Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 16 June 2024

Bux - '24.06.16 - frissítés

Megérkezett az újabb ATH, majd lefordult a piac. Van fordulós jelzés (megerősítés a jövő héten érkezhet), dupla divergencia, immáron megfelelő helyen (újabb erős jel), van (volt)  szemben egy bullish sling, melynek nincs megfelelő támogatottsága és úgy tűnik nem is jut el a célig, csak a tipikus besülési szintig. Elérte az elsődleges célzónát a piac és a hetes képen már nem szól semmi az esés ellen. Gyertaformációk tekintetében megrajzolható egy Rising Wedge (elliotti értelemben lehet ez egy ED, de a magabiztosságom most alacsony), az ED célára 64800 környéként, a Rising Wedge célára 69280 környéke, a másodlagos 68500 környéke. Elliotti értelemben a korrekció első optimális célára 64800 környékén található, a második egyben extrém 60000 alatt.

Habár a bull szempontból kritikus szint nem tört és nem lehet határozattan kijelenteni a fordulatot, a jövő heti megerősítés után, már a nagyfokú bizonyosság is meglehet, hogy megérkezett a sokak által régóta várt korrekció.

Ami továbbra sem alakult ki, az az alacsonyabb swing tető, erre június vége felé, július elején lehet az aktuális adatok alapján reálisan számítani.


Monday 3 June 2024

Bux - '24.06.03 - frissítés

Ahogy a beejegyzés alatti megjegyzés is szólt, lefordult a piac, éppen nem érte el az alsó célzóna alját. A várakozások szerinti új csúcs megérkezett, ahogy a divergencia is.

A legfőbb kérdés, hogy a támaszhoz visszaérkező index már a lefordulás fázisában van, vagy egy bikacsapda utáni korrekciós hullámban (egy c hullámban), melyből északra fordulva eléri a charton jelölt célzónákat.

Egyenlőre a fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, a következő napok mozgása fogja majd megadni. Addig nem zárom ki egy újabb ATH elérését, a célzónákba való behatolást sem. Még mindig nem alakult ki alacsonyabb swing tető, sem pedig egy újabb low, ez még mindig bull trendet jelez. A hetes indikátor képek még mindig erősek, le kell törniük a fordulathoz, aktuálisan határesetesek, de abba az irányba mutatnak, hogy vagy magas korrekciós szinttel érkezik az alacsonyabb tető, vagy újabb ATH lesz az indexben.