Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 12 May 2019

OTP

A korábbi elemzés kapcsán sok újat nem tudok elmondani, lejött a célzónában a piac, majd a gyorsjelentéssel egy időben északi fordulatot vett (Link). A papír vonatkozásában a következő lényeges pont egy tető kialakítása lehet, amennyiben az LH lesz, akkor jó eséllyel ED volt a felfelé kör vége és erőteljes esés indulhat, amennyiben új csúcs lesz és nem LH, akkor is az az elképzelésem, hogy egy időre (erre az évre?) az esés veszi át a főszerepet, melynek ideális célja 9.000 tágabb környezete lehet.

Addig is, amíg a nagyobb tf-k beállnak a sorba rövidtávon a pink jelölés szintjét figyelem (ez a szint volt, melyet letörve várható votl pár száz pont esés).

Elliottilag a jelölt célzóna egy flat hullám végpontja volt (4.), amiből, ha az volt, új csúcsra futhat a papír, ugyanakkor az új csúcs számomra elég nagy magabiztossággal egy nagyobb tf impulzus elkészültét jelzi. A "tartalék" verzió az ED, mely a bull-bear határvonal áttörésével veheti át, a folytatódó esés esetén a főszerepet.

Jogosan adódhat a kérdés, hogy lehet kereskedni, amikor folyamatosan feltételek és kétirányú mozgások feltételezhetőek a charton? Erre a válaszom, hogy egyfelől tf-t kell váltani, másfelől a nagyobb magabiztosságú, setup (objektív kritériumokkal alátámasztott) lehetőségeket kell keresni. Az utolsó nagyobb mozgású lehetőség a 12.900-as szint letörésével 12.450 (korábbi low) elérését lehetett megjátszani meglehetősen jó magabiztossággal, ami cca 2,5-3 R várható hozamígérettel kecsegtetett a stop elhelyezésének függvényében.

OTP napos chart:


No comments:

Post a Comment