Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 May 2020

E-pakk

A vadász némán várakozik és a csend meghozza gyümölcsét, ma is, ahogy minden nap. Az eRrek nem szeretik a zajt, kerülik a tömeget, csak a türelmes vadász jár szerencsével, aki tudja, ha néha meg is ugrik a vad, a nap végén jó lesz a teríték.
A hangos vadász csak néha ejt zsákmányt, a portyáról gyakran üres kézzel tér haza. A csendes vadász keze nem remeg meg, célra tart és lő, néha mellé megy a lövés, de ilyen a vadászat, egy hirtelen széllökés bármikor eltérítheti a nyílvesszőt a célról és a vad helyett  egy fába fúródhat, a csendes vadászt ez nem zavarja, mert tudja, a következő lövés célba ér...



Frissítés, a követő mozgás:






55 comments:

  1. szép m8, eur usd 825-785,grat

    ReplyDelete
  2. dax long setup alakul, 49% valószínűség, 2,5R

    ReplyDelete
    Replies
    1. első célár megvan.

      Delete
    2. szia Cj,dax szerinted meddig mehet fel?

      Delete
    3. Tf kérdése, én setupokat kereskedek, így gyorsan változhat sok minden, nem hiszem, hogy hasznos lenne célárakról írni kontextus nélkül.

      Delete
  3. Nem léptem poziba hallgattam a tanácsolta.
    De huf eur továbbra is tanácstalan 350 nel megtorpant

    ReplyDelete
  4. wti backtest?

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/468cc991-f407-4db9-a14d-c5d43fdeb3ab

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/7ce549a0-5c03-41f2-8b1c-c8a375865825

    mindenesetre 2420 betriggerelne egy long setupot

    ReplyDelete
  5. otp szépen nyitott ,közeledunk a célárhoz :)

    ReplyDelete
  6. Az AMD-ben (nasdaq) láttok fantáziát ?

    ReplyDelete
  7. Hát eur huf érdekes.
    Export szempontból nem éri meg az erősebb forint hosszútávon az államnak. Ergo nem várom tartósan 350 alá.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokan sokféleképpen vélekednek a forint jövőbeni alakulásáról, az elképzelésem sokat nem változott az elmúlt időszakban, tartósan gyenge forintra számítok a következő 2-3 évben, mind fundásan, mind technikailag.


      Technikailag: A meglévő short setupok esetén a tesztjeim arra utalnak (lassan közel különböző tf-ket is beleszámolva olyan 700-1500 db van, amit jelen esetben érdemes figyelembe venni, szerintem már igen nagy szám), vagy utaltak, hogy nem mennek el az 1R profit szintjéig, különböző szűrőket alkalmazva, de nagyjából 1:4 ; 1:5 az esély arra, hogy igazam lesz. Látszik, hogy nem lesz 100%-ban igazam, de azt hiú ábránd is elvárni bármiféle setuptól, viszont makacsul ragaszkodni, hogy nem megyek a kisebb eséllyel, azaz a nagyobb eséllyel szembe az a profitábilis hosszútávon.

      Funda:

      Egyfelől a jegybanki intézkedések arra utalnak (nem én mondom, csak olyan ember, aki ért hozzá és akinek hiszek), hogy a Jegybanknak (és a Fidesznek) nem érdeke az erős forint, a komfort zóna 350-360 között lehet most és az év végéig folyamatosan elcsúsztatva a 355-365-ös sávba.
      A Fidesz gazdaságpolitikája az elmúlt 10 évben és az azt megelőző kormányzati ciklusokban is a forint folyamatos lassú leértékelésével, a bérmunka versenyképességének növelésére épült (árfolyam politika), nem tudnak elképzelni más eszközt, miért pont most egy nagy gazdasági válság közben változtatnának? Inkább a GDP forintban kimutatott értéke miatt jobb a gyenge forint, hisz akkor a válságból is "győztesen" kerül ki az ország, mert nem csökken "annyira" a GDP, olyan gazdasági szakember, aki esetleg felhívná a figyelmet, hogy 8 év megfeszített és sikeres munka után sikerült elérni a Gyurcsányi real gdp értékét már a süllyesztőben van, az átlag embert meg úgysem érti...

      Szépen nézne ki egy 345 környéki leszúrás, ott van egy tipikus short setup besülési szint (illetve ahol most tartózkodik), majd innen a sávtető, 371-373 majd akár ismét ide vissza (optimista verzió, amiben esetleg a 345 alá történő 340-es leszúrás is benne lehet), a bear verzióm innen fel 380-383 környékére.

      Elfogadom, ha valaki mást gondol, de nekem az ami "szép", erős forint... vagy HS, amit már mindenki tud, inkább csapdahelyzetre utal. A kereskedéshez nem elég egy térkép, ahogy az autózáshoz sem. Lehet úgy is profitot csinálni, ha rossz az elképzelés, de az ember tudja, hogy mikor kell lépni és dobni (lásd a felfelé körben - nekem profit lett a zsákban) és lehet úgy is veszteséget csinálni, hogy az ember eltalálja az irányt, csak a psziché, vagy a kereskedési rendszer nem alkalmas, vagy éppenséggel nincs is kereskedési rendszer és ad-hoc döntések vannak.

