Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 27 May 2020

OTP

10800-10900 között figyelek, ha eljut odáig, hogy teszi meg,  mi fog történni. Fontos a belső szerkezet, nehogy valami  nagy meglepi előkészületét lássuk.


6 comments:

  1. Mire gondolsz nagy meglepi alatt?

    ReplyDelete
  2. Usd/huf akkor johet a hetes tamasz?
    307-311?
    A piac megsem igazolta az elemzesedet a forintgyengulessel kapcsolatban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Továbbra sem vetette el, de meg nem is erősítette.
      Jelenleg nem látok értelmezhető short jelet, a korábbiakban voltak, ezekről írtam. Ha valakinek van short jele, megfelelő kereskedési rendszere, akkor arra biztatom, hogy cselekedjen. Én csak megfelelő setupra lépek, az jelenleg egyik irányba sincsen.

      "Az objektív mércék azt mondják, h nagyobb az esély a gyengülésre.

      TA vonalon ezt tudjuk kezelni, mert sok lövést engedünk el, belefér - egy jó kockázat és trade managelés mellett - hogy hibázzunk. Itt azt mondják az adatok, hogy 10-20% esélye van annak, hogy a forint 340-ig erősödjön, 330-ig pedig 10% alatti. Ez azt jelenti, hogy nem zárható ki, de nem is esélyes.

      Hosszútávon az ilyen helyzetek ellen kell fogadni, mert búsásan megtérül, ugyanakkor ha valakinek rossz a kereskedési rendszere, nem ott lép, ahol kellene, hanem magasabban és a stopot is rossz helyre teszi, akkor az oly ideális kereskedési szituáció tragikus végét okozhatja a tradernek. Lásd USD/HUF kiírt belépő, célár, stop.

      Aki ügyes volt keresett, aki nem, mert nem volt elég tudása, nem értette, vagy éppenséggel nincs kialakult kereskedési rendszere, annak reménytelen h veszteség, komoly veszteség nélkül megússza. Egy követő sosem lesz azon adatok birtokában, amit a setup kitalálója, tesztelője az évek során megélt, nem tudja, hogy törik az elképzelés, hogyan kell az adott pozíciót nyereségbe managelni."


      "Hosszabb távon, nagyobb tf-n forint gyengülésre adom a nagyobb esélyt.

      A piac kétszer adott long jelzést az elmúlt időszakban és mind a kétszer elérte az első célárat (Első kör. in 320, sl agro: 318, sl normál: 316, TP1: 328,5, második kör in 324,3 sl 321,7 tp(1) 328,5, a távolabbiak minden esetben 340-350). Ha valaki agresszívan lépet, első célárnál zárt, akkor az 6 R a zsákban, ha valaki hosszabb távon messzire akarta vinni, akkor lehet csak lefelezte a pozícióját és kb nulla kockázatban várja, hogy mi lesz, jelenleg kb fél pozícióval.

      2014 óta forint gyengülésről írok és eddig elég komoly sikerrel be is jöttek a célárak, de nem szabad elfelejteni, hogy nem ismerem a szent grált, tévedhetek is.

      Azt látom, hogy a lefelé mutató jelzések 80-90%-ban nem érik el az egy r szintjét, ez nem azt jelenti, hogy nem erősödhet a forint, sem azt, hogy nem éri el a setup a célárát, hanem azt, hogy nem érdemes lőni, mert az esély vs haszon nem áll jó arányba egymással, esélyes, hogy besülnek a setupok. Pl a hs-t én már besültnek tekintem. Egy leszúrás a forint eur esetén 345 simán benne lehet, de ezt írtam is korábban."

      Delete
  3. Felmerült bennem, hogy a dollár-forint, euro-forint mozgása szétválik, erre érdemes figyelni, mert meglepetést okozhatna (ehhez persze az eurusd keresztben drasztikus mozgásnak kell jönnie)

    ReplyDelete
  4. hó vége, MSCI nap (súlycsökkenés) - erre érdemes figyelni a mai nap

    ReplyDelete