Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 31 March 2011

MOL a megoldás kulcsa

BUXra vonatkozó megállapítást tartalmaz, érdemes elolvasni!!!

Nem fér a fejembe és napok óta gondolkozom rajta mi lehet a megoldása a jelenlegi helyzetnek. A bux és a bux1112 vizsgálata inkább csak kétségek között hagyott. Szokás szerint a Bux és a Bux1112-vel kezdtem, majd OTP. Arra gondoltam nézzük meg a MOL-t is, mert e kettő utóbbi fogja az első kettő mozgását meghatározni.(egyenlőre Mtelekommal nem kalkulálok fogja az osztalék) A MOL esetében egy komoly C hullámot várok már egy ideje lefelé, napos vonatkozásban, de az intenzív mozgás csak nem akart elindulni, sőt össze vissza ugrálva komoly utat tett meg sok esetben napon belül is. Az ábrákat megnézve tisztázódik a kép, nem hármas szerkezetű B hullámról van szó, hanem 3-3-3-3-3 szerkezetről.

Mol napos chart:

MOL órás chart:


B hullám pozíciójában egy háromszög található, ami magyarázatot ad az elmúlt napok mozgására és arra, hogy a C hullám miért nem indult el. Ha a háromszöget jól jelöltem, akkor a MOL nagyot fog esni, ami a Buxot is magával viszi, amire az OTP esése is rá fog majd tudni erősíteni...

A C hullámok 5-ös szerkezete általában jól kivehető, az esés nem egyenes vonal lesz és nem biztos, hogy holnap intenzíven el is indul!

31 comments:

  1. A MOL mellett figyeljétek a CHF/HUF keresztet, jó előindikátor lehet, ha a forint elkezd gyengülni.

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    A MOL-al egyet értek, tegnap írtam is valamelyik bejegyzésben az ékelődést. Az OTP esetében ezt az 5750-es célárat miből veszed? Hiszen mikor a fel minősítés megtörtént 5350-5400 volt az árfolyam és ilyen áron nem jöttek a befektetők százezrei csupán a shortosok ilyedtek meg és zárták a pozikat. Gondolod most majd 5500-on jönnek a befektetők?
    Ha mind kettő részvény esik akkor a buxban és a határidőben is az 1-2 1-2 hullám volt amit láttunk ugye?

    TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Pusztán lehetséges Elliott ciklus, amire a CHF árfolyama (203 ha jó az info) ráerősíthet.
    Számozás jónak tűnik, bár az 50%-os retrace szint magas 4. sideways hullámban.

    5.500 kemény támasz, 120 napos átlag, ha jól emlékszem, ráadásul az első hullám teteje is ott van, azaz ha alá menne, borulna a ciklus elképzelés. Inkább 5.700 a célár, esetleges fölészúrással, de az 50 napos átlag miatt, azt hiszem fogni fogja és nem tud tartósan fölé csúszni.

    1-2-1-2-ről én csak akkor beszélnék biztosra, ha az 1 hullám alá megy az árfolyam.(C hullám még mindig lehet háromszög/ék, illetve a komplex korrekciót sem zárnám ki- retrace szint még mindig nem tetszik..)

    ad

    ReplyDelete
  4. Nem tettem róla említést, azt hiszem. 23.800 estében a határidő belefér még acsökkenpő csatorna tetejébe.ad

    ReplyDelete
  5. Közben el is érte...ad

    ReplyDelete
  6. Sziasztok! Még nem mertem tétet rakni, várom a határozott irányt! Talán délutánra meglesz! Zavar a 23800 közelsége!
    imi-boy

    ReplyDelete
  7. amit már át is léptünk!

    ReplyDelete
  8. sziasztok!...most mar ez a trendvonal kerul kepbe bux havi charton valahol 24000-nel ha egy hatalmas haromszoget akarunk csinalni...ha ezen is atlepunk.........charlie...
    http://kephost.hu/image-AE16_4D95B0CA.jpg

    ReplyDelete
  9. üdv

    IC KÖSZ az instrukciót ez már téboly ami itt folyik shortokat zártam, én nem ugrok most már longba mert ne hogy egy barba trükk legyen az egész, meg várok egy jó kis tetőzést ha 25000-30000lesz még a legjobb lenne mert nagyot tud duranni lefele. SZVSZ NEM SOKAT KELL ITT VÁRNI A TETŐRE HISZEN A FED 2 CSOMAGJÁT MÁR A PIACOK BE ÁRAZTÁK HA LESZ 3 AZ CSAK JÚNIUS JÖVŐ HÓNAP VAGY E HÓ KÖZEPÉTŐL NAGY ARMAGEDDON LESZ ITT VILÁG TŐZSDÉI AKÁR 21%-OT IS ESNEK.