      Delete
    2. az otp szépen emelkedik 10 000 felé..

      Delete
  8. Esélyesnek látok egy olyan verziót S&P-re, hogy felszúr a 200 naposig, majd onnan lefordul és elindul egy erős déli mozgás. Hogy látjátok? Ad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Várok valamiféle lefelé mozgást, akár egy C hullámot, ami a mostani szintekről lehozza a piacot 300 ponttal, kb. De lehet ennél nagyobb mozgás, ha a lokális csúcsot a mostani felkör nem szedi ki.

      Delete
  9. olaj 25,6 áttörése után következhet 26,6-26,8

    ReplyDelete
  10. Usd/Huf 4 orason ha ez egy haroszog,akkor inkabb lefele tarto trendet jelez,ugye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitörés a megelőző trend irányába történik a háromszögből.

      Delete
  11. Elotte eses volt.Azelott meg emelkedes:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elliott-i szempontok szerint kell értelmezni a hullámokat!
      Hsz utolsó előtti hullám egy szerkezetben.

      Delete
  12. Arany is lezárja a napos hsz-t hamarosan. Szerintem már elindult felfelé az 5.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon arra hajaz, de az indikátorképpel még nem sikerült alátámasztanom.

      Delete
    2. Van egy háromszög verzióm rá, de a még csak 'd' készül. 'a' nekem 1666-nál van.

      Delete
    3. szép a képe, a kitörési pont van rossz helyen, de ha csak d készült el, még jó is lehet
      mondjuk két percnél többet kellene rászánnom
      B ideális céláráig felmutatna a mozgás

      Delete
    4. Igen, ez adja a támogatottságot hozzá. Az én változatomban a kitörés leghamarabb egy hét múlva lenne ideális.

      Delete
  13. wti,érkezés

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/468cc991-f407-4db9-a14d-c5d43fdeb3ab

    ReplyDelete
  14. Szia Ad!

    Megkérdezhetem,hogy most az S&p500-ról mi a véleményed, illetve kíváncsi lennék az Eur/usd-ről mik a gondolataid.
    Várható ezekről elemzés tőled?

    Eur/Nok-nál mi lehetett az mély leszúrás fibo 0,76-ig?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Kitti!

      S&P: arra gondolok, hogy impulzus halad felfelé (ellentétben az EWI-vel), most pedig egy flat korrekció fut ( a mozgás megmondja, hogy ZZ jött-e le, vagy 1-2-1-2, ez utóbbi eset beigazolódása esetén váltok elképzelést, elsőre nagyobb korrekcióra, második esetben egy nagyobb déli mozgásra).

      EUR/USD: szerintem dél lesz, kell neki az 1,056-os szint. Írtam erről valakinek a múlt héten mélyebben, úgy emlékszem van, volt pár short setup, aminek a min célára oda mutatott. A nagyobb kép nem tiszta, így a kisebb tf-n alkotott elképzeléseim kérdőjelesek.

      EUR/NOK: nem teljesen értem, lehet más a chartunk. Naposon korrekciónak tűnik a lefelé kör, amiből talán hiányzik még egy lefelé kör

      Delete
    2. Szia Ad! ZZ esetében hová várnád kb?

      Delete
    3. Szia!

      ZZ lefelé, elérte a célárat, ha ZZ volt, a lowtól elindult felfelé, ez stimmel, a többit majd meglátjuk.

      Delete
    4. Köszönöm.
      S&P:
      Nem biztos hogy jól értelmezem, de akkor most már te is inkább azt gondolod, hogy egy hirtelen, mély korrekció volt csupán, és folytatódhat tovább a menetelés?

      Delete
    5. Az eredeti elképzelés (2019 december) arról szólt, hogy egy 4. hullám jön le délre, kb erre a szintre ahová megérkezett. A gyorsasága meglepett és arra gondoltam talán az eredetileg támogatott elképzelés nem megfelelő és más alternatíva után kell nézni. Egy ideje arra figyelek, hogy valóban ATH-ra akar-e futni az USA (és ennek egyre inkább esélye van).
      Nagy meglepetés lenne, mert a gazdaságok nincsenek ilyen jó állapotban és ezek az adatok majd csak július-augusztusban derülnek ki. Minden idők legnagyobb túlértékeltségben vannak EPS alapon a piacok, de ebbe szerepet játszhat a végtelen pénz is, ami előbb utóbb brutális inflációhoz vezet és komoly padlófogáshoz, de hogy ez mikor történik meg, azt szerintem senki nem tudja.
      Ha így folytatódik, akkor a partvonalon lévő pénzek tulajdonosai azt fogják mondani, tévedtek, menni kell a piaccal, nem akarnak továbbra is lemaradni és elkezdenek vásárolni, jöhet egy két termékben száguldás.
      Szerintem most a bull fájna jobban a piaci szereplőknek, vagy azért mert shortban vannak, vagy azért mert nincs longjuk.

