Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 4 February 2020

KV mellől

EUR/HUF: Megfordult a szentimentem, most már inkább shortos vagyok a keresztet illetően rövidtávon. Ennek elsődleges oka a h4 nagy fehér gyertya azonnali visszaadása és egy még nagyobb fekete megérkezése, ami arra utal, hogy a piaci szereplők nem álltak bele a megindult long folyamatokba, inkább zárásra használták fel az árfolyam emelkedését. A másik, hogy megjelent - még trigger nélkül - egy short setup lehetősége naposon, van egy bearish slingshot 4H-n, azt gondolom, hogy a fogadás a piac mozgására lefelé mutat nagyobb valószínűséget.

BUX: Jó zárás, szép emelkedés. Ide fér egy oldalazás, kék zóna elérve, lássuk a korrekciót (letörési szint visszateszt).


OTP: Esélyét látom egy északi menetnek 15 K környékéig.


EUR/NOK, Olaj: megpihenhetnek az emelkedés, illetve esés után.

Arany: Elképzelhető, hogy elindul  valami délre (C hullám, vagy a korrekció első A hulláma, nehéz biztosan megmondani, hogy mi volt a mostani felfelé kör).

USA indexek: emelkedés, a felfelé mozgás talán tisztázza a helyzetet, hogy mivel állunk szembe, egy kisebb korrekcióval, vagy egy hatalmas C-vel, amire senki sem számít.

31 comments:

  1. Replies
    1. 3. hullám havin, vagy a közepe, vagy egy gyorsuló 3/5

      Delete
    2. Ezen a trendszinten szokott lenni valami funda oldalról is, ami egyirányba állítja a TA és Funda kereskedőket. Nem figyeltem, nem tudom volt-e valami. Ahogy a "régi" gyártók bajban vannak, ahogy a TESLA megy, megerősíti azt, amit talán sokan gondolnak, sokan meg nem gondoltak volna, hogy technológiai ugrás előtt van a közlekedési szektor. Nagyon sok mogul lenézte a TESLA-t, elmondták, hogy miért nincs jövője, most úgy tűnik a MUSKnak nem szóltak róla, így megcsinálta.

      Delete
    3. Igen, ez valoszinu igy van... kozben mar premarket 900 felett is jart...

      Delete
    4. pont ezt akartam írni, hogy 900 felett a pre-market

      Delete
    5. A tegnapi shortosok ma keményen megfizetnek -15%, mert az biztos, hogy a kirakott stopokat átugorja a piac.

      Delete
    6. Komoly...mi lesz ebből vajon

      Delete
    7. kb 1088 - akár, mint nagy 3, vagy 3/3, de itt simán lehet 100 pont tévedés, egyelőre most kezdett el lassulni, óráson, a tegnapi shortosok elvéreztek

      Delete
  2. OTP: alternatívában ott a lehetőség, hogy az OTP-ben egy kis c megy felfelé, célár kb 14600, majd onnan leszakad

    ReplyDelete
  3. Eurgbp 15 percesen felfutott egy impulse. Pullback utan erdekes lehet. A 4orason is latszik regebbrol egy impulse szoval ha ez megindul akkor az szepen kereskedheto lehet

    https://ibb.co/QJ06VJz

    https://ibb.co/PZBH7sv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kis "a" szepen megy is lefele
      https://ibb.co/3vC9wfy

      Delete
  4. Bux, doboz aljára felszúrt.

    ReplyDelete
  5. Bux napos

    https://kepkuldes.com/image/hzEcBi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én ezt nézem, számolom: https://www.tradingview.com/x/SF8656dW, nincs bizonyosság, csak feltételezés és Elliott, ha kb ez lesz, akkor 3-3,5 R lehetőség a letörésnél történő belépéssel

      Delete
    2. Igen, ezt tegnap mutattam 43000es tamasznal

      Delete
    3. Ezek szerint egy rugóra.
      Sok info megy más csatornán amikor eszembe jut, akkor ide is kiteszem.

      Delete
  6. Ad, bocs, hogy technikai jellegűt kérdezek, de a tradingview-n melyik előfizetéssel lehet látni a BUX-os cuccokat? Én a felsorolásokban sehol nem látom... Köszönöm előre is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Random Capital, Randi software, a chartoknál gondolom a random adataival tölti fel a tradingview rendszert, pontosabb, mint az investing/tradingview páros

      Delete
    2. értem... Köszönöm szépen!

      Delete
  7. Alt bux: https://www.tradingview.com/x/Nr4Alajj , ha törik az ellenállás

    ReplyDelete
    Replies
    1. nagy szívatás lenne, komplex és elkészült korrekció, új csúcs következne, NQ új csúcsra ment, a piac bullish, bár lehet valami más utat jár be az NQ, a TESLA forgalma akkora volt egy óra alatt, mint a BÉT 2 éves forgalma, mondjuk egyes blue-k napi forgalmát én is verem... kicsi ez a homokozó

      Delete
  8. Csak a skype-on írtam, hogy az EURHUF esetében feltűnő, hogy nem szakad a piac, márpedig a charton jelen lévő és triggerelt setupok esetében ez lenne az elvárás. Az órás szinten még elfogadom, de a 4h-s gyertyának be kellene szakadnia, egyéb esetben felül kell vizsgálni a forint erőben való gondolkodást.

    ReplyDelete
    Replies
    1. van még másfél óra a 4h zárásáig, kezdik adni...

      Delete
    2. Szia Ad!

      EUR/HUF keresztnél az esést 332 környékéig gondolod,mint C.Vagy nagyobb idosíkon is short setup alakult ki és teljesen más már a kép?
      Ezt kicsit részleteznéd,hogy "most már inkább shortos vagyok"? :)
      Köszönöm!

      Delete
    3. Nem várom a 339-341-es zónát, most. Arra gondolok, hogy elindult a korrekció, ami vagy egy C és akkor a korábban jelzett szintekre mehet le (kb.: 332,5-333,5 forint, a célárnak nagyobb a szórása, mint általában), vagy egy ez korrekciós A hullám, közben bár kiszúrhat új csúcsra, de az utolsó hulláma az előbb említett szintig lemehet. Az emelkedő csatornatető fogta, ami sokaknak zárási, vagy short nyitási jelzés, megjött rá a megerősítés és több tf-n alakult ki short setup. Az egyik célárát éjszaka el is érte (ennek kb 70% volt a valószínűsége, szépen hozta az elvárást)

      Delete
    4. A 339-341-es zónát szerintem elég nagy eséllyel el fogja érni, vagy a B hullám, ha A közlekedett lefelé, vagy majd 4/C után a nagy felkör.

      Delete
  9. Zóna elérve: https://www.tradingview.com/x/g1NvMSJa
    Nem vagyok biztos abban a hs-ben, a komplex korrekciós számozás esetében csúnyán be fog sülni

    ReplyDelete