    TWER

    ReplyDelete
  10. Charlie ebből a háromszögből a cél ár 35000-39000 lenne ez durva egy kicsit nem tudom ez hihetőe de most már ezen a tőzsdén semmi nem elképzelhetetlen.

    TWER

    ReplyDelete
  11. üdv AD

    Gratula az OTP-hez elérte az 5700-at megy még tovább szerintem a rici is megelégszik ennyivel A MOL hogy ki tör-e. Tehát a kép lassan össze áll. Most aztán gőzöm nincs milyen hullám ez. Jó lenne estére ezt elemeznéd.

    TWER

    ReplyDelete
  12. megy a könyvben a játék, röpködnek ki-be a manipula pakkok!

    ReplyDelete
  13. üdv charlie

    Úgy érted megy a szinten tartás valakiknek érdeke?

    TWER

    ReplyDelete
  14. Sziasztok.
    Szia TWER! Örülök hogy nem vetted negatívan. Leírni úgy hogy ne legyen nagyképű, de határozott sokkal nehezebb mint szóban elmondani.
    Én azért belemerészkedtem egy szűk stoppal a longba reggel, legfeljebb kivág. Több is veszett már és nem csak Mohácsnál. :)
    Bux szerintem elérheti a 23800 at is, sőt.
    Az otp 5750 felett bőven 6000 fölé is lendülhet. Kétségtelen tény, hogy lefelé is van bőőőőven tér. de hát ez a tőzsde.
    A félelem falán való emelkedés...
    hmm.
    üdv IC

    ReplyDelete
  15. üdv IC

    A általad leírt célárakkal tökéletesen egyet értek. Bizony még a 24000 is benne van a buxba.
    Ezért kellene többet tudni a dolgokról mert ha ez az első hullám és most már 1500-1700 pontos az emelkedés ez meg szokta fogni. AD mester kellene hogy a következő hullámok hogyan fognak ki nézni.

    IC EZT A FÉLELEM FALÁN VALÓ EMELKEDÉST HOGY ÉRTED?

    TWER

    ReplyDelete
  16. ma nem mertem shortolni, viszont 50 konti longot nyitottam 23800-850 között. nem tudom mi lesz belőle. ha megy tovább nyitok még. vajh hogyan tovább...?
    imi-boy

    ReplyDelete
  17. imi-boy

    Nagyon jól tetted én meg zártam a shortokat longba csupán azért nem mertem lépni mivel túl vett lett hirtelen minden a bollingerből durván ki lépet hétfő valószínű felfele nyit réssel és valamennyi esés jön kérdés el indul-e a 2 hullám délnek és mennyit esik ezt le kereskedem valószínű. AD HA KI MEGY A BUX 24200 MAGASSÁGÁIG AKKOR EZ LESZ A B HULLÁM ÉS ONNAN MOST MÁR VALÓBA ARMAGEDDON.

    TWER

    ReplyDelete
  18. üdv TWER
    "IC EZT A FÉLELEM FALÁN VALÓ EMELKEDÉST HOGY ÉRTED?"
    Úgy hogy nagyon kevesen hisznek az emelkedésben, és sokan várják a minden pillanatban érkező szakadást. (én is) A helyzet az, hogy sokan ezért ki be ugrálnak, de az árfolyamok meg (legalábbis látszólag) emelkednek. Így a kimaradás érzés uralkodik el, és bele, belevesznek. KB így értettem. Ezek eddig (nem biztos hogy ezután is így lesz) sokat emeltek az árfolyamokon. otp 3500-4700-5250 (itt a Csányi is kiszállt) majd 4750-5200-7400. Ez mind ez volt.
    Csak egy látásmód.
    Ne hagyd hogy befolyásoljon!!!
    Ezek az észrevételek a részemről legfeljebb gondolat ébresztőnek jók semmi többnek. :)
    Sajnos nekem nem jár a holnapi újság. :)
    Üdv
    IC

    ReplyDelete
  19. Sziasztok!

    Nem láttam a piacot délután... A MOl meglepett..

    Charlie! Nem mester, B...sz, legalábbis úgy érzem magam, hiába "sikerül" jól az előre jelzés nem tudom kihasználni...sőt...

