Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 26 October 2010

Madártávlatból - OTP

Az OTP grafikonjait nézegetve az alábbi verzió szúrt nekem szemet. A fundamentalista problémákat, illetve egyéb disszonanciákat ismerve a piac működésében, nehezen tudom elképzelni, hogy egy két hónapig még  eljátszadozunk a "nagy esés" előtt, de annyi minden egybe vág, hogy úgy gondoltam alternativaként felteszem.
Az értelmezés akkor nyerne értelmet, ha az SP szintén elmenne az alternatív irányba...

Órás chart:


A piros és kék számozás értelem szerint más szinteket jelöl. Az ábra szerint (piros számozás) most egy sideways 4. hullámban vagyunk. Elsődlegesen 5.700-as szintre esik vissza a részvény ára, majd ott fordul ismét fel. Célár utána 6.250-6300-as sáv.

Napi chart:

Ugyanez az elképzelés a kék számozással, illetve zölddel egy szittel magasabb Minor hullámban:

Kinek kinek az izlésére bízom az alternatíva kezelését!

Twer részére felteszem az elsődleges OTP számozásom. ( A III.; IV;  hullám számozására más alternatíva is van!, de szerintem ez nem lényeges, ha ugyan oda kerül az V., ha nem akkor nyilván változik a korrekció szerkezete, nálam ez az elsődleges) 
A márciusi esés korrekcióját éljük, ahol az A-B-C korrekció egy 3-3-5-ös szerkezet lenne, ahol zöld I. a Minor I. lefelé. A kék számozás Minute szint nálam.

Napi chart:






12 comments:

  1. üdv ad

    Ez az OTP-nél nálad nagy optimizmusra vall. Szerintem nézd meg a számozásod most jön le "A" hullám 5650 magasságáig majd "B" 5870-ig. Ha a te verziód igaz szólj ha bele veszel veszek én is.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Mint írtam ez egy olyan alternatíva, mint az SP 1220-ig való felnézése, bull alternatíva, melynek személy szerint kicsi esélyt adok, de erre is figyelni kell.
    Meglátjuk, a piac jó ideje túlvett álapotot mutat, mégis felfelé megy...

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Milyen timeframen nézed az A és B hullámot, nálam az ábrán mégcsak a 4. megy?

    ReplyDelete
  4. üdv ad

    Én azt mondtam hogy a számozásod nem jó. Hiszen kettő hullámot ki hagytál zig-zag nálad 1-2. Ez szerintem valós egy kettő és ehhez a szakaszhoz tartozik. Te teljesen külön hullámként kezeled miért?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  5. Szia Twer!

    Én belevettem, de nem túl nagy pakkot, 5779-en.
    Kicsit kocka, de nem szánok neki túl sok időt, néhány órát. Ez inkább a holnapi emelkedésnek szól, már ha lesz mondjuk 100 pont.
    5.700-750 egyenlőre támasznak tűnik, 5.650 meg a 200 napos...

    ReplyDelete
  6. Szia Twer!

    Nem feltétlenül jó és nem elsődleges verzió!
    A kék 1-2-re gondolsz? Nem értelek, lehet én vagyok fáradt.
    Tényleg RFV-t shortoltad, megvannak a célárak:o)

    ReplyDelete
  7. üdv ad

    Igen kék 1-2-re gondoltam miért nem onnan számolod? Különben köszi a meg tisztelő válaszod, igen shortoltam volna az RFV sajna nem tudom jót lehetett volna rajta kaszálni.Én az OTP-nél ebben a magasságba ritkának találom már a levegőt. Én meg bele adtam újra BUX1012-be.Meglátjuk mi lesz holnap amerika is csak nyüglődik.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  8. Szia Twer!

    Engem az zavar, hogy 1040-től nyüglődik felfelé, más elemzők ezt impulsnak veszik és eddig nekik volt igazuk, ezért is kezdtem el foglalkozni az alternatívakkal, melyeknek kisebb az esélye, de volt már, hogy az futott be. Én ezt a tanulás részének tekintem, végül is azért indult a blog, de hogy ne legyen üres leírtam a gondolataimat. Magam is meglepődtem, hogy mennyien olvassák, nekem soknak tűnik még most is, hogy pillanatok alatt felment 100 fölé a napi olvasás. Úgy látom, hogy ha napi szinten kényszer van, hogy írjak és még jót is, akkor jobban mozog az agyam..., sokkal többet tanulok és megvan a motiváció is.:o)

    ReplyDelete
  9. üdv ad

    Örülök neki, hogy sokan olvassák a blogod de egyet nem értek miért nem írnak valamit ha nem is értik pontosan miről van szó mert legalább az ember tanul minden megjegyzésből. Még ha annyit írnak is jó irány vagy rossz irány mert újra gondolja az ember az eddigi koncepcióit és távolabbról nézi a saját maga által alkotott képet.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  10. Szia Twer!

    Az előbbi beszélgetés szöget ütött a fejembe, bár a zig-zagot nem látom, de találtam valamit, ami első ránézésre nagyon klappol, igaz nem OTP-ben, hanem bux1012-ben. Bonyolul, hogy jutottam oda, de szvsz nem is az a lényeg. Mr. T-től várok egy mélységekbe menő kritikát, de ha egyet értünk a holnapi (ma esti) elemzés érdekes lesz. Látod, ezért jó ha valaki kritizál, mert újragondolom és más nézőpontból megyek neki...
    Sokáig én is csak olvasó voltam, de amikor elment az embör szabadságra akit követtem, folyamatosan buktam, időm volt ezért úgy gondoltam, hogy ha már érdekel, akkor mélyedjek el benne... az első lépés, hogy olvas, majd ha megérik, akkor majd kérdez, esetleg kritizál. Látod a közvéleménykutatást is csak 7 pöttyintették be. Ráadásul én is csak tanulom, azaz nem vagyok profi elemző, sikerek és skalpok kellenek az elismeréshez!

    ReplyDelete
  11. Szia Twer!

    Újabb vétel- szintén kicsi csomag - 5.702-n.
    Stop a 200 napos átlag alatt (5650)

    ReplyDelete
  12. Szia Twer!

    Az első csomagot zártam 5814-en. A másodiknál feljebb hoztam a stopot.

    ReplyDelete