Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 28 January 2020

KV mellől

EUR/HUF: A felfelé kör beilleszthető egy B hullám helyére, így most nem lepődnék meg egy C érkezésén 332,5-334 közötti szintekhez. Nem várakozás, csak a tegnapi ATH után, mely elérte az emelkedő csatorna tetőt és lefordulni látszik, reális lehetőség. (MNB-t tényleg zavarja az árfolyam? Nem hallottam semmiféle reakciót az ATH-ra...)

EUR/NOK: Határeset, hetesen még rá lehetne erőszakolni az esés verzióját, főleg, ha innen esésbe csap át a mozgás, de hitetlen vagyok, győzzön meg. A mai nap valamiféle lefelé mozgásra számítok inkább. A pozim még megvan, de egyfelől a belépési szintem alatt az árfolyam, másfelől a swap nekem dolgozik minden egyes nappal.

Bux: A téteket tegnap este megtettem, az esés verziója esetében a zöld zóna a nyítás helye (vagy a kék és onnan fel, de az sokkal lejjebb van, mint a zöld, szóval a kiegyensúlyozottabb verzió mellé állok).

YEN: Gyengülés jelei több keresztben, de csak korrekciós kisérletként tekintek rájuk.

USA: Oldalazás, esés a legjobb alternatívám, egy 4. hullámban gondolkozom SP és Dow tekintetében, NQ más, de ott is futhat egy korrekció.

KV: A feltételezett elképzelés megbukott, a KV déli iránya erősebb és momentumosabb, mint az általam támogatott bármelyik verzió szerint lennie kellene. Tegnap megjelent egy rés, szerintem kimerülési rés, újabb mélypont után (nem feltétel) talán megindul egy kis emelkedés.

7 comments:

  1. OTP: ha levernék úgy 400 ponttal ma, azon nem lepődnék meg

    ReplyDelete
  2. Bux: ott folytatja ahol tegnap abbahagyta...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Nem gondolom, hogy jelenlegi szintekről (10,08) ez ekkora swap költséggel jó ötlet. A stopot 9,917 alá kellene tenni, azaz kb 10,23 felett térülne meg a kockázat (+idő és swap ktg!!!), miközben 10,21-10,17 között elég szép ellenállási zóna van, illetve van itt egy alatta is 10,10 körül. Az RR nem jó. minden bizonnyal lesz hamarosan jobb szituáció is a long irányba gondolkodóknak.

      Delete
  4. a swap elenyésző a mozgáshoz képes !!Tegnapi mozgás kb 1000 pont volt ,a februári határidő 163 .... akkor ??? A tegnapi mozgás szerintem short zárás volt ,akkor szokott ekkorát menni !Ezután a gyertya után elég nehéz elképzelnem a shortot ,de legyen úgy ,nekem az lenne a jó!

    ReplyDelete
  5. Nem írtam a shortról, csak arról, hogy nem a legjobb hely a longra, szerintem. A long drága, nyilván zárás volt, meg a kereszthatás, az olaj...
    Ellenállások előtt, innen nincs egy R a biztonságos nyerő lehetősége. Shortot meg ekkora trendgyertyával szemben én nem nyitok, nem vesztem meg, nem vitatkozom a piaci erővel, nem éri meg. Az is döntés, ha nem nyitunk pozíciót.

    EURJPY-t shortolom éppen kb negyed órája, felét már zártam, másik felét még tartom. Előnyöm van, mert trend irányba álltam, és kivártam egy megfelelően jó árat, ahol az RR is jó.

    Mindenki másképpen csinálja, a lényeg a vége, hogy az plusz legyen!

    ReplyDelete
  6. Upsz, bux, de lassan akarta, vagy én voltam gyors, vagy csak a bolondok óráját kellett átlépni: https://www.tradingview.com/x/zjp99xDC

    ReplyDelete