Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday, 9 March 2011

Várakozás - OTP 10. hét IV.

A mai mozgás teljesítette a várakozásokat (még akkor is, ha a piros négyzet meglehetősen nagy volt és csak az alsó szegmensben mozgott), elérte az elsődleges célár zónát 3 hullámban, a csúcs valóban 5.560 és 5.660 közötti volt (a széles becslés  a március elsejei magas nyitó ár miatt volt), majd a lefordulás is megtörtént, mely után vélelmezem a három hullámban történő esés is megtörtént. Ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos, de komoly ellenállás előtt áll a papír és kicsi az esély, hogy a korrekció mostani szakaszában átvigye.

Lehetséges, hogy (a) hullám első két hullámát láttuk csak, de erre kicsi esély adok. Ha valóban (a) és (b) pont, utóbbi esetben, akár részleges kijelölése történt meg, akkor holnaptól két esélyes út van (eltekintve a komplex korrekció eseteitől), az egyik egy normál korrekció 5 hullámban felfelé, azaz 3-3-5-ös szerkezet, vagy emelkedés 3 hullámban és akkor elkezdünk egy háromszöget építeni, melynek az alsó szára 5.450 környékére tehető. 

Ha az első verziót nézzük, akkor a célár most már pontosítva 5.700+, azaz emelkedés 5 hullámban. Az elsődleges célár mellett lehetőségként felmerült bennem, hogy nem megy vissza a 61,8%-os FIBO szintre, ami (c) hullám 261,8%-os (a) megfelelője lenne, hanem megáll  lejjebb 5.620 környékén. A második esetről most nem írnék még.

Órás grafikon:


CET: 22.22


Tovább gondolkodva a piacról és újra átnézve az ábrát, arra jutottam, hogy nagyobb eséllyel a korrekció mértéke nem megy fel a 61,8%-os FIBO szintig, de talán a 38,2%-ig sem,hanem alacsonyabb szinten marad meg, ami annyit jelent, hogy 5.540 és 5.620 sávban fejeződhet be (c), azaz a korrekció.
Az esés a korábban jelzet mozgóátlagok átlépésével válhat igazán dinamikussá és első körben 5.000 környékére viheti a papírt. 
Annak is fennáll a lehetősége, hogy eljátszik velünk a papír és hosszabb időt vesz majd igénybe (c) teljesülése (aról nem beszélek, mi történik ha háromszög lesz), azonban jelenlegi információk alapján legkésőbb hétfőre tenném a szakadást.
Lassan abban a fázisban van a piac, amikor jön egy hír és (!) kivételesen Elliottos rendszerben is hírre dől el a piac. (a hír lehet jó is, rántás felfelé, majd esés, esés, esés)

No comments:

Post a Comment