Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 21 February 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 8. hét II.

Szép értekezés a háromszögekről, majd sikerült rossz ábrát csatolnom, így a bux index helyett a határidő került fel a tegnapi elemzésbe. Említettem és be is rajzoltam a háromszöget a határidőbe, hogy ott könnyű, adja magát, míg a bux esetében csak erőszakkal menne. Nos most elkövettem az erőszakot, íme:

Bux órás chart:




A határidőbe tulajdonképpen be is rajzoltam az "éket", azon csak a számozást kellett megváltoztatni.

Bux1112 órás chart:


Érdemes egy kis figyelmet fordítani a korábban már említett hetes chartra, egyenlőre az A-B-C(W)-X-A verziónál tartunk. A hetes ábra miatt a fordulópont elérése előtt több korrekció lehetséges.

Bux hetes chart:


A fentiek szerint több hetes időtávon komoly déli irány lesz a meghatározó, a fenti verzióhoz szükséges, hogy a határidő átlépje 22.500-at, mert addig lehet egy nagy sharp 4. hullám is.

Érdemes ezen a ponton ránézni a CHF/HUF keresztre és az olajra is. Mint említettem a deviza keresztet indikátornak használom, szépen jelzi a hangulat romlását, valamivel az értéktőzsde előtt (legalábbis amióta figyelem), korábbi CHF elemzés: Link 

CHF/HUF napos:



A charton a korábbi célár jelölése látható, kicsit lassabban történt meg a fordulat, de úgy tűnik elindult.

Olaj:




A korábbi várakozások szerint elérte a célzónát (elsődleges). Hetes ábra, a változás nem lesz egyik napról a másikra, de vélemény szerint a globális hangulat romlásával az olaj ára csökkenni fog . ( a tőzsdéken és nem nálunk a kutaknál!) 

Ha megnézitek Daneric blogját, több helyen fordulatot jelez előre, valószínűleg itt a régóta várt korrekció ideje...

12 comments:

  1. üdv AD

    Igen én is a 3 hullámra gondoltam ezt ma meg kezdte.én véleményem szerint ez 21000-221300 lesz a meg álló és innen fel 22500-750 magasságáig. De mintha amcsiba is történne valami a határidők szépen délnek fordultak remélem holnap az indexek is követik. A nemzetközi hangulat úgy látom meg romlott.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Szerintem elírtad, C esés 5 hullámban, én zig-zagra (5-3-5)teszem első körben a nagy esést, de teszek fel napos vagy hetes ábrát.

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Célár a tegnapi ábrán látható 21.800-22.000 között elsődlegesen, másodlagosan 21.000-21.200. Most a másodlagosra adnék nagyobb esélyt, hogy eléri.

    ad

    ReplyDelete
  4. Határidőben talán a következő megálló 22.240 környéke(?)

    ReplyDelete
  5. Ezen a háromszögön gondolkodom hangosan. Ha háromszög, akkor az itt csak 'b' hullám pozícióban lehet. Ha 'b', akkor jön egy c lefelé, ami viszont azért nem jó, mert elzárja a visszaemelkedés útját, mert nyilvánvalóan átfedésbe kerül a december 9-i csúccsal.

    Mi van, ha amit B-vel jelölsz, az kis 'a' a nagy B-n belül, vagyis fordítva áll a háromszög, így ma még lefelé csak a kis 'c'-t teljesítette, holnap befejezi, majd jön felfelé 'd', lefelé 'e', azzal készen van nagy B, indulhat fel nagy C. Vagyis akkor ebből a 22.270-22.725 zónából ELŐSZÖR MÉG felfelé fog kitörni.

    Szerintem nem tudjuk megoldani ennek a háromszög szerű alakzatnak a számozását egy trendszintből, hanem szét kell dobnunk két külön degree alkalmazásával.

    ReplyDelete
  6. Azért is lenne jó így, mert akkor egy komplex kis 'c' hullámunk van, ami egyelőre csak marginálisan jut majd lejjebb. Az egy darab komplex hullám általában elkel az öt hullám valamelyikében és megerősíti az értelmezést.

    ReplyDelete
  7. Szia Cimballi!

    Nem értelek a visszaemelkedésben, miért baj a decemberi csúccsal való átfedés?

    Köszi!

