Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 5 February 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 6. hét I.

Mennyi 70,7% négyzetgyöke?

Én sem tudtam, de biztos vagyok benne, hogy, ha megfordul a piac (itt is kint is) mindenki megjegyzi egy életre! Hogy mi van? Kérdezhetitek, joggal.  Ajánlom Cimballi legutolsó bejegyzését. Link

Akkor most megmagyarázom. A heti egyik bejegyzésemben boncolgattam a heti bux grafikont, ahol jeleztem, hogy a korrekció A-B-C(W)-X-A-B-C lehet. Link Sajnos az ábrám valahogy elenyészett, de újra rajzoltam. Mint a fent említett bejegyzésből kiderült, hogy X hullám maximális retrace szintje gyök 70,7%, azaz 84,1% lehet. Vajon hol van ez a szint a bux esetében és miért fontos ez? Mert pontosan ez az a szint ami elég kemény ellenállásként jelentkezett a héten és valahogy eddig nem illett a látszódó retrace szint Elliott elméletébe. Az ábrák:

Heti bux chart:



Kinagyítva a lényeg:

folyt. köv!

4 comments:

  1. üdv AD

    Te a fibo szintek nagy szakértője vagy de kérlek számold újra. Egy 2007 csúcstól nézd az indexeket akkor sajnos az a fibo reciprok valahol egy be vág az ausztrál fickó által vázolt el képzeléssel és a buxnál is ez 27500 körüli értéket jelent. Ha nem potos én csak fejbe számoltam cimballi által felvázolt reciprok alapján. Ez ha így van évégéig tartó bika jelenlétét sejteti. Külön véleményem hogy kik lesznek akik ezen a szinteken longokat mernek nyitni, valamint a hed-fungok idén egy kanyi vasat sem keresnének pedig nem erről híresek. Tudjuk hogy mindig jóval nagyobb profitot érnek el mint a sima alapok. Na most ezek alapján tényleg ha jövő héten nem jön fordulat charlie valóba feladom a baris verziót. De ez nem jelenti hogy automatikusan long. Egy szerűen partvonalon várom végig az eseményeket.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Igazatok van, ellenben amit feltettem az egy ritka jelenség, kevesek által ismert szabály (én tegnap ismertem meg) és ez alapján indokolható az a fordulat, aminek a jeleit a piacon láthatjátok. Ha átlépjük tényleg van 27 fölött egy szint, egyenlőre megvárnám, hogy fordulunk e most vagy sem.

    ReplyDelete
  3. üdv ad

    Egy igen fontos amit megfigyeltem akár az ausztrál mukinál és cimballinál is az SP 2009-töl nem tudják hányas szerkezetű hullámokból áll. Te a buxnál és mi is megállapítottuk hogy ötös szerkezet. Ennek tükrébe számolgatjuk a lehetőségeket. Mi lesz ha az SP is felölel egy 5 szerkezetet akkor is minden esetbe a 4. hullának most kell elindulni. Én ezt délnek várom ennek tükrébe egy korrekciós szintet próbálj meghatározni. DE VAN EGY MÁSIK MIVAN HA MÁR EZ EGY ERŐSRE SIKEREDETT B hullám és lemegyünk 880 pontig és utána 5 hullám fel 1400pont magasságáig. Én nekem a meglátásom ez a verzió. A bux is ki mehet ebben az esetbe 27000-ig. De én már azt hiszem hogy valami hasonlót novemberbe fölvázoltam. Szerintem ez lesz!!! Egyre erősebb a tendencia.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  4. Szia Twer!

    Nyilvánvalóan érdekes a távolabbi szintek boncolgatása, de ez nem kereskedhető mértékek. Én egy közelgő lekereskedhető korrekciót keresek, mely a távolabbi képen is látszódik majd. A 2009 óta tartó emelkedés legnagyobb problémája, hogy Elliott elméletétre alapozva a big picture nem adott megfelelő választ. Cimballi tett egy kísérletet, ami sok mindent megmagyarázna, nekem ezért szimpatikus az elmélet. Ha belefér még felrakom az alternatívákat ma.

    ReplyDelete