Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 12 August 2020

Veszély

Korai még, talán túlságosan is, de előállni látszik egy olyan konfiguráció, ami azt mondja, hogy hamarosan pánik lehet a piacokon. Nem olyan, mint ami februárban volt, hanem annál sokkal komolyabb! Az időpont előrejelzése továbbra is nehéz, legkorábban augusztus végére gondolok, de a valószínűbb, hogy a folyamatok elindulására szeptemberig várni kell, az igazi pánik pedig hetekkel később érkezhet.

Mit jelenthez ez? Azt, hogy aki nem tesz stopot (csak piaci fog működni, a limitest átugorhatja a piac), aki tőkeáttétellel kereskedik megfelelő tudás nélkül, az bukhatja a számláját, aki hitellel teszi mindezt (komolyan vannak ilyenek), azok jókora mínuszba fognak kerülni. Nem lesz, vagy csak minimális korrekció egy-egy méretesebb esés után és minden bizonnyal lesz pánik nap, vagy pánik napok, amikor 10%-ot meghaladja az esés mértéke (USA is!) és mindenki menekülni fog a longtól.

Biztosan bekövetkezik? Ezt előre nehéz megjósolni, ugyanakkor komoly esély van rá a chart alapján. Jelenleg szerintem még nem érdemes rá pozíciót nyitni, meg kell várni, amíg kialakul egy short konfiguráció, de amennyiben ez megjelenik, akkor a céláras zárás helyett stop managelési technika lesz az igazán kifizetődő megoldás egy-egy setup esetén.

4 comments:

  1. Sziasztok, nagyon régen volt utoljára Elliott Wave International ingyenes hét, de tegnap (szerdán) elérhetővé tették a devizákat és a fémeket.

    Persze vannak előrejelzések, de használjátok az értelmezési elvek megértése, alkalmazása végett is. Attól ingyenes, hogy nem kér kártyaszámot, vagy fizetést csak egy egyszerű regisztrációt, ami egy perc alatt megvan. Hasznos időtöltést.

    http://www.elliottwave.com/r.asp?dy=bso-lb&acn=meb210&rcn=jsldbrd&url=https://www.elliottwave.com/Free-Events/Forex-FreeWeek/signup?sc_camp=2D682D95F9A649119CFA60804DA80C75&utm_source=affiliates&utm_medium=jsldbrd&utm_campaign=fxfw&utm_content=lp

    ReplyDelete
  2. Tudsz mutatni egy grafikont is, hogy mi az ami miatt úgy látod, hogy veszély van? Egyébként fundamentálisan is abszolút logikusnak tűnne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szabin vagyok, de nézz rá SP/NQ stb havi és hetes chartjára, figyeld az rsi, macd párost.

      Delete
  3. EUR/HUF: felérhetett a 18-as zónában.

    ReplyDelete