    ReplyDelete
  8. Azért, mert amit itt rajzoltál
    http://4.bp.blogspot.com/-XajEU3nb6jk/TWKueyejGNI/AAAAAAAAAU8/JqohX5SnnAc/s1600/BUX+HETI+febr+21+jo.jpg
    az nem fog kijönni így. Egy 5-háromszög-5 zigzag nem tudja neked elérni, amit kitűztél elé célt. Ahhoz itt még javában impulzus üzemmódban kellene lenni, korai az egyedül álló háromszög.
    Hosszú...nem fogom tudni elmagyarázni, mert az egész átfogó képet kellene hozzá végigbeszélni. Egyszerűen bemászik az értelmezés egy zsákutcába, de ez nem most, hanem majd hónapok múlva fog kiderülni és akkor lehet visszanyúlni Ádámhoz és Évához átszámozás végett.

    ... az a gond, hogy értem az X hullámot fent, csak túlságosan agresszív bullish számozásnak tartom, amiből még most persze hónapokig oldalazás-esés következik.

    Közben próbálom elkerülni, hogy egy agresszív bearish számozást kelljen alkalmazni, ami ugye így néz ki
    http://3.bp.blogspot.com/_Ac83NAoCUBo/TVQXOw-h_wI/AAAAAAAAAvw/Q1KIEUkRP1o/s1600/FEB10_BUX_napi_dZZ.JPG
    Úgy gondolom, hogy ez az Minor 2-es értelmezés még mindig egy hajszállal előbb van, mint az X, ha már átfedés lesz decemberrel és a november-február rally-t hármas szerkezetűnek látjuk, értelmezzük. Igazából minden nyűgöm kiindulási pontja, hogy nem tudom a 20.146-23.611 szakaszról eldönteni, hogy hármas, vagy ötös szerkezetű. Öt hullám volt felfelé, vagy három? Tudom, szerinted három és vége. Én meg nem tudom.

    Sem az X-et, sem a 2-est nem szeressem ott a februári csúcsnál.

    Meg igazából talán az továbblendítene, hogy ha megmondanád, hogy az elképzelésed szerint honnan lesz a magas rendű bear piac visszatérése? Mondjuk Primary, vagy Ciklus szintről beszélek.

    ReplyDelete
  9. Röviden: igyekeznék impulzív üzemmódban "tartani" az aktuális esést, mert nem jó, ha egy késői stádiumban lévő, gyengülő korrektív alakzat csinálja meg az átfedést. Ezért nem foglalkozom a távolabbi képpel, hanem a február 11-én indult emelkedést igyekszem valamilyen [ii]-es, vagy (ii)-es, vagy esetleg 2-es hullámnak jelölni. Legyen csak egy nagyobb, délnek tartó impulzus része és úgy a távolabbi képnek is több értelme van.

    ReplyDelete
  10. Szia Cimballi!

    Hú, ekkora gyakorlatom nincsen még...

    Nem zárok ki semmiféle esetet, csak nem kezelem elsődleges, ezért szeretném, hogy essen bele a feltételezett 1. hullám terébe, mert akkor biztos, hogy 3-as szerkezet lesz az emelkedés nem 5. Az ötössel jelenleg sokat nem tudnék kezdeni.

    Szeretem a kritikát, mert sokat lehet belőle tanulni és alapjába erről szól a blog.

    Azt hiszem most feladtad a leckét :o), újra el kell merüljek az elméletben.

    ReplyDelete
  11. Ad, nehogy kritikának tekintsd. Úgy is kezdtem, hogy "hangosan gondolkodom". Nem jó, vagy rossz minősítést szerettem volna ráakasztani, hanem csak egy plusz gondolatsort mellé helyezni annak, amit tőled olvastam.

    ReplyDelete
  12. Nincs semmi gond, igazad van. Túlságosan örültem annak, hogy sikerül végre a 2009 óta tartó emelkedést és a fordulatot jól beszámozni és nem figyeltem eléggé más lehetőségekre. A jelzett X utáni fordulat megerősített, hogy végre a big picture is jó. (lefelé 1, majd 2-es sideways, majd esés de most csak a második A-nál vagyunk lefelé)
    Én még mindig úgy gondolom, hogy tanulom az elemzést, annak ellenére, hogy sokszor számomra is meglepően jól sikerülnek az előrejelzések. A kritikát nem veszem magamra, hanem értékként kezelem,lásd háromszögekről folytatott vita a múlt héten, szerintem sokat tanultam belőle és talán nem csak én.
    Nyugodtan írjál, ha úgy tetszik kritizálj :o), mert sokkal, de sokkal többet láttál már a piacokból és az eddigi kép nekem azt mondja, hogy a mostani mozgások egyediek és a végén még sokan fogják tankönyvi példaként emlegetni, persze utólag, amikor már minden világos!

    ReplyDelete