      Delete
  15. Szia Ad,

    Engem az érdekelne, hogy otp-tol ovábbra is azt gondolod, h elérheti a 10k zónákat?
    Köszönöm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Nincs okom változtatni a korábbi elképzeléseketen.

      Delete
  16. Nekem dax a múlthéten beadott egy hetes short setupot - nem mintha ezt az időtávot kereskedném, de a kereskedési irányt befolyásolhatja. De ez sem vinné új aljra a daxot egyébként.

    ReplyDelete
  17. Szia AD USD HUF jelenleg 320 mit gondolsz róla?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy lépés hátra.
      Volt egy hsz, amiből kitört, el is érte az első célárat (ismét).
      Utána jött egy nem várt mozgás, egyelőre szeretném elég nagy magabiztossággal megérteni, lehet hsz, csak máshogy, lehet egy ED, ez északra mutat, de lehet egy 1-2-1-2 szituáció, ebben az esetben erős déli irány lesz.
      A korábban a setupokat kizáró feltételeket újra meg kell néznem, mert ahogy mondtam a következő nagy tf-s setup már lehet jó lesz.
      (megnyugodtan az indikátorok, nem extrém bull, magas korrekció megvolt - ezek állhatnak, de nem mélyültem el bennük).

      Delete
    2. Tegnap a forint csoportba írtam, hogy lezártam az usdhuf-ot, mert nem tetszett, a zárás oka az volt, hogy a hétfői mozgás nem azt hozta amit vártam.

      Delete
    3. Én is kicsuktam az EURHUF és USDHUF longokat tegnap.. Funda: Francia/német kezdeményezés 500 mrd eurós EU-s korona kötvények kibocsátására.. erre aztán elkezdték venni az EUR-t és persze a régiós devizák is szárnyalnak vele. Lehet persze, hogy a támaszokról újfent fordulnak, de az tény hogy sem a mozgás nem volt szép, sem a hír nem volt támogató.

      Delete
  18. kösz a választ AD
    EUR HUF déli iránynak tűnik. Lehet megcsinálja 343 at?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inkább a 345-re gondolok, de erős fenntartással, amennyiben délre veszi az irányt. Át kellene állítanom az indikátorokat, hogy megnézzem a két korábban említett setupot, plusz generálnom kellene hozzá egyéb tf-t is, most nem vacakolok ezzel, majd ha lesz időm, megnézem. Nagyon el vok havazva.

      Delete
    2. Engem is erdekelne hogy akkor most mit gondolsz a forintrol,regota arrol mennek a posztok es a beirasok h eros forint gyengules varhato,azota ezt nem igazolta piac.

      Delete
    3. De nem is vetette el!

      Hosszabb távon, nagyobb tf-n forint gyengülésre adom a nagyobb esélyt.

      A piac kétszer adott long jelzést az elmúlt időszakban és mind a kétszer elérte az első célárat (Első kör. in 320, sl agro: 318, sl normál: 316, TP1: 328,5, második kör in 324,3 sl 321,7 tp(1) 328,5, a távolabbiak minden esetben 340-350). Ha valaki agresszívan lépet, első célárnál zárt, akkor az 6 R a zsákban, ha valaki hosszabb távon messzire akarta vinni, akkor lehet csak lefelezte a pozícióját és kb nulla kockázatban várja, hogy mi lesz, jelenleg kb fél pozícióval.

      2014 óta forint gyengülésről írok és eddig elég komoly sikerrel be is jöttek a célárak, de nem szabad elfelejteni, hogy nem ismerem a szent grált, tévedhetek is.

      Azt látom, hogy a lefelé mutató jelzések 80-90%-ban nem érik el az egy r szintjét, ez nem azt jelenti, hogy nem erősödhet a forint, sem azt, hogy nem éri el a setup a célárát, hanem azt, hogy nem érdemes lőni, mert az esély vs haszon nem áll jó arányba egymással, esélyes, hogy besülnek a setupok. Pl a hs-t én már besültnek tekintem. Egy leszúrás a forint eur esetén 345 simán benne lehet, de ezt írtam is korábban.

      Delete
    4. Usd/huf-nal elege erosodo az eses uteme, 320-ig irtad a korrekcios szintet korabban.Ezt mar boven elhagytuk.
      Ez az eses akkor meddig fer bele az elemzesed szerint?

      Delete
    5. Támasz 307-311 között, hetesen.

      Delete
    6. Szerinted most mar varhato is h leviszik addig?

      Delete
    7. Csak akkora valószínűséggel, melyet korábban jeleztem.

      Delete
  19. Eurnzd
    https://ibb.co/cYDXWf9

    ReplyDelete