    OTP, az első célár 5.750 volt, de azt gondoltam, más elemzést elolvasva, hogy vastag az ellenállás... Nem látok ábrát, de gyanúm OTP-nél megvolt az 5. hullám, korrekció jön. MOL nem látom mi történt, első gondolatom megrázták a "short fát", hullott is mindenki, talán throw over, de meg kell majd néznem.

    Az óvatosság tényleg szükséges volt, a naposon berajzolt, de nem említett "bazi nagy háromszög" valószínűsége nő.

    ad

    ReplyDelete
  20. üdv AD

    Én most a következő képen látom a helyzetet hétfő egy pluszos nyitással megkezdjük délnek a második hullámot cél ár BUX ESETÉN 22500-700 HATÁRIDŐNÉL 23200-300 környéke innen észak a 3. hullám célár BUX 24200 határidő 24800 majd a negyedik le Bux 23000-200 határidő 23600-700 környéke majd az 5. fel bux 25000-200 határidő 25600-800. Ez kb. június vége. Innen pedig komolyabb esés. Ez eddigi shart ezt mutatja meg vizsgálva a MOLT Ha a B hullámba van és ék valami nem stimmel akkor az elliottal ha letörik hétfő nem tartom valószínűnek hogy ezt a 24000 sávot át viszi. Az OTP is befejezte ez 5. hullámot esni fog. Ha csupán a BUXRA vonatkozó elképzelésemet nézem Az OTP-NEK min 7000-ig a Molnak 28000-ig ki kellene menni. Mivel a RICI szvsz 42000 szintnél följebb nem igen jut MT-com pedig 620. Két kérésem van a MOLT NÉZD MEG ALAPOSAN EZ BELE FÉR-E MERT HA NEM EZ A VERZIÓ TÖRÖLVE. MÁSIK PEDIG LEHET HOGY CSAK 3 HULLÁM LESZ ÉSZAKNAK?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  21. sziasztok!...erdekes dolgot talaltam a mol hetes chartjan...ez egy tobbszoros "" 3 drive pattern""...devizaknal egesz jol mukodik es a mol is tiszteletben tartotta eddig,feltetelezhetjuk hogy most is fogja..
    Twer..ugy erzem egy kicsit atestel a masik oldalra nagyon bebullozodtal:))..tudo hogy nekem a forgalom a vessoparipam de akkor is, nagyon nagyon nagyon zavar hogy abszolut nincs forgalom ami rendkivul lutriva tesz barmilyen elemzest...itt a mol hetes chart...charlie...
    http://kephost.hu/image-014D_4D97614B.jpg

    ReplyDelete
  22. Nem buloztam be csak amit a shart mond ezért vannak kétségeim ezért mondtam ADnak hogy ő is alaposan nézze meg a MOLT úgy látom charlie hogy neked is gyanús a mol. Ez lenne a BUX motorja az általam írt verzióhoz. TEHÁT A KULCS KÉRDÉS MOST A MOL.

    TWER

    ReplyDelete
  23. Sziasztok!
    Én még tartom a pénteki longjaimat, eddig nem tűnik rossz döntésnek!
    imi-boy

    ReplyDelete
  24. üdv imi-boy

    Én pedig shortoltam 24100 átlaggal szerintem a mai ki szúrással meg csináltuk az 5 hullámot irány dél egyenlőre határidőnél 23300 körüli célárat látok.

    TWER

    ReplyDelete
  25. lassan 10 kontinként zárogatok!
    imi-boy

    ReplyDelete
  26. Üdv TWER!
    30 konti zárva egyenlőre, délután meglátom a többivel mit kezdek!
    imi-boy

    ReplyDelete
  27. üdv imi-boy

    Remélem nem azért mert én írtam egy ellentétes pozit ettől még mehet fel különben a 24400 még benne van. Meg mondom őszintén 24150- en gondoltam hogy nyit ez be is jött csak nem nyitásba ezért kezdtem el lejeb shortolgatni. Most valami lefele körnek jönni kell nem hiszem hogy egy szólóra emelkedik.

    TWER

    ReplyDelete
  28. nem azért zártam, hanem azért mert úgy gondolom, hogy ma még 24000 és 24050 között vissza tudom venni. ha felfelé megy újra nyitom, ha lefelé zárom a maradékot és nyitok shortot.
    imi-boy

    ReplyDelete
  29. ja és mert a dax sem bír már tovább menni! remélem elfogyott a szufla!
    imi-boy

    ReplyDelete
  30. TWER!
    persze a tapasztaltabbak tanácsát is megfogadom! szeretnék végre egy plusszos évet! :-)
    imi-boy

    ReplyDelete