Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 8 September 2024

Bux - frissítés - '24.09.08.

Letört a 72800-as szint, ami értelmezésemben azt jelenti, hogy immár sokkal nagyobb az esélye a déli irányú mozgásnak, mint az északi irányú verzióknak. Érkezhet a korrekció következő alhulláma, mely a teljes korrekció elkészültét, vagy, ami egy csavart labda lenne a piaci szereplőknek, a korrekció első alhulláma fejeződne csak be és az ősz nagy részében továbbra is a korrekciót látnák futni, olyan mozgással, melyet az OTP esetében említettem. A mozgás mind a longos, mind a shortos oldalon hozna véráldozatokat, hogy színpadias képpel vázoljam a piac kiszámíthatatlanságának, a gyors és nem várt irányváltásainak következményeit.

Egy eső csatornában mozog a piac, mely a statisztikai adatok alapján inkább északi irányú kitörésre és déli irányú korrekció futására utal, azoban a belső szerkezetek, a magasabb idősíkok, valamint az OTP képe alapján most azon kevés esetek egyike következhet, amikor az általános statisztikai valószínűséggel szemben alkotok véleményt, igaz, hogy a piactól kapott határozott információk birtokában teszek így, látom annak lehetőségét, hogy az alacsonyabb valószínűségek melletti állásfoglalás hozhatja meg  a kívánt eredményt.

Az RSI képe egy lehetséges sávváltás folyamatát mutatja, ugyanakkor a magasabb idősík képe alapján ez nem trendfordulót, hanem csak egy méretes korrekció létrejöttét jelezheti. Az RSI képe alapján a fenti állásfoglalás megerősítéseként is lehet értelmezni, mivel a trendmozgó alatt van a rövidtávú RSI mozgó, melyre az RSI éppen egy horgot készít. Nyilván az eső csatornából való letörés erős megerősítést hozhat - főleg egy réssel való folytatás, amire most nagy esély mutatkozik  - a bearish szcenárió tekintetében.

Monday 2 September 2024

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.

Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szintjét, így elképzelhető, hogy már elindult a felfelé kör, mely hosszabb távon a 100k alatt található célzónához viheti fel az árfolyamot (megnyúlás nélkül). A legnagyobb kérdés azonban, hogy véget ért-e a korrekció, de erre nincs egyértelmű válasz. Amennyiben nem, akkor nagy az esélye, hogy ismét visszamegy az ideális zónába (zölddel jelölve) és majd csak onnan indul meg az emelkedés, ami gyakorlatilag az árfolyam duplázódását hozhatja el.

Az eddigi tapasztalataim alapján a kriptók mozgása sokkal inkább hasonlít az árupiacra, így számolni kell egy esetleges megnyúlással, ami azt jelenti, hogy akár 140K fölé is kerülhet a hullám befejezésével az árfolyam.


OTP

 OTP - havi idősíkú elemzés link