Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 19 December 2023

Bux frissítés - 12.19

Egy "Last Engulfing" gyertyakombináció, folytatólagos szignál, nagyjából 50%-kal nagyobb eséllyel mutat bull folytatásra, mint esésre. Ami zavaró, hogy a gyertyakombinációval, hogy mindkét utolsó gyertya esetében nagy a felső spike, ami egy ellenállásra utal. Az első gyertya még lehetne egy pinbar, egy emelkedés végén, azonban a hétfői napon nem érkezett meg a megerősítés, sőt inkább egy azt elvető zöld gyertyát láthattunk, magas spike-kal a tetején. 

A felületes szemlélő nézhetné egy "Shooting Star"-nak is a hétfői gyertyát, de ez inkább felületesség és szakmai hiba lenne. Egyfelől azért, mert nem az emelkedés végén jelent meg (az a pénteki gyertya), másfelől azért, mert a test és árnyék aránya nem megfelelő, a test túlságosan nagy, vagy az árnyék túlságosan kicsi. (Tisztában vagyok azzal, hogy nincs pontos szabályrendszer a gyertyaformációra, sokan sokfélét használnak, legtöbbször hallomásból ismert szabályok mentén. Én egy nagyjából 20000-es mintán alapuló, konkrét szabályrendszert használok a gyertyákra vonatkozóan, ez alapján tekintem hibának a tegnapi gyertya shooting starnak való definiálását).


Elliotti kép alapján egy oldalazás után további emelkedésre számítok nagyobb eséllyel, a jelzett célzóna (második) elérésének továbbra is megfelelő esélye van.

No comments:

Post a Comment