Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 23 April 2019

Olaj (USOil)

A havi charton az emelkedő csatornából letört, most pedig a várakozásoknak megfelelő visszatesztet láthatunk, legalábbis ez az elsődleges verzióm. E szerint a havi gyertya még viszonylag magasan zárhat, de utána esés indulhat. Három hónap esését négy hónap alatt sem sikerült visszavenni, ez pedig inkább arra utal, hogy a momentumos, impulzus mozgás inkább délre mutat. Mindezek mellett, vagy ellenére nagyon határon táncol, fordulós jelet pedig nem mutat, így a  várakozások mellett a vázolt verzióval szemben kérdőjelek vannak benne.

Olaj havi chart:

Szép, ideális verzió az lenne, amelyik szerint a héten, jövő hét elején lefordul a piac és a vastagabb csatorna alj alatt zárna a piac, egy spike-ot hagyva a havi gyertya tetején, esetleg egy shooting start kialakítva. Short jelzés nincs!

Hetes képen ellenállás előtt a piac, nagy esélyét látom annak, hogy az emelkedést megfogja az ellenállás, 68 fölé zárást nem várnék az olajtól. 7 fehér gyertya, ez jelenleg nem short. Ami miatt érdemes figyelni az ellenállás, illetve a napos chart.

Olaj heti chart:


Naposon visszatérően vételi klimax van, ami kisebb oldalazás után újra csúcsra viszi az árat, ha eléri a célját, akkor egy méretesebb esés jöhet (első körben 63,5, de akár 57-60). A kérdés, hogy hetes, vagy havi mozgás megy, a heti elég jó helyen van, a havi még alacsonyan. 
A napos chart még arra utal, hogy bár a túlvett szint közelébe került ismét az olaj, még mindig van benne északra mutató potenciál. Short jel egyértelműen nincs.

A felfelé kör célára 67,2-68,5 magasában lehet. Addig nem érdemes figyelni a shortra, amíg egy hetes fekete gyertya nem érkezik. 

10 comments:

  1. Lassan haladunk usd huf és eur huf célárak felé :)

    ReplyDelete
  2. Akkor pontosan meddig mehet huf az eur es usd val szemben??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van még tér felfelé, meglátjuk, 290 fölé nagy eséllyel.

      Delete
  3. Olaj: nagy eséllyel bent lehet a csúcs

    ReplyDelete
    Replies
    1. A havi (spike felszúrás), a heti indikátorkép és a napi klimax elképzelés/várakozás szerint alakult. Ha lefelé akar menni, akkor "elég" jó a kép.

      Delete
    2. Támaszhoz ért, lehet egy felpattanás, ha csinál egy LH, kiveszi az ellenállást, akkor kereskedhető (short) szakasz jöhet.
      (nem tudom kizárni, hogy csak korrekció fut délre, a shortra megerősítő mozgás szükséges. Napos klimax, felfelé állt az elmúlt időszakban, első fordulós jel meglövésének statisztikai eredményességi mutatói alacsonyak)

      Delete
  4. Milyen ellenállásra gondolsz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hagyományos értelemben gondolt ellenállás, azaz támasz/ellenállás.
      Lehet rosszul fogalmaztam, szóval TA szerint támaszra gondolj.

      Delete