Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday, 12 December 2010

SP egy kicsit mélyebben

Megnéztem az SP ábráját kicsit mélyebben, a fél órás charton (http://www.freestockcharts.com/) jól látszik egy Elliott ciklus, melyben a harmadik hullám  megnyúlt (261%), célára 1.245.  Ez majdnem egybe esik a korábban felrajzolt napos ábrán mutatott ciklus 3. hullámának végével. A fent belinkelt ingyenes szolgáltatáson az érdeklődők megnézhetik, ábra mentéséhez előfizetés kell, ezért ezen a timeframen nem tudom megmutatni. A napos ábrán is kirajzolódik az említett ciklus, ezt most csatolom.

Napos chart:Véleményem szerint, bár az időtávok meghatározásában még sokszor küzdök, hétfő-kedd magasságában látni fogjuk az SP lokális csúcsát, majd éles esés fog bekövetkezni. Azt, hogy ezt milyen hír okozza majd (ha egyáltalán lesz) nem tudom megmondani, de biztos rákenik majd valamire :o)
Sok tényezőből és ismeretlenből áll az egyenlet, azaz sok a bizonytalansági faktor, ezért a következő gondolatokat csak, mint egy játék fogjátok fel!
Az esés vége ideális esetben 1.200-1.220 ( pontos szám, ha 1.245-ről fordul le a piac 1.217) rövid időtávon. Hosszabb távon még mindig tartom, hogy 1.180-as célzónát érintenie kell, hiszen akkor lesz szép sideways a 4. hullám. Ennek decemberben be kell következnie, hiszen az 5. impulse felfelé hullámhoz pszichésen jó alapot adhatnak a január elején meginduló éves jelentések, aminek hatására megkezdődhet a lufi felfújása...
(Alt verzió: nem biztos, hogy a harmadik hullám végét láttuk, ebben az esetben áttörjük  1.240-45-ös ellenállást és tényleg 1.350 környékére, nálam 1.332-ig felmegyünk)

No comments:

Post a comment