit! Ebből ma nem lesz 850-ről kitörés! Mehet le 21000-re!
    imi-boy

    ReplyDelete
  24. Szia IC!

    Dobnál nekem egy emailcímet a Drian875@gmail.com-ra!

    Köszi!

    ReplyDelete
  25. üdv csibusz

    Igen valahogy a célárak úgy alakulnak de szvsz. 850-röl ha nem viszi át elsőre akkor 500-600-ig vissza jön. Innentől számolva kb. Szentistván ünnepére elérjük.

    TWER

    ReplyDelete
  26. Szia AD!
    Ment.
    IC

    ReplyDelete
  27. Kedves Twer, asszem sajnos nekem külön fordítás kell, pedig higgyétek el, elvileg nem vagyok szőke nő. Innen akkor 21.000 a következő irány és onnan megy majd 850-re, de ha nem viszi át akkor 500-600-ig vissza, és onnan 23200-400? Az időrendbe kavarodtam bele, mert imiboy vagy-vagynak értelmezte ezt, vagy felfelé 850-ről pattanva vagy lefelé 21000-re, nekem meg úgy tűnt, mintha ezt egymás utáni hullámnak írtad volna. Az aug 20-ára a 23200-re sanszolod vagy a 21850/21500-600-t? Bocsi az értetlenségemért, csak nagyon pontosan szeretném érteni, amit írtok.
    Csibus (nagyon édes Twer, ahogy mindig pöszén írod a nickemet)

    ReplyDelete
  28. Szia Twer!

    Egy kicsit én is megzavarodtam a sok bejegyzésben.

    Ugye jól értem: Napos alapon egy helyre várjuk az indexet, annál kisebb timeframen elképzelhető egy 850-ről hullámokban történő ereszkedés?

    Köszi!

    ReplyDelete
  29. Sziasztok!
    Én meg úgy értelmezem,(TWER elképzelését)hogyha nem viszi át a 21850-et elsőre,akkor visszajön 21500-21600ig,és onnan megint nekifut a 21850-nek másodszorra,és ha átviszi(kitőr)!! célára Augusztus 20 környékére várja a 23200-400-as célárat.(KB én is így látom)majd a piac dönt.
    Szerintem ebben az esetben nincs szó 21000-öl,Ras

    ReplyDelete
  30. Nálam nagyobb eséllyel lefelé fog menni, de nem tudom hol fog fordulni

    ReplyDelete
  31. Ad!Erről beszélek!Sokan még E. témában írtakat sem értjük,(Látom még neked sem egyértelmü)mi lenne ha belekevernénk nem a témában levő dolgokat is,Certifikát is belezavart rendesen,ezért írtam hogy maradjunk "csak"a Blog témájánál
    BUX és alattvalói!
    Ras
    Az elöbbiben meg majd TWER eligazít,lehet én sem jól értelmezem

    ReplyDelete
  32. Ad!
    charlie,fentebb,hatis elképzelése nem lehet jó?még ha ebben az esetben promt buxban bele is zár(4-1)
    http://kepfeltoltes.hu/110719/BUX1112_NAPI07199_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    csak ipari tanuló vagyok ebben a témában,ezért kérdezem Ras

    ReplyDelete
  33. Sziasztok!
    Twer tegnap figyelmeztetéséhez!
    Csak egy jó tanács! Persze sok munkát és energiát igényel!
    Nagyon elfog csúszni az egész ha mindig 1. a 4.be belemegy és azt számoljátok!(elvileg nem mehet csak egy pillanatra, de nem órákra napokra!). Lehet nem egy sima 1-2-3-4-5 hullám lesz hanem egy abc abc- WXY? bármi lehet! Persze jó kérdés, hogy hogy, de ez az ami nem egyszerű!

    Azért írtam, mert már lassan mindenki 1-4 belelógást lát! Bekavarhat nagyon!

    Naitssz!

    ReplyDelete
  34. Szia Naitsz!
    Ha majd lejátszódott teljesen,és meg van a forduló,utólag beszámoznád majd nekem a chartot?
    Üdv:Ras

    ReplyDelete
  35. Szia Ras!

    Szerintem majdnem ue. mutattam a naposon, de most, hogy az ábrát látom lehet Charlie-nak előbb megvolt. Itt nem látszik a belelógás szvsz.
    Még egy dolog, én nem várom olyan magasra a mostani emelkedést,igaz, azért nem nyilatkozok kisebb tf-en, mert nagyon bizonytalan vagyok.

    Charlie gratula!

    ReplyDelete
  36. Ras!
    Persze megpróbálom beszámozni vagy betűzni!:)
    Tegnap már Ad ábráját "firkáltam", de nem rakom fel nehogy bekavarjon!
    Charlie ábrája jó lenne ha BUX nem mutatna mást!
    Talán Ad rakta fel, hogy belelógott 1 a 4-be, 4 napon keresztül!
    Lehet más lesz a hati a kamattartalom miatt!?

    Naitssz

    ReplyDelete
  37. Sziasztok!

    Igen valaki hivatkozott rá, hogy belelógott, de biztosan nem négy napig és piac nyitás - zárás vonatkozásában rövid ideig - nem likvid és határidős és származtatott.... szóval szerintem belefér, főleg mert a bux nem tette meg!

    ad

    ReplyDelete
  38. Bocsi, lehet a határidő nem és a bux igen, meg kell néznem.... de szerintem belefér...

    ReplyDelete
  39. Igen,charlie is mondta a saját ábrájárl hogy feljebb vitte a 4-est a hatiban,de mondta hogy így nem tetszik mert akkor a promt buxba belelóg 1-4 Ras

    ReplyDelete
  40. Mi lesz ebből hólnap, SP ment DAX is mi meg perecelünk lefelé, mint ősszel?
    Ezüst is ment le -4%-ot Ras

    ReplyDelete
  41. Csak azért kérdezem mert portfolió traderszoba eladási ajánlás DAX futures-ra........
    Kereskedési összefoglaló: eladás: 7230 pont, célár: 7120 pont, veszteségvágás: 7275 pont, hozam/kockázat arány: 110 pont (1,5%)/ 45 pont (0,6%)=2,4
    Ras

    ReplyDelete