Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 March 2020

Bét (kispapírok)

Tettem fel  korábban pár Béten forgalmazott "kispapírról" elemzést. Nehéz ezeket a termékeket megfelelően elemezni, mert az elemzéshez szükséges feltételrendszernek csak korlátoztottan felelnek meg. Íme a várakozás és eredmény:

Futuraqua:

2020 március 13, havi chart:


Aktuális:

ESTmédia:

2020 március 13, heti chart:

Actuális:
4IG:

2020 március 7., 3D chart


Aktuális:
 

OTT1:

Megnyúlt a lefelé tartó hullám, vagy  a harmadik ötödik alhulláma. Ez utóbbi esetben a célárzóna lényegesen lejjebb található. Alternatív esetben készen van az esés, de megmondom őszintén nem tudok olyan okot, ami miatt most ezt fenntartások nélkül elfogadnám.

 Aktuális:

 
A korábbi elemzés március 7-én a mostani szinteknél jelentősen magasabban határozta meg a célzónát, a piac a zónát elérte, majd túl is szaladt rajta. 


Összességében elmondható, hogy elérték a jelzett célzónákat a papírok, egy esetben megakadás nélkül túl is száguldott rajta az OTT1. Elképzelhetőnek tartom, hogy kisebb korrekció alakul ki ezeken a szinteken.

10 comments:

  1. Juj...
    http://www.zsiday.hu/blog/v%C3%A1g-az-mnb-mindegy

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.zsiday.hu/blog/mnb-b%C3%BAjtatott-qe-yield-curve-control

      Ez alapjan nem varhato itt mostanaban nagy beerosodes a forint reszerol...

      Delete
    2. Nagyon rosszul néz ki a chart és olyan légüres térbe érkezett, ahol már nincs gravitáció.
      Van egy 359-363-as célár és egy 400-as, ez utóbbi esetén még nem készülne el a szerkezet, azaz a csúcs lehetne felette is, akár sokkal messzebb.

      Delete
    3. Szia Ad, miért tetted be ezt a 2014-es Zsiday cikket? Azért mert a forint kamatkülönbözet kb. azóta áll fenn, és akkor 300 Ft volt az EUR/HUF?

      Delete
    4. "Nagyon rosszul néz ki a chart és olyan légüres térbe érkezett, ahol már nincs gravitáció.
      Van egy 359-363-as célár és egy 400-as, ez utóbbi esetén még nem készülne el a szerkezet, azaz a csúcs lehetne felette is, akár sokkal messzebb."

      Ez elott azert meg varhato vmilyen korrekcio,ugye?

      Delete
    5. ""A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből.

      Orbán leszögezte: "a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak."

      Teljes mértékben egyetértek a 2004-es Orbán Viktorral..."

      Tanulságos, amikor a politikus azt csinálja, ami ellen fellép...

      Delete
    6. Amennyiben B fut felfelé, akkor jöhet egy C lefelé, ez a teljes korrekció és utána csak kisebbek lesznek, lehetnek, amennyiben a 400-as szintet célozza meg.

      Delete
  2. Tisztelt Ad:)! Szeretnék megosztani egy 2016-ban írt posztot. Ezt a 21-n írt beszélgetéshez kapcsolnám http://buxelliott.blogspot.com/2020/03/chart-ido-es-ertekjelzes-nelkul.html?showComment=1584950733883#c5372876326457692041

    https://www.silver-phoenix500.com/article/coming-crash-and-wwiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem öröm, szerencsére a számozást elnézték, remélem a ww3-at is és én is!

      Delete
  3. Már meginn a ww3 om. Komolyan be kell szereznem egy -bozótvagot baltát nehogymàn a nyulvigye a -vadászpuskát..
    De amugy simán előfordulhat társadalmi elègedetlensèg és màr meg is van a baj. Mondjuk kinába.
    De azt ne felejtsük a mostani jegybanki,ès kormányok reszèről fiskális tűzoltás egy ideig megoldás. Aztán elinflàljàk a pènzt?? Màris megvan a baj forrása..

    ReplyDelete